Geen bebouwing in de Schelphoek, een Natura2000 gebied

Rustzoeker

#76 Stop met die onzin!

2014-10-01 19:01

Alles voor het toerisme, in de hoop er veel geld mee te verdienen. Nou, beste heren en dames bestuurders en ontwikkelaars, ziet u hoeveel bezoekers van ons eiland deze petitie getekend hebben? Die alom gewaardeerde toerist, die hier zijn centjes komt spenderen, die blijft straks gewoon weg! Want waarom naar hier komen, terwijl er dichter bij huis een zelfde eenheidsworst aan grootschalige recreatie te vinden is? Wanneer dringt het nu eens tot de gemeente door, dat de aanwezigheid van dit soort prachtige, ruime, stille gebieden, één van de belangrijkste kwaliteiten is van ons eiland? Nee, we richten ons volledig op de water economie! Vandaar een kunstmatig aangelegd park in de Grevelingen, eco-Lodges aan de stilste stukjes dijk en kust, liefst nog wat huisjes op het strand en o ja, ook nog zo'n "inspiratus fellatus" aan de Brouwersdam! Beste mensen, met dit soort waanzin jagen we iedereen weg en blijven de inwoners straks achter met een paar grote blokken beton zonder bestemming.

m de zwart

#77

2014-10-02 15:14

Schouwen Duivelland. Help! Het karakter van de Schelphoek wordt vermoord!

Wat is de betekenis en het karakter van de plek de Schelphoek.

 

Er is stilte, soms het geluid van een meeuw, weidsheid, eindeloze gladde watervlaktes, waarin een eenzaam caisson opgesloten ligt, een prachtig vergezicht, een horizon slechts onderbroken door de Plompe toren, een adembenemende zonsondergang van purperroze tot gentiaan. Het is een plek om de zeelucht in te ademen, om verliefd op te zijn en om te omarmen.  Hier ligt een plan om slechts voor 120 mensen een zorgcentrum van 10.000 m2 van 15 meter hoog te bouwen. Dit  is karaktermoord.

Wat Schouwen Duivelland ontbeerd is een visionair, die de belangen van deze plek beschermt. Deze plek is heel bijzonder en zeldzaam. Wat zijn de drijfveren om hier te bouwen in een tijd waarin gebouwen alleen gesloopt worden vanwege de overschotten aan vierkante meters. Nieuwe lege plekken worden juist gecreëerd om parken aan te leggen en vrije tijd door te kunnen brengen. Ook worden bestaande gebouwen aangepast aan nieuwe functies. Nieuwbouw is passé! Advies aan de initiatiefnemers van het zorgcentrum: Zoek een leeg bestaand gebouw op een andere mooie plek en bewaar het huidige karakter van de Schelphoek voor de volgende generaties.


Gast

#78

2014-10-02 15:53

wij komen al jaren voor de natuur in de schelphoek voor de fauna,dit is zo,n speciaal stukje zeeland ,nee geen bebouwing

Gast

#79

2014-10-02 20:56

En zo gaat heel het Schouwen-Duivelandse landschap naar de haaien.
Een gigaplan op de Brouwersdam.
Een landschapverpestend speeltoestel bij Scharendijke
Een afschuwelijk windmolenproject.
En vervolgens de Schelphoek naar de haaien.
Maar wat wil je : Allemaal groot geld, met de stromannen op de juiste plaats !

Gast

#80

2014-10-03 17:59

Zoek maximaal publiciteit. Uw "tegenstander" beschikt over politieke en andere vriendjes en beschikt over ruime fondsen.

Gast

#81

2014-10-03 18:13

Betonnen blok geen gezicht ,beter schelphoek in
oude staat terug brengen met haven en cafè.

Gast

#82

2014-10-07 10:33

Weer een prestige object van de gemeente die zich in de luren laat leggen door een projectontwikkelaar die alleen maar oog heeft voor zn eigen banksaldo

Gast

#83

2014-10-08 20:26

Het is mijn eiland en ik wil niet dat die mooie natuur daar opgeofferd wordt desnoods gaan we er hard ertegenaan
Politicus

#84

2014-10-10 17:14

Met de publicatie in 'Wereldregio'

"Zorghotel met 120 kamers komt er niet" lijkt de aanval op de zuidkant van Schouwen-Duiveland afgeslagen.

