Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda.

gast

#551 # 550

2014-09-03 13:12

Overlast is sterk afhankelijk van de populatie en daar heb je geen enkele invloed op. Gezinnen valt in algemeen wel mee, zeker als ze van echte oorlogsgebieden komen. Afrikaanse alleenstaande mannen veroorzaken per definitie overlast. COA meldt dat gemakshalve nooit.

Vandaar dat COA zich steeds verschuilt achter andere centra in het noorden. Inderdaad bij sommige azc's in buitengebieden valt overlast mee, maar die melden ook direct dat ze ervan af willen zodra er zo'n groep kerels komt die de boel verziekt.

Breda is echter eerste stad met AZC in centrum en met voornamelijk alleenstaande afrikaanse mannen...COA is niet verantwoordelijk voor veiligheid op straat of algemene gezondheid (verspreiding besmettelijke ziektes), dus dat betekent dat onze gemeente zelf een perfect plan van aanpak zou moeten hebben....Euh, niet dus. Ze hebben de nulmeeting niet eens factsoenlijk uitgevoerd. 

Kan iemand bij de gemeente misschien even het licht aan doen ?

gast

#552 Maastricht: Same shit different day

2014-09-04 05:53

Gisterenavond:

De Maastrichtse politiek schaart zich ‘raadsbreed’ achter het voornemen van het college van B en W om nog voor het einde van dit jaar de tijdelijke huisvesting van 600 asielzoekers mogelijk te maken in de leegstaande gevangenis Overmaze in de Maastrichtse wijk Limmel.

Wel wezen alle fracties op de zorgen en gevoeligheden die leven in de buurt. Daarnaast, aldus de commissieleden, is het belangrijk dat alle randvoorwaarden goed in kaart worden gebracht

Inspreker Theo Dassen zei namens de buurtraad van Limmel met een ‘ontzettend dubbel gevoel’ te kampen. Ook de mensen in de wijk, zo gaf hij aan, zien wel in dat er overal in de wereld brandhaarden zijn en mensen die huis en haard moeten verlaten

Juist daarom, aldus Dassen, moet je oppassen voor de sociale druk die mogelijk ontstaat op Limmel als deze kwetsbare wijk er zomaar ineens 600 inwoners bijkrijgt: mensen die de taal niet spreken; mensen die ver afstaan van de westerse samenleving. Als inspreker pleitte hij voor uitstel van het voorgenomen besluit, zodat gediscussieerd kan worden op basis van feiten, en niet op basis van ‘emoties en onderbuik-gevoelens.”

Burgemeester Hoes gaf aan dat het college strikt genomen de politiek niet nodig had om te komen tot een besluit: gehoor geven aan een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om opvangcapaciteit te helpen creëren is immers een zelfstandige bevoegdheid van het college. ” Tevens gaf hij de raad de garantie dat ‘tijdelijk’ in het geval van Overmaze ook echt ‘tijdelijk’ is.

 Esmiralda Thieme vraagtekens bij de manier waarop het voorstel tot nu toe is gecommuniceerd. ,,Het is geen goede zaak dat de indruk wordt gewekt dat hiertegen nog iets kan worden ondernomen”, zei ze.Het bevreemdde Thieme, zo gaf ze aan, dat het er nu opeens fors meer zijn, ook al het een woordvoerder van het COA even te tevoren aangegeven dat de nood op dit moment erg hoog is

De politiek dient dit niet alleen te bepleiten, zei hij: ze moet ‘afdwingen dat alle knelpunten op een rij worden gezet’.

Ed Sabel (Senioren Partij Maastricht) zei begrip te hebben voor de urgentie: de mensen om wie het gaat hebben recht op een goede opvang, zei hij. Wel plaatste hij vraagtekens bij de locatie (‘waarom niet bijvoorbeeld de Tapijnkazerne?’) en bij de vraag of de 600 mensen die geplaatst worden wel een afspiegeling van de samenleving is. ,,Helpen wij ook ouderen uit probleemgebieden”, vroeg hij zich hardop af. 

College B&W benadrukt nog even fijntjes dat Raad geen enkele bevoegdheid heeft. Alles is al beslist en daarna zegt men" Als de raad' nee' zegt, dan doen we het niet. De Raad komt niet verder dan wat algemeenheden als ' we moeten de randvoorwaarden goed in kaart brengen' en ' ik kamp met een dubbel gevoel' of ' we wijzen op de zorgen en gevoeligheden die leven in de buurt'. Daarmee probeert men bij de omwonenden de indruk te wekken dat er wordt geluisterd en dat ze echt inbreng hebben. Vervolgens gaat men over tot de orde van de dag en hop de wijk heeft er ineens 600 buren bij waar echt alle zeilen bijgezet moeten worden om ook maar een beetje inburgering en verdraagszaamheid te krijgen.

