Stop oneerlijke concurrentie gemeenten zonnepanelen


Gast

#51

2013-12-04 22:19

Super goede actie! Allereerst gaat de overheid voor kwantiteit in plaats van kwaliteit. Dit gaat 100% tegen de visie van duurbaarheid en welzijn in. Iets waar een overheid het voortouw in zou moeten nemen. Daarnaast zou de gemeente Zaandam geen soort van monopolie moeten willen spelen, en daarmee de eigen Zaanse economie niet helpen. Dit staat ook de economische groei van de Zaanstad in de weg. Kortom, de gemeente zou zich moeten bezighouden met belangrijkere locale activiteiten wat zou kunnen zijn, hoe zorgen we ervoor dat onze gemeente duurzamer wordt en daarnaast van de economie van de gemeente zouden kunne boosten?! Juist ja... Mijn punt is gemaakt :)

Gast

#52

2013-12-04 23:05

Terechte petitie: de overheid is faciliterend of kaderstellend voor de markt van vraag en aanbod. Dus geen rolvervaging.

Gast

#53

2013-12-04 23:13

De gemeenten moeten zich bezig houden met de zaken waarvoor zij verantwoordelijk zijn!!! Daar hebben zij hun handen aan vol en bemoei je dus niet met zaken waar je onvoldoende verstand van hebt, om zo te scoren in " kijk eens hoe goed wij bezig zijn". Jullie denken niet aan de grote bak ellende die dit tot gevolg heeft, maar wat gaan jullie daar nu aan doen?? Ach nee.....daar zijn jullie natuurlijk NIET verantwoordelijk voor.
electrotechniek Jansen

#54 Re:

2013-12-05 07:13

#15: -

UTP is geen eigen merk, is zie dat verschillende leveranciers ze verkopen. Wij hebbe ze ook wel eens verkocht, niets mis mee. Ik heb net naar dat artikel gezocht van "slechtste installateur" ze hebben daar een gemiddeld een 7,4 en het was een onderzoek van de concurrent onder 44 personen?

Ik heb de petitie ook getekend maar alleen omdat ik dat verzoek had gekregen van een vriend. De taart is groot genoeg en ik installeer dagelijks zonnepanelen bij onze klanten. Persoonlijk heb ik weinig last van die collectieven inkopen en gaan onze zaken goed.


Gast

#55 Re: Re:

2013-12-05 07:43

#54: electrotechniek Jansen - Re:

Verschilt per regio, maar hier staat doo de gemeente twee keer per jaar alles stil. Probeer dan maar eens wat op te bouwen. Er zijn collegas die de gaten kunnen opvullen met loodgieterswerk maar dat doen wij niet, wij moeten het als specialist alleen van zonpv hebben. Collectieven prima maar niet met gemeentesteun of van gemeente. Het breid zich flink uit, als dit zo doorgaat ben jij over een jaar ook de sigaar


Gast

#56

2013-12-05 08:06

Ik ben het helemaal eens met jullie stelling. Het initiatief is goed bedoeld, maar werkt averechts.
Eigen woningbezitters die nu 57/58 jaar oud zijn zouden nu moeten investeren in zonnepanelen ( uiteraard met een stimulerende landelijke subsidie) rond hun pensioengherechtigde leeftijd zijn hun investeringen terugverdiend, en gaan ze hun "Vaste Lasten"van hun koophuis naar beneden drukken. Wat weer een mooie bijdrage is in hun portemonnee.
Hiermee zou een hele grote groep mensen bereikt kunnen worden, die overigens nog wat te besteden heeft.
Zonnepanelen aanschaffen geeft nu eenmaal het beste rendement op de spaarcenten !!
Ik ben geen voorstander van oneerlijke "gemeentelijke concurentie", hiermee brengen ze zonnepanelen-bedrijven om de zeep.

Gast

#57

2013-12-05 10:13

Broodroof is het. En subsidie is al helemaal onzin wanneer gaan we het nu eens snappen .... Het is het enigste product wat je als particulier kopen kan dat zichzelf ALTIJD terugverdient en wij gaan zeuren over subsidie. De BTW krijg je al terug en nog word er gesproken over subsidie. Om niet te spreken over terugverdientijd wanneer verdien je je huis terug je energiemaatschappij of je fiets we kopen ons suf aan allerlei onzin en ineens kunnen we zelf voorzienend in energie zijn en dan gaan we het hebben over terugverdientijd .

