Stop oneerlijke concurrentie gemeenten zonnepanelen


Gast

#76

2013-12-09 08:51

De gemeenten vinden dat de bedrijven moeten bijdragen aan belastingen en werkgelegenheid en worden vervolgens door deze acties naar het randje van faillissement gebracht.

Gast

#77

2013-12-09 17:48

Nederland is sowieso het slechts presterende land wat betreft duurzame Zonne-energie, veroorzaakt door een incompetente overheid en ambtenaren die hun tijd wel uitzitten

Indianen verhalen

#78 Groter is uiteindelijk vaak niet goedkoper

2013-12-09 21:34

Cowboys !!
Na de inschrijving mag de goedkoopste de potentiële klanten benaderen met hun aanbieding.
Hoe nog wat winst maken, terwijl je alles hebt weggegeven om het goedkoopste te zijn.
Simpel: Alles moet snel gaan en knijpen in de kwaliteit van de panelen,de omvormer en bekabeling.
Gevolg : Er wordt heeeel veel middelmatig materiaal geplaatst, en als hierdoor over een paar jaar garantie moet worden gegeven, vallen dit soort bedrijven om als een kaartenhuis.
De burger is de dupe en de gemeente zijn naam is ...... haas.


Gast

#79

2013-12-09 22:05

Het slaat de spijker op zijn kop. Gemeenten realiseren zich niet dat zij hiermee lokale arbeidsgelegenheid de nek omdraaien. De overheid heeft ook geen verstand van de markt. Hun bijdrage is dat er 100% Chinees ingekocht wordt van onbekende fabrikanten, of fabrikanten die nog geen 10 jaar bestaan. Is dat in het voordeel van hun burger die ook leek is en op het logo van de gemeente vertrouwt? Dat gaat 25 jaar goed? Vergelijk dat eens met kwaliteitspanelen van REC,Panasonic, Sun Power, Bosch, Centrosolar en omvormers van SMA bijvoorbeeld. Bedrijven die meer dan 30 jaar bestaan en de kneepjes kennen, die daadwerkelijk garanties van 10 jaar kunnen bieden, omdat de praktijk dat heeft bewezen.
Mijn mening

#80 Gewoon bedrog

2013-12-09 23:24

Of het nu Chinees is of niet , weten wij dat nog Erres Telefunken Normende AEG.. en wat staat er in uw huis anno 2013 ?? juist alles uit Azie over het algemeen en ook uw computer.. dus waarom Duits beter is ..bewijs dat maar over 25 jaar.
Nee waar het omgaat is dat bedrijven zoals Ballast Nedam met panelen als Canadian Solar een graantje willen mee pikken, dat lijkt wel Canadees maar dat is het niet ..puur bedrog dus ..en de configuratie klopt ook vaak niet omdat veel omvormers te licht zijn voor wat ze aan kunnen..aan direct geleverde DC, dus die panelen hangen daar gewoon voor Jan ..met een achternaam. Collectieve inkoop ..ja ...dan moet je alvast € 100 aanbetalen als je naar de info avond komt ..en je wilt dat wel ...en met Google gaan ze dan kijken op je dak..een bedrijf met veel honger sleutelt dan alles erop, van mijn klanten hoor ik dan hou rekening met reserve pannen want er kan wat stuk gaan ...en is u dak te oud ..geen punt!!! als wij de zakken maar weer vol hebben ..Ja dat is Nederland goedkoop goedkoper, wacht maar af over een paar jaar verkoopt elke bouwmarkt panelen met instructie film, en vallen er dan doden ach ja...