Dit , beste mensen, is wat onze democractie is geworden. We hebben de vrijheid om te kiezen welke politicus ons de volgende keer gaat besodemieteren.

gast

#553 Eindelijk, het licht is aangegaan

2014-09-04 08:41

Illegaal kan opvang door Rijk vergeten

 

DEN HAAG, DONDERDAG - 

Het Rijk gaat uitgeprocedeerde vreemdelingen niet opvangen, ook niet als de Raad van Europa dat van Nederland eist. Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) wil ’geen cent’ uitgeven aan onderdak voor illegalen, maar moet toegeven dat hij ’ondermijnende’ initiatieven van gemeenten niet kan stoppen.

 

Belachelijk dat gemeenten dit kunnen ondermijnen. Zij zijn slechts uitvoerend bij centrale overheidstaak. Maken de Van der Laan's dan nu ineens de dienst uit ? Dan kunnen we COA dus ook gelijk opdoeken, want dan kan iedere gemeente dat mooi voor zichzelf regelen.

gast

#554 Bed, brood en dak voor economische vluchtelingen en illegalen

2014-09-04 09:37

Grappig om te zien dat juist de linkse mening steeds radicaler, onverdraagzaam en totalitair wordt. Ze zien hun eigen idee als perfect en dat maakt iedere andere mening per definitie fout. Ze staan niet open voor redelijke tegenargumenten, maar zien dat als iets wat te vuur en te zwaard betreden moet worden (vooral met veel geschreeuw). Er is geen enkele logica te vinden in deze linkse starheid, men is zo overtuigd van het eigen gelijk, dat anderen weggezet worden op een manier waar juist links zich decennia tegen heeft afgezet. Deze onverdraagzaamheid slaat echt alles. 

Er is weinig voor nodig om in te zien dat het huidige (massa- ) immigratie beleid, het toelaten van economische vluchtelingen en gedogen van illegalen Nederland op achterstand heeft gezet en bovendien volledig faalt, omdat het beleid eenvoudig niet humaan is qua opvang, onderwijs en gezondheidszorg en bovendien Nederlanders discrimineert t.o.v nieuwkomers (qua behuizing of bijvoorbeeld financiele ondersteuning).  Links negeert dit eenvoudig en gaat maar door met deze ' humanitaire roadshow' .

Wel de mond vol hebben over polarisering, maar niet willen inzien dat ze zelf met hun houding ( en onwil) de katalisator zijn.  En de maatschappij kan de rekening betalen. Is dat sociaal ? 

Het vreemde is dat rechts (VVD burgemeesters in steden met nieuwe opvanglocaties) inmiddels ook de COA mantra van 'humanitaire en morele verplichting, breed maatschappelijk draagvlak en enorme toestroom van loklae vrijwillers' blind overnemen.

Het COA spreekt in haar beledisvisie imiddels van vaste grote opvangcentra in alle provincies, aangevuld met vaste noodlocaties. Nederland wordt van binnenuit veroverd en iedereen kijkt toe. 

De gemiddelde Nederlander is dit echter meer dan zat ! En dat heeft niets met de PVV te maken, maar alles met gezond verstand

 

gast

#555 Vluchtelingenwerk - zo wordt u misleid

2014-09-04 10:42

Het COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers.  Maar we hebben inmiddels meer dan 400  GEREGISTREERDE  organisaties en clubjes, die zich ook met de opvang en begeleiding van asielzoekers bezig houden.

Veel van die clubjes draaien op basis van vrijwilligheid (maar willen uiteraard wel uw paraplu of geld om te kunnen uitdelen), maar Vluchtelingenwerk Nederland is bijvoorbeeld zo'n volledig gesubsidieerde club. Naast het COA is dit de grootste organisatie in ons land die zich volledig bezig houdt met de begeleiding van vluchtelingen. In feite moet dit budget dus worden opgeteld bij het COA budget om te kijken hoeveel geld er wel niet omgaat in deze tak van sport.

Wel, vluchtelingenwerk heeft 750 vaste medewerkers en naar eigen zeggen nog eens 16.000 vrijwillgers die toch op zijn minst ook een onkostenvergoeding of kilometervergoeding willen. Ene  mevrouw Dorine Manson met een jaarsalaris van meer dan 130.000 euro zit in het Amsterdamse hoofdkwartier samen met 70 vaste medewekers, want tja, je moet natuurlijk wel een kantoor hebben wil je je serieus met ' niets' bezig kunnen houden. 

