hondenlos

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie hondenlos.


Gast

#51

2013-12-01 11:00

van het aantal gebruikers van het betreffende gebied, is meer dan de helft hondenbezitter die zijn/haar hond uitlaat

Gast

#52

2013-12-01 19:18

Hier kon je altijd heerlijk lopen/zwemmen met de honden.
De praktijk wijst uit dat hondenmensen daar meer lopen dan "gewone " mensen. Nu wordt het verboden losloopgebied en waar gaan dan de hondenbezitters heen?? Langs de weg!!
Maar moet er achteraan schrijven: Laat elke hondenbezitter de poep van zijn hond ruimen!!
Want hondenpoep op pad of stoep gaat zelfs een hondenliefhebber/eigenaar te ver.
Maar laat de goede niet onder de slechte eigenaren
lijden!! En noot: voor de veiligheid kunnen honden zorgen.
Saskia

#53 Dinsdag 3 december

2013-12-02 18:12

Ontzettend goed initiatief deze petitie! Dank je dat je dit op eigen initiatief organiseert en fijn dat er zoveel mensen zijn die een warm hart voor de honden,hondenliefhebbers en het park hebben. Wens dan ook iedereen veel succes morgenavond bij het aanbieden van de petitie. Was er graag bij geweest met wel 10 knuffelhonden aan een lijn, maar kan niet. Wel in gedachten erbij!
Een baasje.

#54

2013-12-15 17:17

Veel dank voor het organiseren, Monica! Dank voor je inzet om dit gebied voor honden en wandelaars toegankelijk te houden.
yola

#55 Datum Petitie

2014-07-07 20:50

De datum van mijn handtekening staat op 2013!! Beetje slordig?
Jan

#56 Onderzoek Gebruik Nimmerdor en Oud Leusden

2014-07-07 21:30

Citaat uit het onderzoek van de Gemeente naar het gebruik van Nimmerdor en Oud Leusden:

Hondenuitlaters bezoeken het gebied het meest frequent
Het recreatiegebied mag dan vooral bezocht worden door wandelaars zonder hond, de mensen die er komen om er de hond uit te laten komen er wel veel frequenter. Van de bezoekers die er alleen komen wandelen komt de helft minder dan een keer per maand. Van de hondenuitlaters komt ruim de helft er minimaal een keer per week. Ook de sporters komen er met een vrij hoge frequentie: meestal meerdere keren per week.

Erg jammer dat ze geen grafiek van het totaal aantal bezoekers per week en de reden opnemen, dan zou volgens mij namelijk blijken dat Nimmerdor dus het MEEST wordt gebruik voor wandelen met hond.

Hieruit blijkt dus een enorme behoefte. Het lijkt wel een marketingtruc om deze grafiek niet op net nemen.

En inderdaad wordt Nimmerdor ook veel door bewoners van het centrum gebruikt, want binnen de singels hebben we nog precies één losloopgebied: een strookje van 100 meter vol zwerfafval langs de Flierbeeksingel!

Gast

#57 nimmerdor

2014-07-07 22:20

Logisch dat er irritaties zijn .de gemeente sluit alle voorzieningen en als alles naar nimmerdor trekt wordt t een punt . de gemeente vult ook steeds minder poepzakjes bij waardoor mensen t niet meer opruimen gemeente......waar zijn jullie mee bezig?ik geniet nog dagelijks met mn hond van de wandelingen in nimmerdoren baal van t verbod bij de beek waar t zo fijn wandelen en zwemmen is met de hond enne hondenpoep.....hou ik ook niet van .ruim t ook op..goed initiatief de petitie!

Gast

#58

2014-07-08 09:14

Snappen mensen nu nog steeds niet dat loslopende honden veel minder overlast veroorzaken dan honden aan de lijn!!!Aan de lijn kunnen honden niet uitwijken en dus reageren ze feller dan loslopende honden. En wat de poep betreft;weet je hoe groot paardendrollen zijn! Weet je hoeveel kattenpoep er in de tuinen ligt? Bovendien kunnen wandelaars en fietsers overal heen. Losloopgebieden voor honden zijn er bijna niet meer. Ik moet wel respect hebben voor joggers en veel te hard racende fietsers, maar mijn hond, ook een levend wezen, kan straks nooit meer rennen. Belachelijk!!!