Gast

#81 Re: Gewoon bedrog

2013-12-09 23:53

#80: Mijn mening - Gewoon bedrog

Over kwaliteit zijn vele inzichten, maar daar gaat het niet om. Iedereen zegt dat hij het beste product heeft. Er zijn vele keurmerken en er staan er ook daar vast wel een paar op. Maar als iedereen gelijke wapenen heeft, heb je de kans die kwaliteit of meerwaarde nog duidelijk te maken bij je klant. Of kan je soms een betere oplossing met optimizers aanbieden. Nu krijg je de kans niet eens, omdat de kopers er vanuit gaan dat de gemeente als autoriteit toch de allerbeste keus heeft en vaak niet eens een tweede offerte vragen. Het begint dus met een open markt waarbij iedereen weer gelijke kansen krijgt. De gemeente moet zich dan echt terugtrekken, want dat is per definitie een ongelijke strijd.


Gast

#82

2013-12-09 23:58

Laat de ambtenaren ons helpen en niet met ons concurreren. Samen bereiken we meer!!

Gast

#83

2013-12-10 09:35

Het lijkt wel of een onderneming niet in Nederland mag bestaan. Zodra we wat gaan betekenen in de markt steekt de overheid hier weer een stokje voor.

Gast

#84

2013-12-10 14:26

GAAT WEER EENS NERGENS OVER
HOE KAN JE ZOIETS BEDENKEN
BEETJE JAMMER VAN DE OVERHEID
MAARJA NIKS NIEUWS
LAMPIE

#85 Re:

2013-12-10 14:27

#84: -  

 

Mijn Mening

#86 Re: Re: Gewoon bedrog

2013-12-10 18:18

#81: - Re: Gewoon bedrog

Ben het helemaal met je eens hoor ...!! maar ook dat gedoe met die 6% regeling, door alles uit te specificeren, ja wat kost de arbeid? wat kost de montage ..? wat kost de elektromonteur ,het is gewoon zielig te noemen dit.

Het beste is gewoon een prijs met 21 % geen btw over alles..

Grote ondernemingen met veel poen importeren zelf , en helpen gewoon de markt weer om zeep.

Zoals 1000 x friet voor 1 euro en de kleine ondernemer € 1.75 moet vragen en 150 zakjes mag verkopen.

Dat zou een taak van de overheid moeten zijn grote jongens meer te belasten.. zo blijft de markt gezond.

Is het niet dat alle grote ondernemingen de kleine ondernemers de strot al hebben omgedraaid in de jaren 70...

Veel kleine ondernemers die meer service kunnen bieden vanwege hun eigen bestaan, worden weer totaal ondergesneeuwd.

Kortingen van jou importeur moet je naar beneden schroeven om mee te kunnen komen.

En geloof mij maar dat alle aanbiedingen via de gemeente vaak niet voldoen aan de gesteld eisen met betrekking tot veilig werken, dus laat de overheid dit gewoon toe. Werken met PBM mag alleen als het niet anders kan. Dus moet er altijd een steiger worden gebouwd, met schoren, en gekeurd. Ja zelfs op een bollen schuur die 3 meter hoog staat over de volle lengte .

Alles is zo krom als een hoepel hier in Nederland , zonnepanelen op asbest daken ...boren met stokschroeven ??? en ik dacht we mogen niet boren in golfplaten...Nou de gemeente werkt er aan mee en ze leggen het er doodleuk op..voorbeelden zie ik zat in eigen gemeente ..en als je dat al gemeente graag wilt een betere en groene  leefomgeving , moeten zij zich wel afvragen of dit ook zo is.

Gemeente's hebben ook belang bij een goed Midden en Klein bedrijf ..maar de laatste ????

 

 

 

 

 


Gast

#87

2013-12-10 19:06

Beste gemeente ik wil een nieuwe Prius, kunnen jullie even een aanbesteding voor mij doen?

Gast

#88

2013-12-10 20:26

Goed initiatief! Dat gemeentes zich met duurzaamheid actief bezig houden is geweldig. Maar als de vormgever van de 'vrije' markt zich tussen de spelers gaat begeven, loopt deze op eieren. De rol zou moeten zijn om de hoogste standaarden van kwaliteit te dicteren, en foute/slechte kwaliteit uit te sluiten.
Zeg het

#89 Ichoosr ten onrechte enige winnaar!

