Een nieuwe politieke partij : ROEL - Recht Op Een Leven !


Gast

/ #40

2014-05-01 01:32

Hier ben ik momenteel mee bezig, dit op verzoek van de stichter die ook lid is in deze groep:
Jacobs Ronald
28 april om 15:33
Het verschil tussen cliché en politiek:
Cliché:
Als je middels een goede daad arme mensen wil helpen, zou je kunnen gaan vissen, en als je een grote vis gevangen hebt dan geef je die vis maar aan die arme, en dan heeft hij eten voor zichzelf en zijn gezin, voor één dag.
Zou je echter écht willen helpen dan verkoop je de vis niet en dat alle dagen weer, nee, je schenk het, eenmalig, dan ga je die arme leren hoe hij zelf vis kan vangen en dan kan deze arme zelf vis vangen om te eten, voor zichzelf en zijn gezin en dat voor de rest van hun leven lang, en wat ze aan vis over hebben dat kunnen ze verkopen en voor dat geld daar kunnen ze dan bvb kleren voor kopen en scholing voor de kinderen.
Dit is toch al een eeuwen oud Cliché?
Politiek:
Als politieker kun je het vissen op alle rijke visgronden verbieden, maar tegelijk kun je ook een wet opstellen die bepaald dat enkel zij die een visvergunning kunnen kopen mogen vissen, maar tegelijk maak je de visvergunningen zo duur dat ze onbetaalbaar zijn.
Als politieker bepaal je dat enkel jij mag vissen, en deze vissen verkoop je dan goedkoop, toch goedkoper dan wat een visvergunning kost, en dankbaar eten dan de mensen uit je hand terwijl ze dankbaar zijn en je voeten kussen.
Dit is politiek.
Wie wil er zulk een Politiek?
Op 25 Mei gaan wij allemaal stemmen, ik stem ROEL.
ROEL: Recht op een leven voor alleman.
ROEL, RECHT OP EEN LEVEN.
https://www.facebook.com/groups/242097789282783/