Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda.


Gast

#576 Re: Onderzoek waardedaling woningen / Zutphen

2014-09-08 13:52

#575: gast - Onderzoek waardedaling woningen / Zutphen 

 B&W zou zeggen dat je met getallen komt en met onderzoeksrapporten van zo ontzettend lang geleden dat je daar niet meer van uit kan en mag gaan. Dus dit kan meteen in de prullenbak. Die mevrouw van Helder in Zutphen woont beslist ver van het asielzoekerscentrum. Lulkoek. Wel degelijk is er sprake van waardevermindering van de woning. Wie nu een huis in de buurt van de Boschpoort te koop heeft staan, heeft van de betreffende makelaar te horen gekregen dat er flink in prijs gezakt zal moeten worden of terugtrekken.  COA mag mijn huis kopen, graag zelfs. Het is en blijft constant liegen en bedriegen. Spreken ze eens een keer de waarheid dan geloof je ze ook niet meer maar dit hebben ze dan zelf in de hand gewerkt. Ook B&W zijn geen knip voor de neus waard. Als er geen draagvlak voor een AZC is dan doen we het niet. Er is toch duidelijk geen draagvlak bij de omwonenden maar toch doorzetten en uitspraken niet nakomen. Een en al bedrog. Huiswerk niet eens maken laat staan dat ze weten waar ze over praten. Wat een stelletje slampampers. Durf nu eens te zeggen dat er fouten gemaakt zijn en zie die fouten zo snel mogelijk te herstellen. Terugdraaien die hapt en laat de boel verhuizen naar de Klokkenberg maar niet midden in het centrum van Breda.


Gast

#577 RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING - SAMEN STERK

2014-09-08 14:13

Hier en daar staat soms iets te lezen over het voegen van een rechtsbijstandsverzekering. Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen de betekenis hiervan begrijpt. Normaal gesproken is er een bepaald budget dat gebruikt wordt wanneer u een beroep doet op uw rechtsbijstandsverzekering. Veel maatschappijen hebben hun eigen advocaten maar bij veel maatschappijen mag het budget overgeheveld worden naar de advocaat die in de arm genomen is. De omwonenden hebben een advocaat in de arm genomen gehad en hoe meer mensen zich hierbij aansluiten hoe beter. Wel of niet met een rechtsbijstandsverzekering dat maakt niet uit. Laten we het samen doen want samen staan we sterker.

Gast

#578 en weer een zieligheidskaart trekken

2014-09-09 07:25

Telegraaf vanochtend: Alarm over suïcidale Armeense vluchtelingen

DEN BOSCH - 

Vanwege een golf aan zelfmoordpogingen en dreigende zelfdodingen heeft burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch (CDA) het kabinet gevraagd om de uitzetting van Armeense asielzoekers op te schorten. Zijn woordvoerder heeft dat dinsdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant. 

 



 

 

 

Van de 45 Armeense mannen, vrouwen en kinderen die onder behandeling zijn bij het psychotrauma-centrum Zuid-Nederland zijn 22 volwassenen ernstig suïcidaal. Hun asielaanvraag is afgewezen en ze moeten terug naar Armenië.

Hun behandelaars vinden dat er sprake is van 'een medische noodsituatie'. Als die wordt erkend mogen de vluchtelingen toch blijven. H

 

Het zoveelste pulpverhaal van de volkskrant waarbij de zieligheidskaart wordt getrokken en de zoveelste burgemeester die opspringt om zijn humaniteit te tonen. Als je bent uitgeprocedeerd na tientallen procedures, en de rechter is nog niet overtuigd, dan heb je werkelijk geen enkele rede om hier te blijven. Gewoon vieze profiteurs, dus ! En dat betekent wegwezen en ophouden met pamperen !!!

gast

#579 Ebola - het komt eraan

2014-09-09 14:50

En waarom hoeft COA ook al weer niet bezorgd te zijn voor immigranten uit Afrika ?????????

 

Ebola-alarm in Italië

ROME - 

Italiaanse artsen onderzoeken een mogelijk ebolageval in de stad Civitanova Marche. Dat heeft het Ministerie van Volksgezondheid in Rome dinsdag bekend gemaakt.

