hondenlos

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie hondenlos.

gast

#76 Re: losloopgebied Randenbroek

2014-09-23 07:10

#27: Avella - losloopgebied Randenbroek 

 Het ís al democratisch besloten dat er geen honden losmogen. Er is besloten voor andere doelen met het park: de ecologische verbindingszone is met veel geld aangelegd en daar passen niet die tienstallen honden per dag bij. Ze mogen los vanaf Quick en er zijn vervangende losloopplekken geregeld en er worden er nog nieuwe aangelegd. Dat plan is netjes tevoren door de gemeente aangekondigd. De hondenbezitters hadden zich maar in de participatie vóórafgaand aan het besluit van de raad moeten laten horen, net als alle anderen hebben gedaan met andere ideeën dan het voorstel van de gemeente. De hondenbezitters hebben pas ná het raadsbesluit bij de VVD (in verkiezingstijd) geprobeerd de zaak terug te laten draaien via een motie. Die heeft de raad niet aangenomen. Nu moeten de hondenbezitters zich gewoon neerleggen bij het besluit: dát is democratie.

gast

#77 Re:

2014-09-23 07:12

#31: -  

 Ook met honden aan de lijn zijn de hondenbezitters de ogen en oren van het beekdal. Daarvoor hoeft de hond toch niet lós?!

gast

#78 Re:

2014-09-23 07:18

#47: BertV -  

 "dan heeft de renovatie van dat deel van het park geen zijn gehad"...?? De oevers zijn afgegraven om de ecologische verbindingszone af te maken.  De oevers zijn bedoeld voor natuurontwikkeling. Heel zinvol dus, juist voor de stadsmens, tegen de teruggang in de dier- en plantsoorten en om de negatieve gevolgen van de klimaatontwikkeling tegen te gaan. En natuurontwikkeling -dat weten we allemaal- gaat helaas niet samen met honden. 

Lucky Luck

#79 Re: Re: losloopgebied Randenbroek

2014-09-26 20:36

#76: gast - Re: losloopgebied Randenbroek 

Er zijn in het verleden door de overheid ook wel eens besluiten genomen die terug zijn gedraaid.

Dat is ook Democratie!

Vervangende losloopplekken ?! Laat me niet lachen!

Welke ambtenaar haalt het in zijn hoofd om losloopgebieden langs hele drukke fietspaden te situeren. Juist ................. die in Amersfoort.

(Er is een losloopgebied in Kattenbroek lang de fietsverbinding vanaf Schothorst, zo ongeveer het drukste fietspad in de wijk. In schothorst is er o.a. een losloopgebied langs een heel druk fietspad, langs het Valleikanaal, tussen de Holkerweg (?) en Liendertseweg; als je hier je hond los laat lopen ontstaan er echt gevaarlijke situaties. En bovendien wil een hond echt los lopen en niet alleen op een voetpad van iets meer dan een meter breed.

Hopelijk draait de gemeente het genomen besluit, honden aangelijnd bij de beek, terug.

Dit is een echt en veilig losloopgebied voor onze meest trouwe viervoeter!! Los Los Los!

 

 


Gast

#80

2015-04-21 04:34

Heerlijk om lekker los te rennen!

Gast

#81

2015-04-26 09:22

Omdat ik het hier grondig mee eens ben