Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Eis het ontslag van Jozias van Aartsen.


Gast

#6476

2014-08-05 10:25

 

Waarom geil je zo op geweld, wildplakkert? De lijstjes met slachtoffers kunnen je niet lang genoeg zijn.

 


Gast

#6477 Onbegrijpelijk dat Westen ogen sluit voor christenvervolging

2014-08-05 10:26

In Mosul kregen christenen de keuze: bekering tot de islam, het betalen van extra belasting, of de dood. Trouw aan hun principes sloegen ze op de vlucht. Massaal. Waar is nu het Westen, dat zich zo betrokken toont bij andere getroffen groepen?

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/7/Onbegrijpelijk-dat-het-Westen-blind-is-voor-christenvervolging-1567635W/

 

Selectieve verontwaardiging?


Gast

#6478 Islamitische terreurorganisaties: Geweld in naam van de profeet

2014-08-05 10:29

tienduizenden slachtoffers en ik hoor de Jodenhaters niet? Waarom is dat? Is dat omdat ze moslim zijn? Hebben zij extra privileges?

Boko Haram

De ontvoering van 276 schoolmeisjes in april van dit jaar maakte Boko Haram uit Nigeria internationaal berucht. Zowel christenen als moslims zijn doelwit van de organisatie. Boko Haram heeft de afgelopen jaren meerdere aanslagen gepleegd op islamitische geestelijken die het geweld van de groepering hadden veroordeeld.

De beweging ontstond in 2002 in het islamitische noorden van het land. Boko Haram ontpopte zich als een soort 'Afrikaanse Taliban', die streeft naar strenge shariawetgeving en alle moderniteit wil uitroeien. Aan westerse cultuuruitingen en niet-islamitisch onderwijs heeft de sekte een grote hekel. 

De organisatie is bezig met een ongekende terreurcampagne - alleen dit jaar al was Boko Haram verantwoordelijk voor de dood van circa 2000 mensen. Afgelopen week werd de noordelijke stad Damaturu nog opgeschrikt door een dodelijke aanslag.

Die droeg duidelijk de signatuur van Boko Haram, want hij was gericht tegen een van oorsprong westers fenomeen: voetballiefhebbers die naar de wedstrijd Brazilië - Mexico stonden te kijken kwamen om het leven door een autobom.

 

ISIS (Islamitische Staat in Irak en al-Sham)

Onthoofdingen, executies en zelfs kruisigingen. Het geweld dat de strijders van ISIS op hun vijanden loslaten is extreem en de groepering etaleert het zelf uitgebreid: via internet verspreiden de aanhangers niet alleen hun boodschap, maar ook foto's en video's van het geweld dat ze gebruiken.

Ook nieuwe rekruten, onder wie vermoedelijk honderden Europeanen, werft ISIS volop via internet. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof riep internetbedrijven en -providers afgelopen week dan ook op de radicale uitingen van jihadisten te verwijderen. 

Hoewel ISIS zich bedient van moderne communicatiemiddelen, is het ultieme doel van de organisatie een terugkeer naar het kalifaat: een islamitische staat met puristische, islamitische leefregels. Die shariastaat moet er komen in Irak en de Levant (al-Sham), grofweg het westelijke deel van het Midden-Oosten, waaronder Syrië. 

ISIS komt voort uit radicale soennitische milities in Irak die zich verwant voelden aan al-Qaeda en sinds het uitbreken van de Irakoorlog in 2003 tegen de Amerikanen en daarna ook tegen de centrale regering in Bagdad vochten.

Vervolgens mengden ze zich in de burgeroorlog in buurland Syrië, waar ze meevochten tegen het regime. Er barstte echter ook een machtsstrijd los tussen ISIS en al-Nusra, de officiële tak van al-Qaeda in het verscheurde land. De partijen voeren onderling oorlog. 

De afgelopen weken begon ISIS een verrassingsoffensief in Irak, met succes: strijders namen de controle over in diverse steden, waaronder Mosul, de tweede stad van het land. In Fallujah waren ze al langer de baas. Een van de verklaringen daarvoor is dat ISIS steun geniet binnen de soennitische bevolking, die zich gemarginaliseerd voelt door de sjiitische premier Nouri al-Maliki.

