Belgische BTW onlogica

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Belgische BTW onlogica.


Gast

#26

2013-01-29 16:21

Er moeten meer dergelijke initiatieven genomen worden. We evolueren in een snel tempo naar een communistisch landje waar vooral bureaucratische regeltjes van "bla bla politiekers" het gezonde ondernemerslandschap in gevaar brengen. Hoog tij dat er ingegrepen wordt!!!
Geert Lauwaert

#27 Het wordt hopeloos oin dit land

2013-01-29 22:12

De overheid wordt steeds meer arroganter en minder bekwaam. Immers die zaken doe je niet met diegene die(onder andere...) de ambtenaren, kabinetten, salarissen, chauffeurs, appartementen in Brussel en Europa betalen.
Hoe meer de ambtenaren hun best doen om ons te naaien en misbruik maken van hun op geld en macht beluste honger, hoe minder er zal zijn en straks niets meer. We stevenen recht naar de afgrond af, en het zijn de arrogante onbekwame politici en ambtenaren die ons erin meetrekken. Je hoeft geen Jezus of Mohammed te zijn om dit te voorspellen. Een gewone hardwerkende ondernemer, bediende of arbeider zijn die dag in dag uit keihard werken en dank zij het belachelijke ontelbare aantal regels dit land zien wegkwijnen volstaat om dit te zien aankomen hoor. Dit samen met onze belachelijke staatsschuld zegt genoeg. Zo simpel is het...

Luc

#28

2013-01-31 10:24

Het is "praktisch" ONMOGELIJK voor een behoorlijk en goeddraaiend kantoor om ELKE aangifte tijdig in te dienen. Daarom is het , n.a.m. de aangiften directe belastingen, beter dat aangiften "on line" ook uitstel krijgen.

Gast

#29

2013-01-31 21:40

vergelijk de termijnen eens met Nederland dan weet je meteen hoe slecht wij ervoor staan! Gino Fierens

Gast

#30

2013-02-01 00:31

Dringend tijd dat er iemand zich met de problemen bezig houdt die de boekhouders en accountants het meest "pijn" zouden kunnen doen.
Het is tenslotte de accountant of boekhouder die er voor opdraait en de boete van zijn factuur kan in mindering brengen. Al was het maar éénmalig en toevallig => daar houdt de BTW administratie geen rekening mee.
Soms lijkt het wel of de controleurs op commissie werken.

dank.
Boekhouder met vragen

#31 Boekhouder

2013-02-01 09:03

Ik durf me vragen bijd eze petitie te stellen.
Beslissingen worden op een verkeerde manier geinterpreteerd.
Van een tolerantie periode was mijn inziens geen sprake buiten de zomermaanden.
Boetes die worden opgelegd worden bepaalde afhankelijk van onder wel controlekantoor men valt.
Het ene legt een lagere boete op, het andere een hogere boete of misschien zelfs geen.

Indien men pas op de 15 kan beginnen met verwerken, dient men zijn klanten op te voeden.
Maak de klant duidelijk dat als alles te laat wordt aangeleverd, het ook niet tijdig kan worden verwerkt en er een boete kan volgen.
De volgende keer komt die wel op tijd!
Accountant

#32 Re: Boekhouder

2013-02-01 10:56

#31: Boekhouder met vragen - Boekhouder

Soms is het de klant . . . maar meestal niet ! Het systeem is echt verkeerd. De wereld draait trager dan de wil of de wet van deze administratieve tijdslijn. Ofwel bent u een beginneling, met veel respect trouwens, ofwel bent u een mirakelman. De witte raaf in de groep. Het kan, in die zin dat er een beperkt aantal dossiers verwerkt wordt.

U kan zich de vraag stellen of het überhaupt de taak is van ons om mensen op te voeden. Adviseren is de taak ! meer niet.


Gast

#33

2013-02-01 11:07

Zelfs 15 dagen tijd krijgen om als extern accountant uw werk te doen ivm indiening BTW-aangiftes is ruim onvoldoende. Geef ons 1 maand de tijd zodat wij normale werkuren kunnen krijgen en de kwaliteitsaandacht kunnen geven en tijd krijgen om te communiceren met de klant tijdens het inboeken van hun gegevens. Een goed bijgehouden boekhouding is de basis van al het latere werk (oa jaarrek, fisc aangifte) en ook in het belang van de Overheid.

Gast

#34

2013-02-01 16:59

Een zeer goed initiatief. Het loopt zo stilaan de spuigaten uit met het doorspelen van verantwoordelijkheden van de administratie naar de privaat sector.

Gast

#35

2013-02-03 00:00

Goed dat er tegen geprotesteerd wordt. Het lijkt er steeds meer op dat we moderne slaven aan het worden zijn.
Accountant

#36 Re: Re: Boekhouder

2013-02-03 21:06

#32: Accountant - Re: Boekhouder

Helaas, moeten wij ook steeds vaststellen dat telkens de zelfde klanten zaken (te) laat binnen brengen. Als de boetes kunnen helpen om deze klanten "op te voeden", dan is dat eigenlijk helemaal niet zo erg.

normaal zijn alle aangiften tijdig binnen, op de paar hardleerse klanten na..

En vooraleer ik hier ook als "beginneling" wordt afgeschoten, er staan 17 professionele jaren op mijn teller en het kantoor bestaat reeds meer dan 65 jaar ...


Gast

#37

2013-02-04 08:58

Goed idee, zou ook door IAB mogen georganiseerd worden. Regering wil betere dienstverlening en begeleiding, maar wanneer kan dit dan nog met zulke deadlines ?
Accountant

#38 Re: Re: Re: Boekhouder

2013-02-05 00:33

Vanaf 1 januari 2013 moet er uiterlijk de 15de van de maand na de maand waarin de BTW opeisbaar is, een verkoopfactuur opgemaakt worden. Tot nu toe had men slechts tijd tot de 5de werkdag van de maand erna.

Desondanks de gewijzigde wetgeving zal u veel werk hebben om de klanten op te voeden. Misschien kan u hun iets wijs maken ?
Bottom line is om u te scharen bij de grote groep cijferaars die er niet in slagen om maand na maand, kwartaal na kwartaal en jaar in en jaar uit alle BTW aangiftes tijdig binnen te hebben. Temeer dat wij in sommige gevallen, amper 5 dagen (zonder weekend) zullen hebben.

Wees collegiaal en trek mee aan dezelfde kant van de koord. Het zal u alleen nog meer ruimte en tijd geven ! Time is money, nietwaar.

Ps mijn meter heeft al enkele jaren meer dienst !

Gast

#39

2013-02-05 21:47

Een zeer goed initiatief in een tijd waarin het zowel voor ons als boekhouders, fiscalisten, accountants, belastingconsulenten en revisoren maar ook voor de fiscale ambtenaren zelf op den duur onhaalbaar wordt om nog op een correcte, tijdige en transparante manier ons werk uit te oefenen.

Het is hoog tijd om naar een transparanter fiscaal systeem te gaan zonder de huidige rechtsonzekerheden zodat wij onze klanten op een correcte en goede manier kunnen adviseren zonder dat alles één jaar later weer volledig veranderd zal worden.