Neen aan Motorcrossland in Sint-Kruis-Winkel/Mendonk! ja voor leefbare kanaaldorpen!


Gast

#26

2014-06-03 10:57

Geen stof al genoeg stof van sidmar, en geen extra lawaai

Gast

#27

2014-06-03 19:09

Gisteren zijn er mensen rond geweest voor de petitie tegen het crossterrein .jammer niet bij ons aangebeld ofwel gelukkig voor hen ,maar bij de buren wel

Gast

#28 SCHANDE

2014-06-07 15:46

Al joggend ben ik al eens bijna in botsing gekomen met motocrossers in de Wachtebeekse bossen, respect voor natuur en/of medemens was daarbij ver te zoeken ... en nu denkt zo één inwoner van Knokke (ref.: zand genoeg toch?) in ons dorp zijn gewenst speelterrein te hebben gevonden? N.b. vlak naast woonzones van mijn geboortedorp? Van mij mag hij gaan wandelen/lopen - incl. gratis wandeltips of loopadvies * "je vous en prie dégagez vous!"

Gast

#29

2014-06-11 08:54

Ikzelf rij met de mountenbike, ook al problemen gehad met motorcrossers in de bossen, ze denken da ze de man zen, maar tis grootste vuilste stinkende crapuul da rondrijd, en meneer nu denk ik nie aan mezelf maar aan de natuur die jullie kapot gaan maken... Op 34 jaar tijd heb ik het hier zien veranderen, en weet dat er heel veel dieren zijn terug gekomen die hier rust hebben tot nu toe.... Want vroeger zat hier niks, daar is de industrie op verbeterd, dus crossterrein NEEN
sutter

#30

2014-06-11 20:07

Enkele misvattingen:
Allereerst gaat het hier om een voorlopige omloop en niet om een vaste omloop.Dat zal het ook nooit worden..
Ten tweede is er reeds getest met een decibelmeter over de volledige omloop.
De conclusie daaruit bleek dat het geproduceerde geluid ,het geluid van de kennedybaan en omliggende industrie niet oversteeg .
3.We zijn best wel tevreden met enkele namiddagen van bv 4 uur hoor...
Ik ga hier niet met verwijten beginnen strooien zoals sommige hierboven en ik sta open voor dialoog.Ik verwacht van andere mensen hetzelfde.
Als endurorijder rijd ik nu door de dorpen en onverharde paden omdat ik geen parcours heb.
Is dit dan beter? maakt dit dan geen lawaai, fijn stof,uitstoot?
en ja ik houd mij aan de verkeersregels en mijn motor is reglementair in orde.
Als laatste:In grobbendonk wou men ook een omloop leggen die 2 keer 4 uur open was.
1 omwoner was resoluut tegen die plannen .
De omloop kwam er niet maar in de plaats kwam er een containerterminal die 10x zoveel lawaai produceerde, dag en nacht... De lieve man is reeds verhuisd...

Gast

#31

2014-06-12 10:15

Respect voor ieders hobby en ieder zen rust.... Mss moet jij je ergens anders gaan wonen waar je wel enduro kan rijden en crossen.... Mss de Ardennen of aan de kust in de duinen, Dan zijn jullie gelukkig en de andere mensen gelukkig. En spijtig van diene ene mens, maar nu heb je wel een gans dorp tegen je en meer ook!!
En als je zoveel liefde voor je hobby hebt, dan heb je dat er voor over.
Ikzelf heb een aparte hobby die meer lawaai kan maken dan uw motor, dus ik kan en zal dat hier ook niet uitoefenen uit respect voor de mens.
Leefbare Kanaaldorpen

#32 Re:

2014-06-12 12:28

#30: sutter -

Hierbij vindt je uit de presentatie van de intiatiefnemers de planning ivm de uitbating van het terrein: 6 dagen op 7 van 9u tot 19u.