Gast

#59

2014-07-08 18:57

Het wordt zo langzamerhand echt te gek! Op plekken waar eigenlijk alleen maar hondenliefhebbers rondlopen worden ze nu geweerd! En waarom? trimmers klagen...wandelaars klagen. maar om eerlijk te zijn op zondag na zijn de trimmers en de wandelaars ver in de minderheid. Volgens mij zijn daar afspraken over te maken...maar die zijn geen optie tot nu toe helaas. En daar moeten de honden nu de dupe van worden! Weet de gemeente wel dat als je honden aan de lijn moet uitlaten ze vele malen onvriendelijker worden dan als ze los lopen? Dat het voor alle honden zeer onwenselijk is om aan de lijn te zijn? Dat trimmers en wandelaars er alleen maar meer last van gaan krijgen nu? En wie heeft in hemelsnaam dat hondentoilet bedacht? Wat een viezigheid. Hou eens op! hebben we ook een openbaar kattentoilet? openbaar konijnentoilet? openbaar vogeltoilet? Weg met dat vieze toilet! Zo maak je er ook wel een heel onsmakelijk geheel van. Protesteren lijkt me op de plek. Als er 1 trimmer klaagt, zijn daar honderden honden de dupe van...enne...wie doet er wat aan de fietsers en brommers op het wandelpad? of gaat nu alle energie op aan het controleren of de honden wel aan de lijn lopen? Overreden worden door brommers vind ik echt vele malen gevaarlijker!! Ik ben er ook al een paar keer bijna door aangereden. Maar goed...ik ben geen fanatieke hondenhater...het is niet redelijk meer... groet, Milly Bouter

Gast

#60

2014-07-08 19:01

o ja...vergeet ik bijna. Monica heel veel dank voor het organiseren van de petitie! en nu maar hopen dat het geen miljoen handtekeningen hoeven op te leveren voor we serieus worden genomen!

Gast

#61

2014-07-11 10:37

Monica,
Top dat je je ook deze keer weer zo inzet voor het los kunnen laten lopen van onze honden!
Wij steunen je van harte en zijn er zeker ook bij op donderdag 17 juli a.s. in de Fonteinkerk, hopelijk zijn we daar met heel veel hondenliefhebbers aanwezig!!
Heel veel succes, Heleen Schakel
Een hondenbaasje

#62

2014-07-11 12:40

De gemeente wil alleen maar geld ontvangen van de hondeneigenaar maar er niets voor terug doen als ik savonds de hond uitlaat zie ik heel vaak de katten inhet zand van de speeltuinen poepen en hier krijgen de honden de schuld van bij flierbeek waren een paar katten verdronken is triest maar er werd snel een dik touw opgehangen waarvan betaald niet van de kattenbelasting want die is er niet en de gemeente vraagt ook nog aan ons let savonds op verdachte personen

Gast

#63

2014-07-11 15:09

Het park moet voor iedereen toegankelijk zijn dus ook voor de hond met baas ,
maar dat plezier nemen ze ons af ,en dit is een hele grote groep !!!
Ciska Zeijl

#64

2014-07-13 10:22

hoe kleiner de losloop gebieden, hoe groter de overlast! oplossing is dus meer losloop ruimte voor de belasting betalende hondenbezitter. Gemeente Leusden gaat straks een hek zetten rond Lockhorst omdat daar straks iedereen gaat lopen die niet meer langs de beek kan lopen en ook Nimmerdor uit wordt gegooid. Ik word hier zó boos van. Tijd voor harde actie!

Gast

#65

2014-07-13 11:22

Kom ik net terug van vakantie mag ik gewoon "bijna" nergens meer mijn hond los uitlaten. Tot overmaat van ramp denken ze er zelfs over om Nimmerdor hond vrij te maken. Ze zijn niet wijs! Ik ga elke morgen richting Nimmerdor met de auto, omdat ik nergens anders mijn honden los mag laten lopen en ik het vies vind om mijn honden in de straten uit te laten. Het kost me al bijna 180 euro per jaar aan belasting en nu mag ik daar ook niet meer met mijn honden los lopen. Wat willen ze nu dat de honden gewoon weer op straat hun behoefte gaan doen? Stelletje hondenhaters.

Gast

#66

2014-07-13 19:18

Waar zijn deze gemeente ambtenaren mee bezig? Het veldje van de ijsvereniging is ook al verpest, en opgeofferd voor vrije uitloop van honden.
Het lijken wel honden haters. De enige mensen die elkaar sociaal spreken en toezicht houden op rotzooi in het park zijn mensen met honden, die vrij lopen en spelen in het water en op de kade. De eerste controleur die een boete wil uitschrijven, moet niet raar opkijken als onze viervoeters hem/haar in hun broek pakken….
Genieten van je wandeling

#67 honden los + opruimplicht

2014-07-13 21:10

De 'overlast' die honden veroorzaken is 9 van de 10 keer door de drollen die helaas te vaak op paden of net naast het pad liggen. Heel smerig als je hier met je schoen in staat! Voor sommigen een reden om een hekel aan honden te hebben en te klagen bij de gemeente. Er zijn ook veel mensen die genieten van spelende en zwemmende honden, deze mensen sturen geen brief naar de gemeente..
Verplicht de hond aan de lijn hebben maakt de hondenpoep op en langs de paden alleen maar erger omdat de honden de bosjes niet in kunnen duiken! Stel een opruimplicht in en laat de honden lekker los lopen aan de zijde van de sportvelden zoals dat al jaren de regel is. Aan de andere kant van de beek is genoeg ruimte voor mensen om te voetballen, zonnen en picknicken. De regels voor de gebieden met opruimplicht bestaan al in andere gemeenten; kopiëren-plakken!

