Geen AZC in Delft

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen AZC in Delft.


Gast

#301 Re: Re: Re: Re: Re: Re

2015-10-31 09:21

#297: - Re: Re: Re: Re: Re 

 "Je grote vriend de Vries had niet eens het respect in z'n donder om mee te klappen voor een doodzieke Cruijff. " — op de persoon

"Jij doet niet anders met je schoolmeestertjes gedrag" — op de persoon

"Ga je gelukzoekende vrienden maar Nederlands leren" — op de persoon

"dan kan je je helemaal uitleven met spelfouten corrigeren en jezelf geweldig te vinden" — op de persoon

 

En niet één enkel woord over het onderwerp. Blijft knap.


Anonymous

#302 Re:

2015-10-31 09:22

#300: -  

 Migranten WORDEN opgevangen in de regio, maar de regio is overbelast. Wanneer snap je dat nu eindelijk, domme lul?


Anonymous

#303

2015-10-31 09:26

Wie zijn de vluchtelingen die naar Europa komen?

AFP

Het is het grootste thema in de Europese politiek, en bijna dagelijks in het nieuws: het vluchtelingenprobleem. De beelden van volgeladen bootjes in de Middellandse Zee, en de tentenkampen in Calais kent iedereen. 

Maar hoe groot is het vluchtelingenprobleem? Wie zijn de mensen die naar Europa komen? En zijn migranten tegen te houden door grenscontroles of een muur? Daarover debatteren Hein de Haas, hoogleraar migratie sociologie en Malik Azmani, VVD-Kamerlid en woordvoerder migratie.

 

Overspoeld

Het is bijna dagelijks te lezen: Europa wordt overspoeld door een enorme toestroom vluchtelingen. Maar volgens hoogleraar migratiestudies Hein de Haas valt dat mee. "We hebben allesbehalve te maken met een oncontroleerbare massabeweging van arme en wanhopige mensen uit Afrika en het Midden-Oosten naar Europa", zegt De Haas in de Groene Amsterdammer.

Het aantal vluchtelingen dat naar Europa komt, is de afgelopen jaren wel toegenomen. De eerste zes maanden zijn 137.000 vluchtelingen de Middellandse Zee overgestoken richting in Europa. Dat is 83 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. 

Daarnaast zijn er nog andere routes die vluchtelingen nemen om Europa te bereiken. 

Maar relatief gezien vallen de cijfers mee. Zo nemen landen in de regio waar veel vluchtelingen vandaan komen, de meesten op. De grootste groep vluchtelingen komt uit Syrië. Buurlanden Libanon en Turkije vangen de meeste Syrische vluchtelingen op. 

De VN heeft zo'n 1,2 miljoen Syriërs geregistreerd in Libanon, het buurland ten westen van Syrië met zo'n 4,5 miljoen inwoners. Ter vergelijking in Europa wonen meer dan 500 miljoen mensen, en worden 300.000 Syriërs opgevangen.

In totaal wordt ruim negentig procent van de vluchtelingen in de regio zelf opgevangen, en maar een heel klein deel in Europa. 

Maar door de vele aandacht voor bijvoorbeeld de problemen in Calais lijkt het of daar veel vluchtelingen zijn. In werkelijkheid zit slechts tussen de 1 en 2,5 procent van de vluchtelingen in Europa in Calais. 

Oorlogsvluchtelingen of gelukszoekers?

Economische migranten en oorlogsvluchtelingen worden nog al eens door elkaar gehaald. Uit een enquête van in de Volkskrant, blijkt dat er weinig draagvlak is voor economische migranten, wel voor vluchtelingen. 

Het merendeel van de mensen die naar Europa komt, zijn oorlogsvluchtelingen. Volgens cijfers van de VN kwam dit jaar 62 procent van de mensen die Europa per boot hadden bereikt uit Syrië, Afghanistan en Eritrea. Landen waar een oorlog woedt of een dictatuur is. Als daarbij de vluchtelingen uit Darfur, Irak, Somalië en Nigeria worden opgeteld, komt het totaal op zeventig procent. 

