WIJ WILLEN GEEN VERSLAAFDENOPVANG IN ONZE CRONJÉBUURT

wijkbewoner
Gast

#126

2013-09-18 09:52

Ik wilde eerst niet reageren op de petitie, Ik dacht die mensen moeten toch ook ergens wonen. Echter, na het verhaal vanochtend in de krant van Piet van Worp dacht ik er anders over. Dus als je vrouw met de buurman in bed ligt dan ga je maar aan de drank en maak je je afhankelijk van andere mensen. Dan kan je niet aan je werk blijven, je schouders eronder zetten en een nieuw en ander leven opbouwen.Tjonge jonge...

Haarlemmer

#127 Re: Re:

2013-09-18 13:02

#122: Bregje #37 - Re:  

 Wat ik me ook afvraag Bregje hoeveel van de verslaafden komen uit de gemeente Haarlem??

 

 


Gast

#128

2013-09-18 15:12

Ik vind dat de transvaalbuurt niet geschikt is voor deze verslaafdenopvang.
Teveel spelende kinderen en kinderopvang.
Laat ze lekker naar de waarderpolder gaan. Daar staat genoeg leeg en zijn ze niemand tot last.

Bastiaan voerman gen.bothastr.

Gast

#129

2013-09-18 16:57

Ongeveer twee jaar geleden was ik betrokken bij een kleine actiegroep van verontruste bewoners omdat wij er toevallig achterkwamen dat er een RIB zou komen op de hoek Scheepersstraat/Colensostraat.Wij hebben contact gezocht met de media, wijkraad, zij naar gemeenteraadvergadering geweest etc.de RIBW staat er inmiddels en gelukkig geen overlast tot nu toe.Ik kreeg echter van de wethouder te horen dat RIBS e.d. eerlijk verspreid zouden worden over de stad en dat is nu niet het geval wat deze nieuwe RIBW is drie straten verwijderd van de huidige. Lijkt mij wat teveel van het goeie voor deze kwetsbare buurt.Ook in de gemeente raad is gesproken over opvang in de Waardepolder maar dat is dus afgeketst.Mijn idee was toen dat het juist in onze buurt gebeurd omdat ze hier minder tegnwerking verwachten als b.v. in de Bomenbuurt, Kleverparkbuurt etc.Vul zelf maar in waarom.Ik zal zeker van de partij zijn op 18 september.P.S.Ik ben het eens met een van de vorige reactie's om onze pijlen te richten op de gemeente en geen borrelpraat vanuit onderbuikgevoelens.

Gast

#130

2013-09-18 20:08

Jammer dat we niet eerder een brief hierover hebben ontvangen, terwijl andere bewoners verder de buurt in wel informatie ontvangen hebben. Wij zijn er absoluut op tegen!Dit gaat alleen maar meer narigheid aantrekken. Ik laat mijn kinderen niet meer met een fijn gevoel buiten spelen!Zouden diegene die hierover beslissen het zelf fijn vinden om deze opvang in hun eigen straat te krijgen??

Gast

#131

2013-09-19 10:45

Dit kan gewoon echt niet in een woonwijk met kinderen etc!
Een bezorgde medebewoner

#132 Re:

2013-09-19 11:29

#110: -

Een groep van minimaal 22 ex-dak en thuislozen met een verslaving in een kleine straat, in een dicht op elkaar gepakte woonwijk, met al tal van andere opvang (lees bijvoorbeeld reactie #122): nee geen goed idee. Ik snap ook goed dat dit je raakt in je gevoel van veiligheid, dicht bij je eigen huis.

De kwetsbare mensen om wie het gaat dan maar enkele reis de Noordzee toe wensen is echter het andere uiterste. Er zijn al meerdere en goeie alternatieven langs gekomen. Ik nodig je uit daar ook in mee te denken. Want deze mensen hebben net als iedereen ook een plek nodig. Dus leven en laten leven, en ook graag hier op het forum.


Gast

#133

2013-09-19 11:39

RIBW heeft een slechte lokatie uitgekozen en de opvang is te grootschalig. Met de plaatsing van opvang op deze plek gaat de buurt erop achteruit. Er is juist behoefte aan een andere bestemming voor dit pand die de buurt kan opkrikken.
L.P.