Laat ons hopen dat hierbij alle discussies dat het hier gaat om een paar halve dagen of uren per week voor goed van de baan is.

http://i62.tinypic.com/b8k308.jpg...

vandergraafgenerator

#33 Re:

2014-06-12 19:18

#30: sutter -

1. Als het voorlopig zou zijn, dan stel ik mij de vraag hoe lang 'voorlopig' duurt. En repititief week in week uit, is eerder herhaaldelijk

2. hoe er precies gemeten is, meten en meten is twee.  Details ervan blijven achterwege om betrouwbaar en geloofwaardig te zijn. En men kan wel in decibels uitdrukken, er zijn veel geluidsbronnen die aangenamer klinken

3. als endurorijder ... is het niet beter om gewoon te gaan wielrennen? Daar zijn al paden, parcours en dorpen genoeg voor. Laat dorpen iets van rust.

4. Ik zie niet bepaald motorcrossterreinen als ultieme redding tegen containerterminals en industriële praktijken of braak blijven liggen van industrieterrein. De lieve man was wellicht bij het motorcrossterrein samen met anderen ook wel verhuisd

Rapie

#34 Re:

2014-06-12 20:09

#15: -

VOLLEDIG MEE EENS!!!!  eveneens inwoner van de Rapenburgstraat


Gast

#35

2014-06-12 22:59

reply op Sutter:
Qua geluidsmeting naar waar u refereert, U weet dat de meest voorkomende windrichting zo is dat de woonkern daar dus effectief hinder van zal ondervinden, sta mij toe te melden dat de studie gebeurde in opdracht van de heer die het motorcrossterrein in ons dorp wil, maakte voor een eventueel motorcrossterrein - objectief (??)/
Natuurschade (niet enkel bermen, bloemen etc, ook vogels zullen wegblijven door de geluidsoverlast (Ik ben nu zo heel tevreden dat er eindelijk al enige jaren Buizerds in onze regionen vliegen) U gaat mij die natuurpracht niet ontnemen !!!!!! ), overlast van allerhande crossers dag in dag uit in alle straatjes in onze gemeenten, ik hou mijn hart vast voor de spelende en fietsende kinderen van ons dorp als ik denk aan de manier hoe Endurocrossers etc met ferm veel vermogen optrekken (ik vermoed in 1 seconde kan men al een snelheid van 50/60km per uur halen??), wij WILLEN DERGELIJKE RISICO's dus hier NIET zien!!!

afsluiten met:
"... De lieve man is reeds verhuisd..." ach het typeert de argumentatie van de motorcrosser.

getekend,
inwoner SKW

Gast

#36

2014-06-14 20:20

Wij als motorcrossers zijn blij met een terrein dat 2 maal in de week open zou zijn voor bv. van 13:00 tot 19:00 en het crossterrein in Axel ligt in natuurreservaat + ook zeer dicht bij de gemeente : de club res Axel heeft hiervoor gezocht naar een oplossing ze hebben dijken rondom het terrein aangelegd en daar komen motorcrossers golfers en allerlei andere personen overeen terwijl hier op voorhand al geklaagd word en ik wijs niet met de vinger ik versta jullie inwoners van mendonk en sint-kruis-winkel maar wij vragen ook enig begrip voor onze liefde voor de sport. En tegenwoordig is geluidsoverlast al een koe die in de wei staat te dicht bij een woning nu namens alles motorcrossers help ons dan aan een terrein dat voor iedereen Goed is dank u ! Mvg

Gast

#37

2014-06-15 12:24

Ik heb al horen zeggen van bewoners in zelzate dat ze blij zijn het oefenterrein van Verburgh kwijt zijn, dat het soms nie tedoen was. En vola de oplossing is gevonden.... Jullie zeggen het zelf, Axel... Dat ligt hier 15 minuten van.
the byrds eight miles high

#38 Re:

2014-06-15 17:31

#36: -

Ik denk dat dan de oplossing ligt in Axel reeds zelf, die ginds voor iedereen goed is, ik vrees voor u dat dit hier niet is of zo zal zijn. Als er liefde voor de sport is, dan zal die wel groot genoeg zijn om tot in Axel te rijden. Het Axelse gebied laat zich kenmerken door poldervegetatie en daardoor aangetrokken dieren, anders dan hier. Minder industriezone zoals hier. Andere woonkernen als hier. De reactie hier tov Axel zal dan bijgevolg ook wel verschillend zijn geweest dan hier.

