stop pesten

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie stop pesten.


Anonymous

#1

2012-11-06 13:19

regering word wakker en ga er wat mee doen straffen de daders en niet te zuinig

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2012-11-06 14:13


sandra kobussen
De auteur van deze petitie

#3 Re:

2012-11-07 13:56

#1: -

zo is het maar net


Gast

#4

2012-11-07 15:59

Een wereld vol ellende Een wereld vol verdriet.
Ze blijven maar lachen.Der is niemand die het ziet #schaamjealsjepest

Gast

#5

2012-11-07 16:06

Hoe zou je het vinden als jezelf zo vreselijk wordt gepest, denk daar eens aan

Gast

#6

2012-11-07 16:10

ben zelf vroeger ook gepest 5 jaar karate gedaan en de pesters teruggepakt.

vind karate of judo voor de basis erg goed.
weerbaarheidstraining.

Gast

#7 Re:

2012-11-07 16:27

#4: -  

 zo waar en heel mooi geschreven


Gast

#8

2012-11-07 16:27

Het word tijd dat hier is een einde aan komt er zijn genoeg levens verpest door anderen , er zijn genoeg levens afgenomen door anderen en dat alleen maar omdat anderen (vinden) denken dat ZIJ veel beter en belangrijker zijn dan een ander, het is tijd ....... Tijd dat ZIJ zullen merken wat de gevolgen zullen zijn.

Gast

#9 stop met pesten

2012-11-07 16:44

commentaar ? hier valt geen commentaar op te geven ..onbegrijpelijk dat mensen zo worden gepest/getreiterd .. mensen geniet van het leven je bent er maar even . zo moet het en laat een ieder in zijn waarde !!

Gast

#10

2012-11-07 17:20

Laat elkaar in waarde,, en stop het pesten, dit wil niemand ,op zijn geweten hebben toch??

Gast

#11

2012-11-07 17:22

Hele goede actie!
Ben zelf vroeger ook heel erg gepest en zou graag willen dat helemaal niemand dit overkomt,het doet heel veel met je.
Gast

#12

2012-11-07 17:59

In 1972 na verhuizing van Amsterdam naar Spierdijk (NH)werden mijn broer en ik veelvuldig per dag in elkaar geslagen omdat wij niet katholiek waren. In Berkhout werden wij gepest omdat wij als import in de oude kern woonden en niet in de nieuwbouw. Deze situatie en vergelijkbare brengt altijd weer de boosheid naar boven, omdat niemand er toen wat aan deed. De nonnen op school in Spierdijk lieten dit toe, de onderwijzer in Berkhout deed vrolijk mee. 40 jaar verder herinnert Tim ons nog steeds aan die verschrikkelijk pesterijen en mishandelingen.
leo

#13

2012-11-07 20:29

Ook ik was het slachtoffer van pesten op school.
Ik ben toen op 14 jarige leeftijd maar gaan werken,dat heeft me veel geld gekost, omdat ik geen middelbare school heb afgemaakt.
leraren hielpen mij niet, Utrecht Perquin mavo

#14

2012-11-07 21:44

zelf jarenlang gepest, nu als vr. van 46 jr. merk je nóg de gevolgen ervan!
het zou inderdaad goed zijn pestgedrag te straffen, maar pesters zijn achterbaks.
Ik hoop dat zo'n actie de ogen van pesters opent en dat er op school aandacht aan wordt besteed.

Bv -meld pesten anoniem- op scholen en werkplekken (!) en dat een funtionaris daar echt serieus mee om gaat.

Of een -pesten meld lijn-.

Nog ken ik de namen van de grootste pesters... Naar schoolreunies zie je mij niet gaan. Ik kan ze niet zien, heb echt wraakgevoelens. Pesten is zo laf.