#134 Re: Re:

2013-09-19 11:48

#132: Een bezorgde medebewoner - Re:

U heeft helemaal gelijk.

En het is een pluspunt dat er veel mensen reageren dit is een gevoelig onderwerp en heeft een gapende wond opengetrokken, dat er niet of weinig gepraat word over dit soort problemen vanuit instanties begrijp ik niet het is voor hun een gemiste kans op. Ze zijn ook niet op de hoogte van de moeilijke problemen die hier eerst moeten opgelost.


Gast

#135

2013-09-19 15:34

Ongelooflijk dit voornemen. Dat in een buurt die er veel aan doet leefbaar en netjes te worden. Een mooi project(Elbakerk) en alle bouwactiviteiten in de straat worden schaamteloos met voeten getreden! Deze doelgroep mag nooit in een kinderrijke buurt geprojecteerd worden. Tegen de grond die oude gebouwen. Zet er leuke woningen neer!! Gemeente Haarlem, schaam u!
Lion

#136

2013-09-19 17:03

Zoals degenen die gisteravond bij de informatiebijeenkomst waren, gehoord hebben, we hoeven ons nergens zorgen over te maken. We hebben nu een goed beeld het leven van de bewoners die geen overlast veroorzaken. Huiselijke tafereeltjes zoals punniken bij het haardvuur, dat is wat het is, niets van wat wij met elkaar dachten.

Heel geruststellend is het ook dat er voor gezorgd wordt dat als het uit hand loopt, er problemen zijn, de politie snel ter plaatse is. jammer dat het leed dan al geleden is. Ook fijn dat mocht er tzt een andere doelgroep komen, drugsverslaafden, we toch uitgenodigd worden om daar ook afspraken over te maken. Top!
Wij zijn alleen maar meer van overtuigd dat dit er zeker niet in deze vorm moet komen.
S&J Bothastraat

#137 Niet in mijn achtertuin...

2013-09-19 17:33

Net terug van vakantie en vervolgens worden we geconfronteerd met dit voornemen. Helaas konden we niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst.

Het principe "...Maar niet in mijn achtertuin" gaat in dergelijke situaties uiteraard vaker op.
Dan dient er wel een discussie te ontstaan over het wie, waar, wanneer, waarmee, waarom en op welke wijze.
Als een dergelijke discussie ons inziens echter een opsomming wordt van voorstellen en feiten, niet gebaseerd op enig overleg, geen begrip van en voor wederzijdse standpunten en e.e.a. min of meer al besloten zou zijn VOORDAT dit is bediscussieerd, zullen ook wij deze petitie eveneens ondertekenen. Dit heeft dan ook reeds plaatsgevonden.

Derhalve steunen wij deze petitie en waarderen de betrokkenheid en inzet van alle buurtbewoners.


Gast

#138

2013-09-19 19:18

Ik heb een zoontje van 1 jaar die ik graag veilig wil laten opgroeien in deze buurt. Opvang voor zo'n grote groep in een woonwijk waar alles al zo dicht op elkaar zit vind ik echt onverantwoord.

Gast

#139

2013-09-19 21:18

lekker tot je strot toe in de hypotheek afwachten of je aan het werk kan blijven nieuw werk niet meer te vinden door goed beleid overheid dus huis uit dakloos met rest schuld die dus door dit soort ongein 30000 euro hoger uitvalt top straks iedereen dakloos als je niet aan de drank bent ga je dat wel van die klojos voelt als een mes in je rug buiten de overlast enz gewoon te stom voor woorden dacht dat we na jaren 70 en 80 beetje van dit soort waanzin waren afgestapt maar helaas 1 domme locatie 2 zijn koop huizen en de meeste mensen zitten al in de problemen 3 zitten veel kinderen en alles veels te dicht op elkaar vraag me af of ik ook hulp krijg als ik mijn huis uit zou moeten en met rest schuld blijf zitten of moet ik dan eerst gaan drinken of drugs gebruiken fijn om te zien dat meeste er zo over denken mijn sociale gevoel is tot een nul punt gedaald word wat mij betreft zeker geen warm welkom
L.P.