Graag wil ik toch nog reageren op die koe in de wei. Maar dan in omgekeerde zin. U vermeldt koeien, iemand eerder buizerds. Die zijn ook stressgevoelig en geluidsgevoelig. En het treffen van een dier op een bepaalde plaats volstaat niet om daar geen lawaai of andere bedreiging te produceren. Maar ook een zekere straal daarrond. En tijd daarrond, eventjes en herhaaldelijk heftig geluid is al sterk genoeg om een specimen definitief af te schrikken. Iets wat we als mens te weinig inzien, gezien we onszelf te veel centraal stellen (en eigenlijk toch maar een zoogdier als een ander zijn, tenmidden van andere specimen die ook plaats en rust verdienen). Ik denk wel dat de dorpen hier wel koe-minded zijn.

FVE

#39 milieutoezicht@gent.be

2014-06-20 13:45

Individueel klacht indienen is het overwegen waard, via milieutoezicht@gent.be!

 

Het gaat bovendien niet alleen om geluidshinder, maar evenzeer over extra fijn stof.

Kies een pseudoniem

#40 Motorcross

2014-06-23 19:50

Beste buurtbewoners,
Ik versta absoluut de bezorgdheid en deels is daar ook van terecht. Motorcross maakt tot op heden lawaai en dat is hinderlijk. Andere zaken zijn echter niet correct gesteld.
*Stof: Dit is perfect onder controle te houden en moet een van de voorwaarden zijn waaraan vervult wordt om er een motorcross circuit te mogen uitbaten.
*Verkeer: Het is niet zo dat er honderden wagens met aanhanger of bestelwagen zullen af en aan rijden. Indien dit in een degelijk plan gestoken wordt zal er geen last voor de buurtbewoners zijn.
*Wedstrijden: Ik ben ervan overtuigd dat er met de initiatiefnemer in onderling overleg kan afgesproken worden hoeveel wedstrijden er kunnen plaatsvinden. Momenteel is het zo dat elke gemeente op 3 vergunningen per jaar mag geven op een occasionele locatie waar de geen vergunningen voor nodig is. Hier zullen de vergunningen wel dienen in orde te zijn waardoor de overlast voor buurtbewoners veel minder zal zijn.
*Elektrisch motorcross: Dit staat nog in zijn kinderschoenen en het zal nog een tijdje duren vooraleer dit effectief kan gebruikt worden op de circuits.
* De locatie in Sint-Kruis-Winkel beschikt over een aantal troeven waardoor het geluidstransport veel minder is. Zoals begroeiing, hoge vaste wallen die de zone omringen en gunstige windrichting.
* De motoren zijn helemaal niet vervuilend. Een gemiddelde rijder verbruikt een 6 tal liter brandstof. Dit is dezelfde brandstof waar elke benzinewagen op de weg mee rijdt. Dit is een te verwaarloosbare percentage van totale sport gerelateerde brandstof die er gebruikt wordt.

Zou een test dag in de zone meer duidelijkheid kunnen brengen?
Sportieve groeten
StefanGast

#41 Re: Motorcross

2014-06-25 11:27

#40: Kies een pseudoniem - Motorcross

Test dag test dag ... alsof het terrein er al mag liggen om te mogen testen , man man man.

De vraag in sé is "Is de implanting van een dergelijk motorcrossterrein op de door initiatiefnemer gewenste locatie mogelijk?" - daarbij is de mening van velen dus NEEN! en dit dus voor vele inwoners van het dorpje Sint-Kruis-Winkel, die er tenslotte dag in dag uit leven en nog willen leven ook naar de toekomst toe!