 

Al-Qaeda

De naam al-Qaeda betekent 'de basis' en dat is precies wat de terreurorganisatie voor veel van haar zusters is. De doelen zijn nog altijd die van de oprichter, de inmiddels gedode Osama bin-Laden. De seculiere, door het Westen 'gecorrumpeerde' leiders van de landen in het Midden-Oosten moeten plaatsmaken voor 'zuivere' islamitische leiders.

Alle Amerikaanse militaire, economische en culturele invloed moet uit het Midden-Oosten verdwijnen. Dat dit ook de positie van Israël ernstig zou verzwakken, is volgens al-Qaeda mooi meegenomen.

De aanslagen van 11 september 2011 op vier doelen in de Verenigde Staten zijn de bekendste van het netwerk, dat veelal gelijktijdig op verschillende plekken toeslaat. Zo ontploften in 1998 tegelijk bommen bij de Amerikaanse ambassades in de Keniaanse hoofdstad Nairobi en de Tanzaniaanse stad Dar es Salaam.

Ondanks de aanval op de al-Qaedabases in Afghanistan is de organisatie nog altijd actief. Er zijn banden met terreurbewegingen in het Midden-Oosten, Azië en Afrika en al-Qaeda was verantwoordelijk voor de training van veel kleine cellen en eenlingen, zogeheten 'lone wolves'.

Sommige terreurexperts geloven echter dat de lokale terreurbewegingen vooral het 'merk' al-Qaeda gebruiken, maar dat het internationaal leiderschap van de beweging niet meer bestaat.

 

Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb

De Nederlander Sjaak Rijke is nog altijd in handen van Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM), de Noord-Afrikaanse tak van de terreurbeweging die hem in 2011 in de Malinese stad Timboektoe ontvoerde. 

Als Salafistische Groepering voor Prediking en Strijd was de organisatie betrokken bij de burgeroorlog in Algerije in de jaren 90, maar inmiddels is het werkterrein vergroot naar Marokko, Tunesië, Libië en Mauritanië en de naam veranderd. 

De onrust in het noorden van Mali leverde AQIM nieuw werkterrein. De banden die de al-Qaeda-afdeling met de Tuaregrebellen heeft zorgen ervoor dat Mali een van de nieuwe hotspots van het terrorisme is.

 

Al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland

Anarchie heerst in Jemen en daarmee biedt het land een belangrijke voedingsbodem voor terrorisme. Al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (AQAP) is een van de aggressiefste aftakkingen van de terreurbeweging.

Teruggekeerde rebellen tegen het Sovjetregime in Afghanistan begonnen de beweging, die vooral uit Jeminieten bestaat. Doel is in Jemen en Saudië-Arabië een strengislamitische staat te stichten. Net als veel andere terreurbewegingen financiert AQAP zijn acties met ontvoeringen en drugshandel.

 

Taliban

Het doel van de Taliban om in Afghanistan de islamitische wetgeving, sharia, in te voeren, slaagde in 1996 toen de groepering de macht in het al decennia lang door oorlog verscheurde land in handen kreeg.

Vijf jaar lang gold de strenge wet van de Taliban, waarbij mensenrechten op grote schaal werden geschonden en de bewegingsvrijheid, de medische zorg en onderwijs sterk werden beperkt. Vrouwen hadden vrijwel geen rechten meer.

Het Westen greep pas in toen de oorsprong van de aanslagen op 11 september 2001 in Afghanistan bleek te liggen.

De Taliban zijn door de oorlog in Afghanistan sterk verzwakt, maar hebben zich gehergroepeerd en worden verantwoordelijk gehouden voor 80 procent van de burgerslachtoffers in het land.

 

Al Shabaab

De puinhoop is in Somalië zo mogelijk nog groter dan in Jemen. Wetteloosheid heerst en er is dan ook vrijwel geen betere plek voor een terreurorganisatie als Al-Shabaab om tot bloei te komen.

Begonnen als militante jongerenbeweging van een orde die invoering van de sharia nastreefde, pleegde Al-Shabaab aanslagen op te uitdagend geklede burgers, journalisten en soldaten. De financiering kwam vermoedelijk onder meer van de piraterij die voor de kust van Somalië actief is.

