Neen aan Motorcrossland in Sint-Kruis-Winkel/Mendonk! ja voor leefbare kanaaldorpen!


Gast

#1

2014-05-24 12:56

Het is niet omdat mr. Paul Van de Geuchte geen groen licht krijgt in zijn thuishaven dat hij ons zwaar overlaste havengebied nog meer moet komen verstoren met belachelijke initiatieven die hem zeker niet in dank zullen afgenomen worden! Hier wonen mensen! We hebben al overlast genoeg van het crossterrein in Mendonk! Niemand van Sint-Kruis-Winkel zit te wachten op een project dat niemand ten goede komt, geen meerwaarde betekent voor onze gemeente en waar mensen immens veel last van zullen hebben! Schandalig dat ze dit dossier hier op tafel durven gooien! Wij zijn voor een duurzame en leefbare gemeente! Niet voor milieu-en geluidsoverlast!

Gast

#2

2014-05-24 13:43

Neen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inwoner Sint-Kruis-Winkel

#3 Crossterrein Sint-Kruis-Winkel

2014-05-24 16:00

Mr. Van De Geuchte vindt het ongelofelijk dat er geen terrein ligt in West- en Oost-Vlaanderen, noch in Vlaams Brabant. Wel, ik moest gisteren toevallig in Axel zijn, waar ze wel reeds een crossterrein hebben. De gps ingesteld tot Sint-Kruis-Winkel, afstand: 15 km... Dat ze ginder maar wa lawijt gaan maken!

Gast

#4

2014-05-24 17:38

heeft die Meneer geen plaats in zijne eigen achtertuin, als hij dat toch zo graag heeft? Waarschijnlijk weer zo'n rijke stinkerd die niet weet wat te doen met zijn geld, er zijn andere en betere doelen om uw geld kwijt te raken hoor!

Gast

#5

2014-05-24 23:06

Laat onze rustige kanaaldorpen rustig blijven!!

Gast

#6

2014-05-25 07:35

Allen naar Axel sturen dan!!!!

Gast

#7 Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-27 13:33

#1: -

Hebben jullie mensen dan totaal geen respect voor ieders hobby?

Het type persoon dat jullie zijn is een verzuurd persoon die voor alles wat nog maar hoorbaar is zullen gaan klagen bij onze vrienden de Politie, Ik ben zelf al enige jaren crosser en wat voor onzin wij allemaal te horen krijgen van mensen is onwaarschijnlijk. Het enige wat jullie denken is aan jezelf en andere mensen kunnen de boom in. Ten eerste als je gaat klagen dat je al genoeg geluids en milieu overlast hebt dan had je in eerste instantie niet op die plaats gaan moeten wonen ! Dit is toch niet te plaatsen waar onze maatschapij heen gaat mensen weten dat er geluidsoverlast is en dan gaan ze er toch wonen en achteraf komen ze dan met hun belachelijk petities dit is waar ik van verziek omdat het overal hetzelfde verhaaltje is ikke ikke en de rest kan stikken . Mischien moetten jullie soort mensen eens eerst aan jezelf de vraag stellen Ben ik nu niet een hele grote egoïst en eis ik alle rust en zever als je dan al die rust en zever wilt koop dan een huis in de natuur en ga daar alleen verzieken i.p.v onze maatschapij alleen nog maar meer te verzuren !!!!


Gast

#8

2014-05-27 15:04

de kanaaldorpen worden constant stiefmoederlijk behandeld.we krijgen van alles door de strot geduwd onder het mom van het "algemeen goed".
windturbines,crossterrein,en noem maar op....
dina

#9 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-27 15:11

#7: - Re: Schande aan de maatschapij draai je eigen woorden maar eens om,zoek een crossterrein waar geen mensen er last van hebben.ga ZELF op zoek naar een verlaten plek om jullie stinkende,lawaaierige ,milieuvervuilende SPORT te beoefenen en laat de mens zijn weekendse en avondlijke rust.akkoord dat wie in het lawaai gaat wonen,beter eerst eens 2X nadenkt en achteraf niet moet klagen.maar het crossterrein is er NIET en zal er hopelijk NOOIT komen.

 


Gast

#10

2014-05-28 07:57

vervolledigen commentaar
volledig akkoord, er mag geen permanent crossterrein komen in het landelijke, opgewaardeerde mendonk!
Dit dorp straalt rust uit.
Ik onlangs een artikel gelezen waarin staat dat er een wachtlijst is voor een schooltje.
Dat zou fantastisch zijn, dat het schooltje weer
herrijst

Gast

#11 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-28 12:02

#7: - Re: Schande aan de maatschapij

Helemaal gelijk! Men zou blij moeten zijn dat er hier wat leven in geblazen wordt. Net als het nieuwe voetbalplein werd door vele commentaar geleverd.