Er ligt een terrein in Mendonk waar er af en toe wordt gecrosst,

Er is een mogelijkheid in Axel, n.b. :

http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/finlandcircuit-maakt-doorstart-1.4419901#.U6nBpm4rkg5.facebook

Er stonden nog niet te veel mensen bij stil, maar de aanleg van en de uitbating van een motorcrossterrein, impliceert de met zich meebrengende hinder ook een daling wellicht in de toekomstige waarde van de onroerende goederen in de kanaaldorpen?

Nog een keer: Wat ligt er in Knokke van motorcrossterrein ?

 


Gast

#42

2014-06-26 08:32

De windrichting is meestal naar het dorp!!! Ik weet niet of andere mensen het horen maar ik hoor de veiligheids geluiden van de cokesfabriek en zijn nog maar een paar tonen, dat stoort me niet, het gaat over de veiligheid van de arbeiders, als ik met de nacht zit, en jullie liggen daar te crossen en ik geraak nie uitgerust en daardoor gebeurd er iets op het werk??? Gaan jullie dan de verantwoordelijk nemen??? Denk het niet.... en zo zijn er veel mensen hier die in ploegen werken.
En een studie uit Nederland blijkt dat geluidsmuren of bermen niks opbrengen omdat het geluid erover gaat.
En dat is nog maar een ander voorbeeld dat ik geef, dat ga leuk zijn als de 2 crossterreinen open gaan zijn, wij liggen daar tussen, denk jullie nu maar eens verder of da crossterrein alleen!
Kies een pseudoniem

#43 Onderwerp

2014-07-02 20:11

Ik verstaat ierni goe ze waar ligt da 2de terrein ??? En as ge Wachtebeke bedoeld das ochotte 3 keer op een jaar ofzo en over iets anders as ge liever het wildcrossen hebt awel dan zijde sterk bezig jullie vergelijken onmiddellijk wildcrossers met de mensen die geld betalen voor vergunningen en heel den boel ti's ni omda ge ne moto hebt mee crossbanden da ge nen wildcrosser zij eh en nog es iets over die 1ne meneer met zijn ploegen ik werk zelf ook in ploegen en ik woon in de polder en als den boer recht over mij zijn koeien eten geeft of in het seizoen is van de mais of de aardappelen of wa dan ook om de haverklap een tractor opvliegt tegen hoge snelheid peisde gij nou egt da kik daar van wakker wor ??? Nee dus en u ploegensysteem da ge da ging doen en naast de kennedybaan gaan wonen denk ik da ge wel op voorhand zult gewete ebbe eh en oké Da ge tege da terrein zijd ma stopt mee ons al motorcrossers af te schildere as krapul en fijn stof fijn stof wedde da jullie de auto pakke vo bij wijze van spreke te gaan kakke dus fijn stof as ge da as argument gebruikt zou ge beter naar ulle eige kijke inplaats van direct de vinger naar ons te wijzen + ik ken iemand uit mendonk niet zo ver van Wachtebeke het terrein da 3 keer ofzo open is per jaar Dat da helemaal zo extreem luid ni is en als ge dan naar de andere kant van de kennedybaan kijkt gaat het lawaai het lawaai van de kennydybaan zeker nie overstijgen dus ik versta nu al da jullie het ni willen maar het is gewoon muggenziften het is ni omda Axel dichtbij ligt da ge moe zegge rij na Axel of westdorpe er is beslist op door iemand die verstand heeft om de enige sport waar België nu in uitblinkt te steunen dat er 1 crossterrein in de haven van Gent 1 on de haven van Oostende 2 in de haven van Antwerpen dacht ik omda wij ook mogelijkheden mogen hebben op trainen om ervoor te zorgen da we blijven uitblinken in onze sport en ik ben blij da ze nu eens naar ons kijk ipv voetbalvelden in elk dorp minstens 2,Mvg jeffke petrol ;-) tot de volgende zitting als er nog eens een vergadering is kundet dan late wete aan ons ook dan kunne wij ook komen Mvg jeffke petrol
makkelijk leesbaar

#44 Re: Onderwerp

2014-07-05 09:49

#43: Kies een pseudoniem - Onderwerp

het is ni omda Axel dichtbij ligt da ge moe zegge rij na Axel ...