Vluchtelingenwerk mag jaarlijks 26 miljoen opstrijken van ons belastinggeld om zich te kommeren over het wel en wee van op dit moment toch minimaal 50%  economische vluchtelingen. Daaronder valt ook het schrijven van zielige rapportjes over illegalen (ook wel ongedocumenteerden genaamd) .

Tis maar dat u het weet dat het COA niet alleen staat !

 

Zie ook: http: //www.geennieuws.com (vluchtelingenwerk nederland)

 

 

 

 

 

 

gast

#556 Geldsmijterij

2014-09-04 11:00

Schande; de directeur Tineke – Ceelen van de stichting vluchteling, pakt zelf
ondertussen een basissalaris van meer dan 100.000 euro  plus alle bij komende vergoedingen!!!

Zij pleit voor een soepeler toelatings beleid, sterker nog zij wil een verdubbeling van het
aantal door Nederland (UITGENODIGDE) vluchtelingen.
De stichting vluchtelingen gaf aan reclame in 2012 zo-n 1.2 miljoen euro uit aan 
voorlichting voor deze rampspoed !
Deze pressiegroepen lobbyen voor meer toestroom, want nieuwe aanwas betekent zelf meer subsidie en de linkse kerk deelt graag uit.

Asieladvocaten willen nog meer hun zakken vullen met het grote asielcircus.
De  immigratie en naturalisatie dienst mocht zich in 2013 verheugen op zo'n , 
schrik niet,  51 000 (vaak kansloze) beroepszaken voor de rechter……..

Grove schande !! Dit terwijl wij buurthuizen, jeugdhonken, verzorgingstehuizen, etc sluiten en wij op alle fronten worden beknot. 


Gast

#557 Inspraakavond

2014-09-04 13:22

Het was weer een roerige inspraakavond gisteren. 3 sprekers vanuit de verenigde omwonenden.  En we gaan DOOR! Volgende inspraak avond staat het weer op de agenda, maar dan bespreken we de waardeloze 0 meting en de slappe schaamlap die bestuursovereenkomst heet.

Maar eerst gisteren:

ER IS EEN BOM GEVALLEN GISTEREN: DE AANWEZIGEN WERDEN GECONFRONTEERD MET DE INTERPRETATIE VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING DAT HET COA CARTE BLANCHE GEKREGEN HEEFT VAN DE AMBTENARIJ! DE TERMIJN VAN TWEE JAAR IS NOOIT DE BEDOELING GEWEEST, HET AZC MOET PERMANENT GAAN WORDEN! DE BESTUURSOVEREENKOMST STELT JURIDISCH GEEN ZAK VOOR EN HET COA WEET DAT!

Het was wederom een hoop gestamel van ons licht in de duisternis v Lunteren gisteren over hekjes en gesprekken met de burgemeester, bestuursovereenkomst (geen enkele juridische aarde) maar toen hij werd geconfronteerd met het feit dat er een onbepaalde tijd vergunning,  een onbepaald aantal te huisvesten asielzoekers en een beschikking over het gehele terrein voor het COA  (dus ook over de koepel waar er nog 800 extra in kunnen!) zonder terugkoppel-en beheersancties wordt doorgedrukt via de achterdeur, werd hij helemaal onverstaanbaar. Dat is inderdaad ook voor de democratie een grote zorg! 

Bizar: wat leek, er was niet 1!?! fractie die de omgevingsvergunning opgevraagd had! Ze hebben zich allemaal in slaap laten sussen door een bestuursovereenkomst die compleet 

waardeloos is? Daarmee is ook de bevolking op het  verkeerde been gezet.

We komen in opstand tegen de overvalstactieken van het COA, de desinformatie (zoals deze opzettelijk door onze gemeente in stand gehouden wordt) en het amateurisme wat de 'controlerende' volksvertegenwoordiging aan de dag legt! Sluit u aan via geenazcinbinnenstad@weebly.com

 


Gast

#558 Termijn bezwaar loopt 15 september af

2014-09-04 13:31

Tot die tijd kunt u wat doen, daarna is de Koepel voor onbepaalde tijd een AZC mideen in de stad, waar wel tot 1250 man opgevangen kan worden. Ook U kunt wat doen: neem contact op met geenazcinbinnenstad apestaart gmail.com


Gast

#559

2014-09-04 13:38

En voor meer info, zie geenazcinbinnenstad.weebly.com

Met een gemiddelde pageview van 100 per dag voorzien we duidelijk aan een behoefte aan een andere invalshoek over het plan voor een AZC midden in de stad


Gast

#560

2014-09-04 18:19

En bij deze de omgevingsvergunning

 

www.breda.nl/system/files/besluit_omgevingsvergunning_0.pdf


Gast

#561

2014-09-04 20:02

Heb ik al gezegd, burgeroorlog.

