Wenduine dijk autovrij

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Wenduine dijk autovrij.


Gast

#151

2015-06-26 13:30

In de schoolvakanties veel te gevaarlijk voor de kinderen. Ik vond het voordien veel beter.

Gast

#152

2015-06-26 16:54

Ik vind dat de zeedijk, vooral tijdens de zomermaanden, een plek moet zijn waarin men met een gerust hart je kinderen kan laten lopen. Vooral de bedoelde zone is rustiger dan het overige van de dijk, zodat juist daar met kleine kinderen kan gespeeld worden. Indien de voorgestelde periode te lang blijkt zou men toch zeker in de zomervakantie van een volledige wandeldijk moeten kunnen genieten.

Gast

#153 Re:

2015-06-26 16:56

#126: -  

 Juist in dat gedeelte van de dijke kan men vrijuit met kleine kinderen spelen.

Indien voorgestelde periode te lang, zeker de zomermaanden moet dijk auto vrij zijn


Gast

#154

2015-06-27 19:07


waarom voor de veiligheid van onze kinderen
waarom in De Haan wel en hier niet
waarom het verkeer tot 12h en niet zoals overal tot 10h
zoveel kosten en dan alles laten kapot rijden en de olie sporen op de parking voor de apartementen schandalig

Gast

#155

2015-06-27 19:32

Waarom dit deel van de zeedijk nu plots niet meer autovrij zoals vroeger. Dit is zeker noodzakelijk voor de vele kleine kinders vooral tijdens de vakanties tussen 10 en 22 uur.
De nu geparkeerde auto's hinderen nu ook het zicht van de bewoners op de gelijkvloers . Onbegrijpelijke beslissing.
Verder is een erf door de meeste bestuurders niet gekend, vooral voor wat de voorrang en snelheid betreft. Controle op snelheid en parkeren is er bijna nooit. Vele voertuigen staan weken op dezelfde plaats in de blauwe zone.

Gast

#156

2015-06-27 20:27

De zeedijk moet weer worden zoals vroeger. Verkeersvrij en veilig voor iedereen.

Gast

#157

2015-06-30 15:28

ik vind dat de dijk vanaf 1/06 tot 30/09 zeker auto vrij moet zijn, gisteren 29/06 heb ik een chauffeur zelfs in de verkeerde richting zien rijden, echt NIET NORMAAL!!!!! en dan die geparkeerde wagens waar de kinderen kunnen van tussen komen en onder een auto lopen, super gevaarlijk.

Gast

#158

2015-06-30 21:03

Deze nieuwe dijk moet een veilige plek zijn voor wandelaars en spelende kinderen. Auto's horen hier niet thuis, toch zeker niet tijdens de zomermaanden wanneer er zoveel volk, waaronder vele kinderen en ook ouderen aanwezig zijn.

Gast

#159

2015-07-01 17:19

Het zou toch spijtig zijn dat de spelende kinderen op de dijk aangereden worden. Zij zijn dit NOOIT gewoon geweest! Wenduine moet een gezellige rustige familiebadstad blijven en geen parking!
Rico

#160

2015-07-02 08:14

Nieuwsflash in 2016:

"Het afgelopen jaar was een slecht jaar op de dijk te Wenduine, zo blijkt uit de laatste Verkeersveiligheidsbarometer van het BIVV. 17 jonge kinderen zijn het slachtoffer geweest van een aanrijding, 5 van hen waren er erg aan toe.

Het gemeentebestuur heeft beslist om de dijk af te sluiten voor het verkeer zoals het voorheen was."

 

'GOOD' call guys !

▬ beter voorkomen dan genezen ▬

 


Gast

#161

2015-07-03 19:28

Het familiale karakter van Wenduine, waar kinderen veilig van appartement naar het strand kunnen en omgekeerd, mag niet verloren gaan. Integendeel zelfs want dat is juist de charme van deze kustgemeente. De ervaring van de eerste dagen van juli geeft een beeld van hoe het verder zal verlopen. Enkele voorbeelden. Wagens staan reeds enkele dagen op dezelfde plaats geparkeerd en dit werd tot op heden niet gecontroleerd. Open en dichtslaan van portieren, starten van auto's zijn geluiden die we niet verwachten aan zee. Het voortdurend verkeer dat op zoek is naar een leegstaande plaats is erg hinderlijk. Als mede-eigenaar van een gelijkvloers appartement op het laatste stuk van de dijk verliezen wij zo het zicht op de zee, zeezicht wordt parkingzicht!!! Wij hebben evenveel recht op een rustige en veilige vakantieplek voor onze kinderen en kleinkinderen. Het kan toch niet de bedoeling zijn om bewoners en vakantiegangers van het laatste stuk van de dijk achter te stellen op de rest. Daarom een dringend verzoek om de toestand terug te brengen naar die van voor de vernieuwing van de dijk.

