Behoud onderwijsbevoegdheid Banaba's


Gast

/ #42

2013-11-21 16:38

Zelf ben ik directie in het buitengewoon onderwijs type 1. Ik heb een dochter afgestudeerd in de richting school en psychologie toegepaste psychologie.
Als directie merk ik dat elk jaar opnieuw het een zoektocht is naar goed personeel omdat er GEEN voldoende onderwijzers of onderwijzeressen op de markt zijn. Dan liever iemand die een opleiding gevolgd heeft waarin onderwijsbevoegdheid au serieux genomen wordt dan iemand die geen kaas gegeten heeft van onderwijs!!!
Mijn dochter die afgestudeerd is als toegepaste psycholoog in het onderdeel onderwijs kan en mag bizar genoeg NIET in het onderwijs werken. Vorig jaar deed ze nochtans menig interim gezien de voorraad gediplomeerden uitgeput was. Zij wou via deze weg lesbevoegdheid krijgen om een carrière in het onderwijs uit te bouwen en wat blijkt een gemotiveerde, enthousiaste student die naast haar gezin met kind en verbouwing, een studie wil aanvatten wordt uitgesloten. Waarom zou zij deze studie doen als ze toch niks kan opbouwen en zelfs in het gewoon onderwijs als zorgcoördinator niet aan de slag kan???
Dit is zo tegenstrijdig!!!
Tekenen dus die handel en hopen op een ommekeer!!