Helaas auwehoeren Hollanders teveel en niemand onderneemt actie.

ONWONENDE

#562 allemaal BEZWAAR MAKEN

2014-09-05 07:46

GEMEENTE ZAL ALLES AFWIJZEN, MAAR DAARNA KUNNEN WE NAAR DE RECHTER EN DIE ZAL NU ECHT INHOUDELIJK GAAN KIJKEN (HIERBIJ SPEELT DE ZOGENAAMDE NOOD VAN HET COA DAN GEEN ENKELE RIL MEER). ALS WE ONS MET ZIJN ALLEN MELDEN BIJ RASSRES-ADVOCATEN, DAN DELEN WE DE REKENING ! 

 

MAAK JE GEEN BEZWAAR VOOR 15 SEPTEMBER, DAN KAN JE NOOIT MEER MEEPRATEN OF NAAR DE RECHTER. BEZWAAR HOEF JE NIET TE MOTIVEREN. EEN BRIEFJE NAAR DE GEMEENTE MET JE NAAM EN ADRES EN HET FEIT DAT JE BEZWAAR MAAKT TEGEN DE OMGEVINGSVERGUNNING MBT VERBOUWING PI DE BOSCHPOORT IS VOLDOENDE

Ilse

#563 Geen vluchtelingen in een gevangenis

2014-09-05 08:12

Hallo allemaal,

Ik ben het niet eens met veel dingen die hier worden gezegd, maar ik ben het er wel mee eens dat de koepel geen goede opvanglokatie is. De oorlogs slachtoffers uit Syrie hebben ver gereist om hier veiligheid te vinden. Eerst komen ze dan 3 weken  in Ter Apel waar ze in een sporthal moeten slapen. Dan 3 weken naar een andere opvang locatie en daarna als de asielaanvraag loopt  en ze een rustige periode in zouden moeten gaan, komen ze voor minimaal 6 maanden in een gevangenis !!

Ik begrijp niet dat onze sociale partijen en al helemaal niet de burgemeester en wethouders die persoonlijk een rondleiding hebben gehad in de koepel hele gezinnen willen wegstoppen in een cel die geschikt is voor 1 of hoogstens 2 mensen. Mijn man werkte bij DJI en heeft zich ooit vrijwillig laten opsluiten voor 24 uur in zo'n cal. Na 8 uur was het niet leuk meer en na 12 uur wilde hij er per se uit. Je vliegt tegen de muren omhoog. DIT IS INHUMAAN EN A-SOCIAAL ! U kunt dit nooit, maar dan ook nooit goed praten met een argument dat het COA snel moet handelen , omdat mensen nu 2-3 weken in een gymzaal moeten slapen ! Liever wat langer in een gymzaal, dan 6 -12 maanden in een gevangenis !!

De gemeente heeft daarna goed gekeken naar de bouwvergunning en wist dus dat de tralies nooit verwijderd konden worden. Dus ook de burgemeester en wethouders en gemeente-ambtenaren werken heel bewust mee om getraumatiseerde oorlogsslachtoffers en kinderen op te sluiten in een cel !  HOE HAALT U HET IN UW HOOFD OM DAAR JA TEGEN TE ZEGGEN !! U had uit humaniteit een duidelijk nee moeten verkopen tegen het COA. Opvang prima, maar zeker niet in een gevangenis en al helemaal niet voor gezinnen !

Hetzelfde geldt voor alle steden waar het COA nu gevangenissen gaat gebruiken. COA is onmenselijk bezig en niemand zegt er wat van !! Ook de mensen buiten het centrum die lauw reageren met 'ze moeten toch ergens slapen', ...ik snap jullie niet. Denk toch eens na wat we aan het doen zijn, nog los van het feit dat we met dit asielbeleid de mensensmokkelaars in de kaart spelen. DUBBEL SCHANDE !

En aan iedereen die buiten bij de poort gaat staan en ze van harte welkom gaat heten: Ik snap jullie niet. De mensen uit Syrie zijn bijna allemaal hoog opgeleid. Die zullen het kado zien als een sarcastische grap. Het is echt een klap in het gezicht van die mensen. LAAT JULLIE VERSTAND SPREKEN IPV JE HART !

