POLITIEAGENT TOT MAX 62 JAAR

POLITIEAGENT TOT MAX 62 JAAR / Mededelingen / Update 19 augustus / Opmerkingen


Gast

#1

2017-08-19 21:57

Bedankt voor de update Dolf en succes met je herstel.

Mvg Luc Schreurs
Politie Venlo

Gast

#2

2017-08-19 22:02

Eindelijk vinden we luisterende oren. Een heel mooie ontwikkeling Dolf! Moge de ingeslagen weg naar iets duurzaams leiden.
Succes met je verdere herstel. Groeten Arie Worms.

Gast

#3

2017-08-19 22:23

Dolf, prima stukje.
Ik ben het volledig met je eens, op één punt na. Ja, het klopt dat het invoeren van een "62 regeling" grote problemen voor de organisatie zal veroorzaken. Dat zal een belangrijke reden zijn voor de politiek en de leiding om de poot stijf te houden. Daar staat tegenover dat het probleem door de organisatie en de politiek zélf is veroorzaakt. Men heeft vele jaren lang bewust een volkomen scheve leeftijdsopbouw gehanteerd en men wist/had moeten weten dat daar de huidige problemen uit voort zouden komen. Mag je die gevolgen wel afwentelen op je werknemers? De winst door het aannemen van minder mensen heeft men immers al op zak.....
Ik geloof ook dat wij onszelf minder geloofwaardig maken als we daar begrip voor tonen en mensen toch langer laten doorwerken. We hebben immers al aangegeven welke risico's en problemen dat met zich brengt.

Als kanttekening: Akerboom gaf kort geleden nog aan dat hij bereid is om minder dienders aan te nemen (mits daar meer hoger opgeleiden bij zijn...). Als hij dan toch al bereid is om tekorten te accepteren, waarom zou de "62 regeling" dan wél een probleem vormen?

Gast

#4

2017-08-20 01:07

Ik ben voorzichtig optimistisch en blij verrast dat alle partijen in ieder geval willen praten. Ik hoop van ganzer harte dat jullie iets kunnen bereiken. Sterkte in die strijd en ook op persoonlijk vlak, goed om te lezen dat het veel beter met je gaat!

Karin Gillissen


Gast

#5

2017-08-20 06:02

Ik kan niet anders zeggen dan, goed bezig!

Gast

#6

2017-08-20 06:15

Ik (56jr/38jr politiewerk) kan alleen maar zeggen dat ik erg blij ben met de inzet die het platform onderneemt. Daar waar defensie en brandweer het niet hebben laten glippen moeten wij blijkbaar vechten om een rechtvaardige pensioenleeftijd af te dwingen.
Keep up the good work Dolf en strijdmakkers. PS blijf gezond!!
Thijs
Ruud G.

#7

2017-08-20 08:01

Ik, 59+10mnd/42 politiejaren geloof nooit dat we het voor elkaar krijgen dat we eerder mogen stoppen. Ben er inmiddels wel een beetje klaar mee en zie het niet zitten om 50 dienstjaren te halen. 

ECL

#8

2017-08-20 08:52

Ik, 60 jaar, ( 44 politie-dienstjaren) blijf hopen dat er een goede regeling komt ( 62 jaar stoppen).

Na zoveel jaren executief is het wel genoeg geweest. Ben echter niet gerust in onze werkgever (regering), deze heeft te vaak blijk gegeven om afspraken niet na te komen.

Ga volledig met reactie nr 3 mee. Organisatie/regering wist al jaren dat dit probleem eraan zat te komen. Dus nu het probleem niet gaan afwentelen op de werkvloer.  Mocht het lukken dat vanaf 62 jaar er gestopt kan gaan worden, dan ook voor iedereen gelijk. Niet weer uitzonderingen en vertragingen gaan gebruiken.

Voor het overige, blijf gezond en bedankt voor het goede werk.

