Uitbreiding blauwe zone Castricum

PR

/ #27 Geen last

2013-09-13 20:39

Woon in Pr.Marijkestraat. Hoef nooit ver naar mijn auto te lopen. Maximaal 100 meter inderdaad.
En dat terwijl de 'probleemverzoorzakende' lokaties (gezondheidscentrum Cieweg en de abn/amrobank) zich 'om de hoek' bevinden.
Hier is dus geen probleem. Houden zo, zou ik zeggen.

Eerst eens goed met elkaar praten. Te beginnen met het gebied waar wél al een blauwe zone is ingevoerd.
Daar nu met bewoners eerst alles op een rij zetten en verbeteringen doorvoeren. Het is te zot dat tweede auto's, alsmede auto's van mensen die in lat relatie leven en dus regelmatig een tweede auto (van hun partner) moeten parkeren. Vermeden dient te worden dat de vermeende parkeerdruk zich als een olievlek gaat verspreiden.

Het voornemen om een tweede gebied nu blauw te maken; met minstens een periode van 12 maanden uitstellen. Bewoners hier breed in betrekken (niet selectief, zoals nu gebeurd is).

Bovendien, als gezondheidscentrum en de banken de veroorzakers zijn van een zogenaamd parkeerprobleem; laten zij dan zelf zo fair zijn dit op te lossen. Niet de gevolgen over de schutting gooien naar de buurtbewoners.
En wethouder, als je geld wilt verdienen aan parkeerheffingen, wees dan fair. En laat allen meebetalen, dus ook inwoners in andere wijken alsmede werknemers van bedrijven.