 

 

 

 

 

 

gekke henkie

#564 Uitgeprocedeerd en dan ?

2014-09-05 10:10

FF de begroting van Breda aanpassen jongens voor als er straks een paar honderd geen vergunning krijgen. Kunnen ze misschien gelijk nog dichter in het centrum gaan wonen en doorverhuizen naar de Grote kerk ? 

 

Het kost de gemeente Amsterdam een slordige 700.000 euro om de circa honderd asielzoekers op te vangen in de Havenstraat.

Deze week stemde het hoofdstedelijke college van burgemeesters en wethouders in met de begroting voor de opvang, meldt AT5. De vluchtelingen mogen tot uiterlijk 1 juni in de voormalige gevangenis aan de Havenstraat vertoeven. Bij de begroting werd uitgegaan van 159 asielzoekers. Er kwamen echter ongeveer honderd man naar het nieuwe onderkomen.

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie gedoogd ondertussen het gebruik van het gebouw door een deel van de voormalige vluchtkerkgebruikers. 

zogaatdatdus

#565 Asielzoekers per taxi van Italie naar Nederland

2014-09-05 10:19

Elsevier , 3 sep 2014

Italië is populair onder gelukszoekers uit het Midden-Oosten. Maar eenmaal aangekomen, willen veel illegalen door naar Noord-Europa. Italiaanse taxi-chauffeurs en snorders spelen er handig op in.

 

Piazzala Loreto vlakbij het centraal station van Milaan, staat onder historici vooral bekend als de plek waar op 29 april 1945 het lichaam van Benito Mussolini ondersteboven werd opgehangen.

Illegale smokkelaars

Tegenwoordig circuleert de naam van het plein op internetfora waarop Syriërs, Irakezen, Libiërs en Eritreëers 'reisadviezen' uitwisselen over hoe je het beste Italië kunt verlaten zonder gepakt te worden.

's Nachts vertrekken van het plein de auto's van illegale smokkelaars die de (veelal economische) vluchtelingen een eindje verder helpen. Een enkeltje Noord-Europa kost al snel duizend euro. De auto is populair omdat op de grensoverschrijdende treinen veel controles worden uitgevoerd.

Bijverdienste

Piazzale Loreto staat niet op zichzelf. Ook vanuit plaatsen als Verona, Brescia en Vicenza rijden dagelijks auto's, vaak taxi's, met illegalen richting Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Denemarken en Zweden.

Deze mesnensmokkelaars zijn geen criminelen, maar veelal eenvoudige Italianen die wat bij willen verdienen: taxi- of vrachtwagenchauffeurs of werkelozen en gepensioneerden met een auto of busje. We weten dit omdat de afgelopen weken 'vele tientallen' Italiaanse chauffeurs in Duitsland staande zijn gehouden. Berichtgevingen hierover in Italiaanse media  zijn bevestigd door het Italiaanse consulaat in München.

Mensensmokkel tijdens pensioen

Zo zit de 45-jarige Alessio Tavecchio uit Vicenza al anderhalve maand vast in München. Tavecchio, die een autoverhuurbedrijf inclusief chauffeur runt, werd van de weg geplukt terwijl hij een groep Syriërs vervoerde. Hij wordt verdacht van mensensmokkel en het bevorderen van illegale immigratie.

Ook de 72-jarige Giancarlo Flaminio beunt na zijn pensionering bij als illegale chauffeur. Samen met twee mannen uit Padova werd hij in Rosenheim van de weg gehaald. Samen vervoerden zij 25 Syriërs.

De mannen zijn geen uitzondering. Dit jaar werden alleen al in Duitsland vele tientallen mensensmokkelaars vastgezet. Italië doet naar verluidt weinig aan deze praktijken omdat het land blij is dat de asielzoekers het land weer verlaten. De asielstempel, die de immigranten bij aankomst horen te krijgen, ontbreekt om die reden vaak.

Verweer

De taxi-branche in Italië verdedigt zich. 'Als de klant er normaal uitziet en betaalt voor de reis, dan is er geen enkele wet die ons ervan weerhoudt hem of haar van A naar B te brengen,' zegt Pierpaolo Campagnolo, president van de taxivereniging van Vicenza tegen de Corriere della Sera 

De advocaat van één van de gearresteerde mensensmokkelaars zegt dat zijn cliënt zich van geen kwaad bewust was. 'Hij dacht dat hij technisch personeel uit het buitenland naar Duitsland en soms naar Denemarken moest brengen. Hij is een chauffeur, geen mensensmokkelaar'.