2013-12-11 01:11

Ichoosr organiseert veilingen waarbij bedrijven een offerte kunnen maken voor de groepsaankoop van zonnepanelen, mist er voldaan wordt aan de criteria die Ichoosr stelt. Deze criteria zijn voor plaatselijke bedrijven te hoog gegrepen.

Het bedrijf dat als winnaar uit de veiling komt, moet een geheimhoudingscontract ondertekenen, waardoor er onder andere niets naar buiten komt over de verplichte afdracht. Het bedrijf wordt namelijk verplicht om per paneel een flink bedrag af te dragen aan Ichoosr.

Door de veilingen van Ichoosr, ondersteund door de gemeente, ontstaan er grote projecten met veel geïnteresseerde kopers van zonnepanelen. Plaatselijke installateurs zijn door deze schaalgroten niet in staat om mee te dingen. Wanneer de installateur toch een project binnensleept is het nauwelijks mogelijk om er iets aan te verdienen. Door de concurrentiedruk is de marge van de installateur minimaal, terwijl Ichoosr altijd de afdracht per paneel ontvangt.

Dat Ichoosr een vergoeding dient te ontvangen is te begrijpen, maar dit mag niet paneel gebonden zijn. Ichoosr vult namelijk zijn zakken, terwijl de installateur wordt uitgemolken.

Gast

#90

2013-12-11 08:57

De gemeentes kunnen ook voor iedereen adverteren en het aan de consument overlaten voor wie of wat hij kiest. Er is bijvoorbeeld een milieudienst die een evenement organiseert, huis aan huis uitnodigingen verstuurt, iedere leverancier 500 euro laat bijdragen en er samen met de bedrijven een topevenement van maakt. Dat is wel eerlijk en je bereikt ook meer met samenwerking.
Loek Verdonk

#91 Gemeente beverwijk actie

2013-12-11 09:38

De zonnepanelenlening heeft een gunstige rentekorting van 3% op de 10 jaar vaste commerciële rente van SVn. De lening bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 7.500,-. Geïnteresseerden kunnen de zonnepanelenlening tot en met 15 januari 2014 aanvragen via www.routedusoleil.nl. De gemeente kan in totaal aan 50 woningeigenaren een lening verstrekken. Wees er dus snel bij, want op=op!


Tsja, hoe bedoel je oneerlijke concurrentie...
Wijker

#92 Re: Gemeente beverwijk actie

2013-12-11 09:46

#91: Loek Verdonk - Gemeente beverwijk actie

Deze lening is onafhankelijk van welke leverancier gekozen wordt. Die actie van Beverwijk is nu juist een voorbeeld van hoe het wel moet.

Loek Verdonk

#93 Re: Re: Gemeente beverwijk actie

2013-12-11 09:57

#92: Wijker - Re: Gemeente beverwijk actie

Wellicht ben je niet op de website geweest...
http://www.beverwijk.nl/internet/nieuws_3281/item/zonnepanelenlening_50385.html

 

Maar je ziet hier duidelijk dat er gekozen word voor een partij door de gemeente Beverwijk...Gast

#94

2013-12-11 09:58

Terecht initiatief! Stop overheidsinmenging in wat voor vorm dan ook!
Wijker

#95 Re: Re: Re: Gemeente beverwijk actie

2013-12-11 10:07

#93: Loek Verdonk - Re: Re: Gemeente beverwijk actie

Route du Soleil is geen leverancier, maar de naam van hun stimuleringsprogramma

Loek Verdonk

#96 Re: Re: Re: Re: Gemeente beverwijk actie

2013-12-11 10:29

#95: Wijker - Re: Re: Re: Gemeente beverwijk actie

Ow, er zijn dus adviseurs aanwezig om niet te verkopen...
Ik krijg klanten die niet bij Routedusoleil willen kopen, maar het wel konden doen. Daarbij heb ik zelf nooit iets van hun gehoord om mensen een advies te geven, aangezien we werken met speciale software.

