De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Quoted post

hans

#23 Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-08-08 20:30

#19: loonslaaf - Knuppel in hoenderhok.

Je maakt een denkfout. De prijs die je neerlegt wordt bepaald door de markt. Zeker nu, waar opdrachtnen sporadisch zijn en het aanbod immens groot. Verder vergeet dat een onpersoonlijke onderneming, bv-nv, veel betere aftrekposten en mogelijkheden heeft om kosten te verwerken die een zzp niet heeft. Een zzp wordt wel gezien als ondernemer, maar bij de afrekening van belasting ben je dat niet. Dan is het een aparte vorm van inkomen.

Er is een gerede kans dat als de PVDA dit doorzet, het aantal kleine bv massaal zal toenemen. Daar kan je als zzp je een loon en sociale lasten dekking geven, maar dat gaat de overheid veel geld kosten, omdat de opbrengsten via de vennootschapbelasting vele malen lager zal zijn dan nu via een reguliere IB aanslag.

Ook werkt het demotiverend, vele zullen de markt verlaten, waardoor een aanzienlijke flexibiliteit en dynamiek uit nederland verdwijnt. Wouter bos maar ook diverse onderzoeksbureaus hebben al meer malen aangetoond dat nederland mede dankzij de zzp'ers een behoorlijk goede en flexibel arbeidsmarkt heeft.

Dat moet de PVDA niet het kind met het badwater weggooien door naijver

Reacties


Gast

#25 Re: Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-08-08 21:07:11

#23: hans - Re: Knuppel in hoenderhok.

Bedankt voor je heldere antwoord, maar dat de prijs die je neerlegt te laag is ten gevolg van de markt is niet iets dat de belastingbetalende loonslaven moet worden aangewreven. Dat velen hun werkzaamheden gaan verpakken in een BV constructie valt te bezien gezien de hoge kosten die dat met zich meebrengt. Kapitaalstorting en hogere eisen aan de boekhouding.Ik mag hopen dat voor de ZZPers de voldoening in het werk prevaleert boven de verdiensten.

 

 

 

Jessica

#708 Re: Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-08-30 05:14:12

#23: hans - Re: Knuppel in hoenderhok. 

 Waarom hamer je zo op de PvdA en Samsom en Spekman? Dit is een gezamenlijk plan van VVD en PvdA!


Gast

#2266 Re: Re: Knuppel in hoenderhok.

2014-07-03 12:55:41

#23: hans - Re: Knuppel in hoenderhok.

Er wordt helemaal geen denkfout gemaakt. Ja, de markt dicteert de prijs. Maar de markt zijn alle ZZP'ers zelf! Als de ZZP'ers nou eens niet onder hun eigen kostprijs gaan aanbieden, kan de klant nog zo willen drukken op de prijs, maar lager dan de kostprijs zal hij het niet krijgen.
Alleen als ZZP'ers hun eigen markt kapotmaken door onder kostprijs te gaan concurreren, dan krijg je dat je weinig verdient, geen marges kan maken, geen verzekeringen en pensioen kunt bekostigen en dus afhankelijk wordt van de aftrek.