SKB moet blijven

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie SKB moet blijven.

GRON

#176

2012-01-25 17:59

Natuurlijk moet het SKB in Winterswijk blijven. Welke gemeente wil zijn grootste werkgever missen.(1100 werknemers) Geen enkele gemeente toch.
Samenwerking met Doetinchem is prima, maar een nieuw ziekenhuis bouwen in Varsseveld bouwen is pure geldverkwisting omdat er in beide plaatsen goed geoutilleerde ziekehuizen staan.
Zonder initialen

#177 Re:

2012-01-25 20:04

#171: gast -

http://www.winterswijk.pro/www/index.php?option=com_content&task=view&id=13772&Itemid=450

Hier staat denk ik het beste omschreven 1)  hoe de incrowd over een fusie met Doetinchem denkt en 2) het feit dat dit een eenmansactie is (met of zonder medeweten van de politiek?). Tweede agenda? Ik weet het nog steeds niet. Denk nou echt niet dat een fusie met Doetinchem ook maar een voordeel voor de gezondheid van onze inwoners zal opleveren.

EN inderdaad, zonder initialen....

RH

#178

2012-01-25 21:00

Het verhaal in bovenstaande link vertelt inderdaad het verhaal zoals het nu ligt. Een eenmansactie van een directeur die geen tegenspraak duldt. Bij deze man is geen enkele bevlogenheid te bespeuren om de optie waar hij van zegt het meest voor te zijn , nl. behoud van een goed ziekenhuis in Winterswijk te realiseren. Waarom niet!? Er zal en moet een nieuw ziekenhuis komen. Echter deze drang is er vanuit Doetinchem totaal niet. (ik heb er althans nog niets van vernomen). Waarom zal Doetinchem ook, immers het SKB benadert het Slingeland. Het SZ hoeft niets, het SKB blijkbaar wel. Lijkt me voor SZ een goede positie. Ook groeit het SZ door(gedeeltelijke) sluiting van het ziekenhuis in Zevenaar. Veel patienten uit de Liemers gaan nu naar het SZ. Waarom zou het SZ Doetinchem verlaten? Als het SZ al nieuw wil bouwen gaat dat in mijn ogen niet in Varsseveld gebeuren (denk aan afstand naar Liemers)maar in Doetinchem aan de snelweg. De directeur heeft overigens aangegeven dat de eerste 20 jaar overigens geen geld is voor nieuwbouw. Oproep: inwoners en politiek uit de Oost-Achterhoek zet aub al het oude zeer van 30 jaar geleden opzij, doe aub niet cynisch in de trant van: wij zijn ons ziekenhuis toen kwijtgeraakt, nu lekker Winterswijk. Sla de handen ineen, het verdwijnen van het SKB betekent gewoon reizen naar Doetinchem of Enschede. Ga er vanuit dat dat ziekenhuis in Varsseveld er niet komt! Ook u of uw kinderen kan wat overkomen zodat elke seconde erg belangrijk wordt.
Nogmaals sla de handen ineen, en strijdt mee voor behoud van het SKB!

Gast

#179 #178

2012-01-25 21:33

Helemaal mee eens.
Uit betrouwbatre bron vernomen dat 2,5 miljoen aan verbouwingen in het SKB bij aannemers is geannuleerd. Dit geld was bedoeld voor renovatie.... dat is nu dus afgeblazen!
Iemand al paniekverhalen uit Doetinchem gehoord die vergelijkbaar zijn met onze zorgen?
Nee dus, ook geen reden toe. Hun ziekenhuis blijft wel in Doetichem. (met SKB erbij) well done

Gast

#180

2012-01-25 22:34

het SKB moet gewoon in w-wijk blijven...
geen veranderingen

Gast

#181

2012-01-25 22:36

laat het SKB gewoon in w-wijk...

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2012-01-25 22:38Gast

#183

2012-01-26 11:10

We zijn erg betrokken bij het voortbestaan van het SKB
Hier zijn onze gegevens bekent en er heerst een heel goede klant vriendelijke stemmingen als je er moet verpleegt worden is de bediening erg op je persoon gericht H.J.van de Pol

Gast

#184

2012-01-26 12:15

SKB moet blijven!

Gast

#185

2012-01-26 20:47

het streek ziekenhuis moet in winterswijk blijven.
dit is de beste oplossing voor de andere gemeente,in de liemers ,anders kunnen wij ook wel naar enschede gaan.

Gast

#186

2012-01-27 00:12

10-15 minuten van eerste hulp zorg is acceptabel, grotere afstand niet meer!!!
Gast

#187 OPNIEUW BEGINNEN!!!!!