Stijn Delbeke

#12 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-28 14:31

#7: - Re: Schande aan de maatschapij

Ten eerste als je gaat klagen dat je al genoeg geluids en milieu overlast hebt dan had je in eerste instantie niet op die plaats gaan moeten wonen !

In Sint-Kruis-Winkel gaan wonen was voor ons een heel bewuste keuze, waarbij we alle voor- en nadelen heel zorgvuldig hebben afgewogen. Op dat moment was er echter nog geen sprake van een nieuw aan te leggen crossterrein, dus hoe zouden we dat op een of andere manier hebben kunnen meenemen in onze keuze?

Om het eens in extremen te trekken: wat zou jij ervan vinden als er plots een helihaven (waarbij ik veronderstel dat je zelf geen piloot bent) op een paar honderd meter van je deur komt, waar er de hele dag door helikopters aan- en afvliegen? Is het dan ook jouw schuld? Had je x aantal jaar geleden maar niet moeten kiezen om daar te gaan wonen? Ik denk het niet he...

Ik heb alle respect en begrip voor het feit dat er inderdaad nieuwe oefenterreinen voor motorcross moeten kunnen gebouwd worden in Vlaanderen, maar dan moeten alle partijen wel in staat zijn om de discussie op een volwassen manier te voeren en zo tot een eventuele oplossing te komen. Door maar wat onzinnige argumenten in het rond te smijten zal de dialoog en verdraagzaamheid er in ieder geval niet op vooruitgaan.


Gast

#13

2014-05-28 16:39

Als er dan toch iets recreatiefs mag komen, dan liever iets waar de omwoners wat aan hebben.

Gast

#14 Re: Re: Schande aan de maatschapij - 2

2014-05-28 16:47

#7: - Re: Schande aan de maatschapij

Iedereen zijn hobby ok, ik doe bijvoorbeeld aan modelvliegen en de mensen waren het ook beu om steeds vliegtuigen met tweetakt nitro motoren te horen op zaterdag en zondag, daar was het omgekeerd, de club was al jaren afgelegen, maar steeds meer mensen kwamen dichterbij wonen.

Ik heb daar wel begrip voor, het is niet leuk om op zondag naar een bende luidruchtige muggen te zitten luisteren als je wilt genieten van een mooie dat. Langs de andere kant waren er ook veel buurtbewoners die er een uitstap van maakten om eens langs te komen op zondag om met de modelpiloten te praten.

Maar onze club heeft veel inspanning gedaan om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven vliegen. Nu vliegt iedereen met elektromotoren en is de lawaaihinder dus voorbij.

Dus #7: vind een elektromoto uit (bestaat eigenlijk al) en word miljonair...


Gast

#15

2014-05-28 18:07

Ik woon in de rapenburgstraat en kan zowel s'nachts als overdag niet slapen met het vliegraam in wegens het nu al overtollig verkeers- en fabriekslawaai.Dit kan zo niet verder....het nu geplande crossterrein doet de emmer nog verder overlopen.Dringend meer daadwerkelijke aktie vereist van de overheid om de lawaaihinder te verminderen in de toekomst ipv te vermeerderen!!!
Johan

#16 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-29 08:19

#7: - Re: Schande aan de maatschapij

Beste, laat ik uw mening even overlopen. 1) Toch heb ik respect voor meerdere hobby's, van postzegels verzamelen tot vissen. Motorcross is al wat lawaaieriger en snerpender van geluid dan een modale hobby, en met meerdere beoefenaars op eenzelfde moment, niet aangenaam. Geef mij ook liever een sport die geen fossiele brandstoffen verbruikt. 2) verzuurd, ik zou eerder zeggen assertief. 3) ik denk dat bepaalde motorcrossers in dat bedje ziek zijn van anderen die de boom in kunnen. Wie geen rekening houdt met geluidsoverlast, impact op natuur, verkeer, veiligheid, zeggenschap van eigen gemeente, denkt die dan niet aan zichzelf? 4) We wonen hier inderdaad op een plaats waar de haven en industrie niet veraf is, een drukke baan met geluid ook. Toch een bewuste keuze om hier te gaan wonen, met zijn voor- en nadelen. U begrijpt dat het niet de bedoeling is dat er nadelen bijkomen. En dat industrieterrein voor andere doeleinden wordt gebruikt. 5) ikke ikke ikke, vind je nu niet dat we in jouw uitlaatgassen verstikken? Een kleine mug, maar het komt er weer bij. Uitlaatgassen en lawaai die minder economisch nut hebben dan die van de omringende industrie. En nog minder op zondagsrust. 6) Misschien moeten wij ... graag wat neutraler taalgebruik. Iemand met zo een stijl, die heeft men doorgaans liever niet in de buurt


Gast

#17 Reactie op de schande aan de maatschappij..

