WIJ WILLEN GEEN VERSLAAFDENOPVANG IN ONZE CRONJÉBUURT


Gast

/ #147 Re: Dit antwoord ontving ik van Wethouder Van der Hoek

2013-09-20 14:41

#48: Bregje Meurkens, nr. 37 - Dit antwoord ontving ik van Wethouder Van der Hoek

De wethouder zegt: "Ik hecht er aan te vermelden dat er in de afgelopen periode van huisvesting in de Wissel geen overlast is geweest. Het bewonersoverleg is daarom komen te vervallen."

Ik wil opmerken dat rond de Herberg en rond de Wissel de bevolkingssamenstelling anders is dan in de Transvaalbuurt. Rond de Herberg en rond de Wissel wonen weinig mensen met gezinnen zoals in de Transvaalbuurt, wel veel alleenstaanden, tweeverdieners en studenten. Als die overdag aan het werk zijn merken ze inderdaad weinig van eventuele overlast in de buurt.

Ik maak me wel een beetje bezorgd over de "de ex-daklozen met een (alcohol)- en/of psychiatrische problematiek". Mensen met een psychiatrisch probleem zijn onberekenbaar. Als volwasssene kun je je daar tegen verdedigen maar als kind van acht jaar oud spelend op het Pretoriaplein is dat al wat lastiger. Waarom worden potentiele risico's genegeerd. Neem de daklozen/alcoholverslaafden tegen zichzelf in bescherming en kies voor een andere, betere lokatie!

Verder voel ik me behoorlijk in de mailing genomen door de gemeente. Als bewoner voel ik me verantwoordelijk voor de buurt waarin ik woon en wil ik graag meebeslissen over wat er in de buurt gebeurt. De gemeente heeft de direct omwonenden bij aanvang niet over de plannen ingelicht. Ik had als bewoner van de Generaal Bothastraat graag een persoonlijke brief ontvangen. Een dikke onvoldoende voor de gemeente Haarlem!!

Tot slot: Het RIBW vervult een prima taak en doet uitstekend werk voor een groep hulpbehoevenden in de samenleving. Daarover is geen twijfel. Maar wel graag op een geschikte lokatie.

Maurice Ficheroux, Generaal Bothastraat.