WIllem

#566 Geld ophalen bij bejaarden en weggeven aan de gelukszoekers

2014-09-05 10:25

Elsevier 20 mei 2010

De opvang van asielzoekers heeft het kabinet vorig jaar fors meer geld gekost dan werd gedacht. Het ministerie van Justitie moest 520 miljoen euro uittrekken voor de slaapplaatsen van vreemdelingen. Dat is 164 miljoen euro meer dan begroot.

Meer opvang nodig
De bezetting van de opvang was het afgelopen jaar een stuk hoger dan verwacht. Waar rekening werd gehouden met 13.644 gasten, maakten ruim 20.000 vreemdelingen van de centra van onder meer het COA gebruik.

Ook de uitstroom was lager dan verwacht. Vreemdelingen deden bovendien vaker een beroep op medische zorg. 

Dit jaar worden al die grenzen overschreden, dus ruim eem half miljard euro gaat naar het COA. Dan hebben we het Vluchtelingenwerk budget van 26 miljoen en de andere zieligheidspotjes niet eens meegerekend. Maar wel leuk aankondigen vandaag dat alle ouderen zwaar moeten inleveren !! 

Ik ga PVV stemmen

 

bewoner

#567 En daarom gaat onze ziektekostenpremie omhoog

2014-09-05 10:39

 
Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer  der Staten-Generaal Vragen van de leden Klever en Fritsma (beiden PVV) aan de minister van  Volksgezondheid Welzijn en Sport over de verwachte toename van medische  kosten voor asielzoekers (ingezonden 20 juni 2014) 1 Kent u het bericht “Meer asielzoekers vinden onderdak in EU in 2013”? 1) Antwoord 1 Ja. 2 Klopt het dat de asielinstroom in Nederland tot op heden veel hoger ligt dan in de  eerste maanden van 2013? Antwoord 2 Ja. De asielinstroom in de algemene asielprocedure (AA) over de eerste 4 maanden van 2013 lag op 5.320. In de vergelijkbare periode in 2014 lag dit  aantal op 7.760. 3 Worden alle asielzoekers in Nederland medisch gescreend en onderzocht op b.v.  HIV en TBC? Wat zijn de gemiddelde kosten hiervan per asielzoeker? Antwoord 3 In principe worden alle asielzoekers bij binnenkomst in Nederland enkel  gescreend op tuberculose om zo het gevaar van tuberculosebesmetting voor de  Nederlandse samenleving te beperken. De gemiddelde kosten per asielzoeker  voor deze screening bedragen ongeveer € 58,- per onderzoek bij een instroom  van 15.000 personen. In de kosten is echter een groot deel vaste kosten  verdisconteerd, waardoor bij hogere aantallen de kosten per onderzoek afnemen. 4 Wat is uw schatting van deze kosten voor asielzoekers voor 2013 en 2014, gelet  op de kosten die in 2012 € 72 mln. bedroegen? 5 Bent u ervan op de hoogte dat de staatssecretaris voor Veiligheid en Justitie  onlangs sprak over mogelijk 65.000 asielzoekers voor het einde van dit jaar? Wat  zou een dergelijke instroom van asielzoekers betekenen voor de medische  kosten? Antwoord 4 en 5 De kosten voor de (curatieve) medische zorg voor asielzoekers voor 2013  bedroeg € 72,6 miljoen. Gelet op het grillige verloop van de asielinstroom op dit  moment is niet goed in te schatten hoe hoog de totale asielinstroom voor 2014  zal zijn. Dit betekent ook dat een inschatting van de totale kosten voor de  medische zorg voor asielzoekers voor 2014 niet kan worden gegeven. De  gemiddelde kosten voor de (curatieve) medische zorg per asielzoeker bedroegen  in 2013 € 4.870. Het is niet de verwachting dat deze gemiddelde kosten in 2014  zullen toenemen.Pagina 3 van 4 6 Waar haalt u extra budget vandaan om de verwachte hogere kosten voor  medische zorg aan asielzoekers te betalen? Antwoord 6 De kosten voor eerstejaars asielopvang van asielzoekers uit DAC-landen worden  toegerekend aan het budget ontwikkelingssamenwerking (ODA). Door de  verhoogde raming van de asielinstroom neemt de toerekening aan ODA toe.  Vanuit de verhoogde ODA-toerekening kunnen de extra opvangkosten, waaronder  de kosten voor medische zorg, worden betaald. 7 Waarom krijgen vrouwelijke asielzoekers, in tegenstelling tot Nederlandse  vrouwen boven de 21, wel gratis anticonceptiemiddelen uit het basispakket? Antwoord 7 In 2007 is vergoeding van anticonceptie weer opgenomen in het pakket voor  asielzoekers, omdat uit onderzoek is gebleken dat een substantieel aantal van de  abortussen bij asielzoekers te herleiden bleek op de (financiële) onbereikbaarheid  van voorbehoedsmiddelen voor deze doelgroep. 8 Kunt u een overzicht geven van alle zorg die asielzoekers gratis krijgen, maar  waar Nederlanders een eigen bijdrage voor moeten neer tellen, of alles zelf  moeten betalen? Antwoord 8 In de Regeling Zorg Asielzoekers is opgenomen dat alle eigen bijdragen worden  vergoed. Dit betreft voornamelijk eigen bijdragen geneesmiddelen, hulpmiddelen,  kraamzorg en fysiotherapie (alleen bij chronisch indicaties). 9 Waarom valt medische zorg voor asielzoekers niet onder het eigen risico? Antwoord 9 De medische zorg voor asielzoekers wordt volledig vergoed door de Nederlandse  overheid. Het instellen van een eigen risico zou betekenen dat de Nederlandse  overheid dit voor asielzoekers aan zichzelf vergoedt. Dit en de extra bijkomende  administratieve lasten maken het invoeren van een eigen risico niet wenselijk. 10 Bent u bereid alleen medisch noodzakelijk zorg te vergoeden voor asielzoekers?  Zo nee, waarom niet? Antwoord 10 Tijdens het VAO van 19 juni 2014 naar aanleiding van het algemeen overleg over  de medische zorg voor vreemdelingen van 28 mei 2014, hebben de leden Fritsma  en Klever (PVV) op dit punt een motie ingediend. In reactie hierop heeft de  Minister van VWS aangegeven hiertoe niet bereid te zijn en ook waarom. Bij  stemming van 24 juni 2014 is deze motie verworpen.

