Verklaring aan Comité 4-5 mei

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Verklaring aan Comité 4-5 mei.

nog erger

#26 selectief winkelen

2014-04-15 14:58

"waarbij Joden, Sinti en Roma als slachtoffers van de genocide expliciet worden genoemd"

Zijn homoseksuelen per ongeluk of expres "vergeten"?

Het doodzwijgen van een groep die eveneens expliciet werd vermoord, is vele malen pijnlijker dan het zo verfoeide "verbreden".

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2014-04-15 15:06


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-04-15 15:12


JAH

#29 Wie herdenken we?

2014-04-15 15:13

"Dat maakt de vraag urgent: wie herdenken we op 4 mei?
Het antwoord op die vraag is: de slachtoffers niet de daders."

Dus wat doen moslims überhaupt in het comité? Of zijn we de Handschar brigade vergeten?
Deze bestond bijna uitsluitend uit (islamitische) vrijwilligers en stonden bekend om hun wreedheid!

Nu doet de koran in jodenhaat ook niet onder voor Mein Kampf dus het is geen verrassing maar ze zijn dus duidelijk DADER en geen slachtoffer en mogen dus niet welkom zijn.
(behalve natuurlijk voor de jaarlijkse wedstrijd kransvoetbal want daar is niemand anders voor te vinden.)
Jan

#30 Re: Herdenking

2014-04-15 15:16

#28: jansen - Herdenking

Heeft u de petitie ook ondertekend!!

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-04-15 15:19


Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2014-04-15 15:21


GenoegDodenHerdacht

#33 Het is 2014, geen dodenherdenking meer aub! Laat de jeugd met rust!

2014-04-15 15:29

Wij herdenken dingen waar wij alleen onterecht een soort haat tegen de Duitsers krijgen!
Ja wij herdenken de slachtoffers heus wel! Door middel van films bijvoorbeeld, en dat is veel meer dan 2 minuten dodenherdenken!
Ian

#34 Vrijheid

2014-04-15 15:34

Dat je uberhaupt een petitie opzet om mensen op te leggen wat ze mogen herdenken laat zien dat je "vrijheid" nog niet helemaal begrepen hebt.

Totalitaire idioot.

Gast

#35 Dikke foei!

2014-04-15 15:37

Er zijn in de 2de wereld oorlog in Duitsland bijna 2 miljoen burgerslachtoffers gevallen en Japan ruim een half miljoen en dan hebben we het niet over de mensen die verplicht het leger in moesten. In totaal heeft de 2de wereldoorlog ruim 70 miljoen mensen het leven gekost. Al deze mensen hadden waarschijnlijk langer geleefd als er geen oorlog was geweest en zijn dus per definitie slachtoffer van deze oorlog. Iemand die denkt in een oorlog daders aan te kunnen wijzen, en dan heb ik het niet over oorlogsmisdadigers, overschat zichzelf behoorlijk. Foei en nogmaals foei!

Gast

#36

2014-04-15 15:57

Het werd tijd voor dit duidelijke signaal: gedenk de slachtoffers van de misdadige nazi-waanzin; stop met de onzin van het mede-herdenken van daders. Hoe tragisch en ongewild ook de dood van degenen die gedwongen werden mee te vechten in de Duitse en Japanse oorlogsmachine.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-04-15 15:57



Gast

#38

2014-04-15 16:02

Goed standpunt, volledig mee eens. We herdenken niet alleen de mensen die zijn omgekomen maar ook juist de reden dat zij hebben moeten sterven. Het herdenken van de Duitsers doet daar niet alleen aan af maar vernietigd het gehele nut.

Gast

#39

2014-04-15 16:08

Al jaren maken wij er bezwaar tegen dat de kring van slachtoffers die op 4 mei herdacht worden, veel groter is geworden dan de slachtoffers die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan onze bezwaren is het Comité niet tegemoet gekomen, hetgeen wij nog altijd enorm betreuren.
Tevens zal ook de PVV zal door u officieel worden uitgenodigd om de Nationale Herdenking bij te wonen. Daar maken wij bezwaar tegen. Met onze leden, waarvan enkelen die zelf de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd nog in leven zijn en waarvan velen familieleden in die oorlog hebben verloren, zijn wij van mening dat de PVV niet thuishoort bij de Nationale Herdenking. Wij beschouwen de eventuele aanwezigheid van officiële vertegenwoordigers van de PVV als een belediging aan het adres van de landgenoten die hun strijd voor onze vrijheid met hun leven moesten bekopen en een belediging aan het adres van hun nabestaanden.
E.

#40 Daders???

2014-04-15 16:22

Er waren foute Duiters en er waren foute Japaners. Die moet je idd niet herdenken. Maar alle Duitsers en Japanners als dader te bestempelen??? Bah. Ik krijg plaatsvervangende schaamte door deze actie. Dit is pure discriminatie. Dienstplichtig een oorlog ingezonden worden maakt je geen dader en ook niet fout. En mogen dus ook als oorlogsslachtoffers herdacht worden.
R.A. Jacquet

#41 Respectloos

2014-04-15 16:53

Totaal respectloos, deze bekrompen actie. Ze getuigt ook op geen enkele manier van lering van lessen uit het verleden. Bah!
gelaarsde kat

#42 Re:

2014-04-15 16:53

#2: -

"Zuiver houden" wil ook zeggen; stoppen met de leugen als "Marokkanen vochten zij aan zij met geallieerden om ons te bevrijden" http://www.dailymotion.com/video/x1mtcsg_speech-naima-ajouaau_news&start=63   http://www.maroc.nl/forums/nieuws-de-dag/139764-verhaal-over-marokkaanse-bevrijders-wo2-lijkt-mythe-zijn.html

Bart

#43 Wat is het doel van de petitie?

