ONZE BIB MOET OPENBLIJVEN

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie ONZE BIB MOET OPENBLIJVEN.


Gast

#51

2013-11-22 20:10

Mijn moeder (85 jaar) is een trouwe gebruiker van de bibliotheek in Kemzeke. Zij vindt er altijd een boek naar haar zin. Het zou voor haar een zeer spijtige zaak zijn als dit zou verdwijnen.

Gast

#52

2013-11-22 20:17

Stimuleer het lezen ipv het te demotiveren

Gast

#53

2013-11-22 20:18

X

Gast

#54

2013-11-23 10:12

Goed en degelijk initiatief !

Gast

#55

2013-11-23 11:55

Er is een Chinees spreekwoord dat zegt: iemand die sterft, is als een bibliotheek die afbrandt. Het omgekeerde geldt evenzeer voor een bib die gesloten wordt of brandt. Of is de overheid aan een 'culturele revolutie' à la Mao Tse Tung' bezig?
Werner Anthuenis

#56

2013-11-23 16:33

In Klein-Sinaai heeft men klaslokalen bij moeten bouwen om meer leerlingen op te vangen. Dus er is een jongere bevolking komen wonen. Onze kinderen zijn vanaf het eerste studiejaar om boeken geweest samen met hun klasgenoten. Nu gaat men dit de kinderen afnemen. De gemeentebelasting in Stekene is 8 % ik stel voor dat dit nog enkel is voor de inwoners van de kern, geef de bij gemeenten een lagere aanslagvoet vb 5 %. Met dit belastingvoordeel kan iedereen zich dan verplaatsen naar de dorpskern.
Cyriana Messens

#57 Bib Koewacht

2013-11-24 10:15

Wij maken veel gebruik van de bib in Koewacht en willen deze graag behouden, ik vind het vreemd dat de bib we zou moeten, het is er steeds druk als we gaan. Waarom geen kleine bijdrage vragen?

Gast

#58

2013-11-24 12:39

1. Vooraleer een reorganisatie te "beslissen" - EERST een 'haalbare' en 'aanvaarbare' oplossing presenteren ! (alternatieve, haalbare,aanvaarbare )- Zou vòòr de beslissende intentieverklaring moeten komen.
2. Bibliotheek-bus ?
3. Courierdienst - mogelijkheid om op bestelling/afleveren/ophalen
4. En ...
Waarom het 'verwaarloosde gemeentehuis' niet instellen als "meetingpunt" - "front-office" - "adviespunt" ten dienste van de Kemzeekse gemeenschap. Eén computer met één bediende kan op locatie Kemzeke (en ev. andere locaties) al heel wat "sturen" en "oplossen".
Allerlei "dienstverlening" zou men dààr kunnen opvragen/ophalen.
Dus: dan zou ik dààr zelfs een boek kunnen bestellen en ophalen.
Niet vergeten dat we voor veel mensen/families/senioren/ouderen in een overgangsfase zitten qua mobiliteit, communicatie en ICT-mogelijkheden.
DE BEVOLKING "TOENADEREN" KAN EEN BOODSCHAP ZIJN.
"Centraliseren" is soms veel mensen "afzonderen" en een gevoel van "vereenzaming" creëren/stimuleren.



Veel

Gast

#59 Re: Niet echt ernstig

2013-11-24 13:44

#1: - Niet echt ernstig als de sluiting doorgaat moet men minstens een bibliotheekbus voorzien die de wijken zonder bibfiliaal van de nodige boeken voorziet !!!