 
 

Het ministerie geeft geen verdere details, maar volgens de lokale krant Corriere Adriatico gaat het om een 40-jarige vrouw. Ze zou onlangs zijn teruggekeerd in Italië vanuit Nigeria.

Bestuur van het ziekenhuis in Ancona, waar ze is opgenomen, weigert vooralsnog commentaar te geven. Indien bevestigd, zou dit de eerste ebolapatiënt in Italië zijn.

De WHO meldde vrijdag dat het aantal doden door ebola in West-Afrika is opgelopen tot circa 2100.


Gast

#580 Grappig

2014-09-09 19:00

V Lunteren beweert dat er toch niet gecommuniceerd hoeft te worden met de partijen omtrent de onbepaalde tijds vergunning, want '39 van de 40 souden toch al voor zijn'. En oh ja, er is draagvlak want mijnheer heeft mensen in de kroeg gesproken. Deze lui kwamen alleen uit de Haagse Beemden.....


Gast

#582 V Lunteren licht in de duisternis

2014-09-10 06:09

Wist u dat van de dag: V Lunteren geeft aan dat informeren van de partijen omtrent de onbepaalde tijd van de vergunning niet nodig was. 39 van de 40 personen zouden
toch voor zijn.... We hebben het met zijn toestemming op band trouwens. Ook zou er draagvlak zijn in de omgeving: mensen uit de Haagse Beemden hadden geen problemenn
met een AZC in de binnenstad.... faal faal faal.

gast

#583 minder of toch meer meer meer ?

2014-09-10 06:31

Minder jonge verdachten, helft is allochtoon

RIJSWIJK - 

Het aantal Nederlanders tussen de 12 en 25 dat wordt geregistreerd als een verdachte van een misdrijf, daalt jaarlijks. Tegelijk neemt het aandeel van de allochtone jongeren op dat dalende totaal toe, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 


 

Iemand wordt geregistreerd als verdachte „wanneer er een redelijk vermoeden van schuld aan een misdrijf bestaat”, aldus het CBS. Het aantal allochtone jongeren dat als verdachte werd genoteerd daalt, maar minder snel dan het aantal verdachte autochtone jongeren. Daardoor groeide tussen 2006 en 2013 het aandeel dat autochtone jongeren uitmaken op het totaal aan jeugdige verdachten, van ruim 40 procent naar bijna de helft.

 

De helft van de buitenlandse jeugd is dus crimineel. En dan gaat het om jeugd die niet 1 overtreding begaan, maar de draaideur-crimineeltjes die bijzonder veel overlast bezorgen. Dezelfde groep die inmiddels 18 jaar is en nu staat te dealen in en rond de Boschstraat en op hun quats met 100 km / u door de straten racen !! En de sluizen staan open, kinderpardon gehad. Burgemeesteres die uitgeprocedeerde armoedige albaniers over de haren strijken. Van der Laan die alle burgemeester in Nederland opropet om illegalen op te vangen. Het hele land is op maatschaappelijk en sociaal niveau al afgezakt tot een derde wereld land. Het recht van de sterkste geldt inmiddels op straat, alleen de politici en de rechters in hun villa-wijken hebben dat nog niet helemaal doot

gast

#584 Bejaarden bang voor asielzoekers

2014-09-10 09:07

Oudere inwoners in Ter Apel durven niet meer te pinnen in het dorp omdat ze bang zijn voor grote groepen asielzoekers van het nabijgelegen opvangcentrum.


De bewoners van het asielcentrum moeten nu voor het pinnen naar een bank in het dorp. 'Ze gaan meestal met z'n allen pinnen en dat leidt tot overlast en emotionele angst, bij ouderen bijvoorbeeld', zegt wethouder Herman Kuipers tegen het Dagblad van het Noorden (2011).

Meerdere seniorengroepen en ouderenbonden deden hun beklag bij de gemeente. 

