Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie

Quoted post


Gast

#44 Re: Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen

2014-10-30 11:45

#39: Onzin III - Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen 

Dyscalculie is geen kwestie van niet kunnen rekenen , kunnen alle mensen met dyslexie volgens u ook niet lezen?

 

En het verschil tussen 0,15 cl of 15 liter ziet iemand met dyscalculie ook wel . U praat erg venederend over mensen met dyscalculie zonder dat u eigenlijk weet wat het precies inhoud om dyscalculie te hebben.Ik heb liever een verpleegkundige die kan luisteren naast me staan en die inlevingsvermogen heeft en geduld en dat ze dan een berekening met een rekenmachine maakt vind ik niet erg . Alsof verpleegkundige de hele dag aan het rekenen zijn.Er komt nog zoveel meer bij kijken.

 

Ik heb mijn dochter geleerd dat het niet erg is om in 1 vak zwakker te zijn en dat ze moet kijken naar de dingen die ze wel kan . Ik heb mijn dochter geleerd dat ze goed is zoals ze is en er met wat extra hulp best kan komen en dat er ook voor haar een toekomst is.

Maar nu zegt de overheid iets anders , die zegt dat je geen toekomst hebt als je zwak bent in rekenen die zegt dat je gestraft moet worden ook al heb je havo niveau op je talen en mavo niveau op alle andere vakken voor jou geen diploma omdat je zwak bent in rekenen.

 

 

Reacties

Onzin V

#48 Re: Re: Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen

2014-10-31 19:17:53

#44: - Re: Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen 

Ik heb niet de indruk dat ik hiervoor 'vernederend' heb gepraat over mensen met dyscalculie. Ik stel alleen dat je geen vwo-diploma kunt halen als je de rekentoets niet kunt maken (cijfer < 5), wat daar ook de oorzaak van is. Dat lijkt me niet meer dan terecht. Dan maar een niveautje lager en een eenvoudiger rekentoets (2F). Waarom worden leerlingen door hun ouders zo gepusht om hoger te reiken dan ze aankunnen? Voor leerlingen met dyscalculie zijn er bovendien allerlei extra maatregelen genomen om hen toch te laten slagen.

In het verleden was er geen rekentoets, voor niemand niet. Wat dan gebeurt kon je vandaag zien: de Belastingdienst gaat naheffen. Zonder rekenkennis kunt u bedonderd worden waar u bij staat, bent u willoos slachtoffer van producenten. Mét bent u weerbaarder. Kunnen rekenen is geen luxe, waar je zonder kunt. In deze maatschasppij is het een must!

Ik zie dus uit naar de komst van de rekentoets, al zal die qua inhoud, vorm en organisatie nog wel aangepast moeten worden. Pas volgend jaar doet de rekentoets mee in de zak/slaagregeling. En dan nog: je kunt met een 5 gewoon door!