onderwijs baas over speelpleinwerk (NL/FR)


Gast

/ #33

2015-04-10 18:18

Voorgekauwd spelen is onzinnig, kinderen moeten al aan genoeg voorwaarden voldoen. Vakanties zijn er niet om een aantal doelstellingen aan te vinken op een droge lijst opgesteld door een stel bureaucraten.
Bovendien is het organiseren van speelpleinwerk door scholen absurd als Guy Van Hengel zelf zei dat scholen hun deuren sloten voor het speelplein (werken deze in het voorgestelde systeem dan wel mee?) en als het notoire Brusselse plaatsgebrek in scholen ervoor zou zorgen dat niet ieder kind (in de buurt waar hij/zij woont) kan spelen. En waarom de verbintenis van een week speelplein? - opnieuw een inperking van de keuzevrijheid van jonge kinderen.
Waarom is het nodig dat leerkrachten zich moeten verbinden aan het jeugdwerk? (Willen zij wel hun vakantie hieraan geven na een schooljaar lesgeven?) Waarom niet voluit investeren in jonge animatoren die hun vakantie willen spenderen aan het geven van een fijne tijd aan kleine gasten? Geef hen die verantwoordelijkheid en het vertrouwen, het zal hen boven zichzelf doen uitstijgen!