Inspecteur Huurman moet blijven!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Inspecteur Huurman moet blijven!.


Gast

#26

2013-04-26 23:19

25 april moest ik bioj Funtie afd. St. Elisabeth Hospitaal wezen het was een caos met dit regen overal waterplassen waarmee zij een witte lakens als deil hebben gebruikt Ik kon mijn ogen niet geloven het het zo'n ramp was. Ik was al lang blij toen ik dit alles achter de rug had. Ik ben zieker thuis aangekomen.

Gast

#27

2013-04-27 00:23

Huurman (nomen est omen) doet wat andere inspecteurs kennelijk jarenlang hebben nagelaten!

Gast

#28

2013-04-27 00:52

Inspecteur Huurman MOET Blijven

Gast

#29

2013-04-27 00:59

Laat deze onafhankelijke denker nog een paar jaar doorgaan!

Gast

#30

2013-04-27 01:00

Huurman heeft aangetoond, dat de toestand in de gezondheidszorg belabberd is en dat het systeem drastisch verbeterd dient te worden. Levens lopen gevaar bij de huidige situatie! Het heeft zelfs al enkele mensenlevens gekost, schande!

Gast

#31 Inspecteur Huurman moet blijven!

2013-04-27 01:18

Huurman of een kloon met dezelfde aanpak zonder aanziens des persoons !!!
Baselmans

#32 Te verwachten

2013-04-27 01:28

Als de medische beerput geopend zou worden zullen er te veel koppen vallen. Zo is heer Huurman naar huis gestuurd en zal er geen vervanger meer komen. Triest maar waar en helaas de burger/patient is geen medespeler in dit geheel.

Gast

#33

2013-04-27 01:59

Ik vind dat wij kritische mensen moeten hebben om de zak goed te laten verlopen.De laatste tijden kon ik zeggen dat ik veranderingen zag in het manier van denken en functioneren van de betrokkene in de gezondheidszorg.Ik wil echt dat deze meneer blijft,geeft een goede bijdrage aan de kwaliteit van zorg.

Gast

#34

2013-04-27 03:09

ikzelf heb geen slechte ervaringen met de medici, maar ben wel van mening dat het belangrijk is dat er een vinger aan de pols wordt gehouden en bepaalde zaken goed worden onderzocht. dat voorkomt nonchalance en willekeur. Een situatie waar bij een bep chirurg in 1 maand tijd 3 patienten overlijden aan bloedingen omdat er niet goed gehecht is kan daar niet zonder meer mee wegkomen.
Het is noodzakelijk dat het vergoedingensysteem van de zorgverzekeraar goed geevalueerd wordt, omdat in sommige schrijnende gevallen waar een noodzakelijke ingreep niet wordt vergoed, de specialist niet anders kan dan verkeerd declareren. een beetje meer nuance wat dit betreft is wel op zijn plaats.
gast

#35

2013-04-27 04:18

Mensen aub, wat een circus. vraag even aan de heer Huurman of hij zich bij de uivoering van zijn taak altijd aan de regels houdt zoals dat in Nederland ook gebruikelijk is. de reacties laten zien dat wij een zeer oppervlakkige bevolkingsgroep zijn. de heer Huurman is gewoon zijn eigen show aan het afdraaien en wij draaien mee als kippen zonder koppen. Geen enkel serieuze inspecteur dat zo geintereseerd is in wat de media van hem denkt. Hij misbruikt de hem toevertrouwde functie en de informaties die hij daardoor kan krijgen om er zelf beter van te worden. In een woord walgelijk. Als zij contract verlopen is dan moet dhr Huurman gewoon netjes weer naar huis.
Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#36 Circus

2013-04-27 08:36

#35: gast -

Beste gast,

U heeft helemaal gelijk wat een circus! Voor een groot deel heeft de beroepsgroep en in het bijzonder het bestuur van VMSC dit zelf over zichzelf afgeroepen! Hoe is het mogelijk dat afgelopen 30 jaar er totaal geen vooruitgang is geweest in de medische zorg en dat nu volgens de projectleider GMSB (Geintegreerd Medisch Specialistisch bedrijf) de specialisten hun medewerking aan verbetering van de zorg koppelen aan de behartiging van de eigen financiele belangen!

