WIJ WILLEN GEEN VERSLAAFDENOPVANG IN ONZE CRONJÉBUURT

Bewoners van de Generaal de la Reijstraat

/ #150 Re: Re: reactie gemeente Haarlem

2013-09-20 18:54

#145: - Re: reactie gemeente Haarlem

Dag mede-teleurgestelde buurtbewoner(s),

Nadat René dit initiatief is gestart hebben we vooraf aan de informatieavond al 2x met een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken. We zien nog wel een paar aanknopingspunten voor verzet (waaronder juridische stappen). Over de precieze mogelijkheden kan ik je hier niets mededelen aangezien RIBW en gemeente ook meelezen. En eerlijk is eerlijk: de opties zijn wel beperkt.

We willen daarom naast verzet juist ook de gelegenheid aanpakken om met een goed convenant voor de buurt tot transparante afspraken te komen, inclusief preventie en repressie zoals dat heet. En met klip-en-klare exit criteria bij gebruik van harddrugs door clienten (binnen of buiten het pand). De aanzuigende werking van harddrugsgebruik wil je never nooit niet in je wijk.

Last but not least: laten we de saamhorigheid en betrokkenheid omtrent deze problematiek nu oppakken als buurtbewoners en zelf gezamenlijke initiatieven starten waarmee we onze wijk leefbaarder en veiliger maken. Als je nu al ideeën hebt, schrijf ze hier dan ook bij de opmerkingen.

We willen snel een online community in de lucht brengen waarop buurtbewoners met elkaar in contact kunnen komen over ideeën en initiatieven voor een leefbare en veilige Transvaalbuurt. Daarnaast kan de op te richten buurtcommissie iedereen snel op de hoogte houden via de online community. En we vergeten niet de oudere buurtbewoners te betrekken die wellicht niet allemaal zo snel of handig zijn met een pc of internet. Bel bij ze aan, drink een kopje koffie en praat hen ook bij. Ook wel zo gezellig :-)

We houden jullie op de hoogte!