Middelburg Geen asielzoekerscentrum op het Swerf-Rust terrein


Gast

/ #245 Re: ter illustratie

2014-07-27 09:08

#244: gast - ter illustratie

Maar lees dan vooral ook de opmerkingen erbij.

Bovendien, als daar inderdaad lastpakken zitten (dat kan, uiteraard), betekent dat automatisch dat die naar Middelburg zullen komen, of dat Middelburg eenzelfde soort (daar is 'ie al, het vooroordeel) bewoners zal krijgen? Of is iedere allochtoon gewoon een lastpak?

Zelfs de kritische bewoners van Herike zetten kanttekeningen: "in het begin waren het gezinnen, is geen enkel probleem, wij als buurt hadden er prima contacten mee". Kortom, het ligt niet aan een AZC per se, maar aan de bewoners ervan. Ja, dan kun je geluk hebben, je kunt ook pech hebben. Net als met nieuwe buren: je kunt geluk hebben, je kunt ook pech hebben, alleen zul je in dat geval niet op voorhand een petitie beginnen om die mogelijk lastige, nieuwe buren te weren.

Duidelijk is dat de tegenstanders hier in Middelburg eigenlijk maar één argument hebben: de veronderstelde waardedaling van hun woning, wat overigens ook nog alleen maar van toepassing is zolang het AZC er operatief is. Elk ander aangevoerd argument is puur speculatief en alleen gestoeld op vooroordelen en die dienen dus meteen terzijde geschoven te worden.