Het Keniaanse leger verklaarde in 2011 de oorlog aan de beweging, waardoor Al-Shabaab zijn vizier naar dat land verlegde. Een gewelddadige aanval op een winkelcentrum in Nairobi eiste in 2013 zeker 60 burgerlevens. Afgelopen week werden nog bloedige aanslagen in het land gepleegd, waarvan de beweging in één geval de verantwoordelijkheid opeiste.

 

Jemaah Islamiyah

De Indonesische terreurbeweging Jemaah Islamiyah zat in 2002 achter de bomaanslagen op Bali, waardoor 202 mensen om het leven kwamen, onder wie vier Nederlanders. Jemaah Islamiyah streeft naar een islamitische staat in Indonesië, Maleisië, Singapore en Brunei en in het zuiden van de Filipijnen en Thailand. 

De organisatie, die eveneens verwant is aan al-Qaeda, heeft haar wortels in de Indonesische organisatie Darul Islam, een radicale moslimsgroep die zich verzette tegen de Nederlandse kolonisatie en tegen de onafhankelijke republiek erna, omdat die veel te seculier zou zijn.

Ondanks grote aanslagen op de Australische ambassade in Jakarta (2004) en het Marriot Hotel in die stad (2003) is Jemaah Islamiyah de laatste jaren zijn slagkracht verloren. 

 

Abu Sayyaf

Ook de Filipijnse terreurbeweging Abu Sayyaf staat bekend om zijn ontvoeringen, waarvan onder anderen de Nederlander Ewold Horn al sinds 2012 het slachtoffer is. Op de zuidelijke eilanden van de Filipijnen strijdt Abu Sayyaf formeel voor de vorming van een grote strengislamitische staat in een groot deel van Zuidoost-Azië.

De groepering past terreurtechnieken echter vooral toe voor geldelijk gewin, waardoor de lijn tussen terrorisme en georganiseerde misdaad wel erg vaag wordt.

 

 


Gast

#6479

2014-08-05 10:30

 

Waarom — geil — je — zo — op — geweld — wildplakkert?

 

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-08-05 10:30


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-08-05 10:33



Gast

#6482

2014-08-05 10:34

 

Eindelijk je eigen niveau gevonden, wildplakkert?

Zo ziek ben je dus.

 

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-08-05 10:35


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-08-05 10:36



Gast

#6485 Massa-executies door barbaren van ISIS in naam van Allah. Gesteund door wahhabieten uit Saoedi-A

2014-08-05 10:36

#6446: - Massa-executies door barbaren van ISIS in naam van Allah. Gesteund door wahhabieten uit Saoedi-Arabi 

Dit schokte mij nog het meest:

Het is morbide maar als je de nonchalante wijze van vuurwapengebruik ziet van deze IS-duivels... Ze zijn zelfs te lui om hun wapen zuiver te richten, waaruit duidelijk hun intense verachting blijkt voor alles menselijks dat leeft. Elke medicus en gevechtssoldaat weet dat als je de tijd hebt om iemand te treffen met een vuurwapen, een goed gericht schot nagenoeg meteen het bewustzijn kan uitdoven van het slachtoffer. Maar op het fimpje zie je dat de IS-beesten gewoon lukraak kogel na kogel op hun slachtoffers afvuren. Mensen worden in hun schouders getroffen bijvoorbeeld. Ze liggen te creperen....

Duitse soldaten die in 1942 moesten deelnemen aan executies namen nog de 'moeite' gedurende de eerste maanden van de Jodenvervolging goed gericht te schieten zodat het lichamelijk lijden beperkt werd. (die afgrijselijke filmpjes zijn te vinden op internet. ergens hiervoor heb ik er een gepost)

Ik ben me er volledig van bewust dat wat ik hier schrijf heel ver gaat. Maar nogmaals: het volkomen nonchalante vuurwapengebruik getuigd ervan wat voor een afzichtelijke criminelen deze IS- duivels zijn, maar bovendien dat ze plezier hebben in het lijden van mensen. En dat is hèt kenmerk van 100% sadisme

Verschrikkelijk bizar maar feit.

 

Daar blijven ze stil over de Jodenhaters.


Gast

#6486

2014-08-05 10:38

 

Het is je niet gelukt (-:

Je mag nu echt weg.

 


Gast

#6487 Van Aarsten als Burgemeester bent u een grens overgegaan!

2014-08-05 10:38

 

Elke vorm van geloofwaardigheid bent u kwijt.

