Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Eis het ontslag van Jozias van Aartsen.


Gast

#6701

2014-08-07 17:47

 

 

Waarom geil je op geweld, wildplakkert?

 

 

Kies een pseudoniem

#6702 Onderwerp

2014-08-07 17:56

 Pas 36pt, hoor. 't Is maar dat je 't weet.


Gast

#6703 11.000 kinderen dood in Syrië

2014-08-07 18:05

 

 

 

 

http://nos.nl/artikel/578771-11000-kinderen-dood-in-syrie.html

 

Waar blijven de hypocrieten die demonstreren tegen de Joden?

 

Ruim 11.000 kinderen zijn omgekomen in Syrië sinds de oorlog daar bijna drie jaar geleden uitbrak. Honderden kinderen zijn doodgeschoten door sluipschutters. Dat blijkt uit cijfers van de Britse denktank Oxford Research Group waar de BBC over schrijft.

Ook zijn kinderen, waarvan sommigen slechts 1 jaar oud waren, geëxecuteerd. De denktank meldt dat het om 764 executies gaat. Ook zijn er ruim honderd kinderen gemarteld. De meeste jonge dodelijke slachtoffers vielen bij bomaanvallen en beschietingen in wijken waar ze woonden.

Vooral jongens

De Oxford Research Group heeft het dodental in Syrië onderzocht van maart 2011 tot augustus 2013. Daarbij kwam naar voren dat de meeste slachtoffers onder de 18 jongens zijn; ruim twee keer zo veel als meisjes. De meeste jongens waren tussen de 13 en 17 jaar oud.

De meeste kinderen kwamen om in de provincie Aleppo. Daar vielen 2223 slachtoffers.


Gast

#6704 Islamitische terreurorganisaties: Geweld in naam van de profeet

2014-08-07 18:06



 

tienduizenden slachtoffers en ik hoor de Jodenhaters niet? Waarom is dat?

Is dat omdat ze moslim zijn en geen Jood zijn?

Hebben zij (moslims) extra privileges en mogen zij dus zoveel slachtoffers maken, zeg maar 10000 x meer ?

Boko Haram

De ontvoering van 276 schoolmeisjes in april van dit jaar maakte Boko Haram uit Nigeria internationaal berucht. Zowel christenen als moslims zijn doelwit van de organisatie. Boko Haram heeft de afgelopen jaren meerdere aanslagen gepleegd op islamitische geestelijken die het geweld van de groepering hadden veroordeeld.

De beweging ontstond in 2002 in het islamitische noorden van het land. Boko Haram ontpopte zich als een soort 'Afrikaanse Taliban', die streeft naar strenge shariawetgeving en alle moderniteit wil uitroeien. Aan westerse cultuuruitingen en niet-islamitisch onderwijs heeft de sekte een grote hekel. 

De organisatie is bezig met een ongekende terreurcampagne - alleen dit jaar al was Boko Haram verantwoordelijk voor de dood van circa 2000 mensen. Afgelopen week werd de noordelijke stad Damaturu nog opgeschrikt door een dodelijke aanslag.

Die droeg duidelijk de signatuur van Boko Haram, want hij was gericht tegen een van oorsprong westers fenomeen: voetballiefhebbers die naar de wedstrijd Brazilië - Mexico stonden te kijken kwamen om het leven door een autobom.

 

ISIS (Islamitische Staat in Irak en al-Sham)

Onthoofdingen, executies en zelfs kruisigingen. Het geweld dat de strijders van ISIS op hun vijanden loslaten is extreem en de groepering etaleert het zelf uitgebreid: via internet verspreiden de aanhangers niet alleen hun boodschap, maar ook foto's en video's van het geweld dat ze gebruiken.

Ook nieuwe rekruten, onder wie vermoedelijk honderden Europeanen, werft ISIS volop via internet. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof riep internetbedrijven en -providers afgelopen week dan ook op de radicale uitingen van jihadisten te verwijderen. 

Hoewel ISIS zich bedient van moderne communicatiemiddelen, is het ultieme doel van de organisatie een terugkeer naar het kalifaat: een islamitische staat met puristische, islamitische leefregels. Die shariastaat moet er komen in Irak en de Levant (al-Sham), grofweg het westelijke deel van het Midden-Oosten, waaronder Syrië. 

