Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Eis het ontslag van Jozias van Aartsen.


Gast

#8076 Rutte: Holocaust ontkennen moet kunnen

2014-08-23 09:35

abcdef abcdef

Oh vandaar dat premier Rutte bange Joodse kinderen niet gerustgesteld heeft zoals hij wel heeft gedaan met Marokkaanse kinderen in het Jeugdjournaal.  Dood aan de Joden is toch de overtreffende trap van minder, minder, minder meneer Rutte?

Wat een hypocriet is deze man toch, wat een slapjanus zoals hij probeert grenzen te stellen aan ISIS.  Zelden zoveel slapheid gezien bij een leider. Hij moet eencursus gaan volgens; hoe kom ik over als leider...

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2009/5/Rutte-Holocaust--ontkennen-moet-kunnen-ELSEVIER235171W/

 


Gast

#8077 VN-Veiligheidsraad:IS uitbannen

2014-08-23 09:47

 Terreurgroep IS moet verslagen worden
 en de intolerantie,haat en het geweld  
 moeten worden uitgebannen. Dat stelt de 
 VN-Veiligheidsraad in reactie op de    
 moord op journalist James Foley.       
                                        
 De raad noemt de moord een "tragische  
 herinnering aan het gevaar waaraan     
 journalisten in Syrië iedere dag worden
 blootgesteld". De leden stellen dat het 
 incident laat zien hoe wreed de        
 strijders van IS zijn.                 
                                        
 De leden van de raad roepen overheden  
 en organisaties op om gezamenlijk de   
 strijd aan te blijven gaan tegen IS    
 al-Nusra en andere groepen die gelieerd
 zijn aan al-Qaida.

Gast

#8078 Samsom:meer lef bij integratie

2014-08-23 09:50

 De oorlogen in het Midden-Oosten en  
 de crisis in Oekraïne hebben spanningen
 tussen bevolkingsgroepen naar Nederland
 gebracht. Dat schrijft PvdA-leider      
 Samsom in de Volkskrant.               
                                        
 Hij zegt dat de hele zomer "het ene na 
 het andere afschuwelijke bericht over  
 onze schermen rolde". Hij verwijst naar 
 "de extreme barbarij van IS", die ook in
 Nederland sympathie en aanhang vindt.  
                                        
 Volgens de PvdA-fractievoorzitter moet 
 de wet actiever worden toegepast om de 
 rechtsstaat te beschermen. Ook pleit hij
 voor "meer lef om elkaar aan te spreken
 op gebrekkige integratie" en een       
 consequente aanpak van discriminatie.

Gast

#8079 Hamas steunt gang Abbas naar internationaal strafhof

2014-08-23 09:51

Hamas staat achter de wens van de Palestijnse president Mahmoud Abbas om lid te worden van het Internationaal Strafhof (ICC). Dat heeft Hamasleider Moussa Abu Marzouk op zijn facebookpagina geschreven.

Hamas heeft het document ondertekend waarin Abbas vraagt om steun voor de aanvraag van het lidmaatschap, aldus Abu Marzouk. Een woordvoerder van Hamas, Izzat Rishq, bevestigde dat het document is ondertekend.

Als de Palestijnen zich aansluiten bij het ICC kan Israël, maar ook Hamas, worden aangeklaagd voor oorlogsmisdrijven.

Oorlog tussen Israël en Hamas
In juli en begin augustus was de Gazastrook doelwit van een lange reeks Israëlische bombardementen en een militaire grondoperatie. Het Israëlisch offensief was een poging om Hamas te dwingen tot het stoppen van het afvuren van raketten op Israëlische steden. Bij de strijd tussen Israël en Hamas kwamen zo'n zeventig Israëli's om en stierven ruim tweeduizend Palestijnen. 

Onderhandelingen in Egypte hebben tot een fragiel staakt-het-vuren geleid. Dit is echter de afgelopen dagen van beide kanten meerdere keren geschonden. De beschietingen over en weer zijn wel minder hevig dan in juli het geval was. 