De gemeente heeft vorig jaar al bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aangedrongen op een pinautomaat op het asielzoekerscentrum.  Die staat er echter nog altijd niet. 'En dat geeft ergernis', zei Harrie Brunen (Gemeentebelangen) deze week tijdens de gemeenteraadsvergadering. De PvdA-fractie dacht er net zo over. 'We willen dat het COA deze belofte gestand doet', zei fractievoorzitter Wietze Potze.

De woordvoerder van het COA zegt dat zijn organisatie al lang bezig is met het binnenhalen van een pinautomaat. 'We hopen zo snel mogelijk zo'n voorziening in het asielcentrum in Ter Apel te hebben.'

 

EN hoe doen we dat straks in Breda met al die ouderen in het centrum ? Of worden die nu zo gekort dat ze straks niet meer kunnen pinnen ? Lang leve de bureaucratie en het COA die er meer dan een jaar over doet om zo iets simpels op te lossen en waar ouderen zwaar last van hebben. Hoezo 'we lossen het op'?? Dat gaat hier straks ook gebeuren. Gemeente en COA lossen helemaal niets op. Ze praten er alleen over en zijn'betrokken' of 'geschokt'. Of gaat er straks iedere dag een agent mee als oma of opa moet pinnen ? Wel aandacht besteden aan prut-Armeneirs die zeggen suicidaal te zijn en onze ouderen emotionele stress en angst bezorgen en er verder geen esconde bij stil staan. Waar staat dat precies in jullie 'plan van aanpak ' meneer Bergkamp, Van Lunteren en Van der Velden ? Ik durf te wedden dat jullie hier werkelijk geen seconde over nagedacht hebben. Het feit dat op dit forum en op facebook in het algemeen geen bejaarden zitten wil nog niet zeggen dat de problemen niet bestaan !!!!!!!!!!!!!!!!!

gast

#585 Heerhugowaard - zelfde laken en pak

2014-09-10 09:13

HEERHUGOWAARD - Gevangenis Westlinge in Heerhugowaard wordt een asielzoekerscentrum (AZC) met zeshonderd bewoners. Bij de Pinkstergemeente aan de Deimoslaan was donderdagavond een voorlichtingsbijeenkomst voor bewoners van de nabijgelegen wijk.


,,Komt er een avondklok voor die mensen?'', wilde een bewoner van de Fazantenlaan weten. ,,En wat als ze om 10 uur ’s avonds nog vuren stoken.’’Burgemeester Han ter Heegde en Janet Helder van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) gaven tekst en uitleg. Dat nam de bezorgdheid van zo'n honderd bewoners niet geheel weg.

Overlast

Helder zei te schrikken van het woord ’avondklok’. ,,Als het om overlast gaat, is onze ervaring dat het meevalt. Asielzoekers willen niet opvallen, want ze zijn met hun aanvraag bezig en willen dolgraag in Nederland blijven.’’ (Leugens COA: Overlast door alleenstaande mannen is evident !!!)

Een andere bewoner vond zeshonderd asielzoekers toch wel veel. ,,Het komt over als een getto. Een klein dorp in mijn achtertuin. Ik ben doodsbang.’’

Sussen

Opnieuw sussende woorden. ,,Ter Apel heeft 1700 asielzoekers’’, zei Helder. ,,Dat is veel. Zeshonderd is een gemiddeld aantal.’’ (maar op grond van een Deens onderzoek is 25% crimineel, dat wil zeggen 150 herrieschoppers erbij, en dus heel veel ellende, beste COA)

Zowel Ter Heegde als de vertegenwoordigster van het COA wezen op de noodzaak. ,,Het aantal asielzoekers is gestegen’’, zei Janet Helder. ,,Er komen wereldwijd steeds meer brandhaarden bij. Rijksgebouwen, zoals kazernes en gevangenissen worden aangewezen als locatie.’’ (En dus moet de nederlande burger buigen, We worden het rioolputje van de wereld en zijn al het dichtsbevolkte land)

Planschade

Waarmee zij tegelijk aangaf, dat het een voldongen feit is, tenzij de gemeente kan aantonen dat de omgeving het niet toelaat.

Ter Heegde: ,,Een quickscan heeft geleerd dat dit niet het geval is.’’

