Uitbreiding blauwe zone Castricum

PR

/ #28 Verkeerde groep

2013-09-13 22:14

In het concept besluit staat duidelijk dat dit er op is gericht om werknemers van het centrumgebied daadwerkelijk te laten parkeren op De Brink en forensen daadwerkelijk op de P+R-terreinen. Forensen zouden niets liever willen dan parkeren op de P+R terreinen!!! Dit is dus een drogreden. Alleen is de capaciteit van P+R terreinen onvoldoende, waardoor ieder maar zijn heil zoekt in de straten rondom.
Een vermeende problematiek veroorzaakt door werknemers is beperkt. De bereikbaarheid van de woongebieden rondom het centrumgebied is goed; er is slechts in zeer beperkte mate sprake van zoekverkeer naar een parkeerplaats. Verbetering van de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid van dit woongebied wordt als doel aangegeven. Maar deze zijn prima in orde! Deze zouden juist ernstig verslechteren voor bewoners, wanneer dit concept besluit ongewijzigd zou worden uitgevoerd.

En als het dan toch moet gebeuren, zo'n maatregel, waarom dan niet het volgende:
Maak van de betreffende straten een ontheffingsgebied. Dan help je de bewoners pas echt!
Dan blijft er voldoende ruimte voor bewoners om te parkeren en kunnen er voor de probleemveroorzakers (uitgaande forensen, werknemers van omliggende bedrijven, bezoekers/klanten van omliggende bedrijven) passende maatregelen genomen worden. Wanneer zij betaald gaan parkeren, zullen de ontstane kosten daarmee gedekt kunnen worden. Een veel gezondere aanpak dan de olievlekverschuiving die nu dreigt te gaan ontstaan en de lasten van deze operatie bij de bewoners neer te leggen.