ISIS komt voort uit radicale soennitische milities in Irak die zich verwant voelden aan al-Qaeda en sinds het uitbreken van de Irakoorlog in 2003 tegen de Amerikanen en daarna ook tegen de centrale regering in Bagdad vochten.

Vervolgens mengden ze zich in de burgeroorlog in buurland Syrië, waar ze meevochten tegen het regime. Er barstte echter ook een machtsstrijd los tussen ISIS en al-Nusra, de officiële tak van al-Qaeda in het verscheurde land. De partijen voeren onderling oorlog. 

De afgelopen weken begon ISIS een verrassingsoffensief in Irak, met succes: strijders namen de controle over in diverse steden, waaronder Mosul, de tweede stad van het land. In Fallujah waren ze al langer de baas. Een van de verklaringen daarvoor is dat ISIS steun geniet binnen de soennitische bevolking, die zich gemarginaliseerd voelt door de sjiitische premier Nouri al-Maliki.

 

Al-Qaeda

De naam al-Qaeda betekent 'de basis' en dat is precies wat de terreurorganisatie voor veel van haar zusters is. De doelen zijn nog altijd die van de oprichter, de inmiddels gedode Osama bin-Laden. De seculiere, door het Westen 'gecorrumpeerde' leiders van de landen in het Midden-Oosten moeten plaatsmaken voor 'zuivere' islamitische leiders.

Alle Amerikaanse militaire, economische en culturele invloed moet uit het Midden-Oosten verdwijnen. Dat dit ook de positie van Israël ernstig zou verzwakken, is volgens al-Qaeda mooi meegenomen.

De aanslagen van 11 september 2011 op vier doelen in de Verenigde Staten zijn de bekendste van het netwerk, dat veelal gelijktijdig op verschillende plekken toeslaat. Zo ontploften in 1998 tegelijk bommen bij de Amerikaanse ambassades in de Keniaanse hoofdstad Nairobi en de Tanzaniaanse stad Dar es Salaam.

Ondanks de aanval op de al-Qaedabases in Afghanistan is de organisatie nog altijd actief. Er zijn banden met terreurbewegingen in het Midden-Oosten, Azië en Afrika en al-Qaeda was verantwoordelijk voor de training van veel kleine cellen en eenlingen, zogeheten 'lone wolves'.

Sommige terreurexperts geloven echter dat de lokale terreurbewegingen vooral het 'merk' al-Qaeda gebruiken, maar dat het internationaal leiderschap van de beweging niet meer bestaat.

 

Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb

De Nederlander Sjaak Rijke is nog altijd in handen van Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM), de Noord-Afrikaanse tak van de terreurbeweging die hem in 2011 in de Malinese stad Timboektoe ontvoerde. 

Als Salafistische Groepering voor Prediking en Strijd was de organisatie betrokken bij de burgeroorlog in Algerije in de jaren 90, maar inmiddels is het werkterrein vergroot naar Marokko, Tunesië, Libië en Mauritanië en de naam veranderd. 

De onrust in het noorden van Mali leverde AQIM nieuw werkterrein. De banden die de al-Qaeda-afdeling met de Tuaregrebellen heeft zorgen ervoor dat Mali een van de nieuwe hotspots van het terrorisme is.

 

Al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland

Anarchie heerst in Jemen en daarmee biedt het land een belangrijke voedingsbodem voor terrorisme. Al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (AQAP) is een van de aggressiefste aftakkingen van de terreurbeweging.

Teruggekeerde rebellen tegen het Sovjetregime in Afghanistan begonnen de beweging, die vooral uit Jeminieten bestaat. Doel is in Jemen en Saudië-Arabië een strengislamitische staat te stichten. Net als veel andere terreurbewegingen financiert AQAP zijn acties met ontvoeringen en drugshandel.

 

Taliban

Het doel van de Taliban om in Afghanistan de islamitische wetgeving, sharia, in te voeren, slaagde in 1996 toen de groepering de macht in het al decennia lang door oorlog verscheurde land in handen kreeg.

Vijf jaar lang gold de strenge wet van de Taliban, waarbij mensenrechten op grote schaal werden geschonden en de bewegingsvrijheid, de medische zorg en onderwijs sterk werden beperkt. Vrouwen hadden vrijwel geen rechten meer.