Dit betekent voor de tegenstanders van grootschalige bebouwing in het Schelphoekgebied echter hooguit dat er een slag is gewonnen, maar nog niet de oorlog.

Het lot van de Schelphoek is handen van de politiek en dat blijft het nog even. Anders gezegd: Stoer roepen dat 10.000 m2 te veel van het goede is, maar straks wellicht instemmen met 8.000 m2. Ik sta nergens meer verbaasd van.

Dus doorgaan met actie tot er een definitief NEEN ligt voor grootschalige bebouwing.

 


Gast

#85 Re:

2014-10-11 06:52

#80: -  

 Publiciteit zoeken valt niet mee, omdat dit, duidelijk, in de regie van dit plan is meegenomen. Mensen die publiciteit zoeken krijgen overal de volgende reactie:

Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw nieuwstip. We zijn er van overtuigd dat hier voor
Omroep Zeeland op termijn een onderwerp in zit. Ons inziens loopt u op dit
moment nog ''voor de fanfare uit''. Ik snap dat dat in uw belang is. Qua
nieuws denken wij dat we hier in een later stadium moeten aanhaken. Voor de
omroep is het van belang dat er ook nieuws ''te zien'' is. Kortom, zodra de
werkzaamheden op gang zijn, zouden wij willen aanhaken. Dat zou ook
mogelijk zijn als er actie wordt gevoerd tegen de ontwikkelingen daar. Wij
zouden het op prijs stellen als u ons op de hoogte houdt.

Met vriendelijke groet
OMROEP ZEELAND

Koen Mijnheer
senior eindredacteur


Gast

#86

2014-10-14 00:02

tekenen graag

Gast

#87

2014-10-17 07:53

een mooi natuurgebied dat zo moet blijven. Uiteindelijk zijn het weer projectontwikkelaars die hier weer denken een (financiële) slag te kunnen slaan.
Partij eigenbelang

#88 Onverstandig

2014-10-17 12:36

Ingezonden brief in de Wereldregio van de eigenaren van hotel Schelphoek (familie Bosland) gelezen.

De inhoud daarvan maakt duidelijk wat velen al wisten. Zij hebben zich met 'huid en haar' uitgeleverd aan de initiatiefnemers van het zorghotel. Ze zijn met hun hotel part of de deal. Anders gezegd: ze pleiten alleen voor hun eigen (economisch) belang. Dat voor die belangen een fantastisch gebied geofferd moet worden daar laten ze zich blijkbaar weinig aan gelegen liggen.

Een argument als 'werkgelegenheid' wordt er aan de haren bijgesleept. Er valt namelijk ook een stuk werkgelegenheid weg, omdat bebouwing van de zuidkust van Schouwen en zeker in het Schelphoekgebied ongetwijfeld veel toeristen weg zal jagen.

Om nog maar te zwijgen over het door hen geopeerde idee dat de huizenprijzen zouden stijgen. Onzin, dalen zullen ze bedoelen zeker in Serooskerke.

En dat een dergelijk complex door plaatselijke aannnemers gebouwd zou worden, geloof er maar niets van.

Dit soort argumentatie onstaat vaak als er sprake is van ernstige vormen van belangenverstrengeling.

Het zou verstandiger zijn geweest van de uitbaters van 'HRC de Schelphoek' om de ingezonden brief achterwege te laten. Ik denk eerder dat ze zich hiermee zelf in de voet hebben geschoten.

 

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2014-10-21 20:34


gast

#90

2014-10-21 20:57

abcdef abcdef

Mooi al die publiciteit in de media, maar het burgerinitiatief Schelphoek heeft uw steun nog steeds hard nodig. Nog niets is beslist en het kan nog alle kanten op. Hoe meer handtekeningen, hoe sterker de stem tegen deze belachelijke plannen.


Gast

#91

2014-10-26 21:26

Zoals het is is het prima, natuur en recreatie worden op deze onzinnige manier steeds schaarser er blijft niks meer over voor de recreant!

Gast

#92

2014-10-30 13:06

Goede actie.
Want hoe halen ze het in hun bolle hoofd om dat te gaan verbouwen.
Hoe krijgen ze het verzonnen het gaat alleen maar om het grote geld en zeker niet meer om de natuur.