Mensen met een vluchtelingenstatus kunnen in Europa asiel krijgen, dat is zo afgesproken in het Vluchtelingenverdrag. Dat betekent dat vluchtelingen niet aan de grens mogen worden geweerd. In Nederland krijgt zo'n negentig procent van alle Syrische vluchtelingen een verblijfsvergunning. 


Anonymous

#304 VLUCHTELINGEN WORDEN AL IN DE REGIO OPGEVANGEN

2015-10-31 09:31

En bedenk daarbij hoe groot Europa is, uit hoeveel landen Europa bestaat en hoeveel rijker Europa is, dan kun je toch niet anders dan je diep schamen dat we blijven roepen dat "de regio" het maar moet oplossen?


Gast

#305

2015-10-31 09:32

GEWOON NEDERLAND IS VOOR DE NEDERLANDERS. Hoe het toen was. EN VOL IS VOL

Gast

#306 Re:

2015-10-31 09:34

#300: -   Migranten moet worden opgevangen in de regio. Voorzie problemen in de toekomst. Passen niet in de Europese cultuur. Zijn beter af in eigen islamitische omgeving.

 En jij spant echt de kroon, nietwaar? "De vluchtelingen zijn beter af in hun eigen islamitische omgeving". Waarvoor vluchten die mensen ook alweer? Voor wie vluchten die mensen ook alweer? O ja, HUN EIGEN ISLAMITISCHE OMGEVING!!!


Gast

#307 Re:

2015-10-31 09:35

#27: -  

 Iedereen heeft schulden niet alleen Delf.  Daar hebben wij aan te danken aan onze regering en Brussel  pfffffg


Gast

#308

2015-10-31 09:35

Gewoon weg met dat teringtuig, die opvreters waren in griekenland en Turkije al veilig en hebben hier niks te zoeken!!!!!

Gast

#309 Re:

2015-10-31 12:03

#308: -  

 Met dat soort taalgebruik laat je eens en voor altijd zien wie het echte "teringtuig" is. 

De boemerang
Gast

#310 Wat zie jij op deze foto?

2015-10-31 12:20

 

  • Wanhopige vluchtelingen die recht hebben op onze hulp?
  • Calculerende gelukszoekers op zoek naar een uitkering?
  • Koloniserende moslims op kruistocht door Europa?
  • Een bedreiging voor de sociale cohesie van ons land?
  • Hoofdstuk twee in een multicultureel drama? 
  • Een schier onmogelijk op te lossen probleem?
  • Een gekmakend moreel dilemma?
  • Alleen maar alleenstaande jonge mannen?
De boemerang
Gast

#311 En wat zie je op deze foto?

2015-10-31 12:21

 

  • Boze burgers die terecht bezorgd zijn?
  • Hooligans zonder enige compassie met de medemens?
  • Een prachtig voorbeeld van meningsvrijheid in ons democratische land?
  • Een stel gekken dat anderen het spreken onmogelijk maakt?
  • Lager opgeleiden die bang zijn gemaakt door de media?
  • Mensen met een rationele angst voor het onbekende?
  • Alleen maar alleenstaande jonge mannen?

Gast

#312

2015-10-31 12:55

Nedland en ook delft is vol genoeg


Gast

#313 Re: Re:

2015-10-31 16:03

#302: - Re:  

 Nederland is OOK overbelast, wanneer snap jij dat nu eindelijk, domme lul?


Gast

#314 Re: Re: Re:

2015-10-31 16:41

#313: - Re: Re:  

 Hahahahaha!

"Overbelast"?

Hahahahaha!

Meen je dat nu werkelijk? Dan kun je vast ook uitleggen hoe het komt dat rijk Nederland "overbelast" is met een paar duizend vluchtelingen, terwijl straatarm Libanon, Jordanië en Turkije dat met een paar miljoen vluchtelingen elk volgens jou niet zijn?

Denk toch eens een keer na voordat je alweer iets doms roept!


Gast

#315 Re: Re: Re: Re:

2015-10-31 17:34

#314: - Re: Re: Re:  

Uit jou domme antwoord kan iedereen zien hoe stom jij bent. Ten eerste is het geen paar duizend, maar 60.000 die Nederland opvangt. En hoe kan je in godsnaam een klein landje als Nederland vergelijken met een mega land als Turkije. Wat een domme vergelijking zeg! Jij moet het vast heel onbegrijpelijk vinden dat er geen 10 kilo suiker in een boterhamzakje past, maar wel in een vuilniszak, HAHAHAHA! 