 

Da;s toch simple jonge !

#568 Nee, da's toch niet waar ?

2014-09-05 16:24

zie wwww wat kost massa immigaratie ons. 

13 miljard in 2009 , los van 5 miljard ontwikkelingshulp per jaar ??????

Gooi nu per direct alle economische vluchtelingen eruit en heel de crisis is opgelost, alle ouderen hoeven niets meer in te leveren, alle ouderen krijgen de zorg die ze verdienen, alle jongeren kunnen doorstromen op de huizenmarkt, alle werkenden hoeven minder belasting te betalen en iedreen krijgt een korting op de zorgpremie.

Alle problemen opgelost.

 

 

Kies een pseudoniem

#569 Onderwerp

2014-09-05 18:00

bndestem.nl/regio/breda/nog-steeds-angst-voor -komst-van-asielzoekers-naar-de-boschpoort-breda

 

Slecht geschreven stuk, slechte journalistiek, daarom ook mn abo op bn de stem opgezegd, snappen niet dat ze procesbewakers zijn, de media is dood.

fred

#570 # 569

2014-09-06 17:24

Wat een sukkels die daar reageren. Als je al de reacties hier leest, is er inderdaad geen enkele rede waarom je die mensen in de koepel zou opvangen. Zeer slecht idee. Al het andere reacties zijn bullshit.


Gast

#571 SP breda zet omwonenden en hun zorgen over AZC neer als geblaat!

2014-09-07 19:14

Weet wat je stemt:

 

Geen risico analyse, geen 0 meting, geen wetenschappelijke onderbouwing, ongeremd bukken voor het COA achter ieders rug om, een wethouder die op zijn zachtst gezegd 'onhandig'is (hallo van Lunteren, naief liege liege beest met je huis in het Ginneken!) en wat doet die gesubsidieerde (jeugdhulpverlener, uiteraard geen poten inde modder werk als jeugdzorg, stel je voor!) tinus van een stink sp er

 Dirk Uyl ‏@dr1k  3 sep.

Door geblaat in de raad over de Boschpoort gaat de aandacht af van waar het werkelijk om moet gaan: het College haar werk laten doen #grbr

 

 

Wie SP stemt maakt zich medeplichtig aan minschting voor de burger, dat is wel duidelijk!


Gast

#572 neus

2014-09-07 19:17

Hahaha heeft die Uyl van SP Breda een nepneus ofzo? Moet je die foto zien. Of gaan ze daar standaard vermomd door het leven omdat ze zich zelf ook kapot schamen voor hun eigen onzin.

Buurtbewoner

#573 Dirk Uyl - Arrogant, strategisch of gewoon heel erg dom ?

