Geen AZC in Delft

Quoted post


Gast

#325 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-01 09:38

#316: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Nederland is de laatste jaren kapot bezuinigt, en waarom? Onbegrijpelijk dat er nu ineens een pot met miljarden beschikbaar is om gelukzoekers  in de watten te leggen. Gelukzoekers die hun zakken vol geld hebben, de duurste mobieltjes, adidas kleding etc. En toch krijgen ze 'leefgeld' en een dak boven hun hoofd, en uiteindelijk een verblijfsvergunning. Als het echt oorlogsvluchtelingen zijn prima, maar het leeuwendeel komt uit economische belangen. Profiteurs, goudzoekers dus! Onder de Ned. bevolking leven nog genoeg mensen in armoe, die de touwtjes aan elkaar vast moeten knopen. Misschien zie jij dat niet omdat je in een rijkeluisbuurt woont, maar het is een feit.

Maar het gaat niet alleen over economische overbelasting. Die mensenmassa moet ook in een landje passen ja! Nederland is een vol dichtbevolkt landje. als dit zo doorgaat dan zitten we op elkaars nek, en dat gaat nooit goed. Daarbij is het gevaarlijk als het ook nog eens om twee totaal verschillende culturen gaat. Wij hebben hier onze eigen cultuur, en aangezien die gasten tegen alle westerse traditie's normen en waarden aanschoppen zal dat uitdraaien op een burgeroorlog. Daar kan je op wachten! Want zij passen zich niet aan. Ze hebben nu al een grote bek omdat het eten hen niet aanstaat, dat er niet meteen een woning en het liefst ook een auto voor ze klaar staat.

Als die gelukzoekers allemaal teruggestuurd worden, dan houden we genoeg plek over voor de ECHTE oorlogsvluchtelingen, die hier wel welkom zijn. Dat zijn heel andere mensen, die tonen hun dankbaarheid en klagen niet over de beschikbare noodvoorzieningen, die zijn allang blij dat ze geen bom meer op hun hoofd krijgen.

Dus je opmerking over 'xenofobie' slaat helemaal nergens op! Je moet niet klakkeloos die Groen linkse babystruisvogel nakakelen.

Maar wie vertel ik dit? Je wilt het toch niet horen! Jij bent niet geïnteresseerd in de feiten! 

Reacties


Anonymous

#328 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-01 11:56:22

#325: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Maar dit zijn toch echte vluchtelingen? Op grond waarvan meen jij dat dit allemaal "gelukszoekers" zijn? Omdat jij dan vindt dat ze dus in Turkije of anders Macedonië al halt hadden kunnen houden. Dan hoefde je ze evengoed niet hier binnen te laten. Klopt hè? Dat is jouw redenatie hè?

Wij zijn wel degelijk geïnteresseerd in de feiten, maar die geef jij ons toch niet? Jij zegt letterlijk: "als dit zo doorgaat", dat is geen feit, maar een toekomstvoorspelling/verwachting. "Ze krijgen uiteindelijk een verblijfsvergunning", dat is geen feit, maar een toekomstvoorspelling/verwachting. "Zal dat uitdraaien op een burgeroorlog", dat is geen feit, maar een toekomstvoorspelling/verwachting. "Want zij passen zich niet aan", dat is geen feit, maar een toekomstvoorspelling/verwachting. "Daar kan je op wachten", dat is geen feit, maar een toekomstvoorspelling/verwachting. "Het leeuwendeel komt uit ecocnomische belangen", waarop is dat "feit" gebaseerd?

En de rest van je betoog? Moet ik het je werkelijk uitleggen? "Ze hebben nu al een grote bek omdat het eten hen niet aanstaat, dat er niet meteen een woning en het liefst ook een auto voor ze klaar staat." Dat zuig je uit je duim. Er is geen enkele vluchteling die geklaagd heeft dat er niet meteen een woning voor hen klaar staat. "Die gasten schoppen tegen alle westerse traditie's normen en waarden aan". Dat zuig je ook uit je duim, want je kent die mensen niet eens, die komen net pas aan en hebben zich nog niet aan jou kunnen voorstellen.