 

pesten moet stopen

#15 pesten moet stopen

2012-11-07 21:54

Ik vind het heel erg goed dat u deze pettie bent gestart Het moet stopen met pesten Ik ben ook van de laage school gepest ik weet heer alles van
En daar om tekken in deze pettie
groenten albert
Estrella

#16 Goed initiatief

2012-11-07 22:52

Kwam op deze petitie terecht via een item op de website van Omroep Gelderland. Goed initiatief, dus daar wil ik wel voor tekenen, echter vind ik het aan de andere kant jammer dat dit soort acties pas ontstaan nadat er iets is gebeurd zoals met Tim. Waarom niet eerder aan de bel trekken? Desondanks vind ik dat er zeker meer aandacht voor pesten moet zijn. Hoe meer bewustwording, hoe sneller mensen in de omgeving van iemand die gepest wordt kunnen ingrijpen.

Ik heb overigens ook een blog geschreven over dit onderwerp: http://bit.ly/Xj6ien
sandra kobussen
De auteur van deze petitie

#17 Re: Goed initiatief

2012-11-07 23:04

#16: Estrella - Goed initiatief

beste estrella

bedankt voor je link ik heb je blog gelezen en ben er even erg stil van zo herkaanbaar dat verhaal  en je hebt gelijk het blijft je hele leven bij

ikke

#18 Re: Goed initiatief

2012-11-07 23:05

#16: Estrella - Goed initiatief

Het is inderdaad jammer dat mensen pas wakker worden als er al wat gebeurd is. Als je het hele item hebt gelezen heb je kunnen zien dat er wel degelijk al eerder iets geprobeerd is. Helaas is dat niet gelukt. Ook voor dit gebeurde werd er wel bij stilgestaan door een heleboel mensen maar helaas wilde de regering er niks mee doen. Misschien dat dit nu wel gaat lukken

Rikee

#19

2012-11-08 00:52

Het is ergens schandalig dat er na 55 jaar nog niets is veranderd. Ook niet toen ik voor mijn dochter opkwam. Het onderwijzend personeel luisterde niet naar ouders. Gelukkig is mijn dochter er sterk uit gekomen, ik heb daar langer over moeten doen.
Zou het geen verplicht vak moeten worden bij de PABO?
jokesk

#20

2012-11-08 03:31

Nu ben ik 57 en heb nog steeds grote problemen met mijn zelfvertrouwen en contacten aangaan.
Dit omdat ik op de lagere school 5 jaar lang gepest werd. Ik was een onzekere en heel verlegen leerling en was zo dan ook een goed doelwit om gepest te worden.
Ik zou dan graag zien dat kinderen in de onderbouw en wat later nog een keer in de bovenbouw les krijgen hoe je met elkaar om gaat.
Dit zou ik ook graag nog een keer herhaald zien in de vervolgopleiding.
Niet alleen op school moet er aandacht zijn maar vergeet ook de ouders niet bij te scholen zodat ze hun kinderen op de goede wijze kunnen begeleiden.
Want je leven lang met de gevolgen leven is heel moeilijk met gevolg dat je je zo onbegrepen en niets waard voelt met de nodige en vreselijke gevolgen zoals b.v. Tim en nog meer mensen die we niet gehoord hebben.
An, slachtoffer van pesten vanaf 1975 tot 1990 en docent voortgezet onderwijs

#21

2012-11-08 07:11

Zolang de mens op aarde rondwandelt, zal pesten blijven bestaan. Maar dat betekent niet dat we pesten moeten accepteren of als 'normaal' moeten gaan zien. Het betekent ook niet dat we onze kop in het zand moeten steken en onze mond moeten houden. Tim was niet het enige slachtoffer. Pesten is NIET NORMAAL. De schuld wordt vaak op het slachtoffer afgeschoven, terwijl het juist andersom is; de pester is asociaal en heeft nauwelijks empathisch vermogen. Pesters kunnen zich niet inleven in gevoelens van anderen. Daarom is het zaak dat volwassenen ingrijpen. De pesters moeten worden aangepakt en dienen psychisch en sociaal 'heropgevoed' te worden. Alleen dan kunnen we het pesten terugdringen. Het vereist een mentaliteitsverandering in onze hele gemeenschap. Ouders, docenten, schooldirecties en de politiek moeten de handen ineen slaan en actie ondernemen.


