Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Eis het ontslag van Jozias van Aartsen.

De boemerang

#1076 Re: Greetje is de nieuwe Linda Voortman

2014-07-27 20:24

#1066: Kies een pseudoniem - Greetje is de nieuwe Linda Voortman

Door 'tuig' als tuig te behandelen, blijft u afstand in stand houden. U vergeet dan maar voor het gemak dat op den duur en onoverkomelijk de ander u ook als 'tuig' zal zien. Zolang de afstand bestaat krijgt de oplossing geen kans.

De enige mogelijkheid om tot een oplossing te komen is door een dialoog aan te gaan, toenadering te zoeken. Leer elkaars angsten kennen, elkaars afkeren, elkaars drijfveren. Heel goed mogelijk dat we uiteindelijk niet zoveel van elkaar verschillen.

Uiteindelijk willen we allemaal rust, vrede, veiligheid, geborgenheid. Maar door grenzen te trekken en de ander aan die grenzen te houden, hebben we zowel de rust, als de vrede, veiligheid en de geborgenheid gehypothekeerd. Ik spreek niet alleen over landsgrenzen, maar ook culturele grenzen, geloofsgrenzen, de teint van de huid als grens, enzovoorts. Kijk door die grenzen heen en zie dat de ander dezelfde behoeften heeft als u. Vraag u dan af waarom zowel u als die ander de hakken in het zand hebben gezet, zodat geen van u beiden ooit zal bereiken wat u wilt bereiken, om het even welk boek u in de hand heeft of welke kleur uw hand heeft.

De boemerang

#1077 Re:

2014-07-27 20:25

#1069: Goedemorgen - Ik wens Greetje de thuispsychologe veel succes met deze haatzaaiers en haar afwas! Mijn kansberekening is nihil.

En precies daarom is de kans inderdaad nihil. U wilt onderdeel van het probleem blijven, niet onderdeel van de oplossing worden. Jammer, daarmee vergalt u eerst en vooral uw eigen leefwereld, uw eiegen omgeving.


Gast

#1078

2014-07-27 20:27

We zijn te lang te stil geweest, het wordt tijd dat er naar ons wordt geluisterd.

Gast

#1079 Re: Re: Demo rotterdam

2014-07-27 20:29

#15: soemoed - Re: Demo rotterdam

In dat geval ben ik geneigd om te eisen dat alle moslims het land worden uitgezet, want het gros is rascistisch, geweldadig en dief.

Islam is fascisme 2.0 en het word tijd dat de mensen in Europa het recht in eigen handen nemen. Er gaat geen dag, wat zeg ik, geen uur voorbij zonder dat er weer een bericht komt over de misdragingen van moslims in Europa, laat staan ter wereld. Het is geen geloof, het is een doodscultus die vernietigd moet worden. Alleen dan zal de wereld beschaving kennen. Ik roep dus alle moslims op, vertrek naar jullie kalifaat en laat ons met rust.


Gast

#1080

2014-07-27 20:33

ik dacht dat wij met mekaar moesten overeenkomen en niet zo'n gedepasseerde scheldwoorden gebruikt mochten worden op een demonstratie doe zo maar voort en heel het land zal op zijn kop staan doe mee met de extremisten BRAVO mR Jozias van Aartsen u doet uw werk perfekt ik ben fier op u doe zo voort en hollland is een extremiste land in plaats van democratie ofwel is het dat dat u wilt dan doet u een goed werk proficiaat

Gast

#1081

2014-07-27 20:34

grenzen maken een land/stad juist veilig.
De boemerang

#1082 Re: Onderwerp

2014-07-27 20:34

#1060: Kies een pseudoniem - Onderwerp Wat Wilders heeft gezegd is onvergelijkbaar met wat door deze radicale moslims is gezegd. Wat u doet is het kleiner maken deze joden haat en deze agressie naar Nederland toe Ieder mens met een beetje gezond verstand weet dat het voornaamelijk Marokkanen zijn . Dat mag best benoemd worden is niks mis mee. Deze groep is een zeer ernstige probleemgroep die niet alleen laf is, maar ook opportunistisch is en hypocriet. Ze houden hun laffe mond als het ellende is door moslims in andere moslimlanden. Kijk naar landen om ons heen en de toenemende Jodenhaat en dan weet u dat het voornamelijk moslims zijn. De nieuwe nazi's zijn opgestaan.