Weet je wie wél tegen alle normen en waarden van onze maatschappij aanschoppen? Degenen die bij voorbaat iedereen de deur voor de neus dichtgooien. Degenen die er plezier in hebben om mensen in nood in de kou te laten staan. Degenen die hakenkruizen en haatleuzen schilderen op AZC's en opvangcentra. Degenen die tachtig jaar na datum alweer met de rechterarm omhoog lopen en daar nog trots op zijn ook. Degenen die zich op de borst kloppen voor de vrijheid en de rechten waar zijn voorouders voor hebben gevochten en die vervolgens alle rechten voor zichzelf opeisen en de medemens geen enkel recht of vrijheid gunnen.

"Als die gelukzoekers allemaal teruggestuurd worden", dat is dus ook precies waarom er een onderzoek start op het moment dat iemand asiel aanvraagt. En als blijkt dat die iemand geen dwingende reden heeft om asiel aan te vragen, dan wordt die linea recta uitgewezen. Verdiep je eens in de voortgang van en de procedures rondom een asielaanvraag, want zo te horen heb je geen flauwe notie van wat er daadwerkelijk gebeurt als iemand asiel aanvraagt.

Wat bedoel je met "we hebben onze eigen cultuur"? Is die altijd hetzelfde gebleven? Is die nooit veranderd? Als dat zo zou zijn, dan liepen we nu nog in berenvellen rond, maar dat doen we niet. Onze cultuur veranderde toen de Batavieren kwamen, de Cananefaten, de Hunnen, de Romeinen, de Noormannen geregeld binnenvielen, toen ons een nieuwe godsdienst (katholicisme) werd opgedrongen, toen daarvan weer een andere godsdienst afsplitste (protestantisme), toen wij aan de Spanjaarden, de Fransen, de Duitsers onderworpen waren, toen we televisie kregen, toen iedereen auto kon rijden en een huis kon kopen, toen de hippie-golf over ons land spoelde, de provo's en de punks tegen onze normen en waarden aanschopten, toen de Hongaren, de Polen, de Joegoslaven naar ons land vluchtten vanwege de Russische inval in hun land, toen Pim Fortuyn vermoord werd, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts. En dan spreek ik nog niet eens over de tijdsgeest die onze cultuur voortdurend verandert. zoals wij nu denken en doen is immers niet hetzelfde als wij vorige eeuw deden of tijdens de Verlichting, de Renaissance en ga maar door.

Cultuur is geen statisch iets, maar evolueert altijd en onophoudelijk. De cultuur van de Romeinen, de Batavieren, de Cananefaten, de Hunnen, de Noormannen, de katholieken, de protestanten, de hippies, de provo's, de punks, de Hongaren, de Polen, de Joegoslaven, de Spanjaarden, de Fransen, de Duitsers, die botsen allemaal met onze cultuur en slechts weinigen "pasten zich aan". Enkele (zo niet de meeste) van die eisten zelfs dat wij ons aanpasten. Dat heb ik nog geen enkele vluchteling horen doen.

Maar wat dacht je van jouw cultuur en de mijne? Is die hetzelfde? Heb jij dezelfde normen en waarden als ik? Wie van ons twee mag er dan nu blijven? Ben jij Nederlandser dan ik? Of is het misschien eerder andersom?

Ja, onder de Nederlandse bevolking leven genoeg mensen in armoe, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven, met of zonder asielzoekers. Arme Nederlanders waren er ook voordat de burgeroorlog in Syrië en Eritrea uitbarsten. Arme Nederlanders zullen er ook zijn als geen enkele asielzoeker meer onze kant uit zal komen. Hun armoede heeft niets van doen met de asielzoekers en dat mag en kun je dus ook niet als argument tegen asielzoekers gebruiken. Maar de armste Nederlander is nog tien maal rijker dan een vluchteling die gedwongen zijn geboortegrond moet verlaten, zijn familie, vrienden, kennissen, zijn vaderland, zijn carrière, zijn toekomst, alles. Het feit dat er mensen in armoe leven in Nederland mag nooit reden zijn om acute hulp te weigeren. want dan zou niemand ooit hulp hoeven te bieden; de welvaart is immers nooit gelijkelijk verdeeld.

Waar ga jij asiel zoeken als hier de pleuris uitbreekt? Ga jij naar Roemenië of toch liever de Verenigde Staten? Ik bedoel maar.