Erik


Gast

#9

2017-08-20 14:47

Beste Dolf, ik ben zo'n diender. In 1974 begonnen en ben nu 60 jaar oud. We hadden toen eenzelfde situatie met de collega's die na de oorlog begonnen. Die gingen in de jaren 70 allemaal met pensioen/flo. Ik heb in Heerlen in opleidng gezeten. Barakken werden er bijgebouwd en grootse plannen werden haastig gepresenteerd om de snelle uitloop op te kunnen vangen. Toen hebben we al gewaarschuwd....over pakweg 40 jaar zitten we weer in zo'n situatie. Probeer dit voor te zijn regering(en). Maar niets van dit alles m.d.v. dat de groepen nu nog groter zijn. Ik mag in 2024 in principe van mijn aow en pensioen gaan genieten en maak de 50 dienstjaren vol na eerst 35 jaar meebetaald te hebben aan allerlei regelingen voor oudere collega's waarbij ik dus overal naastgrijp. Kortweg langer afdragen, meer afdragen, er na zoveel jaren minder voor terugkrijgen en er korter van kunnen genieten. 4 keer de hoofdprijs dus maar wel in mijn nadeel.
Dank en succes
Gr

Gast

#10

2017-08-20 14:49

Wat supergoed. Zet hem op bij de bonden. Zorg dat we prioriteit krijgen. Je hoeft ook bij de bond, geen helderziende te zijn, dat 67 en 70 doet ook mee, geen leeftijd is in ons beroep. 60 is de nieuwe 40 roepen ze maar je lijf is gewoon 60 jaar oud en je merkt nu al aan de collegae op leeftijd dat te niet meevalt om bij te blijven.
Ik ben blij met jullie

Gast

#11

2017-08-20 19:00

Chapeau Dolf!!
En bedankt dat jij deze kar trekt en ons steeds weer informeert over alles wat er gaande is!

Jos en Janny Tromp
Dirk

#12

2017-08-21 08:29

Begrijp ik het nu goed dat ik uiteindelijk een mismanagement probleem moet gaan oplossen!!


Gast

#13

2017-08-21 09:01

Beste Dolf, Zou je de reacties van de informateur en de korpschef ook op dit forum kunnen plaatsen zodat wij die ook kunnen lezen?
Kees

#14

2017-08-21 09:05

Beste Dolf, Zou je de reacties van de informateur en de korpschef ook op dit forum kunnen plaatsen zodat wij die ook kunnen lezen?


Gast

#15

2017-08-21 10:10

VOLHOUDEN. ZOWEL FYSIEK 》 BETERSCHAP; ALS je idealen. TOP.

Gast

#16

2017-08-21 11:55

En dat is eigenlijk al te lang
JanB

#17 Re:

2017-08-21 22:57

#10: -  

Opzetten bij de bonden? Ik geloof er nog steeds in dat we alleen via bonden iets kunnen afdwingen.

Maar wat me steeds weer opvalt is dat de bonden oorverdovend stil zijn gebleven en nog steeds blijven. Het zijn de bonden die destijds weinig hebben ingebracht tegen die scheve leeftijdsopbouw. Het zijn de bonden die stil bleven toen ons vroegpensioen werd verkwanseld. Het zijn de bonden die ook nu weer opvallend weinig inbrengen tegen dat graatmagere aanbod van de "nieuwe levensloop".

Ik heb er dus bitter weinig vertrouwen in dat de bonden onze wensen deze keer wél de ruimte geven. Maar goed, misschien draait dat ooit nog om......


Gast

#18

2017-08-23 17:53

Hoi Dolf , Hier een reactie van Ruud Schouten uit Heerhugowaard. Ik ben erg benieuwd over de kansen van een pensioen vanaf 62 jaar. Ik ben 55 en vind het ook genoeg met 62. Kan je een inschatting maken van de kans van slagen? Het zou zonde zijn als alle energie voor niks is geweest. Hier zitten ook aardig wat dienders met een leeftijd 55+ die het ook genoeg vinden tot 62. Hopelijk.weet je iets meer, of zit het proces muurvast? Ik hoor het wel m vr gr Ruud
Hopeloos

#19 Re:

