NEEN tegen Sharia4Tempus

Quoted post


Gast

#46 Re:

2014-03-31 11:15

#1: Souly -

We leven in een rechtstaat. Dat wil zeggen dat:

"Freedom of expression...is applicable not only to 'information' or 'ideas' that are favourably received or regarded as inoffensive or as a matter of indifference, but also to those that offend, shock or disturb the State or any sector of the population"
(Handyside vs UK, EHRM 1976)

't Kan mij dus niet schelen of ge dat kwetsend vindt of niet. De uitvoering van de idee moet kunnen. Punt. Men zou beter een petitie opstarten tegen de ondrukking van de vrouw door de dracht van een boerka of de vrouwenbesnijdenis in Egypte, Somalië en Ethiopië.

Reacties


Gast

#50 Re: Re:

2014-04-01 11:53:02

#46: - Re:

Een van de redenen waarom het thema van deze TD problematisch is wordt naar mijn mening geillustreerd door uw manier van denken over moslims, dit is illustratief voor een van de opvattingen die er nu al massaal heersen: moslims=vrouwenonderdrukking.
Het is eerst en vooral niet bewezen dat gezichtsbedekking vrouwonvriendelijk is (en dat lichaamsonthulling vrouwvriendelijk zou zijn). Indien het ging om eens te lachen met maatschappelijke wantoestanden zoals vrouwenonderdrukking dan kon er analoog (met uw verwijzing naar vrouwenbesnijdenis) van de zijde van onze toekomstige geneeskundigen een thema worden gekozen om 'eens te lachen' met de determinanten van anorexia nervosa of iets dergelijks.

http://www.demorgen.be/dm/nl/2907/Magazine/article/detail/1747594/2013/11/26/Zo-zouden-vrouwen-uit-schetsen-van-ontwerpers-er-echt-uitzien.dhtml

http://www.uzleuven.be/kinder-en-jeugdpsychiatrie/news/12/08/31/anorexia-wat-als-uw-kind-alleen-maar-wil-vermageren

dit is niet grappig natuurljk.

Maar dat is niet waar het over gaat. U verwijst naar de mensenrechten mbt vrije meningsuiting, nog zo'n link die vaak spontaan gemaakt wordt alsof moslims de vrijheid van meningsuiting willen aan banden leggen (met deze petitie natuurlijk als 'bewijs').

Amnesty international heeft haar mening gegeven over de wetgeving die het dragen van gezichtsbedekking verboden maakt. Dus kijk uit dat je wel de goede vragen stelt als je voor mensenrechten wilt opkomen.


Gast

#51 Re: Re:

2014-04-01 12:20:42

#46: - Re:

....but also to those that offend, shock or disturb the State or any sector of the population"

"den boerka" disturbed the state... so they violated the fundamental right to choose a religion and dress according to it, by making it illegal to wear den boerka en dat allemaal om samen te leven met mensen zoals u die het niks kan schelen wat andere mensen voelen