Beide kanten zouden zich volgens de VN schuldig hebben gemaakt aan mensenrechtenschendingen. Het Israëlische geweld werd door de buitenwereld als disproportioneel bekritiseerd. Hamas zou de levens van burgers in gevaar brengen door zich te verschansen in dichtbevolkte wijken.

 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/3723726/2014/08/23/Hamas-steunt-gang-Abbas-naar-internationaal-strafhof.dhtml


Gast

#8080 Re: VN-Veiligheidsraad:IS uitbannen

2014-08-23 09:53

#8077: - VN-Veiligheidsraad:IS uitbannen 

Laat deze hypocrieten beginnen met het beschermen van de Joden.  Al jarenlang is de haat richting Joden gaande en keek men weg.

Men wordt al jarenlang gewaarschuwd voor het gif vanuit de Islam en men deed het af als onderbuikgevoelens of erger nog je was een racist.

 

 

 

 


Gast

#8081 Samsom: 'We moeten steviger op eigen benen staan'

2014-08-23 09:54

OPINIE We mogen de fragiele vooruitgang in Nederland niet laten wegspoelen door de rampspoed elders, schrijft PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom.

Velen van ons gingen deze zomer in met een langzaam groeiend gevoel van optimisme. Nog lang niet alle problemen waren opgelost, maar wie begin juli de sfeer onder vakantiegangers proefde op de vliegvelden en bij de wegrestaurants bemerkte veel meer optimisme dan een jaar eerder.
 
Hoe anders liep het. De gehele zomer rolde het ene na het andere afschuwelijke bericht over onze schermen. En Nederland werd daarbij vol in het hart geraakt. De ramp met vlucht MH17 onderstreepte welke verschrikkelijke gevolgen een conflict 'ver van ons bed' ook voor Nederland kan hebben. Machteloos keken we hoe het geweld in Oekraïne de terugkomst van de slachtoffers bemoeilijkte. Die machteloze woede bekruipt ons ook als we zien hoe de barbaren van de Islamitische Staat (IS) bevolkingsgroepen terroriseren, verjagen en uitmoorden. Als we tot onze afschuw bemerken dat IS ook hier aanhangers heeft. Of als we zien hoe mensen in Gaza en Israël geslachtofferd worden in een conflict dat louter verliezers kent. 

Geopolitieke onrust
Een aantal jaren geleden ondervonden Nederland en de wereld de desastreuze gevolgen van een instortende financiële sector. En net nu Nederland en Europa de weg omhoog in lijken te zetten, nemen de ontwikkelingen in de wereld andermaal een wending. Het zijn geen eenmalige gebeurtenissen. De toenemende geopolitieke onrust, de botsing van onze waarden van rechtvaardigheid en vooruitgang met die van geweld, (religieuze) onderdrukking en reactionaire idealen, de schaarser wordende energievoorraden; het zijn langetermijnontwikkelingen die nu in een stroomversnelling zijn beland. 

Het drukt ons weer met de neus op de feiten. Onze dromen over vrede, stabiliteit en welvaart worden lang niet door iedereen gedeeld en te vaak wreed verstoord. Een samenleving waarin ieder talent tot bloei kan komen, ongeacht inkomen of afkomst; waarin mensen kunnen rekenen op werk of een helpende hand als er tijdelijk geen werk is; waarin de welvaart ook voor volgende generaties wordt veilig gesteld. Idealen die telkens opnieuw veroverd moeten worden. Dat is de grotere opdracht waar we de komende jaren voor staan. De zomer van 2014 heeft duidelijk gemaakt dat de 21ste eeuw echt is uitgebroken. We staan voor nieuwe opgaven.

