wij gaan vóór windmolens in Mol!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie wij gaan vóór windmolens in Mol!.


Gast

#26

2014-02-13 16:12

ik ben VOOR windenergie !!
Inwoner van Mol

#27 Re: hoe wij willen windmolens in mol?

2014-02-13 17:40

#24: - hoe wij willen windmolens in mol?

Voor deze petitie is iedereen vrij om te tekenen, tegenover als er mensen rondkomen met een petitie voelen er velen een zekere dwang om te tekenen aangezien er buren of kennissen rondkomen met een petitie of een bezwaarschrift. Hier op internet is die sociale dwang er zeker niet, daarom een petitie met echte handtekeningen bevat een heel deel mensen die getekend hebben zonder te weten wat ze precies getekend hebben.

Daarom leve dit initiatief!!!


Gast

#28

2014-02-13 19:16

Energie uit de wind kan het nog simpeler!
Als ik een windmolen zie staan word ik er happy van.Al dikwijls stil gestaan bij een molen en het geluid dat ze maken hoor ik niet.Ofwel ben ik doof
of ze maken ze bijna geen geluid.

Gast

#29

2014-02-13 20:08

op termijn de beste oplossing voor mens en dier en milieu....
NIMBY

#30 SCK en verdere verspreiding kenenergie

2014-02-14 13:36

Voor degenen die denken dat het Studiecentrum voor Kernenergie niet bezig is met de verdere verspreiding van kernenergie, even dit van de SCK website: "SCK•CEN contributes significantly to the development of a new generation of safer and more efficient nuclear reactors. We are already testing innovative materials and fuels that will be part of these installations. MYRRHA is set to take over this role in about ten years' time. MYRRHA can be considered one of the leading test rigs for these future nuclear systems."

En over consistentie gesproken, op 2min 27 seconden in volgend filpmje hoort u wat de CEO van VITO (één van de aanvragers) echt vindt van windenergie....
NIMBY

#31 Re: SCK en verdere verspreiding kenenergie

2014-02-14 13:37


Gast

#32 Re: SCK en verdere verspreiding kenenergie

2014-02-14 15:38

#30: NIMBY - SCK en verdere verspreiding kenenergie

Er zijn inderdaad overal voor en nadelen aan. Meer kan ik hier niet uit afleiden en inderdaad het is altijd een en en verhaal.

 


Gast

#33 Re: Re: SCK en verdere verspreiding kenenergie

2014-02-14 18:18


Gast

#34 Windmolens in Mol

2014-02-14 18:51

Beste NIMBY
(Not In My BackYard).
Om enige kans te maken verder te leven op deze planeet hebben we verdere nucleaire energie maar ook nucleaire spits technologie nodig , ook om uw nageslacht van een steeds verbeterende toekomst te voorzien. Ik ben dan ook voorstander van elke vorm van Verbetering van energetisch rendement.
Nucleaire energie is daar één stap van maar ook windmolens en molentjes , zonnepanelen en warmteboilers , warmtepompen , optimaliseren van verbruik , slimme toestellen enz. kunnen zeker een positieve bijdrage leveren aan de verdere vooruitgang van onze wereldsamenleving . Ik heb ook een groen gevoel maar ben ook realist , wij moeten verder kijken en dit is zeker buiten deze planeet want de tijd van het menselijk ras op planeet Aarde is beperkt.
Vandaag heb ik liever dat deze spitstechnologie IBY (in our BackYard ) ontwikkelt word dan elders in de wereld waar allicht minder ecologische en morele responsabiliteit heerst.
Het zal altijd een balans blijven die in een Westerse wereld als de onze in Mol , Geel en de rest van de omringende wereld goed in evenwicht wordt gehouden rekening houdend met de risico's Dit is deel van onze democratisch bestel waar iedereen zijn mening kan ventileren en dus bijdraagt aan een steeds verbeterende samenleving.
Dus ja vooruit met energetische verbeteringen máár ook met de kritiek om zeker de juiste richting uit te gaan.

Gast

#35

2014-02-15 10:04

Eindelijk, (ik begrijp niet dat ik er nu pas over hoor door het te lezen in de krant) kunnen we ook een stem VOOR uitbrengen. Ze komen aan de deur om NEEN te stemmen, maar dat heb ik pertinent geweigerd. Vele mensen zitten raar in elkaar : 'alles voor het milieu' scanderen ze, maar als het in hun eigen omgeving, of in hun geldbeugel veranderingen teweeg brengt, haken ze af. Als we zo egoïstisch blijven houden onze nakomelingen enkel nog een uitgedoofde planeet over.