Nee, ik maak de jodenhaat niet kleiner en ik heb ook meerdere malen gezegd dat er aangifte gedaan moet worden om herhaling van dit soort abjecte gebeurtenissen te voorkomen. Maar het gaat om de daad van antisemitisme, ongeacht de dader. Iedereen die zich antisemitisch uit, dient zich daarvoor te vedrantwoorden. De 'schuld' eenzijdig aan één bevolkingsgroep toeschuiven (die bovendien met het hele Midden-Oosten-conflict helemaal niets van doen heeft), is ongevraagd en op z'n minst voorbarig. Net zo min als u iedere betoger gevraagd heeft naar diens geloofsovertuiging, zult u ook diens afkomst niet hebben gevraagd.

Jodenhaat is niet het criterium voor (neo)nazisme. Moslims en specifiek Marokkanen nieuwe nazi's noemen is dan ook op niets gebaseerd. Wilt u mij beloven niet zo kwistig met ongefundeerde scheldwoorden en stigmata te zijn? Het maakt uw argumenten zeker niet sterker.

De boemerang

#1083 Re: Re: Re: Demo rotterdam

2014-07-27 20:37

#1079: - Re: Re: Demo rotterdam In dat geval ben ik geneigd pm te eisen dat alle moslims het land worden uitgezet, want het gros is rascistisch, geweldadig en dief.

Nonsens. Niet het gros, velen, misschien, maar niet het gros. En door mensen het land uit te zetten los je geen probleem op; je verschuift het alleen een eindje, totdat de ander het naar jou terugschuift. Alleen zal het dan waarschijnlijk een veel groter probleem zijn, omdat al dat geschuif alleen maar radicaliseert.


Gast

#1084 Re: Re: Re: Re: Demo rotterdam

2014-07-27 20:42

#1083: De boemerang - Re: Re: Re: Demo rotterdam

Pure speculatie, jij en ik weten niet of het om velen of om het gros gaat. Ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid niet ok is. Laten we overigens niet vergeten dat 75% van de moslim gemeenschap in Nederland zich wel kan vinden in wat isis doet. Dat zijn gigantische aantallen. Ik vrees dus dat uitzetting de enige manier is. Je verschuift het probleem naar de regio waar het probleem hoort te zijn. Dat ze hun ellendige sektarische strijd maar uitvechten in het midden oosten. Ondertussen kunnen wij asiel verlenen aan de Christenen uit die landen.  Die hebben onze hulp namelijk wel hard nodig.

Goedemorgen

#1085 Re: Re:

2014-07-27 20:44

#1077: De boemerang - Re:

Boemerang ken je mij of mijn situatie? Nee, dus! Maar ik kan je wel vertellen dat ik het vijf jaar lang geprobeerd heb zoals jij en Greetje praten met respect, thee en koekjes! En nadda, noppes kreeg ik ervoor terug. Tot ik het na vijf jaar zo zat was om constant te horen dat ik een hoer was, de groepen stenen gooiend tegen mijn raam en om bang te zijn in mijn eigen woning/buurt dat ik er eentje tegen een hek heb gedrukt. Neus aan neus. En hem eens de waarheid gezegd.

Vond ik dat leuk om te doen? Nee! Ik wist niet eens dat het in mij zat, maar wat denkt u Boemerang? Sindsdien is er respect voor mij en ja, ik verbaas mij er ook over dat sommigen mensen schijnbaar alleen maar respect kunnen hebben voor anderen als het op deze manier moet gaan en niet met normale communicatie, zoals het hoort te gaan in mijn ogen tussen mensen!

Dus al denkt u zo goed alles te weten en blijft u bij hoog en laag volhouden zelf niet te oordelen, laat ik u nog wel weten dat er van mij inmiddels met de harde hand mag worden opgetreden tegen dit soort haatzaaiers in Den Haag!

ps en verder laat ik de discussie met u hierbij.

De boemerang

#1086 Re:

2014-07-27 20:45

#1081: - grenzen maken een land/stad juist veilig.