#140 Re: Re:

2013-09-20 07:02

#32: Kies een pseudoniem - Re:

Het is ook fijn dat je dit meld aangezien ze er van uitgaan dat als je twee glaasjes bier drinkt of een glas wijn per dag dan ben je al verslaaft aan alcohol, dus op die basis zijn er 5,7 mil. mensen verslaafd aan alcohol. Echter zijn die ook psygisch sociaal helemaal afgegleden.

We hebben een zorgplicht maar dat betekend niet dat net als deze groep normale mensen zoals bekend is geworden op de informatieavond, dat wij als normale mensen onszelf wel mogen beschermen tegen een grote opvang van deze gewone verslaafden, de omvang en toekomst van wat er met het Pand mag, baart ons grote zorgen.

R.

#141 Re: Re: Volgende stappen!

2013-09-20 07:15

#56: Bewoner en winkeleigenaar Cronjé - Re: Volgende stappen!

Beste eigenaar en bewoner van de Generaal Cronjestraat, U zou eens contact met de deze meneer opnemen aangezien jullie een belang hebben bij het dwarsbomen van deze plannen, en vraag wat jullie kunnen doen.

Boze Papa.

#142 Re: Het goede voorbeeld komt uit Zwolle

2013-09-20 07:20

#60: Rogier - Het goede voorbeeld komt uit Zwolle

Goeie info Rogier en zeker de moeite waard om naar te kijken.


Gast

#143

2013-09-20 09:17

Geen junks in my hood

Gast

#144

2013-09-20 09:26

belachelijk idee van de gemeente,goed dat jullie dit zijn opgestart

Gast

#145 Re: reactie gemeente Haarlem

2013-09-20 13:24

#28: - reactie gemeente Haarlem

Het RIBW vervult een prima taak en doet uitstekend werk voor een groep hulpbehoevenden in de samenleving. Daarover is geen twijfel. Echter de keuze voor een opvang in De La Reijstraat is verkeerd en bovendien veel te grootschalig. De Transvaalbuurt is al redelijk kwetsbaar en het stuk De La Reijstraat waar de opvang komt is al een behoorlijk vervallen plek in de buurt. Daar moet juist iets komen dat de buurt een beter aanzien kan geven. Ik verwacht niet dat een opvang voor alcoholverslaafden dat zal doen.

De opmerking dat er rond andere opvangplekken niet geklaagd wordt door omwonenden is volgens mij niet relevant. In het centrum rond de Wissel en de Herberg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen, wel alleenstanden, tweeverdieners en studenten. Als je de hele dag op je werk bent heb je inderdaad weinig last van verslaafden in de buurt.

Verder voel ik me behoorlijk in de mailing genomen door de gemeente. Als bewoner voel ik me verantwoordelijk voor de buurt waarin ik woon en wil ik graag meebeslissen over wat er in de buurt gebeurt. De gemeente heeft de direct omwonenden bij aanvang niet over de plannen ingelicht. Ik had als bewoner van de Generaal Bothastraat graag een persoonlijke brief ontvangen. Een dikke onvoldoende voor de gemeente Haarlem!!

NB - Ik zoek me suf naar mogelijkheden om dit plan toch enigszins te dwarsbomen cq aan te passen. Weet iemand wat de mogelijkheden in deze zijn?

Een niet-bezorgde maar wel hevig teleurgestelde Generaal Bothastraat-bewoner.

Bregje #37

#146 Re:

2013-09-20 14:12

#129: -

Beste buurtbewoner,

Hoeveel mensen wonen er in die opvang in de Colensostraat?

 

 


Gast

#147 Re: Dit antwoord ontving ik van Wethouder Van der Hoek

2013-09-20 14:41

#48: Bregje Meurkens, nr. 37 - Dit antwoord ontving ik van Wethouder Van der Hoek

De wethouder zegt: "Ik hecht er aan te vermelden dat er in de afgelopen periode van huisvesting in de Wissel geen overlast is geweest. Het bewonersoverleg is daarom komen te vervallen."