Jullie hoeven toch ook niet aan ons te zeggen: wij willen hier een crossterrein dicht bij jullie, zelfs al willen jullie het niet

En het is toch logisch als wij het voorstellen, want het bestaat al reeds

chicken run

#45 Re: Motorcross

2014-07-05 10:26

#40: Kies een pseudoniem - Motorcross

Een testdag in de zone om meer duidelijkheid te brengen, is een voorstel gestoeld op rede. Toch wil ik het volgende zeggen.

* er is al een testmeting geweest door een 'onderzoeksteam', ik betwijfel enorm sterk of die betrouwbaar of valide is geweest. (heb daar mijn redenen voor om die stelling te plaatsen). En dan kom ik nu terug op het woord 'testdag', dat is slechts een indicatie van permanente reeksen dagen aan motorcross.

* Mooi aangehaald is "Indien dit in een degelijk plan gestoken wordt zal er geen last voor de buurtbewoners zijn". Jammer dat dit zich moet berusten op 'indien'. Het is ook niet zeker of het woord 'zal' geldig zal zijn. Noch naar dit plan dat in het topic 'verkeer' thuishoort, noch naar de impact van het geheel, dat ruimer is dan het topic.

* Er leeft hier in de dorpen al een verzadiging, zij het van milieu en geluid en wellicht ook nog andere factoren. Of er nu gemeten wordt of er een fractie overlast bijkomt, de hoeveelheid speelt voor bepaalde mensen weinig of geen rol. Genoeg is genoeg. Je kan dat in cijfers uitdrukken, maar je kan dat ook uitdrukken in emmers die overlopen.  Neem daarbij iets wat men nooit zal meten, dat is nood aan privacy (een begrip dat hier wat ruimer kan gezien worden. Zo is eens een woonkern bestudeerd, en dat welbevinden daalt naarmate meer mensen dicht bij elkaar wonen, activiteiten zijn, geluid, verkeer, pollutie, en noem maar op - het idee van een crossterrein te opperen of te testen of door te voeren doet het welbevinden toch ook dalen hoor)

"Ik heb gemeten dat mijn buurt toekomt met enkele hectaren land, dat hun oren een bepaalde pijngrens kunnen verdragen, dat het niet erg is wat van dat land af te nemen en er wat lawaai bij te maken, dus doe je dat gewoon" Wat niet gemeten werd, was de verzadigingsdrempel van de innerlijke rust achter dat oor. En ook niet het geluk in het hart, dat gespaard wou blijven van kommer en kwel. Een bandenspoor en een voetspoor ernaast hadden op een hart getrapt.  En wie keek er dan nog om naar dat beschadigde hart, want het was - net als de kip en het ei - toch niet volledig intact maar ... beschadigd.

 

drive my car

#46 Re: Onderwerp

2014-07-05 10:51

#43: Kies een pseudoniem - Onderwerp

ma stopt mee ons al motorcrossers af te schildere as krapul

Je bent niet de eerste die zichzelf het woord krapuul in de mond legt. Ik heb nog geen dorpbewoner dat woord horen gebruiken, maar onder andere jij wel. Wat zijn de redenen hiervan, hoe komt dit? Wat zijn de ervaringen uit het verleden, om zo genoemd te worden, en was dit terecht of niet? En gebruik je dan het woord nog verder?

wedde da jullie de auto pakke vo bij wijze van spreke te gaan kakke ... beter naar ulle eige kijke inplaats van direct de vinger naar ons te wijzen

Wij rijden niet met motors, wel met auto's zoals je schrijft, en lang niet iedereen van ons zal een auto hebben. Al is dat handig want we wonen niet zo dicht bij winkelkernen zoals de modale stadsbewoner (die misschien wel te pas en te onpas de auto gebruikt). Maar we hebben geen crossmotoren als tijdverdrijf (of de meesten toch niet). Dus kunnen we niet naar ons eigen wijzen, maar mogen we wel op bepaalde punten wijzen (en dat eerder, dan naar jou persoonlijk te wijzen).