Gast

#316 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-31 18:26

#315: - Re: Re: Re: Re:  

 Wie heeft het over "passen" in een landje? De vergelijking gaat over de economische belasting van een land. Jij had het toch over "overbelast"? Of bedoel je dat we in Nederland inmiddels schouder aan schouder staan? Ik dacht het niet.

Nederland neemt een paar duizend vluchtelingen op, goed, zestigduizend volgens jou. Dat is nog altijd geen enkele vergelijking met een paar miljoen, zoals Libanon er opneemt, of Jordanië, ja zelfs Turkije. Het zal jou misschien ontgaan zijn, maar voor het rijke Westen, waartoe ook Nederland behoort (maar zeker geen Jordanië, Libanon of Turkije) zijn honderduizenden vluchtelingen niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Voor noodlijdende landen (zoals Jordanië en Libanon om te beginnen al waren) zijn die miljoenen vluchtelingen een enorme extra last, die zij niet kunnen dragen. Vandaar dat de vluchtelingen daar van het ene levensgevaar (leven aan in de frontlinie) in het andere (slechte levenmmostandigheden, schaarse, ziekten) vallen.

Heb jij al een dubbeltje minder gehad vanwege de opvang van vluchtelingen? Heb jij al honger geleden, omdat de vluchtelingen gevoed moesten worden? Heb jij deze maand geen uitkering gekregen, omdat de staat geen geld meer heeft? Heb jij geen electriciteit, geen stromend schoon water meer, omdat de staat die niet meer produceren kan? Kan jouw auto niet meer rijden, omdat de benzinepompen droog staan? Zijn de winkels leeg, omdat er geen aanvoer meer is? Staat het openbaar vervoer stil, omdat de staat failliet is?

Hoe dan is Nederland "overbelast"?

Maar wie vertel ik dit? Jij wilt het toch niet horen. Jij bent niet geïnteresseerd in argumenten. Jij wilt alleen geen vreemdelingen om je heen zien. Nederlands welvaart is alleen voor Nederlanders. Om het even hoe die welvaart verkregen is. En xenofobie helpt jou daarbij.


Gast

#317

2015-10-31 23:31

Ik heb deze petitie ondertekend omdat ik vind dat er al teveel asielzoekers binnen gekomen zijn n.a.v. het belabberde beleid wat er gevoerd wordt. Opvang in HUN regio, is mijn devies. Dat is voor die mensen ook beter, gezien hun cultuur.
at-Achiles1962

#318 Re: En wat zie je op deze foto?

2015-10-31 23:37

#311: De boemerang - En wat zie je op deze foto? 

 Dit is Steenbergen, Feyenoord-hooligans, de harde plaatselijke kern ervan, geeft een reactie zoals zij dat in het stadion gewend zijn. Dat wordt door de pers opgepakt en volledig uit zijn verband gerukt. Typisch Kromlinkse journalistiek: uiting zonder achtergrond.


Anonymous

#319 Re: Re: En wat zie je op deze foto?

2015-10-31 23:47

#318: at-Achiles1962 - Re: En wat zie je op deze foto? 

 Voel je vrij om de achtergrond (jouw achtergrond?) te geven.

En leg dan meteen eens uit wat Feyenoord-hooligans in Steenbergen hebben te zoeken op een bijeenkomst voor de inwoners van Steenbergen?


Gast

#320 Re: Re: En wat zie je op deze foto?

2015-11-01 00:07

#318: at-Achiles1962 - Re: En wat zie je op deze foto? 

 Wat nou "uit zijn verband gerukt"? De opperlul van de NVU heeft zelf toegelicht hoe "succesvol" hun acties tot nu toe zijn. Lijkt mij dus typisch Domrechts om alle journalistiek "Kromlinks" te noemen.

at-Achiles1962

#321 Re: Re: Re: En wat zie je op deze foto?

2015-11-01 02:03

#319: - Re: Re: En wat zie je op deze foto? 

