De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

hans

/ #23 Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-08-08 20:30

#19: loonslaaf - Knuppel in hoenderhok.

Je maakt een denkfout. De prijs die je neerlegt wordt bepaald door de markt. Zeker nu, waar opdrachtnen sporadisch zijn en het aanbod immens groot. Verder vergeet dat een onpersoonlijke onderneming, bv-nv, veel betere aftrekposten en mogelijkheden heeft om kosten te verwerken die een zzp niet heeft. Een zzp wordt wel gezien als ondernemer, maar bij de afrekening van belasting ben je dat niet. Dan is het een aparte vorm van inkomen.

Er is een gerede kans dat als de PVDA dit doorzet, het aantal kleine bv massaal zal toenemen. Daar kan je als zzp je een loon en sociale lasten dekking geven, maar dat gaat de overheid veel geld kosten, omdat de opbrengsten via de vennootschapbelasting vele malen lager zal zijn dan nu via een reguliere IB aanslag.

Ook werkt het demotiverend, vele zullen de markt verlaten, waardoor een aanzienlijke flexibiliteit en dynamiek uit nederland verdwijnt. Wouter bos maar ook diverse onderzoeksbureaus hebben al meer malen aangetoond dat nederland mede dankzij de zzp'ers een behoorlijk goede en flexibel arbeidsmarkt heeft.

Dat moet de PVDA niet het kind met het badwater weggooien door naijver