2014-09-08 07:05

Als er 1 iemand aan het blaten is dan is dat het collge wel en in het bijzonder Van Lunteren. Dit soort standaard vuilspuiterij krijg je als je het met redelijke argumenten niet kan winnen. Ronduit beledigend voor meer dan 1000 ondertekenaars van deze petitie en ongelooooofelijk dom en kortzichtig, nu blijkt dat B&W (en de raad) zitten te slapen en werkelijk van toeten noch blazen weten. Of bedoelt u dat met ' het college haar werk laten doen ' ?

Welterusten meneer Uyl (U bent vast familie van de Uil van de fabeltjeskrant met zijn ' welterusten kijkbuiskindertjes en nu snaveltjes toe).  Sorry dat we en uw vriendjes wakker hebben gemaakt, maar het was even nodig nu het college dit rampzalige plan erdoor heeft gedrukt. Wel dit is misschien nieuw voor u, maar we pikken dit niet en al zal het het laatste zijn wat we doen, dit plan gaat van tafel !!!

Die bestuursovereekomst is boterzacht en opgesteld door de juristen van het COA. Heeft er ook maar 1 jurist van de gemeente naar gekeken danwel een zinnige opmerking over gemaakt ? Dacht het niet. B&Wkreeg hem opgevouwen in de plaats gestoken waar nooit de zon schijnt en U noemt dat ' laat het college zijn werk doen ? Ga toch lopen meneer Uyl met  je arrogante gewauwel. 

Was het college maar wat slimmer en deden ze maar hun werk, dan was dit allemaal niet nodig.

inwoner stadshart

#574 en ondertussen uit de notulen van gesubsidieerde wijkraad Stadshart

2014-09-08 10:05

De aanwezigen in de vergadering hebben vooraf nog een gesprek over de rommel die o.a. in de Nieuwstraat (AH en de geldautomaten) is gedeponeerd. De wijkagent geeft aan dat de politie daar weinig aan kan doen.

Er zijn veel minder bezoekers in de binnenstad en dat merkt ook de Politie. De wijkagent geeft tevens aan dat door de veelheid aan verschillende gebiedsverboden het voor de Politie niet makkelijker wordt om te handhaven, hier zal overleg over moeten plaatsvinden.

Tevens heeft de vergadering met de wijkagent van gedachten gewisseld over het doen van meldingen, de verschillen tussen 112, 0900-8844 of de Handhavingsdiensten. Mede door een aantal voorbeelden, waarin het vaak niet duidelijke is, wie van de diensten je nu moet aanspreken. De wijkagent geeft hierbij aan dat het mogelijk is voor een aantal burgers om in gesprek te gaan met de leidinggevenden bij de Politie.

 

Dit beloofd echt veel goeds. Ik heb er alle vertrouwen in dat alle bestuursvergaderingen , beheergroepen en gemeentelijke overlegstructuren uiteindelijk alle overlast vroeg of laat een keer zullen bespreken, .... en nooit iets zullen oplossen. Met al die overleg-clubjes kan je gemakkelijk 1-2 jaaroverlast overbruggen zonder dat er ooit iets concreet wordt opgelost. Ziehier precies het doel van de gemeente en COA.

gast

#575 Onderzoek waardedaling woningen / Zutphen

2014-09-08 13:06

Of de waardedaling nu wel of niet terecht is, feit is dat COA er lustig op los blijft liegen !!

 

Op de bijeenkomst van 25 juni jl. heeft mevrouw Helder van het COA, ten overstaan van de vele aanwezige omwonenden, beweert dat uit eigen onderzoek van het COA blijkt dat de vestiging van een asielzoekerscentrum niet leidt tot waardedaling van de nabij gelegen woningen. Er ontstond uiteraard enig boegeroep bij deze mededeling, die al met wantrouwen werd ontvangen.

Na herhaaldelijk aangeklopt te hebben bij het COA, hebben ze uiteindelijk toegegeven dat er geen sprake is van van een eigen onderzoek!

Ze verwijzen nu echter naar een onderzoek dat gepubliceerd is in 2002 en de periode 1997 t/m 1999 bestrijkt. Een periode waarin er sprake was van een bloeiende en sterk positieve huizenmarkt. Dit onderzoek geeft zelf al aan dat de resultaten mogelijk heel anders zijn in een slechte huizenmarkt, zoals tegenwoordig het geval is

 

Kortom, een onderzoek dat totaal niet relevant is voor de situatie rondom de mogelijke vestiging van een mega-AZC in Zutphen!