Weet niet wat voor perceptie je probeert te creeeren, maar voor mij en andere bedrijven is/was Routedusoleil gewoon een concurrent.
Ik weet wel dat (iig vorig jaar) er bepaalde bedrijven, die al goede connecties hebben met de gemeente, zonnepanelen mochten plaatsen voor ze...
Voor welk bedrijf/organisatie werk jij?


Gast

#97 Gezond verstand gebruiken kan geen kwaad !

2013-12-11 10:33

Alle mensen, niemand uitgezonderd,die ik heb gesproken en die deze promotiesessies van Gemeenten hebben bijgewoond, hielden een bittere nasmaak over aan deze activiteiten. Er werden alleen pluspunten genoemd en geen minpunten en risico's door de promotors. De Gemeente gaf elke keer tijdens de sessies meerdere keren aan dat de Gemeente overigens nergens voor aansprakelijk is en ook in geen geval aansprakelijkheid zal aanvaarden. Daar krijgt iemand die gewoon zijn gezond verstand gebruikt natuurlijk geen goed gevoel van. Er is dus maar één advies; Laat je door echt deskundige mensen adviseren en ga vooral niet voor de laagste prijs. Het gaat immers niet om een "broodje pindakaas" maar om een pittige investering die je toch ook graag zich ziet terugverdienen binnen een acceptabele termijn.Ga alleen in zee met bedrijven die écht verstand hebben van zonne-energie en dus niet met de zogenaamde "gelukzoekers" die na installatie alweer met een andere niche in de markt bezig zijn of inmiddels failliet omdat ze hun verplichtingen niet na kunnen komen.
Wijker

#98 Re: Re: Re: Re: Re: Gemeente beverwijk actie

2013-12-11 10:45

#96: Loek Verdonk - Re: Re: Re: Re: Gemeente beverwijk actie

Klopt, dat was vorig jaar nog wel zo, maar Beverwijk heeft inmiddels z'n leven gebeterd ;-) Mede n.a.v. kritiek hierop. Ze bieden geen zonnepanelen meer aan, stimuleren de inwoners alleen nog maar ze te kopen ongeacht de leverancier. Dat is precies wat we willen.

Loek Verdonk

#99 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gemeente beverwijk actie

2013-12-11 11:20

#98: Wijker - Re: Re: Re: Re: Re: Gemeente beverwijk actie

Dat wist ik niet, maar veranderd nog weinig aan het feit dat de consument wederom gestuurd word.
Wanneer ik via de gemeente doorverwezen word naar een informatiepartij (routedusoleil), zoals je kan zien op de voorgaande link die ik had geplaatst, dan word je gestuurd... 
op de website word je ook weer gestuurd naar een aantal partijen http://www.routedusoleil.nl/initiatieven-0/
Een onwetende burger die vertrouwen heeft in de overheid zal zich dus bewus of onbewust hierdoor laten sturen...

Ik zie niks over andere zonnepanelen leveranciers hier in de buurt en dus is er misschien wel wat veranderd tav vorig jaar, maar blijkbaar word er nog steeds sturing gegeven naar bepaalde partijen.
Er heeft ook nog niemand gebeld van Routedusoleil en dat zou je wel verwachten als het echt een informerende partij is omdat je zo meer kennis van de markt krijgt...

Je zegt zelf dat ze door kritiek een wijziging hebben doorgevoerd, maar buiten het feit dat ze zelf niets meer verkopen, is er in mijn optiek weinig veranderd...
Voor de perceptie wel, omdat ze kunnen zeggen dat ze niks verkopen, maar in werkelijkheid zit het iets anders in elkaar.
Daarom ben ik ook erg nieuwsgierig met wie ik de discussie voer :)!
Als je het niet openbaar wilt zeggen, wellicht dat je via FB een pm kan sturen!


Wijker

#100 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gemeente beverwijk actie

2013-12-11 12:06