Ik wil opmerken dat rond de Herberg en rond de Wissel de bevolkingssamenstelling anders is dan in de Transvaalbuurt. Rond de Herberg en rond de Wissel wonen weinig mensen met gezinnen zoals in de Transvaalbuurt, wel veel alleenstaanden, tweeverdieners en studenten. Als die overdag aan het werk zijn merken ze inderdaad weinig van eventuele overlast in de buurt.

Ik maak me wel een beetje bezorgd over de "de ex-daklozen met een (alcohol)- en/of psychiatrische problematiek". Mensen met een psychiatrisch probleem zijn onberekenbaar. Als volwasssene kun je je daar tegen verdedigen maar als kind van acht jaar oud spelend op het Pretoriaplein is dat al wat lastiger. Waarom worden potentiele risico's genegeerd. Neem de daklozen/alcoholverslaafden tegen zichzelf in bescherming en kies voor een andere, betere lokatie!

Verder voel ik me behoorlijk in de mailing genomen door de gemeente. Als bewoner voel ik me verantwoordelijk voor de buurt waarin ik woon en wil ik graag meebeslissen over wat er in de buurt gebeurt. De gemeente heeft de direct omwonenden bij aanvang niet over de plannen ingelicht. Ik had als bewoner van de Generaal Bothastraat graag een persoonlijke brief ontvangen. Een dikke onvoldoende voor de gemeente Haarlem!!

Tot slot: Het RIBW vervult een prima taak en doet uitstekend werk voor een groep hulpbehoevenden in de samenleving. Daarover is geen twijfel. Maar wel graag op een geschikte lokatie.

Maurice Ficheroux, Generaal Bothastraat.


 


Gast

#148

2013-09-20 16:57

Met zoveel jonge gezinnen, en kinderopvang is dit absoluut geen goede lokatie.
Dit komt de wijk niet ten goede, dus moet de gemeente op zoek naar en plaats welke ver van de bewoonde wereld is.

Gast

#149

2013-09-20 17:13

Wij zijn niet meeneens dat verslaafden
Opvang in onze cronjebuurt
Wand dan kan niet de kinderen
Spellen op school plein
De verslaafde zal rond loopen
Dan zal de kinderen niet veilig
Zijn hun zal rotzoo op de grond
laaten ligen .
Laat hun érgens andere plek gaan
Weg
Bewoners van de Generaal de la Reijstraat

#150 Re: Re: reactie gemeente Haarlem

2013-09-20 18:54

#145: - Re: reactie gemeente Haarlem

Dag mede-teleurgestelde buurtbewoner(s),

Nadat René dit initiatief is gestart hebben we vooraf aan de informatieavond al 2x met een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken. We zien nog wel een paar aanknopingspunten voor verzet (waaronder juridische stappen). Over de precieze mogelijkheden kan ik je hier niets mededelen aangezien RIBW en gemeente ook meelezen. En eerlijk is eerlijk: de opties zijn wel beperkt.

We willen daarom naast verzet juist ook de gelegenheid aanpakken om met een goed convenant voor de buurt tot transparante afspraken te komen, inclusief preventie en repressie zoals dat heet. En met klip-en-klare exit criteria bij gebruik van harddrugs door clienten (binnen of buiten het pand). De aanzuigende werking van harddrugsgebruik wil je never nooit niet in je wijk.

Last but not least: laten we de saamhorigheid en betrokkenheid omtrent deze problematiek nu oppakken als buurtbewoners en zelf gezamenlijke initiatieven starten waarmee we onze wijk leefbaarder en veiliger maken. Als je nu al ideeën hebt, schrijf ze hier dan ook bij de opmerkingen.

We willen snel een online community in de lucht brengen waarop buurtbewoners met elkaar in contact kunnen komen over ideeën en initiatieven voor een leefbare en veilige Transvaalbuurt. Daarnaast kan de op te richten buurtcommissie iedereen snel op de hoogte houden via de online community. En we vergeten niet de oudere buurtbewoners te betrekken die wellicht niet allemaal zo snel of handig zijn met een pc of internet. Bel bij ze aan, drink een kopje koffie en praat hen ook bij. Ook wel zo gezellig :-)

We houden jullie op de hoogte!