Als er voorbedrukte aangifteformulieren worden gemaakt en aangifte 'feestjes' worden georganiseerd( zelfs bij mensen thuis kwam de politie) t.b.v. een opgeblazen incident, kan een Burgemeester zich niet meer verschuilen achter een gebrek van capaciteit. Hij laat de Joodse gemeenschap in de kou staan.


Heer Van Aartsen, er is opgeroepen tot: 'dood aan alle Joden'. De hitlergroet is gebracht, de ISIS vlag (vlag van een zeer moorddadige zeer zieke organisatie), deze werd getoond, verslaggevers werden ernstig bedreigd.

En dan laat Van Aartsen via zijn woordvoerders weten dat er geen grenzen zijn overschreden?

U bent als Burgemeester een grens overgegaan, u ben ongeschikt, u verklaart met uw lafhartige gedrag de Joden vogelvrij. Ze hebben hier geen deel van leven meer en dat komt door u!

Welke groep volgt, de homo's?

Stop deze waanzin in ons land, wordt wakker!

 


Gast

#6488 Nooit meer Jodenhaat!

2014-08-05 10:40

 

  In de voorsteden van Parijs en Brussel lopen protesten tegen Joden verschrikkelijk uit de hand. Ook in Nederland groeit de Jodenhaat. Het maakt één ding duidelijk, antisemitisme is levendiger dan ooit.
Jodenhaat in Nederland

Zoals gezegd gaat de Jodenhaat aan Nederland niet voorbij.

  • Afgelopen week werd tijdens een Gaza-demonstratie in Den Haag opgeroepen om ‘alle Joden te doden’.
  • Mensen liepen onherkenbaar rond.
  • Een GeenStijl journaliste werd bijna gelyncht.
  • En aan het einde van de demonstratie werd de Hitlergroet uitgebracht.
  • Een week eerder liep eenzelfde protest ook uit de hand.
  • Demonstranten liepen rond met vlaggen vol hakenkruizen.
  • Zelfs een PVDA-politica deed aan deze demonstratie mee!
  • De Haagse burgemeester Van Aartsen zwijgt. Hij en Nederland lijken de lessen van het verleden niet serieus te nemen.'


http://www.leenardkanselaar.nl/nooit-meer-jodenhaat/

 


Gast

#6489 Onbegrijpelijk dat Westen ogen sluit voor christenvervolging

2014-08-05 10:43

Onbegrijpelijk dat Westen ogen sluit voor christenvervolging

2014-08-05 11:26

In Mosul kregen christenen de keuze: bekering tot de islam, het betalen van extra belasting, of de dood. Trouw aan hun principes sloegen ze op de vlucht. Massaal. Waar is nu het Westen, dat zich zo betrokken toont bij andere getroffen groepen?

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/7/Onbegrijpelijk-dat-het-Westen-blind-is-voor-christenvervolging-1567635W/

 

Selectieve verontwaardiging?


Gast

#6490 http://joodsactueel.be/2014/08/03/symptomatisch-probleem-van-vrt-berichtgeving-hamas-raketten-worden

2014-08-05 10:46

Sinds het begin van de onlusten tussen Israël en Hamas horen we kritiek op de berichtgeving van de VRT. Niet alleen over de “disproportionele” aandacht die dit conflict krijgt in vergelijking met andere oorlogen waar een veelvoud aan slachtoffers vallen, ook over het systematisch weglaten van cruciale informatie.

 

Daar hoor ik de Jodenhaters niet over.

 

 


Gast

#6491

2014-08-05 10:47

 

Waarom blijf je liegen, wildplakkert?

Waarom geef je nooit antwoord op vragen, wildplakkert?

Waarom verstop je je achter rommelige, rammelende tekstjes, wildplakkert?

Waarom verstop je je achter smerige foto's, wildplakkert?

Waarom koester je zo diepgewortelde haat, wildplakkert?

Waarom gun je jezelf geen bezinning, wildplakkert?

 


Gast

#6492 HYPOCRIETEN!

2014-08-05 10:48

Hoe neutraal kun je blijven?

Artsen stellen zich in oorlogen zoveel mogelijk neutraal op, omdat ze ervan overtuigd zijn dat elk leven evenveel waard is. 120 Vlaamse artsen daarentegen niet (DS 25 juli). Zij kozen voor de laffe onverschilligheid in de Syrische burgeroorlog (waar meer dan 160.000 doden zijn gevallen) en brandmerken daarentegen de Gaza-oorlog (1.000 doden, inclusief strijders) als een slachting.