Ik hoop dat de reacties in deze petitie ook gelezen worden door mensen uit de gemeenteraad.

Gast

#68

2014-07-13 23:08

Ik vindt dat honden het recht hebben ergens los te lopen.
Waar mag het anders in randebroek nergen meer ?
Wat krijg je dan ! Honden die weg lopen omdat ze hun energie niet meer kwijt kunnen .
Ik weet niet maar het bos is voor de mensen en voor de honden .
Ik heb gezegd duh
muts

#69 poep opruimen

2014-07-14 06:58

Ik heb twee honden en mijn honden poepen achteraf, tussen de struiken. Poep is trouwens organisch en breekt op een natuurlijke manier af. Wat schadelijker is voor het milieu, is de troep die achtergelaten wordt bij de picnicplaats. Gisteren vonden we daar een gebruikte condoom! Regelmatig liggen er lege bierflesjes, verpakkingsmateriaal van eten/snoep. Er staat ook geen vuilnisbak.....Ik ben verder erg blij met het gebied Nimmerdor. En als iedereen de andere gebruikers van het bos de ruimte geeft om ook te genieten van de natuur is er niets aan de hand.

Gast

#70

2014-07-14 10:53

aggressieve honden worden niet geboren, die worden gemaakt door ze niet genoeg beweging te kunnen geven en niet te kunnen socialiseren met andere honden.

Gast

#71 Waar moet een hondje nu nog heen?

2014-07-15 21:39

Onze kleine turbomachine Joeki heeft 't iedere dag nodig om even flink te rennen en z'n energie kwijt te kunnen . Daar is een uitlaatgebied nou zo belangrijk voor! En dat het park zelf aanlijngebied blijft, logisch. En dat de gemeente streng controleert op opruimplicht op straat/ stoep en grasvelden, ook logisch maar dat 't kleine stukkie losloopgebied bij de beek verdwijnt en straks misschien ook Nimmerdor; niet logisch! Hardlopers, fietsers,kinderen.....ze kunnen in de buurt naar heel veel plekken maar waar kan Joeki nou heen???

Gast

#72 lucky luck

2014-07-17 10:21

Ik denk dat de Gemeente een verkeerd besluit neemt als zij in Nimmerdor het losloopgebied voor honden opheffen. Zelf loop ik nog regelmatig met mijn hond langs de beek. Aan de reacties van andere hondenbezitters merk ik dat dit beleid van de Gemeente mensen zo boos en verdrietig maakt.
Is er echt zo veel overlast door honden langs de beek? Ik loop al bijna 30 jaar langs de beek.
Nooit problemen met honden en andere gebruikers meegemaakt, wel heel veel leuke contacten met wel en niet hondenbezitters (en vriendelijke kinderen van de Kingma school, die soms over het voetpad fietsen, ik pak mijn hond even vast, een vriendelijk gedag en vaak een dank je wel is het antwoord van deze kinderen).
De aanlijnplicht in Park Randenbroek is prima. Dit moeten wij als hondenbezitters respecteren.
Zelf denk ik dat beleid dat zo tegen het gevoel van veel mensen in gaat, echt niet gaat werken.
Honden weer los langs de beek en uiteraard ook in Nimmerdor. Leven en Laten leven!

Gast

#73

2014-07-17 19:25

Zeker in Amersfoort is er veel te weinig
losloopgebied voor honden. Niemand heeft last van onze viervoeters, wat wel ergernis geeft zijn de vele mountainbikers die overal dwars doorheen
rossen en veel bospaden beschadigen. Daar moet de gemeente Amersfoort wat aan doen!!!

Gast

#74

2014-07-17 20:07

Waar dit anti-hondenbeleid ineens vandaan komt???
Binnenkort kunnen we nergens meer meer met onze honden heen.
Je mag wel hondenbelasting betalen maar er is nergens meer een plek waar ze kunnen spelen en zwemmen.
Ook voor honden is elkaar ontmoeten, spelen met elkaar erg belangrijk....dit sociale gedrag is niet alleen voor de mens weggelegd!!
gast

#75 Re:

2014-09-23 07:02

#12: -  

 Je kunt je ook eens afvragen waaróm er 'bijna alleen maar hondenbezitters lopen'....!   Het beekdal is niet alleen voor die doelgroep, maar ook voor mensen die niet van loslopende honden houden, van het geschreeuw van de hondenbaasjes tegen niet luisterende loslopende honden, van het omver gelopen worden van je kleine kinderen door langsrennende honden. Het leven is meer dan alleen maar loslopen met je hond. Ook anderen willen ongestoord van de mooie natuur langs de beek genieten.