Hoe uitermate frappant dat deze specialisten niet in gesprek gaan met de door de overheid aangestelde projectleider GMSB en ook niet met de projectleider NBG (nieuwe beloningsstructuur gezondheidszorg), maar wel publiekelijk de aanval heeft ingezet op de Inspecteur Huurman.

U heeft wederom gelijk, het is zeer triest dat deze Inspecteur de media moet opzoeken teneinde deze machtige groep aan te pakken. Uit eigen ervaring weet ik dat je deze groep echt niet volgens de normale regels van ethiek kan aanpakken. Het enige wat nog eventueel zou helpen is de MEDIA MONSTER! Dat is het enige waar deze groep bang voor is! Het is zeer zeker walgelijk dat het op deze manier moet gebeuren, maar als u de gevallen van nabestaanden en gedupeerden hoort dan zult u zich afvragen wat is nou erger ? Een one man show dat eindelijk medische missers aan de kaak stelt of de specialisten die zich tot GOD verheven voelen en de manier hoe zij met de patienten omgaan ?

Inderdaad Huurman zal na zijn contract netjes naar huis gaan, maar waarom met zoveel haast ? Is het niet handiger om zijn werk behoorlijk te kunnen overdragen aan de eventueel nu nog niet bekend maar wel aanwezige geschikte twee kandidaten ???

Inside information

#37 @ CIRCUS

2013-04-27 08:41

Werkt u in een kliniek of ziekenhuis op Curaçao, nou IK wel.
Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#38 Re: @ CIRCUS

2013-04-27 09:02

#37: Inside information - @ CIRCUS

Ja, vandaar dat ik ook zoveel weet wat er op Curacao gebeurd met de patienten!

Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#39 Geen consequentie nav medische missers

2013-04-27 09:17

#34: -

Beste Gast,

U geeft zelf aan dat indien er een chirurg in 1 maand tijd 3 patienten overlijden aan bloedingen omdat er niet goed gehecht is, kan daar niet zonder meer mee wegkomen. Ik kan u helaas mededelen dat hij wel degelijk hiermee wegkomt, sterker nog in het verleden is betreffende chirurg er telkens mee weggekomen! Genoeg gevallen bekend en zelfs van gevallen waarbij tijdens de behandeling bij de Medische Tuchtcollege er geconstateerd is dat betreffende chirurg ZONDER MEDISCHE INDICATIE heeft geopereerd en dat patient vervolgens is bezweken aan deze niet noodzakelijke ondergane operatie (er was namelijk GEEN sprake van acute ischemie/ bedreigde voet); deze zelfde betreffende chirurg er mee wegkomt!!!!

Het klopt inderdaad dat het vergoedingssysteem niet up to date is want er bestaat bijvoorbeeld geen goede code voor wanneer een specialist een wond moet verzorgen; dit is een lange intensieve zorg waarbij je de patient gemiddeld 4x per week moet bezoeken en daar ben je dan ook weer gemiddeld een uur per keer mee bezig om deze wond te verzorgen en te behandelen. Concreet SVB tarief nafls 54,- per week!!! Maar dit geeft ons geen recht om dan maar een andere code te gebruiken of dan maar af te zien van deze lange intensieve zorg en om dan vervolgens maar het been te amputeren (eenmalig 30 min werk; SVB tarief nafls 700,-), toch ?

Pimm

#40 Re:

2013-04-27 09:28

Er moet een beslisvaardige Inspecteur aangesteld zijn om de belangen van goede gezondheidszorg te kunnen ondersteunen.

Waarom moet ik ondertekenen met woonplaats: Curacao en land: Nederlandse Antillen terwijl ik woonachtig ben in het land Curacao? Het antwoord is: Jammer dat de wereld om ons heen geen gelijke tred houd met de Internationale ontwikkelingen. Iets wat ook gaat gebeuren als er geen "ondernemende" Inspecteur is aangesteld.

Deed de vorige Inspecteur zijn werk niet goed, met vorige bedoel ik niet Inspecteur Huurman want die is vandaag nog steeds in functie. Is het antwoord positief, dan moeten we dus geen Inspecteur hebben die een vast contract krijgt en dan niet meer ontslagen kan worden als het werk van de Inspecteur als onvoldoende ingeschat wordt.