 

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140731_01199073

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-08-05 10:49



Gast

#6494 HYPOCRIETEN

2014-08-05 10:49

!

2014-08-05 11:48

Hoe neutraal kun je blijven?

Artsen stellen zich in oorlogen zoveel mogelijk neutraal op, omdat ze ervan overtuigd zijn dat elk leven evenveel waard is. 120 Vlaamse artsen daarentegen niet (DS 25 juli). Zij kozen voor de laffe onverschilligheid in de Syrische burgeroorlog (waar meer dan 160.000 doden zijn gevallen) en brandmerken daarentegen de Gaza-oorlog (1.000 doden, inclusief strijders) als een slachting.

 

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140731_01199073


Gast

#6495 Massa-executies door barbaren van ISIS in naam van Allah.

2014-08-05 10:50

 

2014-08-05 11:36

#6446: - Massa-executies door barbaren van ISIS in naam van Allah. Gesteund door wahhabieten uit Saoedi-

 

Dit schokte mij nog het meest:

Het is morbide maar als je de nonchalante wijze van vuurwapengebruik ziet van deze IS-duivels... Ze zijn zelfs te lui om hun wapen zuiver te richten, waaruit duidelijk hun intense verachting blijkt voor alles menselijks dat leeft. Elke medicus en gevechtssoldaat weet dat als je de tijd hebt om iemand te treffen met een vuurwapen, een goed gericht schot nagenoeg meteen het bewustzijn kan uitdoven van het slachtoffer. Maar op het fimpje zie je dat de IS-beesten gewoon lukraak kogel na kogel op hun slachtoffers afvuren. Mensen worden in hun schouders getroffen bijvoorbeeld. Ze liggen te creperen....

Duitse soldaten die in 1942 moesten deelnemen aan executies namen nog de 'moeite' gedurende de eerste maanden van de Jodenvervolging goed gericht te schieten zodat het lichamelijk lijden beperkt werd. (die afgrijselijke filmpjes zijn te vinden op internet. ergens hiervoor heb ik er een gepost)

Ik ben me er volledig van bewust dat wat ik hier schrijf heel ver gaat. Maar nogmaals: het volkomen nonchalante vuurwapengebruik getuigd ervan wat voor een afzichtelijke criminelen deze IS- duivels zijn, maar bovendien dat ze plezier hebben in het lijden van mensen. En dat is hèt kenmerk van 100% sadisme

Verschrikkelijk bizar maar feit.

 

Daar blijven ze stil over de Jodenhaters.


Gast

#6496 Hamas gebruiken vrouwen en kinderen als schild

2014-08-05 10:53

https://twitter.com/jk_mane/status/495237309931868161

 

Daar blijven ze stil over de Jodenhaters!


Gast

#6497

2014-08-05 11:00

 

Haatzaaiers, fascisten, racisten, nazi' etc. werden/ worden degenen genoemd als ze de moed hadden kritiek te uiten op de Islam, of op het verderfelijke gedrag van Marokkanen.

Zie hier wegkijkers van Nederland de uitkomst van wat u al die jaren zo gekoesterd heeft, u die met uw selectief verontwaardige reacties alles bagatelliseerde, veroordeelde, afdeed als onderbuik gevoelens, of angst voor vreemde luchtjes in het portiek etc. etc.

Zie hier de uitkomst. Joden worden gehaat en belaagd in Nederland en heel veel andere landen en dat is al jaren aan de gang. Stop met wegkijken en sta op!


Gast

#6498 Re:

2014-08-05 11:07

#6497: -   Zie hier wegkijkers van Nederland de uitkomst van wat u al die jaren zo gekoesterd heeft

 

 Wij, Nederlanders, kunnen niet zien, omdat jij ons steeds een vals beeld voorhoudt.

 


Gast

#6499 Hamas vuurt raketten af vanaf Shifa ziekenhuis – Belgische artsen ijzig stil

2014-08-05 11:11


Gast

#6500 De overtreffende trap van minder, minder, minder is DOOD AAN ALLE JODEN!

2014-08-05 11:12

De overtreffende trap van minder, minder, minder is DOOD AAN ALLE JODEN!