Gast

#36 Dossier voldoet helemaal niet

2014-02-15 23:21

Het dossier voldoet helemaal niet aan de wetgeving! De vorige 2 aanvragen voldeden al niet, en ook de 3de voldoet niet. De natuur, fauna en flora maakt nog steeds deel uit van ons leefmilieu. En degene die beweren dat de natuur hier beter van zal worden gaat zijn oor maar eens te luisteren leggen bij andere windmolenparken.
In de omgeving van de windturbines in arendonk zijn nu al vele vogelsoorten en vleermuizen verdwenen. In de bossen van sck en vito zitten meer dan 55 verschillende vogelsoorten en verschillende soorten vleermuizen. Deze zullen zeker en vasst verstoord worden door de windturbines.
Aan de stenehei zijn reeds 4windturbines vergund. Samen met de 8 windturbines zullen ze een barriere. Vormen voor de (water)vogels die van het prinsenpark naar het plassengebied willen, dus ook het prinsenpark zal hier de nodige invloed van ondervinden....
Maar blijkbaar is dit allemaal niet belangrijk .... Een bos meer of minder wat maakt het uit, als de aandeelhouders hun dividend maar krijgen.

Ecopower steunt wel een filmpje van kinderen op zoek naar een bos...want er zijn nog oh zo weinig bosgebieden. En als er dan een waardevol bosgebied is, dat niet in hun achtertuin ligt, ja dan moet het plotseling maar als iets tijdelijk gezien worden, dan heeft het bos geen waarde meer.

Gast

#37 e,kel voor millegem of voor heel mol

2014-02-16 07:42

is deze petitie enkel van toepassing op het project in millegem of voor het hele grondgebied van mol? dus ook voor ezaart, sluis, wezel, berkenbossen en postel?

Gast

#38

2014-02-16 09:30

Enkel propere energie heeft de toekomst al de rest is desastreus voor het milieu en de gezondheid.

Gast

#39 Re: e,kel voor millegem of voor heel mol

2014-02-16 17:56

#37: - e,kel voor millegem of voor heel mol

Beste,

Deze petitie is vóór windmolens in Mol op voorwaarde dat ze het voldoet aan het kaderplan ww.gemeentemol.be/product/747/windturbines-kaderplan dat opgesteld is door de gemeente Mol en voldoet aan de strenge eisen van natuur en Bos ww.natuurenbos.be/nl-BE/Wetgeving_en_Subsidies/Wetgeving.aspx en de Vlarem wetgeving http://www.lne.be/themas/hinder-en-risicos/geluidshinder . Bovendien is het voor ons belangrijk dat het een coöperatie is ww.ecopower.be/index.php/de-cooeperatie d.w.z. dat alle Molenaars zelf rechtstreeks kunnen investeren in het project en ook kunnen delen in de winst.


Gast

#40

2014-02-16 18:39

Go!!!!

Gast

#41 Re: Re: e,kel voor millegem of voor heel mol

2014-02-16 20:21

#39: - Re: e,kel voor millegem of voor heel mol

voor zover ik weet voldoet het project van ecopower niet aan het kaderplan (op meerdere punten), voldoet het niet aan de eisen van natuur en bos, en niet aan de Vlarem wetgeving.

Het enige is dat ecopower een coöperatie is. je kan erin investeren (risicokapitaal want aandelen) en winst? heb horen zeggen dat ze momenteel niet zo goed boeren en dat er geen winst is.

 

 


Gast

#42 Re: Re: Re: e,kel voor millegem of voor heel mol

2014-02-16 21:06

#41: - Re: Re: e,kel voor millegem of voor heel mol

Als u gelijk heeft dan kunt u gerust zijn ( indien u geen windmolens wilt) want dan zal er geen goedkeuring komen van zowel gemeente als provincie .

Wat de winst betreft : milieu winst zal er alleszins zijn evenals minder afhankelijkheid van aardolie .Als ons nageslacht er de winisten( welke dan ook) van kan plukken ben ik al tevreden


Gast

#43

2014-02-17 08:31

Green energy !!! Keep up the good work!

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-02-17 15:06


tegenwind

#45 Re: wij gaan voor vervuilende molens in mol

2014-02-17 15:13

#38: -

Inderdaad en dit is hoe proper windenergie is bij de vervaardiging van onderdelen voor de windmolens.

Jullie zijn allemaal poppetjes van de regering die niet verder kijken dan hun neus lang is.

Toekomst voor onze kinderen laat me niet lachen de enige toekomst die ze gaan hebben is er 1 van veel geld te moeten betalen omdat al die windboeren failliet zijn gegaan nadat de subsidies op zijn. Maar maak u geen zorgen het zullen toch maar onze kinderen zijn die al deze shit gaan moeten oplossen en betalen.

http://www.fibronot.nl/nieuwsartikel277-356/

 

vriendelijke groeten van een persoon die voor groene energie is maar op een doordachte manier en niet op een politieke mafieuse manier om er enkel munt uit te slaan.

Denkt u nu echt dat er voor de burgers iets in zit de stroom zal verkocht woren aan de mensen voor dubbel zo veel geld als de gewone stroom. En de uitstoot verminderen is al zeker niet van toepassing. Wat als er even geen wind is gaan ze dan zoals in engeland diesel groepen zetten om het stroomtekort op te vangen.


Gast

#46 Re: Re: wij gaan voor vervuilende molens in mol

2014-02-17 17:49

#45: tegenwind - Re: wij gaan voor vervuilende molens in mol

Beste,

Als klein huishouden betaal ik 39 euro per maand aan ecopower. dubbel zoveel als andere stroom?