2012-01-27 13:03

Laat de huidige directeur zijn koers maar varen. Het is al ruimschoots bekend welke diensten hier in Winterswijk een bestaansrecht hebben (demografisch aan te tonen) en welke niet. Voor een groot nieuw ziekenhuis elders is men namelijk sterk afhankelijk van het feit dat men alle diensten mee kan krijgen en hiervoor de aantallen halen. Voor Winterswijk is een SEH noodzakelijk en orthopedie heeft een goede kans van slagen in onze "bejaardenregio". Zo zijn er nog meer diensten die mogelijk hier kunnen blijven. Kortom een nieuw ziekenhuis met een nieuwe directeur, raad van toezicht, etc. De specialisten wonen en werken hier al, die kunnen wellicht eenvoudig behouden blijven. Zojuist is een rapport verschenen dat een nieuw ziekenhuis elders 7 tot 10 miljoen per jaar besparing zou opleveren. Uiteraard is hierbij de boekhoudkundige truc weer toegepast dat je een groot, nieuw, DUUR ziekenhuis weer 30 jaar mag afschrijven. Iets wat bij het huidige ziekenhuis tegen het einde loopt en hierdoor de cijfers minder rooskleurig zijn. Uiteindelijk wordt er nog steeds winst gemaakt dus er is geen noodzaak het van de hand te doen. Voor de bestuurders wel want die krijgen bonussen op basis van winstcijfers. De directeur is dus een van de weinige met een direct aantoonbare verklaring waarom het ziekenhuis weg zou moeten. Tot slot: DE RAAD VAN TOEZICHT kan de directeur wegsturen als het moet. Dus ook zij zijn hoofddader wanneer het zover komt.
RH

#188

2012-01-27 13:44

Natuurlijk heeft het SKB een overlevingskans, als je maar WILT. Natuurlijk moet je samenwerken, maar dit gebeurt nu al ruim met het MST Enschede. Als je het rapport leest is de beste optie voor de Achterhoek in ieder geval een ziekenhuis in Doetinchem en een in Winterswijk. Je kunt je nu voorstellen waarom dit rapport liever binnen de bestuurskamer had moeten blijven. Een nieuw ziekenhuis in Varsseveld kan overigens alleen als Doetinchem ook sluit en vertrekt. Zie je het gebeuren!? Een plaats met bijna 60.000? inwoners zonder ziekenhuis. Er is overigens een rapport verschenen van twee hoogleraren die fusies onderzocht hebben, met als resultaat dat fusies eigenlijk nooit aangegaan zijn om de kwaliteit van de zorg te verbeteren maar om concurrentiedruk te verkleinen.
Verder is er in de zomer een symposium geweest mbt grensoverschrijdende samenwerking tussen ziekenhuizen. Dit o.a. georganiseerd door ministeries in Nederland en Deelstaten in Duitsland. Wellicht zijn er toch mogelijkheden tot grensoverschrijdend werken...... Als je maar WILT wellicht. Dhr Janssen noemt wel een evt. samenwerking met Bocholt..... Interessant om het rapport te lezen, er wordt veel duidelijk.

Gast

#189

2012-01-27 18:30

ziekenhuis SKB moet blijven, anders waarschijnlijk langer onderweg met spoedgevallen,enz.

Gast

#190

2012-01-28 00:37

waar zijn de heren in de zorg toch mee bezig.
het SKB moet zo wie zo blijven???????????????


Gast

#191

2012-01-28 14:42

SKB moet blijven!!!!!!!!!!!!!!
gast

#192 tweede kamer

2012-01-28 17:18

Kan Johan Houwers niet wat voor het behoud van het SKB in Winterswijk betekenen?
Hij zit in de tweede kamer en is van de zelfde partij als Schippers.

Gast

#193

2012-01-28 20:47

SKB moet blijven!!
Wat hebben we nou zonder een SKB?
Ver rijden als er iets aan de hand is?
Dat is toch niks!