Pestdeskundige Bob van der Meer zet zich al jaren in voor dit probleem. Raadpleeg a.u.b. zijn website voor meer info.

http://www.bobvandermeer.info/ of www.pesten.net

Ik ben zelf sinds zeer jonge leeftijd vanaf klas 1 van de lagere school ernstig gepest, getreiterd, geslagen, kortom: mishandeld en vernederd. Dag in dag uit, jaar in jaar uit, tot aan mijn eindexamen VWO. Ik ben een lerarenopleiding gaan volgen en heb mijn best gedaan om in mijn werk, waar pesten veelvuldig voorkwam, extra aandacht aan dit probleem te geven en in te grijpen waar dat nodig was. Het KAN! Als je maar wilt. Helaas is mijn ervaring dat collega docenten en vooral schooldirecties de ernst van het probleem niet in (willen) zien of in elk geval geen prioriteit geven. Hopelijk komt daar door deze vreselijke situatie verandering in en komt er meer begrip en bereidheid om pesten tegen te gaan.

Als je gepest bent, draag je dat je hele leven mee. Je kunt het verwerken, je kunt eroverheen groeien en je kunt het achter je laten. Maar vergeten doe je nooit. Probeer als ervaringsdeskundige je eigen bijdrage te leveren, op wat voor manier dan ook, zoals de initiatiefnemers van deze petitie, in het onderwijs, thuis of op school. Als je maar iets doet voor de kinderen die momenteel gepest worden en gaan worden.

 

sandra kobussen
De auteur van deze petitie

#22 Re:

2012-11-08 08:57

#21: An, slachtoffer van pesten vanaf 1975 tot 1990 en docent voortgezet onderwijs -  

 lieve an

heel erg mooi verwoord en o zo waar  ik vond het zo mooi en duidelijk geschreven heb dit verhaal even gedeeld op facebook u ook heel erg bedankt voor het tekenen  we moeten onze handen in elkaar slaan en er voor gaan dit moet stoppen en de ogen moeten open gaan ook van docenten die er te weinig aan doen

Anoniempje

#23

2012-11-08 10:38

Goed dat er aandacht is voor pesten. Je hebt er je hele leven alst van als je gepest bent. Contacten leggen doe je niet zo maar 1,2,3. Je blijft je afvragen (in eerste instantie) of deze persoon echt vriendschap wil of dat deze persoon je straks ook gaat pesten. Vertrouwen in je medemens heb je niet zomaar terug. Eigenlijk heb je als gepeste levenslang.
6

#24

2012-11-08 13:25

De gepeste gaat vaak naar een sociale vaardigheidstraining maar de pesters bijna nooit! Het wordt tijd dat er een training komt voor pesters en hun OUDERS. Het zijn vaak ouders die zeggen dat hun kind zoiets niet doet, of ze willen het niet zien. Ze weten waarschijnlijk niet wat de gevolgen zijn, of hoe ze moeten handelen. Dat MOET verandering in komen. Ook leerkrachten zien lang niet alles. Pesten gebeurd vaak stiekum.
An

#25 Re: Re:

2012-11-08 15:08

#22: sandra kobussen - Re:

Beste Sandra, bedankt voor uw reactie! Graag gedaan. Het punt is dat er zo ontzettend veel slachtoffers zijn van pesten, teveel.. Ik geloof er nog steeds in dat we dit pestgedrag als maatschappij gewoon niet moeten tolereren. In onze schooltijd was er geen steun. Misschien kunnen we dat NU wél voor elkaar krijgen met z'n allen! Ik denk dat uw verhaal op het filmpje bij Omroep Gelderland heel herkenbaar is voor mensen die vroeger gepest zijn, maar ook voor kinderen (en volwassenen) die er op dit moment mee te maken hebben. Daarom is uw actie en deze petitie zo belangrijk. Elk kind heeft er recht op om later de mens te worden die hij/zij wil zijn. En voor dat recht komen we op. Heel veel succes met deze petitie en ik ben er zeker van dat u een enorme steun bent voor slachtoffers van pesten, van toen, nu en in de toekomst.

 

P.S. ik kan u niet vinden op facebook. Is er nog geen speciale facebookpagina voor de petitie? (hint)