Extreme reacties
De oorlogen elders brengen spanningen rechtstreeks naar Nederland. De begrijpelijke solidarisering met het onbeschrijfelijke leed in Gaza leidt tot tegenover elkaar staande groepen in Nederland. De extreme barbarij van IS zorgt ook hier voor extreme reacties. De voedingsbodem voor wederzijds onbegrip of zelfs haat blijkt helaas nog vruchtbaar in Nederland. Discriminatie is overal vindbaar en te veel jongeren met een allochtone afkomst voelen steeds minder verbinding met de Nederlandse waarden. Als ordehandhaver kwam ik in Amsterdam regelmatig tegenover Marokkaanse jongens te staan die nadrukkelijk naar 'jullie' politie en 'jullie' rechters verwezen; als maakten zij geen onderdeel uit van 'onze' rechtsstaat. 

Er gaat ook veel goed, maar we mogen die fragiele vooruitgang nu niet laten wegspoelen door de oorlogen elders. Dat betekent dat er op alle fronten een tandje bij moet. Meer lef om elkaar aan te spreken op gebrekkige integratie. Een consequente aanpak van discriminatie in iedere vorm. En meer weerbaarheid tegen de elementen die onze kernwaarden ondergraven. De rechtsstaat is een onschendbaar principe, maar de vormgeving is niet statisch. We moeten actiever wetten toepassen en zo nodig aanpassen om de rechtsstaat te kunnen beschermen tegen hen die haar ondermijnen. Van de PvdA mag worden verwacht die ze nooit en te nimmer gevangen wordt in naïviteit. Net zo min als in obsessie. Makkelijke kretologie maakt een rechtsstaat niet weerbaarder, maar kwetsbaarder. We moeten juist de gematigde krachten versterken en verbinden.

Economie moet robuuster
Nieuwe dreiging vanuit andere delen van de wereld maakt ook duidelijk dat we grotendeels afhankelijk zijn van stabiliteit om ons heen. Ook hier moeten we de naïviteit achter ons laten. Diplomatieke en ontwikkelingsinspanningen zijn niet altruïstisch, maar voor een fors deel ook in ons eigen belang. Dat betekent niet verder afbouwen, maar versterken. Een veranderende wereld heeft ook gevolgen voor Defensie. En tegelijk is duidelijk dat geen enkele investering de Nederlandse krijgsmacht in zijn eentje afdoende toerust voor de dreigingen in de wereld. Een radicale versnelling van de Europese defensiesamenwerking is nodig. Pas dan renderen investeringen in capaciteit ook echt. 

De internationale crises leren ons dat onze economie veel robuuster moet worden. Minder afhankelijk van de grillen van de financiële sector en van de import van olie en gas uit Rusland of het Midden-Oosten. Dat betekent meer inzetten op innovatieve maakindustrie, op familiebedrijven. Door radicaler te kiezen voor techniekonderwijs, voor de stimulering van het mkb, voor duurzame energie. Nederland heeft daarvoor ongekende mogelijkheden. We zijn een potentiële wereldspeler op het gebied van offshore duurzame energiewinning. De chemie kan zichzelf en Nederland een toekomst bezorgen met een radicale omslag naar biogrondstoffen. 

Niet somberen
Ons dichtbebouwde land is uiterst geschikt voor de aanstormende doorbraak op zonne-energie en elektrisch rijden. Er is een overheid nodig die meer dan in het verleden sturing geeft aan de richting van onze economie. Als we nu meer ambitie tonen, liggen nieuwe duurzame vooruitgang en nieuwe banen in het verschiet. 

Er is ondanks de nieuwe realiteit dan ook geen reden tot somberen. We zijn een prachtig, sterk land met een groot gevoel van saamhorigheid. De manier waarop Nederland met de vliegramp is omgegaan toonde dat andermaal aan. Het wordt niet allemaal minder. We zijn juist op zoek naar méér. Meer stabiliteit, meer duurzaamheid, meer welzijn. Meer optimisme, meer visie, meer samenwerking. Daar ligt het Nederland van de toekomst. De toekomst van onze kinderen. De PvdA wil samen met anderen werken aan dat land van rechtvaardigheid en vooruitgang. Ook nu het moeilijk is, juist nu het moeilijk is.