Gast

#93

2014-11-23 20:35

De denker

    Dit mag niet gebeuren Er zyn geen woorden voor De hebzucht van de   project ontwikkelaars

is schynbaar grenzeloos

ehtiek

#94 natuurbederf

2014-11-30 01:15

Dit mooie stukje natuur mag niet ten prooi vallen aan projektontwikkelaars

Wethouder(s) ken je verantwoordelijkheid over dit gebied en val niet voor het geld/eer.

Het moet toch veel meer voldoening geven iets moois in stand te houden dan mee te werken aan 

een aanslag op een natuurgebied!

Ellie

#95

2014-11-30 23:21

Ik heb hier maar één woord voor : BEZOPEN !Laat de natuur hier blijven zoals hij is, veel te mooi om te bebouwen.

M. Romeyn

#96 Schelphoek

2014-12-01 12:34

Hoe is het mogelijk om op zo’n beetje de mooiste plek van Schouwen Duiveland  (en misschien juist wel daarom!) het absurde plan op te vatten om het te gaan bebouwen?!

Ik zou me als gemeente kapot schamen voor zo’n bestuurlijk onbeholpen plan en zo snel mogelijk deze idiotie als een uitglijder beschouwen en in de prullenmand gooien, en er nooit meer op terugkomen.

 

Lily Lorenz

#97 Schelphoek

2014-12-01 12:58

 

alles van waarde is weerloos

wordt van aanraakbaarheid rijk

en aan alles gelijk

lucebert

  • De keuze voor bebouwing op deze plek heeft verstrekkende gevolgen en dient geen enkel belang van omwonenden, recreanten, gebruikers en genieters van dit unieke gebied, integendeel. Waarom gaat Nederland toch zo slecht om met zijn kroonjuwelen? Omdat het om geld gaat; wint de handelaar het dan altijd?!
  • De verstoring van de natuur, de verstoring  alleen al door een bouwproces, de verstoring door kunstlicht en van avondrust in dit natuurgebied. Bij de kosten van dit project dienen dan ook de kosten van project Tureluur bijgeteld te worden want ook in dit natuurgebied zijn die verstoringen merkbaar.                                                                                                         Bij dit bestuur gaat natuurbescherming en natuur vernietiging hand in hand.
  • De Schelphoek is een buiten-museum. De geschiedenis van de ramp van 1953 is hier zo zichtbaar, zo duidelijk.

Gast

#98

2014-12-23 13:08

Zo als ik vernomen heb willen ze er nu weer een Hotel gaan bouwen.Hoe dommer kun je dan nog worden als je weet dat een net nieuw gebouwd hotel op westerschouwen al weer failiet is.OW ja .Daar zijn verschillende redenen voor.1 Daarvan is fraude.
Alles voor de toerist op dit eiland.De bewoners van schouwen gaan in Middelburg,Vlissingen en Goes hun ding doen omdat er hier niks of veel te donders duur te kopen valt.Wat in houd dat de middenstanders s'winters zowat niet kunnen overleven omdat die en de gemeente gefocust zijn op toeristen.Het gevold dat winkels moeten sluiten.Ouderen die er steeds meer komen,kunnen hun boodschap dus ook niet meer in het dorp halen,dus ook stukken minder socialiteit.Het gevolg daarvan is dat er minder toeristen zullen komen omdat er o.a. leegstand en geen winkels meer zijn.Een goed voorbeeld daarvan is Haamstede.Focus eerst op de bewoners waardoor de toerist weer zal komen/blijven.Dus een bebouwing in de Schelphoek is uit den boze en oer dom.

Gast

#99

2015-04-17 08:57

Waanzin op het hoogste niveau. Goede landbouwgrond moest opgeofferd worden aan de natuur door plan Tureluur en een prachtig stukje bestaande natuur moet zonodig bebouwd gaan worden.

Gast

#100

2015-04-17 15:19

Er wordt al zoveel gebouwd in en langs de natuur en laat de Schelphoek met rust! We mogen trots zijn op alle vogels in dit gebied en vooral de rust, laten we dit zo houden. Het plan was afgeketst en nu toch weer een nieuw plan. Ik ben zeker tegen. Luister naar de bevolking!

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...