Gast

#162

2015-07-03 20:54

Ondertussen toch al meer dan 800 handtekeningen.  Hopelijk haalt deze actie iets.  Zo'n toestanden dan de laatste dagen op de zeedijk , kunnen echt niet door de beugel.  Geef ons toch maar de toestand van vroeger, net daarom komen we naar Wenduine.  En zeggen dat enkele zelfstandigen (zelfs met een zaak op de zeedijk) positief hebben gestemd hierover.  Begrijpen wie begrijpen kan.  Alsof de vrije parkeerplaatsen op de dijk hun extra klanten zouden geven.  Toch wel een beetje kortzichtig.  Integendeel, de mensen gaan hun handelszaken laten links liggen.  Je kan ze geen ongelijk geven. Hopelijk zegeviert het gezond verstand.  Op de surfclub in De Haan heeft het gezond verstand ook gezegevierd, weliswaar na juridische procedure.  Hopelijk dienen we zo ver niet te gaan in Wenduine en heeft het gemeentebestuur hun les geleerd.


Gast

#163 Re:

2015-07-09 06:59

#9: -  

 Daar sta ik helemaal achter. Al maanden correspondeer ik met het gemeentebestuur om deze kindvriendelijkheid en veiligheid te laten primeren op de auto in heel de gemeente. Het is gewoon onbegrijpelijk dat een badplaats die fier is op zijn "kindvriendelijk" imago deze meerwaarde zomaar te grabbel gooit.


Gast

#164

2015-07-13 09:19

Voor Belgen is veilig op de dijk wandelen de Nr1 bezigheid als we aan de kust zijn.

Gast

#165

2015-07-13 20:14

Bericht gehad van De Haan.  De aanpassing van het parkeerbeleid heeft  tot bedoeling minder mobiele mensen de toegang te geven tot de kust.  Resultaat eerste twee weken Wenduine : sommige auto s staan er tot 2 dagen lang.  Eigenaars van de wagens verzetten hun parkeerschijf om de twee uur.  Politie rijdt langs en controleert niet.  Politie stond zelf voor meer dan twee uur op deze parkings zonder parkeerschijf ...

Dat men dan extra blauwe parkings maakt op de tussnestukken (hellingen)

 

Auto's rijden heen en weer en de zwakke weggebruiker moet uit de weg springen ...  Ik dacht dat Wenduine kind-, wandel- en fietsvriendelijk was.  Het tegendeel is waar.  Ik weet op wie te stemmen de volgende keer.

Bepaalde handelszaken (leden van gemeentebestuur) kom ik symbolisch niet meer binnen. Waar zit het gezond verstand van het gemeentebestuur ?  Ze maken zich er echt niet populair mee.

Misschien symbolisch onze gemeentebelastingen maar half betalen ?  We krijgen ook maar half waar voor ons geld.

Wat te zeggen van de eigenaars van een gelijkvloers ?  Zicht op parkings ??? 

Laat de toestand toch zoals vroeger.  Iets wat wenduine uniek maakte, wordt door een paar 'slimme' mensen kapot gemaakt.

Probeer dit eens in De Haan ?  Wat zou de reactie van bewoners daar zijn, meneer de burgemeester ?

Moeten we echt wachten tot er iets gebeurt ? Auto tegen fietser of voetganger ? Tegen go-card ?

Alle gemeenten en steden bannen de wagen uit het centrum en hier gebeurt net het omgekeerde.

Misschien de media meer inschakelen ? Daar kicken de politici op.  Niet op de brief van de gewone burger.  Dat laat hun helemaal koud...

 

 

 


Gast

#166

2015-07-21 20:54

de nieuwe politiek bestaat erin autos meer en meer te weren en hier wordt juist het omgekeerde gedaan. Er is op de kleine familiale zeedijk géén plaats voor gemotoriseerd vervoer en zeker niet met het voorwendsel dat de tientallen parkeerplaatsen daar shopping of horeca zouden mee dienen. FOEI voor deze redenering ! Wie heeft deze parkeerplaatsen aangevraagd???


Gast

#167 blauwe zone / veiligheid / woonerf ZEEDIJK WENDUINE

2015-07-24 14:35

Enorm vervelend die auto's op de dijk en erg voor de eigenaars met appartement op gelijkvloers. hun appartement wordt in een klap een pak minder waard of ze krijgen het niet meer verhuurd.

Ik had meer vakantiegevoel en vooral een veiliger vakantiegevoel zonder auto's. Graag een correcte evaluatie door de gemeente om de auto's te verbieden tijdens de vakantiemaanden!

Familie Franck


Gast

#168

2015-08-08 15:48

Ik zie geen enkele goede reden om daar wel auto's toe te laten. Een zeedijk in een badplaats als Wenduine hoort volledig autovrij te zijn.
Wenduiner

#169 hier parkeren is mensen ambeteren

2015-08-18 11:59

Een schande dat een bestuur zo'n beslissing neemt en er hoewel alles er op wijst dat het een miskleum is (veiligheid, esthetisch, hinder, verzetten parkeerschijven is legio, etc.) er bij blijft!

 

Dit bestuur brengt schade toe aan de reputatie van Wenduine als badplaats in het algemeen en als familiale, kindvriendelijke en kindveilige badplaats in het bijzonder!


Gast

#170

2015-08-30 19:44

Een van de groostste charmes van wenduine was de autovrije dijk. Wij komen hier 66 jaar en onze kinderen en Klein kinderen waren hier veilig

Gast

#171

2015-11-10 09:47

Een dijk dient voor de wandelaars en de openbare weg voor de mobiliteit. We betalen een fortuin voor een garage en worden geconfronteerd met gratis geparkeerde voertuigen op deze prachtige dijk. Bovendien trekt dit nog meer rondzoekend verkeer aan!