Verklaring aan Comité 4-5 mei

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Verklaring aan Comité 4-5 mei.

Jan

#51 Genocide in de vorige eeuw heeft de vingerafdruk van het Socialisme

2014-04-15 19:05

#49: Educate Yourself - Definities

Al het racisme is discriminatie, maar niet alle discriminatie is racisme, zo schrijft Educate Yourself. Op dit thema heeft de linkse beweging destijds de slogan,"niet alle Joden zijn zionisten, en niet alle zionisten zijn Joden" bedacht.
Hiermee heeft links een nieuwe variant op het antisemitisme in het leven geroepen.

Het herleiden van de slachtoffers en vermeende daders naar individuen is complete onzin, want het gaat om de ideologieën die het vermoorden van miljoenen mensen vanuit die leer rechtvaardigen. Het Nationaal Socialisme,staat daarin niet alleen, want alle grote massamoorden sinds 1900 hebben allemaal de vingerafdruk van het Socialisme.
Het is vooral de linkse beweging die haar eigen geschiedenis straatje tracht schoon te vegen.

In 1933 schreef Willem Banning een analyse over het Nationaal Socialisme zoals hij dat in die tijd ervoer.
Met name de SA (Sturmabteilung) de knokploeg van Hitler bestond voor een groot deel uit gerecruteerde radikale socialisten zo stelde Banning vast.
Willem Banning was in die periode Marxist, en geloofde in de sociaal democratie, maar keerde het Marxisme uiteindelijk de rug toe. Banning was later één van de oprichters van de PvdA.

 


Gast

#52

2014-04-15 20:27

Sta 100% ACHTER DEZE PETITIE. Belangrijk dat wij de slachtoffers van racisme en terreur en de helden van het verzet en alle militairen blijven herdenken.
DevilsWeed

#53 Re:

2014-04-15 20:36

#1: -

Wat een stel intollerante sukkels zitten hier zeg...

Alsof elke duitser er om stond te spingen om naar ons kleine landje te komen en hun leven op te offeren om andere om het leven  te brengen en etnische zuiveringen uit te voeren.
Menig duitser is gedwongen om te vechten voor zijn vaderland. Indien hij dat weigerde werd hij zelf naar Auswitsch gestuurd.

En we herdenken slachtoffers van de oorlog en geen specifieke bevolkingsgroepen!!
En uiteraard met name onze eigen slachtoffers en verzethelden!!

Maar claim geen monopoly op het mogen herdenken van de oorlog!

En zeg niet dat er bij ons in de familie geen leed heeft plaatsgevonden door de oorlog. Want mijn opa heeft ook in een concentratiekamp gezeten en is daar zwaar mishandeld.

Laten we nou alsjeblieft eens ophouden met stigmatiseren, want de huidige generatie duitsers kan ook niets aan hun verleden veranderen.

En dat jullie niet van plan zijn om duitsers ook te herdenken geeft jullie niet het recht om dit voor andere ook af te dwingen. We hebben hier vrijheid om zelf te kiezen.. Dus beperk een ander daar niet in zoals Hitler dat wel deed!!

Angry Dutch

#54 Het zuiver willen houden en tegelijkertijd het aan de haren erbij trekken

2014-04-15 21:33

Bij het Comite 4 en 5 mei is mijn naam bekend omdat ik vorig jaar meerdere malen netjes beargumenteerd heb geprotesteerd tegen het SS-verhaal.
Het zuiver houden van de herdenking is een uitstekend idee, zelfs de VN-missies, vanwege de vaak ook politieke lading, zouden hier niet thuis horen.

Dan komen we gelijk bij het pijnpunt van deze petitie. Racisme en de moslims worden er aan de haren bijgetrokken via Bosnie.
Marokkanen in het bijzonder, en moslims in het algemeen hebben op deze herdenking helemaal niets te zoeken; en een discutabele organisatie als het CMO (action speaks louder than words) is in algehele tegenspraak met alles waar 4 mei voor staat. En durf niet die padvinderstocht in Zeeland in '40 er bij te trekken, met rech een gotspe, in woord en taal.
Het CIDI is een monsterverbond aangegaan.

4 mei is en blijft zuiver en van ons.

PS Ook mijn opa is gedeporteerd, ik ben geen PVV-er en zeker geen racist. Wel heb ik een probleem met wolven in schaapskleren die zaken willen kidnappen voor eigen hidden agenda's
Irritante betweter

#55 Daders en slachtoffers

2014-04-15 22:03

Ik ben absoluut voor een herdenking waar Claus von Stauffenberg en Sophie Scholl bewust BUITEN de herdenking worden gehouden en Paul Tibbets en Sir Arthur Harris, die duizenden burgerslachtoffers op hun geweten hebben als helden worden herdacht.

Gast

#56 Re:

2014-04-16 05:19

En weet je waarom? Omdat de lijn tussen daders en slachtoffers niet altijd zo zwart wit is. Want wat is het verschil tussen een Duitse soldaat die op straffe van een kogel hierheen werd gestuurd en gesneuveld is, en een Nederlandse soldaat die in Indie gesneuveld is? Het verschil is dat de een een nazi en bezetter en 'dader' genoemd werd, de ander iemand die deelnam aan politionele acties. Deze petitie is ronduit afschuwelijk en werkelijk ik begrijp niet waar deze organisaties de lef vandaan halen om de morele maat te nemen.

 


Gast

#57

2014-04-16 06:03

Gehoord op groot nieuws radio.
Anoniem

#58 De ironie

2014-04-16 07:30

Zucht... bepaalde groepen expliciet noemen en anderen buitensluiten, weet u wie daar vroeger ook goed in was?

niemandverteldmijwieofwat

#59 Alleen maar verliezers

2014-04-16 09:56

Deze oorlog heeft alleen maar verliezer gekend. Ik walg van het alleenrecht op verdriet. Jullie maken mij misselijk.