Diederik Samsom is politiek leider van de PvdA en voorzitter van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3723314/2014/08/23/Samsom-We-moeten-steviger-op-eigen-benen-staan.dhtml


Gast

#8082 Re: Samsom:meer lef bij integratie

2014-08-23 09:55

#8078: - Samsom:meer lef bij integratie 

 Samsom is de grootse sukkel die er rondloopt. Deze man is niet alleen hypocriet, maar ook erg angstig net als Rutte en net als Van Aartsen.  De heer Opstelten is te oud (lijkt wel dement) en moet opstappen, deze man is al heel lang zijn geloofwaardigheid kwijt.


Gast

#8083 Re: Re: Samsom:meer lef bij integratie

2014-08-23 09:57

#8082: - Re: Samsom:meer lef bij integratie 

 Zeker, het enige intelligente wezen op deze planeet ben jij. Ieder ander is een sukkel die niets weet en niets kan.


Gast

#8084 Haagse ISIS-groep duikt onder

2014-08-23 10:05

DEN HAAG - 

Extremistische ISIS-aanhangers in de Haagse Schilderswijk zijn afgelopen week ondergedoken na een storm van kritiek en bedreigingen uit de eigen moslimgemeenschap.

 

 Wat een verlicht volk is het toch.

 

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22997338/__ISIS-groep_duikt_onder__.html


Gast

#8085 Rutte: Holocaust ontkennen moet kunnen (wat een zak hooi)

2014-08-23 10:08

 

Oh vandaar dat premier Rutte bange Joodse kinderen niet gerustgesteld heeft zoals hij wel heeft gedaan met Marokkaanse kinderen in het Jeugdjournaal.  Dood aan de Joden is toch de overtreffende trap van minder, minder, minder meneer Rutte?

Wat een hypocriet is deze man toch, wat een slapjanus zoals hij probeert grenzen te stellen aan ISIS.  Zelden zoveel slapheid gezien bij een leider. Hij moet een cursus gaan volgens; hoe kom ik over als leider...

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2009/5/Rutte-Holocaust--ontkennen-moet-kunnen-ELSEVIER235171W/

 

 

 


Gast

#8086 Re: Rutte: Holocaust ontkennen moet kunnen (wat een zak hooi)

2014-08-23 10:22

#8085: - Rutte: Holocaust ontkennen moet kunnen (wat een zak hooi)  Hij moet eencursus gaan volgens;

 Ik weet ook nog wel een cursusje voor jou.


Gast

#8087

2014-08-23 10:45

Iedereen die (ruim 25 jaar geleden) dit aan zag komen en ons wijst/heeft gewezen op het gevaar (gif) voor onze democratie:

Anton Constandse
Hans Janmaat
Pim Fortuyn
Theo van Gogh
Pamela Hemelrijk
Ayaan Hirsi Ali
Afshin Ellian
Leon de Winter
Geert Wilders


Haatzaaiers, fascisten, racisten, nazi' etc. werden/ worden degenen genoemd als ze de moed hadden kritiek te uiten op de Islam, of op het verderfelijke gedrag van Marokkanen.

Zie hier wegkijkers van Nederland de uitkomst van wat u al die jaren zo gekoesterd heeft, u die met uw selectief verontwaardige reacties alles bagatelliseerde, veroordeelde, afdeed als onderbuik gevoelens, of angst voor vreemde luchtjes in het portiek etc. etc.

Zie hier de uitkomst. De wereldvrede wordt bedreigd. Joden en homo's worden gehaat en belaagd in Nederland en heel veel andere landen en dat is al jaren aan de gang.

Stop met wegkijken en sta op tegen het GIF vanuit de Islam! Islam is geen vrede, kijk om u heen en zie de ellende van haat, misbruik, onderdrukking, verdeel en heers, macht en controle door middel van extreem veel geweld.


Gast

#8088

2014-08-23 10:51

Rutte: Holocaust ontkennen moet kunnen

2014-08-23 10:35

Oh vandaar dat premier Rutte bange Joodse kinderen niet gerustgesteld heeft zoals hij wel heeft gedaan met Marokkaanse kinderen in het Jeugdjournaal.  Dood aan de Joden is toch de overtreffende trap van minder, minder, minder meneer Rutte?