Ook planschade, omdat huizen minder waard zouden worden, wordt niet uitgekeerd. Het bestemmingsplan hoeft immers niet gewijzigd. ,,Bovendien heeft onderzoek nog niet aangetoond dat huizen in de nabijheid van een AZC minder waard worden’’, aldus de burgemeester. (en hoppa, ontmoedigen en liegen. Jammer voor de omwonenden)

Vleermuizen

Tenslotte was er de kwestie van een bruggetje, dat een buurtparkje verbindt met het beoogde AZC terrein. Het gaat om een wandelpad en er zouden vleermuizen zitten. Ter Heegde vond dit een punt om nader te onderzoeken.

Ook de overlast die een bewoner van de Exelsiorhof ondervindt van jongeren uit het nabijgelegen Transferium, sprong in het oog. ,,Als de gemeente die overlast niet aankan, waarom komt er dan wel een AZC?’’

,,Mee eens’’, zei Ter Heegde. ,,Dat probleem zit niet in de knip.’’

gast

#586 Klein Mogadishu here we come

2014-09-10 09:23

Toename aantal Somaliërs door nareizende vrouwen en kinderen

De meeste asielzoekers kwamen uit Somalië in 2013. Na een forse daling in 2012 steeg het aantal aanvragen uit dit land het afgelopen jaar tot ruim3 duizend. Dit komt voor een belangrijk deel door de toename van het aantal nareizende gezinsleden. Dit zijn vrouwen, maar vooral kinderen.

 

Ook allemaal lieve mensen die veel bijdragen aan onze maatschappij, niet de hand ophouden, geen eisen stellen mbt woning en inrichting en allemaal braaf eigen ziektekosten dragen (van gemiddeld 5000 euro/jaar per azielzoeker)

gast

#587 En de prijs voor de domste opmerking ngaat naar...

2014-09-10 12:03

De Burgemeester van Heerhugowaard: 'Komst AZC goed voor werkgelegenheid'

Gefeliciteerd burgmeneester ! Upresteerde om een van de domste opmerkingen van deze week te maken, namelijk dat de toestroom van asielzoekers goed zou zijn voor de lokale economie. Warschijnnlijk denkt u daarbij o.a. aan de lokale supermarkt en kent u kennelijk het begrip proletarisch winkelen niet,

De broer van Eberhard

#588 Illegaal , dus dan heb je ook recht om te eisen

2014-09-10 12:44

Het wordt steeds gekker, de woordvoerder van de groep illegalen in Amsterdam , de Eritreër Bayissa Ayane Kabade, legt in vlekkeloos Nederlands Amhaars, de taal die o.a in Eritrea wordt gesproken op de hier volgende film uit, dat hij een huis wil met minimaal 5 kamers, want het moet wel gezellig zijn. 

 

video: http://vimeo.com/61835371

Dus als na 51000 (!!) procedures vorig jaar, houden we 5000 hardcore gelukszoekers over die  never nooit niet teruggaan en dus illegaal in Nederland verblijven. Eberhard wil ze allemaal opvangen en de gemeentes moeten allemaal bed, bad en brood bieden (op onze kosten). En wat willen die arme zieltjes dan ? ................een huis met 5 kamers. Geen probleem, toch

gast

#589 Miele er is geen betere

2014-09-10 12:53

Gast

#590 En dat terwijl er 450 dakloze Bredanaars zijn !

2014-09-10 15:19

Stond vorige week in ons aller linkse BnDeStem, er zijn 450 daklozen in Breda. Laten er nou 50 vrijwillig kiezen voor een zwerversbestaan. Dan blijven er nog 400 dakloze Bredanaars over. Was dat niet het aantal asielzoekers dat komt wonen in de Boschpoort? Moeten we niet eerst aan deze mensen denken! Ik snap het niet meer hoor. O ja en dan vergeet ik nog te vermelden dat recht tegenover de Koepel, net over het water, De Schalm is gehuisvest, een school voor toch al kwetsbare kinderen en jongeren. Heren, neemt u dit ook even mee.......