2017-08-24 17:59

#9: -  

 Ik ben ook zo'n diender. 1 oktober 1974 begonnen op de politieschool. Nu 60 jaar. 1 oktober 2017 43 dienstjaren! Nog steeds volop in de noodhulp. Immers we hebben veel te weinig mensen in de noodhulp. Altijd weer mee doen met IBT. Ondanks een nieuwe knie; hernia operatie en heupproblemen proberen om die toets weer te halen. Het word steeds moeilijker en moeilijker. Iedereen schreeuwt om meer en meer training. Logisch. Ik zou dat ook zeggen als ik jong was. Ben ik echter in het IBT gebouw dan vind het merendeel (eigenlijk bijna iedereen)  het een erg lange en vervelende dag en is men blij dat het eindelijk voorbij is. Deze leeftijdsgroep, waaronder ik ook val, hebben altijd langs het potje gepiest. Al de regelingen die later kwamen, zoals bijvoorbeeld ouderschapsverlof, konden wij geen gebruik van maken. Tijdens koffie drinken praten we weleens met elkaar (de oudjes van tegen de 60) wat we zouden doen. Tot 67 jaar werken of eerder stoppen. De een zegt: Ik gun het ze niet om na 40 of meer dienstjaren met een "hongerloontje" met pensioen te gaan. De ander zegt: Ze bekijken het maar. Als ik het kan betalen ben ik weg.

Ik ben ook zo'n type. Ik ga kijken of ik op 1 oktober 2019; ik heb dan 45 dienstjaren, weg kan.

Ik zie om mij heen veel te veel mensen, maar ook collega's, die net een jaar met pensioen zijn, weg vallen.

Ze krijgen een ongeneeslijke ziekte of "vallen" zomaar plotseling om.

Vreselijk. En daar heb je dan zoveel jaar voor gewerkt.

Ik hoop dan ook van ganse harte dat er een goede CAO komt voor de politie met een goede regeling voor vroegpensioen.

Ik hoop ook dat ik, maar natuurlijk ook mijn leeftijdsgenoten, daar gebruik van mogen en kunnen maken.

Genoeg is genoeg.

Bij de brandweer, ambulacepersoneel en defensie, kan alles op dit gebied geregeld worden.

Hoop dat nu eens een keer de politie in aanmerking komt hiervoor.

 

Afz.

Iemand die trots is dat hij bij de politie werkt.


Gast

#20

2017-08-30 12:36

Dolf,

Allereerst heb ik veel waardering voor het werk wat jij en de anderen verzetten. Hulde. Alleen wat mij zorgen baart, is dat men gaat inzetten op aannemen van nieuw personeel. Ik mis daarbij nog steeds een goed ouderenbeleid. Ook Akerboom zal dit moeten beseffen. Succes. Als ik 62 ben (nu 59) heb ik er 45 jaar opzitten. Dan wordt het weleens wat hé. Succes met de gesprekken.
Groet John de Vries

Gast

#21

2017-09-04 08:34

Gefaseerde FLO invoering!!! Hoe moet ik dat praktisch zien. Ik heb er zo ff geen beeld bij wat een fasering in zou gaan houden. Ik lees en begrijp er vooralsnog uit, dat medewerkers die reeds op dit moment al de leeftijd van 62 jaar en/of zelfs ouder hebben bereikt, vanwege een te verwachten te grote "grijze" leegloop, geenszins per eventuele invoeringsdatum van onze nieuwe CAO met de mogelijk nieuw verworven FLO zouden kunnen en daardoor "gefaseerd" toch langer door zouden moeten werken. Deze "oudere" categorie medewerkers heeft onder deze gedachtengang niets aan een eventueel verheugende invoeringsmededeling van FLO(62) in onze nieuwe CAO en zouden juist, omdat ze al ouder zijn dan toch pas op oudere leeftijd met een FLO kunnen (gestrafte vergrijzing). Lijkt me voor deze categorie dan ook de term "blij maken met een dode mus" van toepassing. Alleen de jongere collega's zien dan wel de positieve effecten van die te hopen toekomstige regeling, daar er voor die categorie wel tijd is om die uitloop over jaren sociaal te reguleren. Ik heb toch het gevoel dat die oudere medewerker (62+) met een invoeringsfasering weer terug is bij af en door fasering in de kou wordt gezet.
Ik vond het belangrijk om te reageren, daar reactiegeluiden mede kunnen worden afgewogen in het toekomstig overleg.

Hartelijke groet,
Cees van Rooij,
Zeeland-West Brabant.
Een blauwe Citroën

#22 Re: Re:

2018-07-24 15:47

#19: Hopeloos - Re:  

Je vergeet de belastingdienst die van n mooie regeling gebruik kunnen en mogen maken en ik denk ten koste van ons. 

Afz n diender met 4 jaar werk in bedrijfsleven en 41 jaar politie. 




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...