Het Westen greep pas in toen de oorsprong van de aanslagen op 11 september 2001 in Afghanistan bleek te liggen.

De Taliban zijn door de oorlog in Afghanistan sterk verzwakt, maar hebben zich gehergroepeerd en worden verantwoordelijk gehouden voor 80 procent van de burgerslachtoffers in het land.

 

Al Shabaab

De puinhoop is in Somalië zo mogelijk nog groter dan in Jemen. Wetteloosheid heerst en er is dan ook vrijwel geen betere plek voor een terreurorganisatie als Al-Shabaab om tot bloei te komen.

Begonnen als militante jongerenbeweging van een orde die invoering van de sharia nastreefde, pleegde Al-Shabaab aanslagen op te uitdagend geklede burgers, journalisten en soldaten. De financiering kwam vermoedelijk onder meer van de piraterij die voor de kust van Somalië actief is.

Het Keniaanse leger verklaarde in 2011 de oorlog aan de beweging, waardoor Al-Shabaab zijn vizier naar dat land verlegde. Een gewelddadige aanval op een winkelcentrum in Nairobi eiste in 2013 zeker 60 burgerlevens. Afgelopen week werden nog bloedige aanslagen in het land gepleegd, waarvan de beweging in één geval de verantwoordelijkheid opeiste.

 

Jemaah Islamiyah

De Indonesische terreurbeweging Jemaah Islamiyah zat in 2002 achter de bomaanslagen op Bali, waardoor 202 mensen om het leven kwamen, onder wie vier Nederlanders. Jemaah Islamiyah streeft naar een islamitische staat in Indonesië, Maleisië, Singapore en Brunei en in het zuiden van de Filipijnen en Thailand. 

De organisatie, die eveneens verwant is aan al-Qaeda, heeft haar wortels in de Indonesische organisatie Darul Islam, een radicale moslimsgroep die zich verzette tegen de Nederlandse kolonisatie en tegen de onafhankelijke republiek erna, omdat die veel te seculier zou zijn.

Ondanks grote aanslagen op de Australische ambassade in Jakarta (2004) en het Marriot Hotel in die stad (2003) is Jemaah Islamiyah de laatste jaren zijn slagkracht verloren. 

 

Abu Sayyaf

Ook de Filipijnse terreurbeweging Abu Sayyaf staat bekend om zijn ontvoeringen, waarvan onder anderen de Nederlander Ewold Horn al sinds 2012 het slachtoffer is. Op de zuidelijke eilanden van de Filipijnen strijdt Abu Sayyaf formeel voor de vorming van een grote strengislamitische staat in een groot deel van Zuidoost-Azië.

De groepering past terreurtechnieken echter vooral toe voor geldelijk gewin, waardoor de lijn tussen terrorisme en georganiseerde misdaad wel erg vaag wordt.


Gast

#6706

2014-08-07 18:09

Wie wel juridische middelen heeft om een gooier van een theelichthoudertje voor meer dan een jaar op te kunnen sluiten, kan zich niet meer verbergen achter het argument dat iets juridisch iets niet mogelijk is. Wie in staat is om een cartoonist met 10 man sterk op te pakken kan nu alleen maar onwil worden aangerekend. Wie in staat is om een politiek leider aan te klagen wegens een opinie delict, heeft nu geen argument meer om niets te doen.

Als er voorbedrukte aangifteformulieren worden gemaakt en aangifte 'feestjes' worden georganiseerd( zelfs bij mensen thuis kwam de politie) t.b.v. een opgeblazen incident, kan een Burgemeester zich niet meer verschuilen achter een gebrek van capaciteit. Hij laat de Joodse gemeenschap in de kou staan.


Heer Van Aartsen, er is opgeroepen tot: 'dood aan alle Joden'. De hitlergroet is gebracht, de ISIS vlag (vlag van een zeer moorddadige zeer zieke organisatie), deze werd getoond, verslaggevers werden ernstig bedreigd.

En dan laat Van Aartsen via zijn woordvoerders weten dat er geen grenzen zijn overschreden?


Stop deze waanzin in ons land, wordt wakker!