Gast

#60

2014-04-16 11:02

Daders zijn ook vaak gestuurd en gehersenspoeld maar om die gevallenen ook op 4 mei te herdenken gaat me veel te ver. Je moet het herdenken wel zuiver houden vind ik. De Joden, Sinti en Roma hebben toch het meest geleden onder de WOII. Daarom deze mensen vooral herdenken. Natuurlijk moet er ook ruimte zijn om andere slachtoffers te herdenken. WOII mag nooit vergeten worden!

Gast

#61

2014-04-16 12:30

prima aktie! onderschrijft precies wat mij en mijn vrouw dwars zat de afgelopen jaren..
Raoul

#62

2014-04-16 12:56

Weten jullie wie hun mening via de politiek ook aan anderen wilde doordrammen?
Juist! Hitler!

wat een ironie allemaal.

Soldaten zijn slachtoffers, als jullie niet willen dat de daders herdacht worden hoeven jullie niets te doen, er zijn weinig mensen die Hitler en zijn officieren aanbidden en degene die dat wel doen laten zich niet tegenhouden door een online petitie.

Wat een slap gelatineruggengraat gezeik dit.
Eindelijk actie

#63

2014-04-16 17:30

Op Texel wordt bijv. Indie-veteranen(het worden er elk jaar minder)niet aan het woord gelaten.Ieder jaar is er weer een andere reden, lijkt wel.Een zoon van een SS-burgemeester is dus belangrijker, wat een wereld.
Remko

#64 Oorlog kent slechts slachtoffers

2014-04-16 17:54

Triest, diep triest, deze petitie.
Daders en slachtoffers.....
Ieder slachtoffer had ouders, broers, zussen, kindereh, een geliefde, familie en vrienden.
En zo ook iedere "dader".....
Wie sluit sluit wie uit?
Hoe groot moet die kring zijn?
Voor sommige Texelaars waren de Georgiers en Loladze helden.
Want ze kwamen in opstand tegen de Duitsers.
Dankzij deze opstand zijn er op Texel de nodige burgerslachtoffers gevallen.
En dat in de nadagen van de tweede wereldoorlog.
Terwijl Nederland verder al goed deels de bevrijding aan het vieren was.

Ik gedenk alle slachtoffers.
En vraag me af hoe het zo ver heeft kunnen komen.
Waarom we niet wijzer zijn geworden.......

Gast

#65

2014-04-16 18:06

Volkomen terecht

Gast

#66

2014-04-16 23:32

medeschuldig zou ik me haast voelen als ik al die
verraders en moordenaars zou moeten herdenken terwijl ik voor hun slechtoffers kwam!
dank voor de initiatiefnemers voor deze petitie.

Gast

#67

2014-04-17 06:22

Een goed initiatief!
Strijdbaar! ook in de tekst.
Nooit vergeten de Holocaust!

P.S.
Ik ben van na de oorlog (1952).Moraliteit en geheugen zijn tijdloos.

Gast

#68

2014-04-17 12:13

Het herdenken van daders geeft aan dat daders als slachtoffers worden beschouwd. Op de duur zal dit tot de perverse omkering leiden dat de slachtoffers als daders worden gezien. Dit is een gevaarlijke ontwikkeling die moet worden tegengegaan. Duidelijke distincties zijn geboden.

Remko

#69 Re:

2014-04-17 17:13

#68: -

Wat een dom geneuzel......

haha

#70 Re: Re:

2014-04-18 10:55

#69: Remko - Re:

Omdat je het er niet mee eens bent betekent nog niet dat het geneuzel is.
Heb je de verklaring eigenlijk wel gelezen, of hoor je tot degenen diemaar wat roepen via internet?


Gast

#71

2014-04-18 13:05

We gedenken sinds de bevrijding slachtoffers van oorlogsverschrikkingen die gepleegd werden door al dan niet anonieme daders. De verschrikkingen zijn door de daders begaan. Het geeft nu en in de toekomst geen pas om de daders als slachtoffers te zien en hetzelfde te behandelen als slachtoffers.
Houd de herdenking zuiver!!!
E.

#72

2014-04-18 13:06

Het blijft een raar verhaal... Tijdens dodenherdenking ook de daders herdenken?!
Ik heb veel Duitse vrienden, heb ik Duitsland gewerkt (ja, ruim NA de oorlog), maar zou ik ze bij onze dodenherdenking willen zien? Nou nee...
En moslims die meedoen? Hoeveel moslims waren er rond WOII in Nederland? Als het alleen maar voor de vorm is, doe het dan niet!

Gast

#73

2014-04-18 14:35

Ik vind dat de oorlogsgetroffenen moeten worden herdacht. En dan alleen de mensen die vermoord zijn in de tweede wereldoorlog, zoals Joden, Sinti, Roma, homosexuelen, verstandelijk gehandicapten en verzetsstrijders. Geen militairen van NA de trweede wereldoorlog en zeker geen daders.

Gast

#74

2014-04-18 15:56

Ik vind niet dat het Comité 4-5 mei het recht heeft te bepalen wanneer ik moet stoppen met rouwen over het mijn familie en mij aangedane oorlogsleed. Laten ze zich liever inspannen om de Indonesische regering te bewegen eindelijk eens aan de Indische gemeenschap en andere Nederlanders, wiens familieleden tijdens de bersiaptijd door Indonesische nazi's over de kling zijn gejaagd, excuses aan te bieden.

Gast

#75

2014-04-18 16:22

Op een ander moment voor alle slachtoffers van oorlogshandelingen.