 Deze vrolijke jongelui zijn inwoner van Steenbergen. Inside information.

at-Achiles1962

#322 Re: Re: Re: En wat zie je op deze foto?

2015-11-01 02:05

#320: - Re: Re: En wat zie je op deze foto? 

 Laat je vooral niet van de wijs brengen door de NVU. Zij melden onterecht dat dit mensen van hun zijn. En Pauw.nl doet daar graag aan mee om het te framen.


Gast

#323

2015-11-01 02:17

Yeah, right. Gaap.


Anonymous

#324 Re: Re: Re: Re: En wat zie je op deze foto?

2015-11-01 03:07

#322: at-Achiles1962 - Re: Re: Re: En wat zie je op deze foto? 

 Geef me één goede reden waarom ik informatie die van jou komt eerder moet geloven dan informatie die van de publieke media komt? Want, om jou te geloven moet ik dus ervan uitgaan dat de publieke media liegen en dat die neonazi net zo hard meeliegt. En alleen jij spreekt de waarheid? Je zult toch zelf wel begrijpen dat dat erg moeilijk te geloven is.

Maar, of het nou linksom of rechtsom is, dat maakt in wezen geen donder uit. Feit blijft dat dat tuig het voor iedereen onmogelijk maakte om een normaal verloop te kennen van de bijeenkomst. Zijn we in dit land zover afgegleden dat het eerste het beste groepje tuig bepaald wiens mening wel of niet gehoord mag worden? Dan boeit het toch niet of dat tuig door de NVU, de PVV, de KNVB, de ANWB, de ABN-AMRO of de NCRV wordt aangestuurd? Feit blijft dat dit tuig zich beroept op het recht op vrijheid van meningsuiting door anderen dat recht te ontzeggen. En dat is onacceptabel.

Rechten gelden voor iedereen of voor niemand. En, geloof het of niet, maar die "iedereen" omvat ook de vluchtelingen, dus. En dat is waar het hier om gaat.


Gast

#325 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-01 09:38

#316: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Nederland is de laatste jaren kapot bezuinigt, en waarom? Onbegrijpelijk dat er nu ineens een pot met miljarden beschikbaar is om gelukzoekers  in de watten te leggen. Gelukzoekers die hun zakken vol geld hebben, de duurste mobieltjes, adidas kleding etc. En toch krijgen ze 'leefgeld' en een dak boven hun hoofd, en uiteindelijk een verblijfsvergunning. Als het echt oorlogsvluchtelingen zijn prima, maar het leeuwendeel komt uit economische belangen. Profiteurs, goudzoekers dus! Onder de Ned. bevolking leven nog genoeg mensen in armoe, die de touwtjes aan elkaar vast moeten knopen. Misschien zie jij dat niet omdat je in een rijkeluisbuurt woont, maar het is een feit.

Maar het gaat niet alleen over economische overbelasting. Die mensenmassa moet ook in een landje passen ja! Nederland is een vol dichtbevolkt landje. als dit zo doorgaat dan zitten we op elkaars nek, en dat gaat nooit goed. Daarbij is het gevaarlijk als het ook nog eens om twee totaal verschillende culturen gaat. Wij hebben hier onze eigen cultuur, en aangezien die gasten tegen alle westerse traditie's normen en waarden aanschoppen zal dat uitdraaien op een burgeroorlog. Daar kan je op wachten! Want zij passen zich niet aan. Ze hebben nu al een grote bek omdat het eten hen niet aanstaat, dat er niet meteen een woning en het liefst ook een auto voor ze klaar staat.

Als die gelukzoekers allemaal teruggestuurd worden, dan houden we genoeg plek over voor de ECHTE oorlogsvluchtelingen, die hier wel welkom zijn. Dat zijn heel andere mensen, die tonen hun dankbaarheid en klagen niet over de beschikbare noodvoorzieningen, die zijn allang blij dat ze geen bom meer op hun hoofd krijgen.

Dus je opmerking over 'xenofobie' slaat helemaal nergens op! Je moet niet klakkeloos die Groen linkse babystruisvogel nakakelen.

Maar wie vertel ik dit? Je wilt het toch niet horen! Jij bent niet geïnteresseerd in de feiten!