Als het fout loopt -en dat is nu reeds gaande- dan staan de wegkijkers (zij die nu stil blijven) en de hypocriete T-shirt dragers 'met ik ben ook Marokkaan' wel vooraan om te melden dat ze diep geschokt zijn!


Gast

#6707

2014-08-07 18:19

 Bekende Nederlanders hebben zich in  
 een grote advertentie in De Telegraaf  
 uitgesproken tegen het toenemende      
 antisemitisme in ons land. "Kritiek op 
 Israël? Oké. Jodenhaat? Nee!", schrijven 
 zij op de achterpagina van de krant.   
                                        
 "In Nederland moet iedereen veilig en  
 in vrede kunnen wonen, ook de           
 Nederlandse Joden. Ongeacht wat er in   
 Israël gebeurt", schrijven onder anderen
 oud-premier Balkenende, voetbaltrainer  
 Van Gaal, cabaretier Van 't Hek en ABN  
 Amro-topman Zalm. Geert Wilders wilde   
 tekenen, maar is niet op de lijst gezet.
                                        
 Het CIDI verwijt Wilders dat hij de    
 islam de schuld geeft van Jodenhaat.

Gast

#6708

2014-08-07 18:19

 

Gaan nu wat ogen open? Of blijven we nog steeds wegkijken?

 


Gast

#6709 Re:

2014-08-07 18:38

#6707: -    Het CIDI verwijt Wilders dat hij de islam de schuld geeft van Jodenhaat.

 Koop je daar toch een t-shirt van, wildplakkert.


Gast

#6710 t is zo voorbij

2014-08-07 18:55

Obama ruimt dat geitenneukkalifaat vannacht nog op. Die hollandse relmurkjes komen in ieder geval niet meer terug, als daar een A-10 warthog overheenratelt. Wij in Den Haag nog ff zondag laten zien wie de baas is en die pissebedden kunnen weer 10 jaar onder de stenen kruipen.


Gast

#6711 Re: t is zo voorbij

2014-08-07 19:14

#6710: - t is zo voorbij 

 En niet het flauwste benul dat dat wat jij zegt minstens even verwerpelijk is als alles wat tijdens de demonstratie gezegd werd, nietwaar?


Gast

#6712 Re: Re: t is zo voorbij

2014-08-07 19:27

#6711: - Re: t is zo voorbij 

 verwerpelijk is dat je niets doet. Kwaad verdelgt men met kwaad. En weer komt de USA to the rescue. Net als 70 jaar geleden. Maar drink jij nog maar een bakje thee muts


Gast

#6713 Re: Re: Re: t is zo voorbij

2014-08-07 19:30

#6712: - Re: Re: t is zo voorbij 

Kwaad kun je niet met kwaad bestrijden, want dat lokt alleen nieuw kwaad uit. Vijfduizend jaren van geschreven geschiedenis bewijzen precies dat. Maar negeer ook dat maar. Staat wel zo ruig.

En over 'USA to the rescue' zullen we het maar even niet hebben. De enorme problemen in de regio zijn niet in het laatst ook door de USA gecreëerd. Vergeten, alweer?

Bovendien heet het nieuws "Obama overweegt". Is toch iets anders dan "ruimt vannacht nog op".


Gast

#6714

2014-08-07 19:37

"Obama overweegt actie boven Irak"

donderdag 7 aug 2014

Volgens de New York Times overweegt president Obama zijn luchtmacht boven Noord-Irak in te zetten om naar schatting 45.000 leden van niet-islamitische minderheden te hulp te komen. Nadat die voor oprukkende ISIS-troepen waren gevlucht, zitten die nu zonder voedsel of water vast in het Sinjar-gebergte.

Volgens de New York Times bespreekt Obama met zijn staf de mogelijkheden om hen te hulp te komen. Gedacht wordt aan luchtaanvallen op de ISIS-troepen aan de voet van het gebergte en het droppen van voedsel en geneesmiddelen voor de vluchtelingen.

Een woordvoerder van het Witte Huis zei tegen persbureau Reuters dat de problemen van Irak niet langs militaire weg opgelost kunnen worden.

Humanitaire ramp

Een regeringsfunctionaris zei tegen de krant dat een besluit snel wordt verwacht, omdat de situatie op een humanitaire ramp dreigt uit te lopen.