2014-05-29 21:31

Toen wij hier een 30 tal jaren geleden een huis bouwden, was de industrie niet zo nabij, ze was er oké, maar is de laatste jaren veel dichterbij gekomen en uitgebreid, we moesten het maar goed vinden, onze centen zitten in ons huis, en wij zijn niet zo rijk als degene die hier bij ons een crossterrein willen.....ondertussen moeten we figuurlijk gezien vechten om hier een beetje groen en rust te behouden, en dan zouden we nu nog blij moeten zijn met een crossterrein aan onze achterdeur, tja wij zijn misschien verzuurd volgens de reactie hierboven, maar de plaatser hiervan woont niet nabij het te komen crossterrein zeker?? Trouwens,ge kunt misschien eens een deftig bod komen doen op sommige verzuurden hun huis hier, zodat wij een huis in de natuur kunnen gaan kopen hé...

Jonges toch

#18 Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-05-31 09:54

#7: - Re: Schande aan de maatschapij 

 

zegt degene die een millieubelastende hobby heeft... De naft kan niet duur genoeg staan...

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2014-06-02 17:22Gast

#20 Re: Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-06-02 17:31

#9: dina - Re: Re: Schande aan de maatschapij

Ja inderdaad zoek een terrein er zijn er geen meer!

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2014-06-02 17:53Gast

#22

2014-06-02 22:19

voor elk probleem bestaat een oplossing, in dit geval een geluidsmuur.
vele mensen wonen langs treinroutes, voetbalstadiums speelpleinen enz..... en veel mensen hebben daar geen probleem mee, maar natuurlijk heb je anno 2014 de verzuurde belg, die zelf niet kan horen dat de buurman het gras afdoet en kritiek geeft als zijn gras te lang zou worden.
wij motorcrossers worden aanzien als criminelen,en als ze eens een initiatief nemen voor ons wordt direct alles opgeblazen,zo zou er volgens jullie elke dag gecrost worden van s'morgens tot s'avonds.Op alle permanente omlopen zijn er mss 2 trainingsdagen van 13u tot 19.00. ik hoop dat jullie eens een voetbalterrein in de achtertuin krijgen,waar men elke avond training geeft en op zondag een wedstrijd met veel toeters en bellen, hopelijk heb je de petitie tegen het voetbalstadium ook getekend dan.
Johan

#23 Re:

2014-06-03 09:20

#22: -

Ik denk dat er meerdere pistes aan oplossingen of invalshoeken zijn. En dat deze case ruimer moet gezien worden dan geluid alleen. Al kan men wel stellen dat - ondanks dat de mens in staat is van doelmatig geluid voort te brengen - stilte en privacy steeds meer een gegeerd goed wordt. Dat motorcrossers als criminelen aanzien worden, gezien ik zelf geen motorcrosser ben, heb ik daar geen idee van, noch een inschatting van de meerdere mogelijke oorzaken en ontwikkeling van dit imago (die ik zie als een mede oplossing: het eigen imago analyseren). Als het over permanente omlopen gaat, dan is wel degelijk gesproken over méér dan 2 dagen blootstelling aan geluid per week. Ik snap de link met voetbalterreinen, die ook tot overlast kan zorgen, en eigen parameters heeft (ook hier ruimer dan geluid alleen te bekijken).

Johan

#24 Re: Re: Re: Re: Schande aan de maatschapij

2014-06-03 09:41

#20: - Re: Re: Re: Schande aan de maatschapij

Er zullen nog wel terreinen zijn, maar er is ook schaarste aan en bestemming van terreinen. Ik denk wel dat in het daglicht van die schaarste, andere doeleinden meer maatschappelijk en economisch tot nut zullen zijn dan die in te zetten voor motorcross. En zijn er geen terreinen meer te zoeken / vinden / worden aanvaard, dan leidt dit tot een bepaalde klare conclusie.


Gast

#25

2014-06-03 10:53

Geen lawaai, en niet nog meer stof in ons dorp