Gast

#41

2013-04-27 11:45

Natuurlijk moet hij blijven! Eindelijk worden misstanden in de wereld van de gezondheidszorg hier op Curaçao aan de kaak gesteld en aangepakt!
Omwille van ons allemaal met dit doorgaan,

Gast

#42

2013-04-27 11:56

We've been trying to solve health care issues for years, we should be grown up enough to accept help sometimes, I believe even always, recognizing you need help and accepting help shows that you are smart and strong. Outsider always tell you what they think without having the social compromises we are used to on a small island. So I say let the man do his job. And of course you can add local help too.

Gast

#43

2013-04-27 12:11

man naar mijn hart die Jan!
Hij durft te zeggen waar het op staat
Jan MOET blijven!!

Gast

#44

2013-04-27 12:13

...zo gaat het altijd op curacao....weet je dat ik van specialisten commetaar krijg dat Huurman geen opbouwende krediet heeft gehad...dat moet er wel zijn wil je opbouwen....

Gast

#45

2013-04-27 13:00

Mi ta kontento ku e ta keda
e hendenan aki ta kansa nos mi ke meen e Gobierno.
Dios duna boso forsa pa logra e deseo aki di pueblo. God Bless you all. Myrna.
Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#46 Vorige Inspecteur Braeken

2013-04-27 13:23

#40: Pimm - Re:

Beste gast,

Om een antwoord te geven op uw vraag; of vorige Inspecteur Braeken zijn werk niet goed deed, kan ik u in ieder geval meegeven dat de Inspectie altijd te kampen heeft gehad met onderbezetting. De specialisten lieten ons in de media in 2010 geloven dat er geen klachten bekend waren bij de Inspectie, terwijl wij van deze Inspecteur zelf persoonlijk hebben vernomen dat zij wel degelijk klachten hebben ontvangen, maar er gewoonweg niet aan toekwamen om dit allemaal ook gedegen te behandelen. Zie ook jaarverslag van de inspectie van 2011 waarin staat opgenomen dat er in 2010 71 meldingen zijn geweest en 26 klachten!

Maar dat is niet alleen het probleem want zelfs met een vernietigende rapport in de hand van deze Inspecteur Braeken is er tijdens een behandeling in de Medische Tuchtcollege dit rapport terzijde gelegd en werd de klacht ongegrond verklaard. Desbetreffende chirurg had zich beroept op het feit niet in staat te zijn om zijn werk goed uit te kunnen oefenen vanwege het gebrek aan materiaal & middelen en daardoor kon hij niet de kwalitatieve zorg bieden. Het frustrerende in deze zaak was dat er geheel voorbij werd gegaan aan de rechtsvraag; was er in casu een medische indicatie om te opereren ? Dat was er namelijk niet en volgens een expert op dit gebied had je hiervoor geen middelen nodig maar slechts de juiste kennis op dit gebied en twee vingers om de pulsaties te kunnen voelen bij de enkel!!!

Dus om een antwoord op jouw vraag te geven; ook al was deze Inspecteur goed aan het werk, dan zijn er toch nog machtige poppetjes aanwezig die de Medische Tuchtcollege bijstaan en advies geven en die weer het hand boven het hoofd houden van deze specialisten.

 

 


Gast

#47

2013-04-27 13:57

Mester bin un paro na e injusticia nan ku ta tumando luga na korsow! Ta basta awor!Huurman ta hasi un bon trabou lage Sigi hasiele!

Gast

#48

2013-04-27 13:59

Zonder een onafhankelijke controle zal er altijd corruptie blijven.
met de nadruk op: onafhankelijk.

Gast

#49

2013-04-27 14:00

Helemaal mee eens!
Al wonen we in Griekenland, we hebben jarenlang op Curacao gewoond en de wanpraktijken meegemaakt van een stelletje specialisten, twee ervan die min vriendinnnen onprofessioneel behandeld hebben, ten gevolge waarban een is overleden.
Succes met deze actie!!

Gast

#50

2013-04-27 14:02

Huurman moet blijven! Een ieder die een goed werk verricht op Curacao wordt tegengewerkt!