 

 

 

Elvee

#60

2013-11-24 15:51

Heer Burgemeester,
ik lees in de krant dat u 5 bibliotheken te veel vindt... Er zijn geen 5 bibliotheken in Stekene. Er is in Stekene 1 bibliotheek en er zijn 4 uitleenposten.(het zijn zelfs geen filialen, want die moeten meer uren per week open zijn) Die uitleenposten zijn alle vier 4 en een half uur open per week. Dat is niet veel, maar daar zijn we in de deelgemeenten wel tevreden mee. Dat u deze wil afschaffen is eigenlijk niet te geloven.
Stel (!) trouwens, dat alle lezers van de 4 uitleenposten naar de hoofdbibliotheek zouden komen, dan wordt het wel heel druk in de hoofdbibliotheek, die nu eigenlijk ook al niet meer voldoet voor een gemeente als Stekene.
Nog een argument: bij uw verkiezingsbeloften, mochten we u (en de andere Gemeentebelangers) als inwoners van Klein-Sinaai laten weten wat u voor ons kan doen. Wel: u kan ons bibliotheekje(uitleenpost) laten blijven !!! Maar, ik vrees dat u deze verkiezingsbelofte vergeten bent. Wij als inwoners van Klein-Sinaai echter niet. Ook binnen 5 jaar zullen we ons dit herinneren.
ieniemienie

#61 Nonkel Dop

2013-11-24 15:56

Flauw hoor, niet onder je eigen naam kritiek geven.
Trouwens: feit is: elke opmerking, elk voorstel van de oppositie, hoe positief of verantwoord ook, wordt door de "meerderheid" (???) van Gemeentebelangen weggelachen. Klein, maar vooral zeer spijtig.
Lieve

#62 aan alle Gemeentebelangers

2013-11-24 16:00

Denk aub. allemaal nog eens goed na, alvoor uw goedkeuring te geven om de 4 uitleenposten in onze gemeente te sluiten.
Hebben jullie dan geen jonge kinderen die naar de bib kunnen?
En... ook jullie worden ook eens oud en niet meer zo mobiel.
kaatje

#63 E V E N T U E E L

2013-11-25 12:41

Te lezen op de website vd gemeente: Voor wie niet mobiel is en niet kan rekenen op familie, vrienden of buren om naar de bibliotheek in Stekene te komen, wordt onderzocht hoe een EVENTUELE bezorging aan de leden uit de deelgemeenten kan worden georganiseerd.
Lees hier vooral het woord E V E N T U E E L. Dit is wel zeer vrijblijvend. Gemeentebelangen houdt zelfs zijn verkiezingsbeloften niet, waarom zouden we deze zeer vrijblijvende belofte geloven?

Gast

#64

2013-11-26 08:10

Een dorp zonder bibliotheek is als een huwelijk zonder liefde...
Denk aan de kinderen!

Gast

#65

2013-11-26 08:58

Dit lokaal gebeuren is téken van wat overal gebeurt;onder het mom van besparingen en zo meer wat deels zal kloppen, tuurlijk, maar wat vooral in het teken van ene hoger doel staat: grootschaligheid, uniformiteit, controle... idd... BIG BROTHER méér dan ooit! :-)

Gast

#66 vergelijken met andere gemeenten...

2013-11-26 10:50

Stekene volgt hier mee het voorbeeld van andere gemeenten, zegt de burgemeester.
Akkoord, er zijn een aantal uitleenposten gesloten in Sint-Niklaas, maar elke deelgemeente van Sint-Niklaas heeft wel een filiaal!!!
Laat ons aub. de 4 uitleenposten in Stekene behouden!!!!

Gast

#67

2013-11-26 12:38

Laat alsjeblieft de kleine gemeenten blijven leven. Er is op zich al zo weinig activiteit. Laat de plaatsen waar mensen mensen kunnen ontmoeten toch blijven bestaan. We leven nu al zo elk op zich. Plus, onze kinderen zitten zo al genoeg op die computer, laat alsjeblieft de mogelijkheid tot bereikbaarheid tot de boeken zo kort mogelijk blijven. Want anders zal een bib-bezoek nog meer uitgesteld worden, want onze kleintjes hebben vervoer nodig naar ginds, wat ze anders met hun fietsje zelf vlug konden doen.

Gast

#68

2013-11-27 07:42

waarom nu dit weer , eerst de postkantoren nu de bib , alles is zo onpersoonlijk.