Tot dusver weigert de Amerikaanse regering tegen de ISIS-troepen in actie te komen, zolang premier Maliki niet is opgestapt. Volgens de Amerikanen staat de premier effectief optreden tegen ISIS in de weg, omdat hij er niet in slaagt een gezamenlijk front van sjiieten en soennieten tegen ISIS te vormen.


Gast

#6715 Re: Re: Re: Re: t is zo voorbij

2014-08-07 19:39

#6713: - Re: Re: Re: t is zo voorbij 

 verleden bla bla. We leven in t heden en er is een tumor aan de gang die duizenden mensen over de kling jaagt. Arabische liga, EU, alles laat t lekker begaan. Kom er maar in USA. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.


Gast

#6716 Re: Re: Re: Re: Re: t is zo voorbij

2014-08-07 19:44

#6715: - Re: Re: Re: Re: t is zo voorbij 

 Morgen is jouw heden ook verleden. Wie van het verleden niet wil leren, zal nooit leren.

En hoe zijn de wonden geheeld die de VS in maar liefst twee oorlogen in Irak hebben geslagen? Gaat stukken beter nu voor de bevolking aldaar, nietwaar?

Tuurlijk joh, sla de regio nog een keer plat, heeft de bevolking weer tien jaren nodig om te herstellen. Die zullen dat ongetwijfeld ook zonder morren nu weer laten gebeuren, dat een wildvreemde, die daar helemaal niets te zoeken heeft, al voor de derde keer je land komt kapot maken. Maar wat kan het jou schelen.

En we zien toch ook aan Afghanistan, waar nu alles pais en vree is sinds de Amerikanen daar huis gehouden hebben. En Korea, Vietnam, geheel Midden- en Zuidamerika. Maar ja, dat is verleden, dat wil jij niet horen.


Gast

#6717

2014-08-07 19:47

Isis zijn terroristen afmaken


Gast

#6718

2014-08-07 19:51

Sabotage kernreactor Belgie. Nee hoor lekker blijven kijken en de oorspronkelijke bewoners t gezellig laten maken. Tot er een haatbaard met een pickup jouw vinexwijk inrijdt


Gast

#6719

2014-08-07 19:54

Geheugensteuntje nodig voor jouw 'hulp' van de VS?