Gast

#194

2012-01-28 22:19

Ik vindt dat medische zorg in de buurt van de mensen moet blijven. Het zou te gek zijn dat je helemaal naar doetinchem moet rijden vanuit bijv. Meddo.
Judith

#195 Op de verkeerde manier bezuinigen

2012-01-29 17:08

Het is een duidelijk gegeven dat in deze tijd op verschillende fronten bezuinigd moet worden. Zorgpolissen worden jaar na jaar duurder en de consument zit met de handen in het haar als in één maand tijd het eigen risico wordt opgevraagd. Het SKB heeft in het zeer recente verleden grote uitgaven gemaakt aan bijv. de parkeervoorzieningen (moest dit niet al jáááren geleden gebeuren?) Een enorme ontvangsthal is gecreeerd, meerwaarde? Een nieuw logo is ontwikkeld met de daarbij behorende, niet goedkope, huisstijlwijzigingen op diverse items als auto's maar ook briefpapier (waar is het simpele witte A4-tje gebleven dat dubbelzijdig bedrukt kan worden?)
En nu wil men dan 'ergens' een nieuw ziekenhuis gaan bouwen. Is er in de regio waar men wil bouwen al voldoende gekwalificeerd personeel aanwezig? Of moeten meerdere premies betaald worden voor personeel dat bereid is te gaan verhuizen (OK-personeel, gyneacologen etc.) Een stijging van de reiskosten is dat wél rendabel en/of worden er oprot-premies uitgekeerd aan het personeel dat niet wil/kan verhuizen? Waar ligt de grens voor de reistijden van de ambulance of gaan de Winterswijkers straks allemaal richting Duitsland omdat dat sneller is

(Is dát geen kostenpost, minder patienten?)
Judith

#196 Re: OPNIEUW BEGINNEN!!!!!

2012-01-29 17:14

#187: Gast - OPNIEUW BEGINNEN!!!!! 

 Dus met andere woorden... Een ziekenhuis krijgt belastingvoordeel omdat ze veel geld hebben uitgegeven. Heeft Winterswijk daarom nog op de valreep een slecht gelukte metamorfose ondergaan.

Zeg op WIE heeft die foeilelijke facade bedacht en WELK stuk onbenul heeft het goedgekeurd?

 


Gast

#197

2012-01-29 18:58

Maak je stem Hard voor HART!
Paul

#198

2012-01-29 21:38

Iedereen denkt dat hij/zij wat te zeggen heeft over het blijven van het SKB in Winterswijk.
Dat is vooral te merken aan sommige politieke partijen die op zeer arogante manier denken dat ze het voor het zeggen hebben rondom het ziekenhuis.
Helaas voor hun is dat niet zo het is gewoon de directie die een besluit neemt.
Het is bedrijf die op een bedrijfsmatige manier een besluit neemt.
En daar kan de regionale politiek niets aan doen.
Wel de mensen die enige spreekrecht hebben binnen het Skb.
Zoals de medische staf (maatschapppen), ondernemingsraad en clientenraad, maar deze onderdelen hoor je niet of worden niet betrokken bij enige discussie.
Daarom is het niet raadzaam om deze personen te benaderen dan gebruik van een zinloze petitie.
Deze mensen hebben wel invloed op enige besluiten rondom het ziekenhuis.
RH

#199

2012-01-29 22:11

Paul
Ik weet niet wat u onder arrogant verstaat, echter een ziekenhuis is natuurlijk niet zomaar een bedrijf. Een ziekenhuis heeft ook een maatschappelijke functie. Het gaat zelfs over leven en dood. Het lijkt me logisch als een directeur zulke ingrijpende dingen roept, dat er roering ontstaat. Als er werkelijk een ziekenhuis komt in bv. Varsseveld zul je eens zien hoeveel roering er bv nog in Doetinchem ontstaat. Als het om arrogant gaat zou dit ook bv Dhr. Janssen kunnen zijn. Dit in de trant van: ik laat een rapport maken, maar dit past niet in mijn straatje dus ik zeg wel dat er niets is.Ik ben het wel met u eens dat allerlei raden binnen het SKB het meeste teweeg kunnen brengen. Zij zullen toch hopenlijk ook inzien dat het gebied (ivm aanrijtijden) veel te groot is voor 1 ziekenhuis. De enerlaatste zin kan ik echter van uw verhaal niet helemaal plaatsen. Ik neem aan dat u bedoelt dat we de diverse raden zouden moeten benaderen. Ik ben wel bang dat de invloed van Dhr. Janssen ook in deze raden erg groot is. Ik denk als iemand tegen stemt, deze persoon weinig leuke baantjes nog krijgt aangeboden. (dit is echter een persoonlijk gevoel) Een petitie is nooit zinloos. Doorgaan met deze en alle andere acties!!


Gast

#200

2012-01-30 12:05

Het ziekenhuis moet blijven want ze hebben pas geld in gestopt en nu moet ineens het ziekenhuis weg. Waarom het is een mooi ziekenhuis en erg handig omdat hier veel ouderen wonen. Als het in Varsseveld zou komen kost het weer handen vol geld dat is pas geld over de balk smijten!! Wianka