Gast

#591 En deze dan:

2014-09-10 18:32

NRC next,10-9, pag 9:over opvang Milaan:van Syrische gezinnen geen last, van Eritrese jonge mannen juist heel veel.Ook geblaat #sp #breda?


Gast

#592 Ingezonden brief

2014-09-10 18:39

 

En een goede ingezonden brief van dhr Noorhoff vandaag bij geenazcinbinnenstad.weebly.com

 

Commissie Maatschappij op 3 september j.l.

 

We kennen pessimisten, realisten en optimisten. Bij de insprekers troffen nog een andere groep aan: de naïeven. Naïviteit lijkt me het ontbreken van iets waarmee je uiteraard 

niet geboren bent: ervaring. Als je daarvan wilt leren.

 

De gemeenteraad  is  uiteraard  verdeeld in coalitie en oppositie. SP (6), CDA (6), PvdA (3), GL (3) en B97 (2) versus VVD (8), D66 (8), Trots/OPA (1), BOB (1) en

 Lijst Jamal Nouhi (1). De coalitie is  misschien juist door de minimale meerderheid die zij nu heeft (20/39)  zeer verenigd. De oppositie (19/39) is verdeeld, waardoor zij dus

 feitelijk geen oppositie voert. Er zijn er die met de coalitie meestemmen.

 

Daarmee lijken de omwonenden mij kansloos. Ook een juridische procedure zal niets uithalen, vrees ik. Rechtbanken zijn bemand  sorry, bemenst  door D66 en daarmee politiek 

correct. Zij zijn deel van de linkse elite en lopen die niet voor de voeten.

 

De SP voert puur communistische machtspolitiek: als je de macht hebt, moet je die gebruiken. Vooral om je tegenstanders uit te schakelen. Vandaar hun verzet tegen 

bespreeknotities van de oppositie. Want die doorkruisen de regie door het college. Vandaar bezwaren van omwonenden geblaat noemen.

 

De sleutel ligt bij het CDA. Zolang die dit gedoogt gaat dat door. Ze zijn af en toe wat kritisch, maar gaan toch steeds mee met het college.  

 

Herbert Marcuse heeft dat beschreven als de repressieve tolerantie: Je staat je onderdanen kleine afwijkingen toe, waardoor hun spanning afneemt. Dan kun je de grote 

afwijkingen beter beheersen. Dat is een zeer effectieve bestuursstijl.

 

omwonende

#593 Reactie op ingezonden brief

2014-09-11 07:04

Het CDA ligt nog liever met de duivel in bed dan echt karakter te tonen. Alles is geoorloofd bij het CDA zolang je maar kan (mee)besturen. En wordt het echt te gek, dan doe je een weesgegroetje en dan is je geweten weer schoon. Dat is de katholieke erfenis waar ze mee worstelen. Niet echt meegegroeid in de tijd dus en blijkbaar te laf om op te komen voor de omwonenden (inclusief eigen achterban). En B97, die hebben nergens een mening over, lezen geen stukken en slapen gewoon door. In feite is dat nog veel erger, want die zitten er alleen om hun zakken te vullen.

SP (en PVDA in haarkielzog) wordt niet gehinderd door enige realiteitszin of integriteit en schreeuwt alleen maar heel hard. (Zie de heer Uyl van de SP die vrolijk twittert dat dit allemaal geblaat is en we het college haar werk moeten laten doen). Kijk naar de Volkskrant die gemakkelijk 20 berichten over asielzoekers in 1 maand eruit perst en recent weer scoort door de aandacht te vestigen op uitgeprocedeerde Albanezen die ineens zelfmoord neigingen zouden hebben en straks natuurlijk mogen blijven want ze zijn nu wel heel zielig. De zoveelste truuk van de asiel-advocaten die in het verleden al eens alle uitgeprocedeerde Congolezen lieten verklaren dat ze spontaan homo waren, waardoor het COC op de bres sprong en iedereen mocht blijven. Tja, wat zal ik zeggen, gesubsidieerd liegen , bedriegen, schelden en bedreigen in de zieligheidsindustrie is de normaalste zaak van de wereld en doordat de andere partijen graag ' onderhandelen'  kan links heerlijk sinterklaas blijven spelen van ons belastinggeld.