2014-04-15 17:00

Natuurlijk is dit een beladen onderwerp, daarom heb ik ook de tijd genomen om de petitie een aantal malen door te lezen.
Daarbij bekroop me steeds meer de vraag wat het doel van deze petitie is? Juist een definitie van "wat we herdenken" luistert heel nauw, omdat iedereen daar zijn eigen definitie voor heeft.

De manier waarop de huidige petitie is opgesteld sluit niet "de daders" uit, maar ook al onze bevrijders!

"Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij Nederlanders of de vluchtelingen die woonden in het Koninkrijk der Nederlanden, welke in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord, gesneuveld en gestorven, waarbij Joden, Sinti en Roma als slachtoffers van de genocide expliciet worden genoemd."
- Los van de vraag welke slachtoffers expliciet genoemd moeten worden: we herdenken dus alleen Nederlanders of vluchtelingen? Niet de vele Niet Nederlandse soldaten en burgers die hun leven lieten om datzelfde Nederland te bevrijden van onderdrukking?

"Wij herdenken de slachtoffers, niet de daders."
"Ook gedenken wij Nederlanders die na de Tweede Wereldoorlog het leven lieten in oorlogssituaties en bij vredesmissies."
-We gedenken dus ook Nederlanders die het leven lieten terwijl ze oorlogsmisdaden begingen in bijv. voormalig Nederlands Indië? Zijn dat dan geen daders?

En begrijp me goed: ik zeg hiermee niet dat alle Nederlandse soldaten oorlogsmisdadigers waren. Maar het Nederlandse leger was wel een bezettingsmacht. Dat kan je de eenvoudige soldaten niet kwalijk nemen, maar werpt wel een ethische vraag op in verhouding met de discussie over slachtoffers en daders.

Het is jammer dat er niet gekozen is voor bewoordingen waarbij Nationaliteit niet zo relevant is.
Waarom niet gewoon alle mensen herdenken die gedurende de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden hun leven lieten opdat wij in vrijheid konden leven.
En daarnaast de slachtoffers die in dezelfde periode vermoord, gesneuveld en gestorven zijn door onderdrukking, stelselmatige vervolging en haat. (Daarbij kan men dan nog steeds groepen noemen als expliciet slachtoffer)
Tot slot het herdenken van alle Nederlanders die hun leven lieten,in oorlogssituaties en vredesmissies, voor de vrijheid en veiligheid van anderen.

(Op mijn definitie zal ook veel aan te merken zijn, maar ik probeer een voorbeeld te geven...)

Jan

#44 Re: Re:

2014-04-15 17:02

#42: gelaarsde kat - Re:

In 2003 werd de nationale herdenking ontsiert door Marokkaanse jongeren die met de kransen op de dam aan het voetballen gingen. In al haar wijsheid heeft men toen gedacht, als we de Marokkanen nu eens als medebevrijders van ons land opvoeren, dan zullen ze zich waarschijnlijk schamen voor dit gedrag. Toen heeft men het verhaal van de Marokkanen die in Zeeland aanspoelden en die in Duinkerken als schepelingen waren verdronken een zeg maar militair tintje gegeven.

 

Hmmja

#45

2014-04-15 17:02

De Duitse knul van 18 die stierf tijdens de bevrijding van Nederland was dus een dader blijkbaar? Als je zo blijft denken, blijf je zwakzinnig...

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-04-15 17:38



Gast

#47 CMO & CIDI

2014-04-15 17:39

Lachen....
Klaasvraag

#48 Re:

2014-04-15 17:46

#39: -

Mocht de pvv (of willekeurig welke politieke partij) besluiten van deelname af te zien, is er een punt van terechte kritiek. U staat voor om mensen om hun mening buiten te sluiten.

Als dat niet lukt, wat is dan uw volgende stap?

Hoe zouden de omgekomen landgenoten tegen deze buitensluiting hebben aangekeken als ze de hel die WO2 was hadden overleefd?

Educate Yourself

#49 Definities

2014-04-15 17:56

Zouden de verschillende auteurs kennis kunnen nemen van het verschil tussen discriminatie (het maken van ongeoorloofd onderscheid) en rascisme (theorie van de superioriteit van een bepaald ras verkondigen, discriminatie op basis van ras).
Ter verduidelijking : Al het rascisme is discriminatie, maar niet alle discriminatie is rascisme.
Voor belangengroepen die zich op dagelijkse basis bezighouden met het opsporen en belichten van genoemde ontgaat hen blijkbaar het onderscheid tussen de twee.
Definities afkomstig uit de Dikke van Dale
Ian

#50 Re:

2014-04-15 19:00

#39: -

PVVers nicht gewunscht! Zoiets? Hypocrite mongool.