Gast

#69 uitgesteld

2013-11-27 16:13

de beslissing is, dinsdag op de gemeenteraad, blijkbaar 6 maand uitgesteld
Leo de Clerck
De auteur van deze petitie

#70 Re: uitgesteld

2013-11-27 16:36

#69: - uitgesteld

Gedeeltelijk. De sluiting gaat door, maar dan pas op 30 juni 2014.

Er worden dan toch, onder onze druk, alternatieven ontwikkeld voor de uitleenposten die sluiten.

Benieuwd of het College zich ook zal houden aan die belofte.

Ondertussen blijft deze actie gewoon doorgaan !

 

Destijds had het College aan 300 handtekeningen genoeg om de bouw van een windmolen af te blazen. Gisteren konden we meer dan 720 namen van ondertekenaars van de petities (online en de papieren versie aan de filialen) afgeven aan het College. Maar dat was niet voldoende om hen aan te zetten de sluiting te herbekijken...


Gast

#71 wat met de hele collectie ?

2013-11-28 15:49

Wat ik me afvraag: wat gaat er gebeuren met de collecties boeken uit de 4 uitleenposten?
Overbrengen naar de hoofdbibliotheek is alvast geen optie: die zit nu al bomvol materialen.
Verkopen voor een appel en een ei? Wat zal dat opbrengen, allicht niet veel. De 4 collecties van de uitleenposten zijn er. Laat deze uitleenposten toch aub. verder bestaan !!!
Burgemeester, kom terug op uw beslissing om de uitleenposten te sluiten !!!

Gast

#72

2013-11-29 10:06

Het is opportuun dat onze kinderen kunnen blijven lezen en zij zelfstandig naar de bib kunnen. Het is voor hen een sociaal gebeuren, ze leren anderen jongeren kennen, komen schoolgenoten tegen en blijven op die manier ook gestimuleerd om te lezen en contacten op te doen. Ze leren ook respect op te brengen voor andermans gerief (in zover ze dit niet van thuis zouden meekrijgen). Misschien is er wel een mogelijkheid om deze bibs commerciëler aan te pakken, zodat deze niet noodzakelijk verlieslatend hoeven te zijn. Of kunnen ze aan scholen gekoppeld worden... er zijn zoveel andere mogelijkheden dan sluiting! Wanneer men met budgetproblemen kampt, moet men niet direct gebruikers ervoor afstraffen maar net naar creatieve oplossingen streven en de handen in elkaar slaan !!! "Wel-niet spelletjes" zijn verloren energie en bouwen niets op, ze breken elkaars mening af. Bewandel samen andere wegen om er zo sterker uit te komen.


Gast

#73

2013-11-29 11:03

Wij betalen genoeg belastingen aan de gemeenten,misschien kan men met dit geld bewuster omspringen!Heel veel ouderen en vooral kinderen worden hiermee hun zelfstandigheid afgepakt.Ik sluit mij volledig aan bij de mening van gast #72.
Als ouders voltijds gaan werken wanneer kunnen zij hun kinderen naar de BIB brengen?
Als kinderen niets te doen hebben wordt de criminaliteit bij jongeren meer opgewekt.
Verzin voordat je zoiets begint.

Gast

#74 uit de krant van 30 november (Gaz.v.Antw.)

2013-11-30 15:53

"Niets is zeker in dit leven en zelfs dat niet. In Stekene verdwijnen midden volgend jaar vier uitleenposten van de bibliotheek. Moet dat echt? Dat lijkt me het laatste waar je in schrapt, wanneer je als gemeentebestuur centen zoekt. Kinderen die rondsnuffelen in de bib, bestaat er iets mooiers?..."

Kan het gemeentebestuur echt niet op zijn beslissing terugkomen? Is er dan echt geen enkel gemeenteraadslid van Gemeentebelangen die durft opstaan en zeggen: die sluiting dat kan echt niet, we willen er alsnog alles aan doen om de 4 uitleenposten te behouden en we zoeken andere manieren om te besparen.

Gast

#75

2013-11-30 18:51

Het was op het nieuws van Ketnet