Dat nu tegen de wens van meer dan 1000 omwonenden wordt ingegaan wordt gewoon weggevaagd. De beslisisng was al lang genomen. Wethouder Van Lunteren heeft de mond vol van vertrouwen herstellen tussen politiek en bewoners, maarh eeft nu al zo vaak hierover gelogen dat hij de tijdslijnen een beetje kwijt is geraakt. In het bijzijn van de juristen van de gemeente verklaarde hij doodleuk tegen omwonenden dat het collega pas advies is gaan vragen bij de raad na de informatie-avond door het COA (overigens beslist het college zelf en is advies van de raad nooit bindend). Zie Breda vandaag: 3 juni verzoek COA voor opvang. College akkoord op 11 juni. Inmiddels brandbrieven/protesten vanuit Boschstraat verstuurd. Informatieavond op 17 juni.  Deze petitie op 19 juni gestart en op 20 juni net doen of je nog wacht op uitkomsten van COA informatie-avond. Een avond waar iedere vorm van inspraak onmogelijk was en massale klachten/zorgen van de buurtbewoners werden vertaald in:  ' hier en daar nog wat zorgen, maar overweldigend veel aanmeldingen als vrijwilligers' . En daar ligt nu precies het probleem. COA en college hebben dit voorgekookt, bepalen volledig de regie op een informatie-avond en liegen vervolgens tegen de raad dat er breed maatschappelijk draagvlak is (volgens Van Lunteren had hij in een cafe in de Haagse Beemden iemand gevraagd hoe die erover dacht en die vond het geen probleem). Een zeer slechte actie en iedere weldenkend bestuurder onwaardig. Als je een beetje fatsoenlijk tuinhek wilt plaatsen moet je een vergunning aanvragen en kan iedereen die een belang heeft bezwaar maken. Vervolgens kan je bij een geschil dit voorleggen aan een rechter. Nu komt er een azc met meer dan 400 asielzoekers midden in het centrum en ziedaar, iedere vorm van inspraak wordt ons ontnomen.

Dat kortgeding door omwonenden was een wanhoopspoging, omdat we niet anders kunnen. We worden door ons bestuur (en de raad) gedwongen tot noodgrepen, omdat we juist niet worden gehoord !!

Ondertussen snel even een bestuursovereenkomst in elkaar flantsen en daarmee de burgers ook iedere rechtsingang afpakken en klaar is kees (in dit geval Peter/Patrick). Vervolgens in die bestuursovereenkomst alleen intenties vermelden en geen duidelijke afspraken maken en verder geen enkele sanctie noemen als er niet wordt gehandeld zoals afgesproken. Dan nog even de eigen juristen van de gemeente inschakelen om de critische geluiden van de oppositie de mond te snoeren en daar hebben we een pracht van een resultaat voor COA en ons links bestuur: Onbeperkte opvang voor onbepaalde tijd (het COA hoeft enkel te stellen dat er door de hoge instroom van asielzoekers over 2 jaar sprake is van overmacht en de gemeente is kansloos voor een rechter om de bestuursovereenkomst te laten ontbinden). 

De buurt heeft zich inmiddels gemobiliseerd en blijft strijdvaardig, eenvoudig omdat ons onrecht wordt aangedaan. Van Lunteren en consorten zinken steeds verder weg in hun moeras van leugens. Gelukkig worden de fracties nu eindelijk wakker. Hierbij dan ook het beroep op alle fracties: Laat u horen en zorg ervoor dat afspraken keihard worden vastgelegd. Als hiervoor ' juridische haarkloverij' voor nodig is, dan is dat maar zo. Wij als omwonenden hebben hier niet om gevraagd, dat is het resultaat van de onkunde van ons college en de doelbewuste manipulatie door de juristen van het COA !

 

gast

#594 Politieke aandacht

2014-09-11 07:27

NRC september 2013:

 

Een Nigeriaan met psychiatrische klachten is eind augustus Nederland uitgezet, zonder dat aan intern gestelde voorwaarden was voldaan. Een groot deel van de oppositie, SP, D66, de ChristenUnie en GroenLinks, wil dat staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie, VVD) de man terug naar Nederland haalt.

