't Kranske Muizen

Neem contact op met de schrijver van het verzoekschrift

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie 't Kranske Muizen.


Gast

#1

2012-10-21 12:46

Wij hebben dit met Theater aan de Stroom ook meegemaakt dus ik weet uit ervaring hoeveel pijn dit doet! Veel sterkte en laat de moed niet zakken!
frans

#2 Ongehoord

2012-10-21 14:04

#1: -

Schrijnend: moet de sociale leefbaarheid eens te meer de duimen leggen voor de bikkelharde winst? Kerk, wees je stichter waardig.

Joris Philips

#4 't Kranske Muizen

2012-10-21 21:01

De Kerk heeft veel cadeau gekregen van de maatschappij en van de beleidsmakers. Dan moeten ze ook hun verantwoordelijkheid opnemen, en niet enkel gaan voor financieel winstbejag.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2012-10-21 23:41


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2012-10-21 23:42


Koen De Vos

#7

2012-10-22 13:01

Als bindmiddel voor de lokale gemeenschap vervult 't Kranske een zeer belangrijke rol, die het parochiale leven vér overstijgt. Plat commercieel geldgewin mag geen reden zijn om de Muizense buurtgemeenschap deze plek te ontnemen. In tijden waarin 'samenleving vormen' belangrijker is dan ooit, zijn lokaties als 't Kranske juist onontbeerlijk.

Gast

#8 't kranske muizen

2012-10-22 22:48

Zonde dat zoiets zou moeten verdwijnen. Als het dan toch zou moeten verdwijnen zouden ze de projectontwikkelaar moeten verplichten om een soortgelijke ruimte te creëren. De verkoper, in dit geval het bisdom, kan dat altijd als verkoopsclausule onderhandelen met de projectontwikkelaars.
Jeango

#9

2012-10-23 22:18

Ik hoop dat ze hun slag thuis halen en dat 't Kranske nog lang mag blijven bestaan. Heb er in de tijd vele mooie momenten meegemaakt. Blijf er voor gaan mannen, ik duim voor jullie. Jean Goyers.
Lambertus

#10 Beheer kranske

2012-10-27 18:40

Blijkbaar weten sommigen hier niet waarover het gaat.VZW De Meerpaal,woonprojecten voor personen met beperkingen, is de zogenaamde op winst beluste projectontwikkelaar, die kwam zien of het kranske in aanmerking kwam voor hun project met een goed doel.
Als lid van de VZW Parochiale werken moet ik ook zeggen dat de beheerder van Het Kranske op geen enkele vergadering van de VZW aanwezig is en de richtlijnen van de VZW niet opvolgt.Zij zijn het zwart schaap van de VZW VPW.Als de vrijwilligers het beheer van de parochiezaal niet meer ter harte nemen dan komen ze al eerste in aanmerking voor projecten met een goed doel. Ik hoop dat de parochie St Albertus meer zijn stem laat horen in de VZW om de belangen van de parochiale gemeenschap te vrijwaren.

Gast

#11 Antwoord aan Lambertus

2012-10-28 23:07

Beste Lambertus,

Mag ik u vertellen dat ik persoonlijk van mezelf vind dat ik wel zeer goed weet waarover het gaat. Mijn masterproef voor de opleiding master in de stedenbouw en ruimtelijke planning (september 2012, Artesis Hogeschool Antwerpen) handelde over 'duurzame ruimtelijke scenario's als antwoord op de bevolkingsgroei' toegepast op de stad Mechelen.
1 van de onderdelen daarvan betreft het voorzieningenapparaat als duurzame 'legger' (lees voorwaarde) voor leefbaarheid en leefkwaliteit in de wijken. In Sint- Albertus is er een nijpend tekort aan allerlei voorzieningen: dit zal nog nijpender worden met de nieuwe woonontwikkeling van Spreeuwenhoek. Een polyvalente ruimte, kinderopvang, school, seniorenvoorzieningen, wijkhuizen, hobbyruimtes, ruimte voor een winkel, apotheker, krantenwinkel, café,... het is er niet of het kan veel beter. Dankzij de inzet echter van een aantal verenigingen (die vrijwillig nieuwe plafonds steken, schilderen, dakgoten laten repareren, weggewaaide afdaken laten herstellen,...) is de huidige toestand van het Kranske nog 'redelijk intact' - al zou het veel beter kunnen. Deze verenigingen zorgen ervoor dat deze plaats alle potenties in zich heeft en blijft houden om verder uit te groeien tot een volwaardig sociaal centrum van de wijk Sint- Albertus: voor oude en nieuwe bewoners. Het is ook veel meer dan een hoop stenen. De parochie is letterlijk 'gegroeid' rond de kerk en het Kranske.
Nu, zonder meer en zonder een verwittiging, stellen dat er niets schijnt te gebeuren, moet het Kranske dan maar 'gepast' geofferd worden?
Is dat in uw antwoord niet losjes, te gemakkelijk en veel te kort door de bocht? Op zijn zachtst gezegd nogal 'wreed'?