"Onderstaand bericht maakt duidelijk dat de donorconferentie in Parijs voor hulp aan Libanon wat de VS betreft niet zo zeer gaat om het vooral getroffen Zuiden van Libanon te helpen maar om militaire hulp te bieden aan de huidige regering. Verder zijn de leningen bedoelt om een neoliberale politiek onder andere door middel van privatiseringen af te dwingen. Het is dan ook een gotspe dat de conferentie zou gaan over wederopbouw zoals ook in bijna alle mainstream media wordt gesteld. De VS en Soennitisch heersers doen precies wat ze Iran en Syrië de hele tijd verwijten. Libanon heeft een staatsschuld van ongeveer 30 miljard euro vooral opgebouwd na de burgeroorlog door opeenvolgende regeringen die vooral de vrije markt omhelsden. De bewindvoerders van die regeringen behoren meestal tot de rijkste van Libanon zo ook hun families. Nieuwe leningen en 'giften' zullen deels gebruikt worden om vorige leningen af te lossen. U.S. To Pledge $770 Million in Aid to Lebanon The U.S. will pledge 770 million dollars in new aid to Lebanon as part of a major international drive to rebuild the country and bolster the embattled government of Prime Minister Fouad Saniora, U.S. Secretary of State Condoleezza Rice said Wednesday. Rice said the package, to be formally unveiled Thursday at an international donors' conference in Paris, would bring total U.S. assistance to Lebanon to more than a billion dollars since a devastating 34-day war last July and August between Israel and Hizbullah. "The president will request of the Congress 770 million dollars in support for Lebanon," she told reporters accompanying her from Washington to Paris. She said about two-thirds of the new aid would go to strengthen Lebanon's security forces with training and equipment, and to fund reconstruction projects. The remaining 250 million dollars will be direct assistance to Saniora's administration, which has just unveiled a controversial five-year economic reform plan to cope with rebuilding efforts and more than 41 billion dollar public debt. Before the war, annual U.S. aid to Lebanon averaged between 30 and 40 million dollars per year, officials said. Lebanese officials have said they need several billion dollars to rebuild villages and infrastructure damaged in the Israeli offensive sparked by Hizbullah's kidnapping of two Israeli soldiers in a cross-border raid in July. Rice linked the latest U.S. aid, and other pledges expected during Thursday's 30-nation donors meeting, to efforts to strengthen Saniora's government in a power struggle with Hizbullah and allied Syrian-backed parties in Lebanon. Hizbullah-led protests against Saniora and his reform plan erupted into violence Tuesday that left five people dead and 133 wounded. "Yesterday's events if anything make more important a message from the international community that it supports the democratically elected government of Lebanon," said Rice, who is scheduled to meet with Saniora early Thursday. She called the protests and violence "irresponsible" and "an effort to provoke, an effort to intimidate" Saniora. Hizbullah has denounced Saniora as a puppet of the West and is seeking to topple his government or force a power-sharing deal that would leave Hizbullah and its allies with veto power in cabinet. U.S. President George Bush accused Syria in his State of the Union speech Tuesday of using Hizbulah to reassert its control over Lebanon, which Damascus occupied for decades until popular protests forced it to withdraw its forces in 2005. Rice said she hoped the pro-Syrian camp "would not want to push Lebanon into open conflict and to kill lots of innocent Lebanese to pursue their political goals." The United States has already pledged 231 million dollars in government aid to Lebanon since the summer war, including 39 million dollars to provide vehicles, communications equipment, night vision goggles and training to Lebanon's army. Under the terms of a U.N.-brokered ceasefire that ended the fighting, the army deployed for the first time in more than 20 years in south Lebanon along Israel's border and also began patrolling the frontier with Syria. A senior official accompanying Rice said the direct aid will be tied to "benchmarks" in the implementation of Saniora's five-year reform plan, which calls for raising some taxes and privatizing the country's electricity and mobile phone sectors. Another 280 million will provide training, equipment and small arms to the army and police, while 184 million will help fund international peacekeepers deployed in south Lebanon under the U.N. ceasefire, the official said. A group of U.S. corporate leaders, including the chief executive of Intel, will also on Thursday announce major workforce training and telecommunications infrastructure investment projects for Lebanon, another official said. Rice said she was confident Saniora had the "mettle" to follow through on the reforms, unlike a plan announced by Beirut at the last Paris donors' conference in 2002 which never took effect.(AFP) Beirut, 25 Jan 07, 00:03 De 'hulp' van de VS aan LibanonUNITED STATES: $770 million, conditional on approval of U.S. Congress. A senior U.S. official said it would include $250 million in cash transfers tied to economic reforms. A further $220 million will fund Lebanese military equipment and training. $184 million goes to support the international peacekeeping mission, $60 million to train and equip security forces, $50 million to fund reconstruction projects and $5.5 million for demining.Van de 770 miljoen dollar gaat dus 50 miljoen naar daadwerkelijk wederopbouw projecten en 5.5 miljoen naar het opruimen van mijnen.De volledige lijst van donors volgen persburo Reuters:Paris 3: List of Lebanon aid donors January 25, 2007# SAUDI ARABIA: Foreign Minister Prince Saud al-Faisal said Saudi Arabia would give $1.0 billion to help development projects and a further $100 million in budget support.# UNITED STATES: $770 million, conditional on approval of U.S. Congress. A senior U.S. official said it would include $250 million in cash transfers tied to economic reforms. A further $220 million will fund Lebanese military equipment and training. $184 million goes to support the international peacekeeping mission, $60 million to train and equip security forces, $50 million to fund reconstruction projects and $5.5 million for demining.# ARAB MONETARY FUND: $700 million over the next five years.# WORLD BANK: $700 million in additional funding to support implementation of the government's program. Up to $400 million could be made available this year.# FRANCE: 500 million euro ($649.4 million) loan "with very favorable conditions". # EUROPEAN UNION: Almost 400 million euros of additional aid in the form of grants and loans.# EUROPEAN INVESTMENT BANK: 960 million euros divided into 400 million euros for priority investments, notably in the electricity sector, and 560 million for the private sector.# UNITED ARAB EMIRATES: $300 million.# ARAB INVESTMENT BANK: $250 million.# ISLAMIC DEVELOPMENT BANK: Financial package of $250 million for social services and basic infrastructure.# BRITAIN: $48 million to U.N. agency dealing with refugees in Lebanon and $115 million over the next four years for reconstruction projects with no conditions.# BELGIUM: 20 million euros.# OMAN: $10 million.# ITALY: 120 million euros, made up of 65 million euros in low interest rate credits and a gift of 55 million euros. It also offered a suspension of Lebanon's commercial debt repayments to Italy.# SPAIN: 35 million euro grant in 2007-2008.# BRAZIL: $1 million donation.# MALAYSIA: $1 million, prepared to discuss rescheduling existing bond maturities.# SWEDEN: 4.5 million euros, all channeled through the United Nations Development Program.# AUSTRIA: 1 million euros to help improve living conditions and for economic reforms# SLOVENIA: 100,000 euros in 2007.# GREECE: 5 million euros for reconstruction.# IRELAND: 2 million euros, as grant with no conditions.# GERMANY: About 103 million euros, including about 63 million euros for reconstruction work and 40 million euros for equipping security forces on the Lebanese border.# NORWAY: $15 million for activities including coastal management, the petroleum sector, support for Palestinian refugees and work against cluster munitions.# EGYPT: $44 million for rebuilding infrastructure.# CANADA: 20 million Canadian dollars ($17 million).# DENMARK: $3.5 million, focused on improving lives of people in south Lebanon.# SOUTH KOREA: $1 million.# CHINA: 30 million yuan ($3.86 million).# AUSTRALIA: 5 million Australian dollars ($3.9 million) for U.N. and related relief activities, planning to allocate a further A$2 million to high priority community action programs. "