Wat een hypocriet is deze man toch, wat een slapjanus zoals hij probeert grenzen te stellen aan ISIS.  Zelden zoveel slapheid gezien bij een leider. Hij moet eencursus gaan volgens; hoe kom ik over als leider...

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2009/5/Rutte-Holocaust--ontkennen-moet-kunnen-ELSEVIER235171W/


Gast

#8089 Re:

2014-08-23 10:54

#8088: -  

 Het grappige is, dat zelfs de PVV tegen het voorstel van Rutte was, hoewel het voorstel van Rutte o.a. juist een Geert Wilders zou vrijpleiten van vervolging voor zijn uitspraken. Grappig hoe een balletje kan rollen.


Gast

#8090 Re:

2014-08-23 10:56

#8088: -  

 Hé lullo, die uitspraak van Rutte is van 2009. We leven nu in 2014. The times they are a-changin'.


Gast

#8091

2014-08-23 10:58

Wie wel juridische middelen heeft om een gooier van een theelichthoudertje voor meer dan een jaar op te kunnen sluiten, kan zich niet meer verbergen achter het argument dat iets juridisch niet mogelijk is. Wie in staat is om een cartoonist met 10 man sterk op te pakken kan nu alleen maar onwil worden aangerekend. Wie in staat is om een politiek leider aan te klagen wegens een opinie delict, heeft nu geen argument meer om niets te doen.

Als er voorbedrukte aangifteformulieren worden gemaakt en aangifte 'feestjes' worden georganiseerd( zelfs bij mensen thuis kwam de politie) t.b.v. een opgeblazen incident, kan een Burgemeester zich niet meer verschuilen achter een gebrek van capaciteit. Hij laat de Joodse gemeenschap in de kou staan.

 

 


Gast

#8092 Islam is vrede

2014-08-23 10:59

#8090: - Re:  

 

Iedereen die (ruim 25 jaar geleden) dit aan zag komen en ons wijst/heeft gewezen op het gevaar (gif) voor onze democratie:

Anton Constandse
Hans Janmaat
Pim Fortuyn
Theo van Gogh
Pamela Hemelrijk
Ayaan Hirsi Ali
Afshin Ellian
Leon de Winter
Geert Wilders


Haatzaaiers, fascisten, racisten, nazi' etc. werden/ worden degenen genoemd als ze de moed hadden kritiek te uiten op de Islam, of op het verderfelijke gedrag van Marokkanen.

Zie hier wegkijkers van Nederland de uitkomst van wat u al die jaren zo gekoesterd heeft, u die met uw selectief verontwaardige reacties alles bagatelliseerde, veroordeelde, afdeed als onderbuik gevoelens, of angst voor vreemde luchtjes in het portiek etc. etc.

Zie hier de uitkomst. De wereldvrede wordt bedreigd. Joden en homo's worden gehaat en belaagd in Nederland en heel veel andere landen en dat is al jaren aan de gang.

Stop met wegkijken en sta op tegen het GIF vanuit de Islam! Islam is geen vrede, kijk om u heen en zie de ellende van haat, misbruik, onderdrukking, verdeel en heers, macht en controle door middel van extreem veel geweld.

 


Gast

#8093 Re:

2014-08-23 11:00

#8091: -  

 Omdat appels peren zijn, is het gooien van tomaten toegestaan.


Gast

#8094

2014-08-23 11:00

Als we willen dat het stopt, dan stopt het. Je moet het hard genoeg willen, met elkaar, zij aan zij, en voor niets wijken.

Geef het moorddadige ISIS haattuig geen seconde de kans te hopen dat wij een stap terug doen, maar ontneem ze die hoop.

Onthoud dat ze niets zijn behalve hun haat, dat ze geen eigenwaarde hebben. Alleen hun haat. En die bezit hen. Maar hun haat tegen alles dat anders is, is eigenlijk de haat tegen zichzelf.