Kijk hier eens wat een (landelijke) politieke aandacht. 1 uitgeprocedeerde asliezoeker met psychiatrische klachten wordt uitgezet en er worden zelfs kamervragen gesteld !

Kreeg de buurt ook maar zoveel politieke aandacht en (gesubsidieerde) bijstand van advocaten !

Welkom in Nederland, het walhalla voor alle domme, zieke, zwakke, gekke, kansloze gevallen (die het en passant even verpesten voor alle echte vluchtelingen). Bij voorkeur wel volhardend in anti-westers gedrag, de gezondheidskas plunderend en bereid om gesteund door vluchtelingenwerk en asieladvocaten om op de barricaden te springen bij ieder vermeend gevoel van onrecht en uw hand op te houden. 

gast

#595 plastische chirurgie is gratis voor gelukszoekers

2014-09-11 08:12

Conform de RZA is alle noodzakelijke specialistische hulp en ziekenhuiszorg beschikbaar voor asielzoekers. Asielzoekers hebben recht op vergoeding van behandelingen zoals opgenomen in de basisverzekering van Nederlandse verzekerden, uitgezonderd behandeling van transseksualiteit en in-vitrofertilisatie en alle hiermee vergelijkbare behandelingen.

 

Er komen wekelijks aanvragen voor plastische chirurgie bij MCA binnen. De meeste aanvragen komen niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de RZA. Daarom zetten we hieronder voor u op een rijtje welke aandoeningen wel in aanmerking komen en welke behandelingen niet vergoed worden.

In de RZA is plastische chirurgie opgenomen voor de volgende aandoeningen:

  • Afwijkingen met aantoonbare lichamelijke funktiestoornissen
  • Verminking door ziekte, ongeval, medische behandeling
  • Aangeboren misvormingen

Daaronder vallen bijvoorbeeld niet:

  • Ooglidcorrectie
  • Borstverkleining
  • Neuscorrectie

Verzoeken om ooglidcorrectie, neuscorrectie, borstverkleining ??? Je kan wel zien waar de prioriteiten liggen van deze 'vluchtelingen' .

Dit verklaart wel hoe we aan een gemiddelde van bijna 5000 euro per asielzoeker per jaar aan medische kosten komen. geen premie betalen, maarwel maximaal gebruik maken van het zorgstelsen. Waarom moesten onze premies ook al weer omhoog ?

gast

#596 Eritreers / manipulatie

2014-09-11 10:52

De zieligheidsindustrie beroept zich op rapportjes van de VN, die worden blind gekopieerd door de pers. Zie bijv. nu.nl berichtje over vn concludeertdwangarbeid exodus eritrea 

Je zou verwachten dat mevrouw Ms. Sheila B. Keetharuth (Mauritius) speciale gazant van de VN mbt mensenrechten in eritrea terdege onderzoek doet ter plaatse . helaas niets is minder waar. haar rapportje is gebaseerd op (anoniem ingevulde) enquete-formuliertjes die je via de site kan downloaden. Ben beniwued als we er een paar honderd invullen vanuit Breda dat er niets aan de hand is of dat rapportje ook blind wordt afgedraaid. Is wel lekker verdinen zo vanchter een luxe bureau en > 100.000 USD aan salaris.

www.ohchr.org/EN/HRBodies/SP/CountriesMandates/ER/Pages/SREritrea.aspx

 