Is dat waar we op zitten te wachten? Nog meer wapengekletter? Waarvan bewezen is dat het nog nooit iets heeft opgelost?


Gast

#6720 Re:

2014-08-07 19:56

#6718: -  

Waarom leg je mensen woorden in de mond? Als ik zeg dat ordinair spierballenvertoon nog nooit iets heeft opgelost, betekent dat toch niet dat ik het prima vindt dat terroristen aanslagen plegen?


Gast

#6721

2014-08-07 20:11

Ik ben een tolerante autochtoon. Jij klinkt als een soenniet. We gaan er niet uitkomen. Prettige avond


Gast

#6722 Re:

2014-08-07 20:12

#6721: -  

 Ik ben geen soenniet (waarom denk je dat überhaupt?) en jij bent allesbehalve tolerant. Prettige avond.


Gast

#6723

2014-08-07 21:02

Kijk op Geenstijl. Usa is al bexig.

Q.

#6724 Re:

2014-08-07 21:13

#6701: -  

 Diegene die jij wildplakkert noemt kickt niet op geweld, maar laat zien waar IS voor staat. En jij wil met dit soort mensen nog kopjes thee drinken en onderhandelen. Droom lekker verder.

Wat ik trouwens ook frappant vind dat je het er over hebt dat geweld niet wordt opgelost met geweld, terwijl jezelf hier alleen maar loopt te schreeuwen met je grote letters om te overheersen.

 


Gast

#6725 Re: Re:

2014-08-07 21:21

#6724: Q. - Re:  

Het feit dat je spreekt over "dit soort mensen" toont al aan dat je blik ernstig vernauwt is door al je vooroordelen.

De wildplakkert kickt wel degelijk op geweld, want dat is wat hij iedereen ingevraagd al dagenlang, zonder onderbreking, in een oneindige reeks van herhalingen en zonder enige nuance onder de neus wrijft. Dat is niet waar IS voor staat, maar wat de symptomen zijn van hun volstrekt verkeerde aanpak: namelijk met geweld menen iets te kunnen afdwingen.

Iedere keer als ik hem liet zien dat zijn "visie" een incorrecte tunnelvisie is, heeft hij geen beter antwoord dan nieuwe lijstjes met slachtoffers, liefst kinderen, liefst zoveel mogelijk, liefst zo jong mogelijk.

Of enige van die lijstjes correct zijn, vraag jij je niet af?