Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Quoted post

gast

#575 Onderzoek waardedaling woningen / Zutphen

2014-09-08 13:06

Of de waardedaling nu wel of niet terecht is, feit is dat COA er lustig op los blijft liegen !!

 

Op de bijeenkomst van 25 juni jl. heeft mevrouw Helder van het COA, ten overstaan van de vele aanwezige omwonenden, beweert dat uit eigen onderzoek van het COA blijkt dat de vestiging van een asielzoekerscentrum niet leidt tot waardedaling van de nabij gelegen woningen. Er ontstond uiteraard enig boegeroep bij deze mededeling, die al met wantrouwen werd ontvangen.

Na herhaaldelijk aangeklopt te hebben bij het COA, hebben ze uiteindelijk toegegeven dat er geen sprake is van van een eigen onderzoek!

Ze verwijzen nu echter naar een onderzoek dat gepubliceerd is in 2002 en de periode 1997 t/m 1999 bestrijkt. Een periode waarin er sprake was van een bloeiende en sterk positieve huizenmarkt. Dit onderzoek geeft zelf al aan dat de resultaten mogelijk heel anders zijn in een slechte huizenmarkt, zoals tegenwoordig het geval is

 

Kortom, een onderzoek dat totaal niet relevant is voor de situatie rondom de mogelijke vestiging van een mega-AZC in Zutphen!

Reacties


Gast

#576 Re: Onderzoek waardedaling woningen / Zutphen

2014-09-08 13:52:52

#575: gast - Onderzoek waardedaling woningen / Zutphen 

 B&W zou zeggen dat je met getallen komt en met onderzoeksrapporten van zo ontzettend lang geleden dat je daar niet meer van uit kan en mag gaan. Dus dit kan meteen in de prullenbak. Die mevrouw van Helder in Zutphen woont beslist ver van het asielzoekerscentrum. Lulkoek. Wel degelijk is er sprake van waardevermindering van de woning. Wie nu een huis in de buurt van de Boschpoort te koop heeft staan, heeft van de betreffende makelaar te horen gekregen dat er flink in prijs gezakt zal moeten worden of terugtrekken.  COA mag mijn huis kopen, graag zelfs. Het is en blijft constant liegen en bedriegen. Spreken ze eens een keer de waarheid dan geloof je ze ook niet meer maar dit hebben ze dan zelf in de hand gewerkt. Ook B&W zijn geen knip voor de neus waard. Als er geen draagvlak voor een AZC is dan doen we het niet. Er is toch duidelijk geen draagvlak bij de omwonenden maar toch doorzetten en uitspraken niet nakomen. Een en al bedrog. Huiswerk niet eens maken laat staan dat ze weten waar ze over praten. Wat een stelletje slampampers. Durf nu eens te zeggen dat er fouten gemaakt zijn en zie die fouten zo snel mogelijk te herstellen. Terugdraaien die hapt en laat de boel verhuizen naar de Klokkenberg maar niet midden in het centrum van Breda.