gast

#597 Er is al 10 jaar geen oorlog meer in Eritrea

2014-09-11 12:09

In mei 1998 leidden oplopende spanningen tot een gewapend conflict tussen Ethiopië en Eritrea. Tijdens de eerste weken van dit conflict werden aan beide zijden bombardementen uitgevoerd. Ondanks bemiddelingspogingen van de OAE (huidige Afrikaanse Unie, AU), de VS en Rwanda braken begin 1999 hevige grondgevechten uit. Medio 1999 raakte het conflict in een patstelling en hervatten beide partijen de onderhandelingen onder leiding van de OAE. Deze mislukten echter. Op 12 mei 2000 begon Ethiopië wederom een grootschalig militair offensief, dat aanzienlijke terreinwinst opleverde. Naar schatting heeft de oorlog 100.000 mensen het leven gekost. Na bemiddeling van de OAE in nauwe samenwerking met de Verenigde Staten tekenden beide landen op 18 juni 2000 een staakt-het-vuren overeenkomst. Op 12 december 2000 tekenden beide partijen in Algiers een vredesovereenkomst. Een Grenscommissie, ingesteld als uitvloeisel van de vredesovereenkomst, deed op 13 april 2002 uitspraak over het verloop van de grens. Beide landen hebben in het vredesakkoord ondertekend dat de uitspraak van de Grenscommissie ‘final and binding’ zou zijn. Op 19 september 2003 heeft Ethiopië schriftelijk aan SGVN Kofi Annan laten weten 15% van de uitspraak van de Grenscommissie niet te kunnen accepteren. Sindsdien bevindt het vredesproces tussen de twee landen zich in een impasse. 

 

bron ministerie van buitenlandse zaken.

gast

#598 Wat u niet mag weten over Eritrea

2014-09-11 12:18

www.tesfanews.net/open-letter-to-special-rapporteur-sheila-b-keetharuth/

 

To the contrary, through this statement, EriPN will demonstrate the human rights violations historically committed/being committed against Eritrea by external actors as being unjustunfair and thus calls upon the HRC to give careful attention to this fact and highlight it in this and subsequent reporting on human rights issues  on Eritrea.

Gelukkig worden dit soort open brieven snel weggemoffelt door VN en de zieligheidsindustrie. Stelt u zich eens voor dat u en ik kunnen aantonen dat het daadwerkelijk allemaal economische vluchtelingen zijn.

gast

#599 Gelukkig doen de Somaliers het beter....oh nee

2014-09-11 12:55

De belangrijkste maatschappelijke problemen met de Somalische migrantengroep 

betreffen gevaar voor etnische spanningen, criminaliteit, radicalisering, drugsgebruik 

en meisjesbesnijdenis. 

 

Somaliërs zijn oververtegenwoordigd als verdachte van een misdrijf; 61 op de 1.000 

Somaliërs van 12 jaar en ouder is verdacht, in de helft van de gevallen vanwege een 

vermogensdelict. Ter vergelijking: 59 van de 1.000 Marokkaanse en 35 van de 1,000 

Afghaanse 12-plussers worden verdacht van criminele handelingen. In absolute zin 

gaat het om zo’n 800 Somalische verdachten per jaar (CBS/Statline). Als risicofactoren 

noemt Regioplan23 het lage opleidingsniveau, de lage arbeidsmarktparticipatie en de 

schuldenproblematiek. Ook beseffen Somaliërs vaak niet dat zij een misdaad hebben 

begaan omdat zij opgegroeid zijn in een land zonder regels. Ook het WODC24 relateert 

de hoge criminaliteit aan de situatie van normloosheid in het herkomstland. 

 

 


Gast

#600 Stuk in de telegraaf

2014-09-13 08:44

Lees het verhaal in de telegraaf van vandaag. Vanuit de verenigde omwonenden zijn we blij dat er nu duidelijk wordt dat v Lunteren totaal onbekwaam is als wethouder. Gordijnen kopen zodat we de asielzoekers niet hoeven te zien???? Rare snuiter! Dat van die rokjes en dochters kwam van omwonenden die wij ook niet kennen. Waarschijnlijk gaat onze groep verenigde tegenstanders nog verder groeien als we die quotes zo eens lezen. We zijn nu al met een grote groep.

 

Stuk dat de raad ook met de rug tegen de muur staat is ook scherp. Als ik bovenstaande reacties eens bekijk zijn we niet de enigen die liever gezinnen hadden gehuisvesd dan jonge mannen, van welke achtergond dan ook (zie stuk over opvang asielzoekers in Milaan van NRC van eergisteren) 

Blij in ieder geval dat de Telegraaf ook een ander geluid wilde laten horen dan de Volkskrant en hun haatgeluiden tov andersdenken zoals ons.