 
The fly

#47 Re: Onderwerp

2014-07-06 10:48

#43: Kies een pseudoniem - Onderwerp

Dat da helemaal zo extreem luid ni is en als ge dan naar de andere kant van de kennedybaan kijkt gaat het lawaai het lawaai van de kennydybaan zeker nie overstijgen dus ik versta nu al da jullie het ni willen maar het is gewoon muggenziften

Zelfs al zou het geluid niet overstijgen, en zelfs al mocht het minder luid klinken, maar wel hoorbaar zijn. Toch blijft het een hinderlijk soort geluid. Vergelijk het met de radio en TV die in de huiskamer tegelijkertijd spelen, en de radio stiller dan de TV. De TV-kijker zal toch last ondervinden van die radio. Hinderlijk is de extra geluidsbron waar je niet om vraagt. Stel de radio af op ruis, is het nog meer hinderlijk.

Misschien legt het net in de oplossing van het woord dat je aanhaalt: muggenziften. Los van het aantal decibels, klinkt voor een buitenstaander motorgeluid niet leuk. Net als een mug een irritant geluid oplevert. Filter het geluid eruit. Goedkoper en trefzekerder dan geluidsschermen die eventueel niet werken, is het bannen van dat geluid.

En als het gaat over leefkwaliteit, dat is niet zomaar muggenziften.

De witte motor

#48 Re: Onderwerp

2014-07-06 17:23

#43: Kies een pseudoniem - Onderwerp

" ik werk zelf ook in ploegen en ik woon in de polder en als den boer recht over mij zijn koeien eten geeft of in het seizoen is van de mais of de aardappelen of wa dan ook om de haverklap een tractor opvliegt tegen hoge snelheid peisde gij nou egt da kik daar van wakker wor ???"

De woordspeling 'in ploegen werken' vind ik ergens wel grappig, je zou denken in landbouwgebied aan "met ploegen werken". Maar is er daar in de polders geen plaats genoeg of akkoord om te motorcrossen, desnoods in de achtertuin?

In ploegen werken is nog iets anders geformuleerd dan de nacht doen. Dan slaap je overdag terwijl anderen aan dagactiviteiten bezig zijn. Je kan de ochtend of de avondploeg hebben. En de ene is al slaapvaster dan de andere persoon.  Dat is voor ieder verschilllend. En ongeacht in welke ploeg je werkt of niet werkt, men is onderhevig aan geluid.

Bij maiskweek of aardappelteelt, eens geplant, duurt het weer een poos eer de boer langskomt, is dat om de haverklap (weer zo in onze taal ingeburgerd: haver-klap)? Als het is om de oogst op te halen, zie ik hoge snelheden minder mogelijk. En ander geluid en nuttiger geluid dan crossmotoren. Voor eigen bestwil van de koeien van die man, zal die zuinig zijn met lawaai, of ze leveren minder melk. Maar geluid zal hij maken, zoals je omschrijft, bij het voederen. Stel je eens voor dat elke koe een crossmotor met bijhorend geluid was, en jij een andere boer die efkens in zijn zetel wil zitten om de ogen te sluiten, aan de overkant. Slaap zacht.


Gast

#49

2014-07-08 19:16

3 maal per jaar een weekend motorcross stoort mij niet maar alle dagen en van 9 tot 19 is wel teveel lawaai overlast/ als je ooit je huis wil verkopen is dit een belemmering voor verkoop en een vermiddering van waarde voor je huis en de grond.