Wat ik wil stellen is dat het niet de bedoeling is van de verenigingen een 'nobel doel' af te wijzen; maar sociale cohesie, verenigingsleven is dat toch ook? Het is volgens mijn bescheiden mening ook niet echt netjes om woningen voor mindervaliden af te wegen tegenover wijkvoorzieningen en randvoorwaarden om woonomgevingen leefbaar te houden.
Nog straffer winstbejag zou inderdaad zijn dat Willemen of Van Poppel hier appartementen zou komen zetten... Maar wat is het wezenlijke verschil tussen een platter commercieel doel zoals appartementen of het meer nobele doel residenties voor mindervaliden? Wordt er dan minder ruimte bebouwd? Welk ruimtelijk verschil maakt het uit? Kan daardoor het Kranske blijven staan en bestaan?
Zou het de pijn voor de omgeving een beetje draaglijker maken? Een pleister op een houten been? Een hart dat wordt weggesneden of gerukt uit de buurt? En je moet daarmee leven want het is voor een goed doel?

Wat ik wil vragen als ik uw laatste 3 zinnen lees: hoe ging die parabel van de verloren zoon nu ook al weer? En die tot '7 maal 70 maal'? Totaal in tegengestelde zin wijst u met vermanende vinger in de lucht...
Wellicht was een communicatie onder gelijken misschien niet makkelijker maar eerder opportuun geweest. We leven tenslotte ondertussen in 2012... of vergis ik mij?

Voor mij geen pseudoniem,
met vriendelijke groeten
Elke Du Bin

Gast

#12

2013-12-21 13:19

ik woon hier 50 jaar rechtover het kranske en heb er altijd plezier in als er iets te doen is tot zelfs trouwfeesten van andere rassen en ooit eens de muziek bij n begrafenis van negers uit de buurt en onze muizenaars kunnen hier nog n comunie trouwfeest geboorte verjaardag en zoveel andere dingen die hier plaats vinden maar nooit ziet men hier politiekers hoe kunnen zij dan weten wat hier rijlt en zeilt en noch te betalen is in muizen dat plein en gemeentehuis dat zoveel heeft gekost dat plein waar zelfs geen kindje kan op leren fietsen men spreekt altijd van cociaal voor de verkiezingen maar het zou hen wel eens zuur kunnen opbreken hier in het verenigingsleven zegt men zelfs als de bib in muizen weggaat ga ik naar bonheiden !!!! hier is weg KAV ! BASKET toch hebben zij hier hun mosselfeestje gedaan !!!! BIB ! AA GROEP ! BILJARD ! en vroeger was hier ook de rosko waaruit de gemengde jeugdkampen zijn ontstaan en na 50 jaar kan ik hier zeker niet spreken van overlast het is hier gezllig wonen vlak voor de poort van het kranske neem ons aub niet alles af hier is noch gratis parking mechelseparkingen zijn voor de meeste menqsen niet te betalen en de bus met dat overstappen maakt het voor ons zeker niet aangenaam
maria

#13 Re: Antwoord aan Lambertus

2013-12-21 13:34

#11: - Antwoord aan Lambertus

proficiat elke en voor gans de familie dubin die voor de sint albertusparochie heel veel betekend hebben in het verleden en nu noch altijd en gelijk u zegt welke kabouters houden dat hier toch altijd proper en netjes ik ben zeker als het door het stad zou onderhouden worden hoe zou het er dan bijliggen MET DE KERSTMAKT DE HALLESTRAAT HET OUDE STADHUIS JE MOET EENSGAAN ZIEN HOE VUIL ALS MEN DAAR EEN DAG N WERKMAN AANZET IS DE STAAT PROPER !!!!!!

maar bij ons de mensen die dat gratis onderhouden verdienen ook eens n bloempje maar daar denkt de stad niet aan  xxxxx


Gast

#14

2015-04-02 08:15

omdat ik in deze wijk woon eneen " zaal" nuttig acht ( zolang er niet te veel decibels aan vast zitten )

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Leer meer...