Mensen word wakker collectiefjes via de gemeente laat maar,  ik wist niet dat ze daar vakmensen voor hadden. schoenmaker blijf bij je leest.  Hebben ze bij de gemeente nu zo weinig te doen dat ze zich specialist wanen whahaha.

afdeling solarteur extra ordinaire weer een nieuwe functie erbij. en de burger blijft gewoon betalen.

 

 

gast

#58 kwaliteit

2013-12-05 10:27

Door de extreme focus op prijs zien de meeste marktpartijen geen mogelijkheid om bijdrage te leveren aan betere regelgeving en het meewerken aan standarisatie van kwaliteit. Door de huidige marktomstandigheden zal het te lang duren voordat eindgebruikers van zonnepanelen betere garanties kunnen gaan krijgen in de aangeboden kwaliteit van componenten, installatiewerk & algehele functionaliteit voor de verwachtte levensduur.

Gast

#59 Re: kwaliteit

2013-12-05 11:07

#58: gast - kwaliteit

Die zijn er wel, je moet een partij vinden die expert is op dat gebied en zijn sporen verdient heeft, maar als de politiek en media blijven hameren dat het te duur is zal het ook niet gaan werken. Komt bij dat er in die markt veel onrust is en er allerlei cowboys opduiken.

ron de vries

#60 eerdere reacties van mij op het artikel in solar magazin

2013-12-05 11:17

reactie 1.

Ja reuze aardig 23 procent korting, maar wat betekend dat voor de gezonde opbouw van een netwerk van regionale installateurs? En wat betekend het voor de monteurs die de montage moeten uitvoeren ik denk dat het een bedenkelijke ontwikkeling is waar gemeentes en provincies een ongewenste rol in spelen

reactie 2.

ach ik reageer natuurlijk uit onmacht, maar wat is de duurzame gedachte achter deze acties, "een grote jongen" koopt een scheepslading Chinese Z-shine paneeltjes en laat ze het liefst weg zetten door monteurs die betaald worden per gemonteerd wattpiek ? en ik besef echt wel wat onze kracht is, maatwerk ,snelheid, en leveren van betere producten, blijft een feit dat de burger heilig gelooft in de overtuigende werking van de brief van de gemeente die op de mat valt, en klanten die geschokt bellen door de belachelijke verschillen, de €600,00 euro die wij hebben voor montage/ verkoop/ nazorg en service opslag boven op de kost prijs van de materialen, wordt door de collectieve als korting gegeven op een klus van totaal € 3800,00 ? ademhalen en geloven in onze eigen kracht.

reactie 3.

Uitgangspunt van de initiatieven van de organisatoren van collectieve acties is de verduurzaming te stimuleren, het is prima dat dat uiteindelijk leidt tot een mooie prijs voor de consument. Duurzaam betekend dat de gehele keten van productie en montage ook duurzaam moet zijn . Het is een nieuwe markt waar de prijzen afgelopen tijd in de duikvlucht zijn beland, uiteindelijk gaat het erom dat er een gezond verschil ontstaat in de aangeboden prijzen van de aanbieders. Ik denk niet dat het een duurzame gedachte is dat onderaannemers voor €0,14 euro cent per wattpiek dus €30,00 per paneeltje ernstig lange dagen moeten maken om toch nog enigszins een boterham te verdienen waarbij de veiligheid ook op het spel komt te staan.


Gast

#61

2013-12-05 13:21

Duidelijke zaak!!

Gast

#62 Re: Re:

2013-12-05 13:35

#54: electrotechniek Jansen - Re:

utp is ook geen eigen merk maar is utp. En hij heeft Bisol en eigen merk panelen genaamd MDZ.

ik zal je een paar foto's sturen met die eigen merk panelen met stickers van MDZ en GPPV waarvan

GPPV zegt die stickers en panelen zijn niet van ons

 


Gast

#63

2013-12-05 14:17

Het aanbod voor zonnepanelen is voldoende duidelijk en concurrerend. Overheidsbeinvloeding is hierin niet gewenst.

Gast

#64 Re: Re: was dat niet die club die zijn klanten zonder garanties achterliet na een failiisement.