De toestanden in China die u aanklaacht kunnen inderdaad niet door de beugel; Mij lijkt dit een gedeelde  de verantwoordelijkheid zowel van de chinezen als van de afnemers van deze grondstoffen. Deze laatste zullen eisen moeten stellen, net als de politiek ( federaal, europees,...)

Ik klaag ook de kinderarbeid en andere mensonwaardige toestanden aan in de fabricage van kleding. Helaas ben ik niet kapitaalkrachtig genoeg om enkel faire en kleding van eigen bodem te kopen, ik probeer dit toch af en toe te doen en ondertussen loop ik toch niet naakt rond.

De dieselgroepen waar u het over heeft is een poltieke beslissing om dit te steunen.

Om het bos door de bomen nog te zien maakt u best eenonerscheid tussen politiek beslissingen en de acties van een coöperatie.

De politiek in Mol heeft trouwens al meermaals windmolenprojecten negatief beordeeld

Welke voorstellen heeft u zelf om meer groene energie te krijgen?

 

Vriendelijke groeten


Gast

#47 Re: Re: wij gaan voor vervuilende molens in mol

2014-02-17 18:24

#45: tegenwind - Re: wij gaan voor vervuilende molens in mol

Beste,

 

Ik heb nog wat info gevragd bij specialisten ivm met de info op deze site   http://www.fibronot.nl/nieuwsartikel277-356/

 

in Vlaanderen is tot nu toe geen enkele windturbine geïnstalleerd die neodymium (Nd) gebruikt. De merken Enercon, REpower en Vestas (tot nu toe de grootste drie) hebben geen Neodymium in hun generatoren. De merken die dat wel hebben zijn Siemens en Vensys.

Neodymium heeft voordelen en nadelen, en die moeten afgewogen worden. Ik noem de belangrijkste:

- de winnning gebeurt hoofdzakelijk in China, en China laat milieutechnisch volledig de zaak op zijn beloop. De chemische processen betrokken bij de winning zijn zeer lelijk en maken gebruik van sterke zuren, en laten een geweldige smurrie achter.

- de prijs: Nd wordt maar op een beperkt aantal plaatsen gedolven (China en Australië) en is zeer gegeerd. Op http://chemicalindustrydata.blogspot.be/2013/03/quantity-estimates-of-neodymium-used-in.html kan je zien dat windturbines trouwens lang niet de belangrijkste toepassing zijn: vooral harde schijven maar ook elektrische fietsen en elektrische voertuigen maken er dankbaar gebruik van. (Noteer dat het Nd van die harde schijven veel moeilijker te recupereren is dan bij voertuigen of windmolens, en dat de levensduur van harde schijven ook veel korter is. )

De voordelen:

- het verlicht de constructie: generatoren (en motoren) met Nd zijn veel lichter voor hetzelfde vermogen. Je hebt dus wel Nd nodig, maar daartegenover staat dat je (veel) minder koper en ijzer nodig hebt. Er zou eens iemand een LevensCyclusAnalyse moeten uitvoeren om dit correct af te wegen, want ook koper en ijzer hebben hun mijnen/industrie/zuiveringsprocessen.

- Generatoren met Nd zijn beter regelbaar.  Als je de DirectDrive (zonder tandwielkast) machines vergelijkt van Siemens (mét Nd) en Enercon (zonder Nd), dan merk je dat de machines van Siemens veel stiller kunnen draaien en toch relatief veel vermogen kunnen blijven opwekken. Dat efficiënte reduceren is veel minder het geval bij Enercon, en heeft als belangrijkste oorzaak het Nd.

- Het Nd van de windturbines is relatief eenvoudig te recupereren na de sloop en heeft een verwachte levensduur (de kracht van de magneet) van 100 jaar.

 

als u u email adres geeft kanik u nog bijkomende info doorsturen ivm de recyclage mogelijkheden

 

Vriendelijke groeten

Jos

#48 Re:

2014-02-17 19:54

#4: -

Ga er eens een jaar naast wonen, dan zult ge wel anders piepen.  zie http://www.youtube.com/watch?v=BrdDRZsKxrA


Gast

#49 Re: Re:

2014-02-17 21:33

#48: Jos - Re:

inderdaad, en dat durven ze dan onverdraagzame mensen noemen.

ik denk dat ze bij de ijsboerin niet veel volk meer zullen hebben op hun terras als de slagschaduw er is. wie blijft daar dan zitten


Gast

#50 Re: Re:

2014-02-18 06:20

http://www.lne.be/themas/vergunningen/toelichtingsnota-windturbines.pdf

 

voorwaarden die volgens de wet moeten gelden:
Slagschaduw
Maximaal 8u/j en 30 min/d, tenzij anders bepaald in de milieuvergunning. Als deze norm overschreden zou kunnen worden (als er een slagschaduwgevoelig object ligt binnen de 4u contour) worden de windturbines uitgerust met een automatische stilstandmodule.
De exploitant stelt minstens de eerste twee jaren een controlerapport waarin hij
aangeeft hoeveel effectieve slagschaduw elk relevant slagschaduwgevoelig
object heeft getroffen en welke remediërende maatregelen er eventueel genomen
zijn.