Dat ze nooit, gewoon, met vriendjes kind zijn geweest. Dat ze de taal die ook van hen een succes had kunnen maken, niet goed spreken waardoor ze op school achter bleven en ze allemaal wegstroomden naar het praktijkonderwijs - ondanks dat een normale vertegenwoordiging het IQ moet hebben voor hoger onderwijs. Ze haten zichzelf, ze haten de achterlijke sociale omstandigheden waar ze uit komen.

Ze schamen zich voor hun ouders en daarover haten ze zichzelf weer.

Hun enige uitweg uit deze put van minderwaardigheid is de verheerlijking van een imaginair verleden en de volledige onderwerping aan een repressieve orthodoxie.

Het geluk dat zij daarin vinden is de sexuele bevrediging van de vernedering. Ze roepen de suprematie van de Islam uit om eindelijk bij iets groots te horen.

Maar hoe harder ze schreeuwen, hoe harder de echo verraad dat het gebouw van hun gedachten leeg is. Hun enige hoop op de toekomst komt voort uit hun gedrag van vernietiging dat zo kenmerkend is voor mensen zonder eigenwaarde.

Hun enige beeld van de toekomst is er een van dood en verderf. De leugen van de jihad drijft hen voort. Het is de overwinning van de haat, van de God van het gehenna. De haat die als voortrazend vuur alles op zijn pad verteert.

Maar aan het eind verteert het ook zichzelf. Heel het Midden-Oosten valt er aan ten prooi.

En er is maar een weg uit dit dal: laat ze hun haat, laat ze aan hun eigen haat ten onder gaan.'

 


Gast

#8095 Re: Islam is vrede

2014-08-23 11:00

#8092: - Islam is vrede 

 En als altijd geen enkel antwoord op een vraag. Randdebiel.


Gast

#8096 Re:

2014-08-23 11:01

#8094: -   Als we willen dat het stopt, dan stopt het.

 Doe dat dan. Ik wil het. Stop maar. Nu.


Gast

#8097 Stop de Jodenhaat

2014-08-23 11:01


Gast

#8098 Jodenhaat onlosmakelijk verbonden met de Islam

2014-08-23 11:06

'Wie over ‘gaskamers' en ‘vergassingen' hoort spreken moet zich onmiddellijk realiseren dat voor het bestaan daarvan geen forensisch-wetenschappelijke bewijzen zijn gevonden, maar dat een veelvoud aan overtuigende forensische feiten voorhanden is die op het tegendeel wijzen. Geen van de vele getuigenissen toont overtuigend aan dat ze wél bestaan hebben. Het is steeds ‘van horen zeggen', uit de tweede of derde hand. Zolang onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, vergelijkbaar met dat bij andere criminele feiten, niet als uitgangspunt wordt geaccepteerd, kan aan de Joodse Holocaust Versie geen geloof worden gehecht.'

 

http://www.radioislam.org/nederlands/complete-feiten-over-de-holocaust/complete-feiten-over-de-holocaust.html#1


Gast

#8099 Re: Stop de Jodenhaat

2014-08-23 11:06

#8097: - Stop de Jodenhaat 

 Inderdaad, net zo'n flagrante onzin.

Kanker petitie starter ga maar snel dood

#8100 Re: Weg met ISIS tuig in Nederland, stop de Jodenhaat

2014-08-23 11:07

#8028: - Weg met ISIS tuig in Nederland, stop de Jodenhaat 

 Hoe wereldvreemd moet je zijn om een petitie te houden tegen iets dat al een geruimetijd I.S heet en geen ISIS.

Hoe achterlijk moet je zijn dat je abdsoluut niet de grondwet kent en kan weten dat dit een totaal zinloze belachelijke aktie is ala Geert Wilders.

20 jaar roep toeteren maar helemaal niets hebben gedaan en opgelost.

Je mag gewoon een fan van I.S zijn binnen ons koningkrijk der Nederlanden.

Je kunt I.S fans die hier geboren en getogen zijn niet wegsturen naar een ander land dit is hun land.

Wij hebben vrijheid in het hebben van een mening en in het denken.

Rechs extremistische kut nazi die willen dit graag anders zien.