2013-12-05 15:34


Gast

#65

2013-12-05 17:17

Gemeenten moeten zich bezighouden met beleid dat gericht is op het stimuleren van groene energie en zich niet op het commerciële vlak begeven. laat dat gewoon aan de markt zelf over.

Verlaag bv. het OZB tarief voor mensen die zonnepanelen installeren.

Gast

#66

2013-12-05 17:59

IK juich initiatieven zoals dit van harte toe.
De markt voor zonnepanelen heeft het al moeilijk genoeg met iinmenging van allerlei vreemde organisaties. Gemeenten horen zich er niet mee te bemoeien, behalve als klant/opdrachtgever voor zonnepanelen op het gemeentehuis.

Gast

#67

2013-12-05 19:46

iedereen moet een kans krijgen zonder oneerlijke strijd

Gast

#68

2013-12-05 20:10

Als lokale installateur moet ik regelmatig uitleggen dat de kwaliteit zoals in onze offerte ver boven de collectieve aanbieding uitgaat en dat de installaties echt volgens de regelgeving is. Vreemd dat mensen toch kiezen voor garantie die niet door de leverancier van de materialen gegeven wordt.(plofconstructie) Want ja het is toch iets goedkoper en de gemeente faciliteert de actie. Als gemeente kun je ook de lokale installateurs benaderen en een infoavond organiseren.
Overigens zouden wij bij onze eigen afhakers alsnog op het dak mogen klimmen om de panelen te plaatsen voor de winnaar.... wij hebben maar gepast voor deze vorm van broodroof.

Gast

#69

2013-12-06 15:33

Helemaal eens met deze petitie. Hetzelfde fenomeen speelt mijns inziens ook steeds meer bij zich als onafhankelijke belangenvereniging / stichting opstellende organisaties als Vereniging Eigen Huis, ANWB, De Consumentenbond. De onafhankelijkheid van deze verenigingen staat sterk onder druk door hun samenwerking met veelal grote en machtige commerciële partijen. Meer transparantie is absoluut wenselijk.

Gast

#70

2013-12-07 12:57

Top

Gast

#71

2013-12-07 14:27

L.s.,
Op zich niet echt een probleem wij doen alleen grote projecten en particulieren worden sedert 2002 via installateurs beleverd. Hypes genereren altijd cowboys, alleen mag je van een gemeentelijk beleid verwachten dat er een faire benadering van de leveranciers is en dat zij zich niet met een jantje van lijden afmaken door 1 partij de inwoners te laten mailen en dubieuze offertes uit te laten brengen, helaas dit is van alle tijden. Dus wie ook en wat het betreft kwaliteit zal altijd naar boven komen, welke handicaps er ook mogen zijn.

Gast

#72

2013-12-07 16:08

De gemeente moet ons werk niet afpakken. Laatt ze dingen doen die ze moeten doen. Als ik in de stad om mij heen kijk hoeven ze zich niet te vervelen. Leggen wij die zonnepanelen wel op het dak.

Gast

#73

2013-12-07 18:31

goed bedoeld van de gemeenten maar is niet hun functie.

Gast

#74

2013-12-07 18:33

Oneerlijke concurrentie en regelzucht door deze overbodige bemoeizucht van onze gemeente ambtenaren, van ons belastinggeld. Zo draai je de nek om binnen deze gemeente in deze sector. Laat de markt zijn werk doen
en schep vertrouwen in de markt.

Gast

#75

2013-12-08 11:00

Wij zijn gevestigd in Noord Holland. Ik onderschrijf volledig de punten van oneerlijke concurrentie door de positie die gemeenten innemen bij gezamelijke (groeps inkoop. In NH heeft voor de tweede maal dezelfde marktpartij de inschrijving "gewonnen". De prijzen de hij aanbied voor de gezamelijke inkoop liggen 30% onder zijn eigen prijzen die deze partij op zijn website aanbied. Het lijkt me onmogelijk daar nog aan te verdienen, bovendien rekent hij ook nog eens geen installatie kosten althans daar lijkt het op gezien de prijsstelling). Het wekt de indruk of er subsidie is verkregen of dat deze partij, die zeer vermogend is bezig ander partijen dood te concurreren. Voorts gebruikt deze marktpartij naar verluidt, arbeiders uit lage loonlanden als bijv. Roemenië. Geen goed signaal voor de lokale arbeidsmarkt en gemeenten werken dar dus indirect aan mee.