Integendeel. Grenzen maken iedereen buiten die grens tot intrinsieke vijand. Want iedereen zegt "eigen land eerst", dus wordt elk overschrijden van de grens een vijandelijke daad. Waarom denkt u dat sinds WW I gezocht werd naar een veel groter gebied dat omgrenst moest worden (Volkerenbond)? Tot op de dag van vandaag proberen we grenzen (militair, economisch, cultureel, etc.) zover mogelijk te leggen om zo min mogelijk 'vijanden' te hebben (VN, NATO, EU, noem maar op).

Zonder grenzen heb je ook geen vijand die aan de grens staat de wachten op de eerste de beste gelegenheid om jouw gebied in te pikken.

Nogmaals, ik spreek niet alleen over landsgrenzen, maar ook over jouw persoonlijke grenzen. Ook jij trekt grenzen tot hoever de ander mag komen. Bemerk dan, dat de enige waarbij jij je zeker voelt en geborgen, die jou rust geeft en vrede, dat is degene bij wie je geen grens trekt: de persoon die je lief hebt. Trek je ook daar grenzen, dan is die liefde op dat moment al stuk.


Gast

#1087 Re: Re: Onderwerp

2014-07-27 20:46

#1082: De boemerang - Re: Onderwerp

Op niets gebaseerd? Ik stel voor dat je je iets beter in de materie verdiept. Er is geen ideologie die er meer op lijkt.


Gast

#1088

2014-07-27 20:48

Schandalig en niet te geloven dat dit in Nederland kan!

Gast

#1089

2014-07-27 20:50

Wie burgemeester van onze Hofstad wil zijn moet laten zien beter de orde en het Nederlandse recht te kunnen handhaven.

Gast

#1090 Re: Re: Greetje is de nieuwe Linda Voortman

2014-07-27 20:50

#1076: De boemerang - Re: Greetje is de nieuwe Linda Voortman

Nee! De ander wil niet hetzelfde, daar ligt juist het probleem. We praten hier over mensen die al meerdere generaties hier wonen. En in plaats van te integreren en onze vrijheid te waarderen keren ze zich steeds verder van onze samenleving af. Prima, maar op een bepaald moment ben ik er klaar mee. Ik denk dat ze blij mogen zijn dat wapens in dit land illegaal zijn.  Anders zouden de straten een slachtveld zijn.

De boemerang

#1091 Re: Re: Re:

2014-07-27 20:53

#1085: Goedemorgen - Re: Re:

Wat u 'respect' noemt, is angst. Kent u respect voor de mensen waar u angst voor heeft? Nee en dat zult u ook nooit kunnen krijgen. Uw of mijn situatie verandert daar niets aan.

Ik neem aan dat de mensen die u 'hoer' noemden en met stenen wierpen, niet degenen waren die u op de thee had?

Ik denk niets goed te weten, al zal ik niet mijn mond houden bij onrecht. Of dat nu tegen Joden of tegen moslims is, tegen homosexuelen of de voetbalclub uit die andere stad. Wat ik wel weet, is dat geweld nooit iets oplost, maar nieuwe problemen creëert. Vijfduizend jaren geschreven geschiedenis bewijzen dat, want die vijfduizend jaren staan bol van de oorlogen die elke volgende oorlog overbodig zouden maken of op z'n minst zouden voorkomen. Tot de dag van vandaag voeren we oorlog. Is er dan iets opgelost?


Gast

#1092 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 20:53

De boemerang

#1093 Re: Re: Re: Onderwerp

2014-07-27 20:55

#1087: - Re: Re: Onderwerp Op niets gebaseerd? Ik stel voor dat je je iets beter in de materie verdiept. Er is geen ideologie die er meer op lijkt.

In welk opzicht dan? De ene is een politieke stroming, de ander een verzamelnaam voor alle stromingen van een religie.

Daaf de Boude

#1094

2014-07-27 20:56

De dag dat ik minister Jozias van Aartsen hoorde zeggen het helemaal gehad te hebben met de toendertijd nog regerende MP Ariel Sharon van Israel wist ik het al zeker: over geen enkele andere regerende MP van een bevriend land zou dit gezegd kunnen worden - dus hoort sinds die dag Van Aartsen in het rijtje van de risjes thuis. Met Dries op een, Gretta op twee en hij op drie.

Gast

#1095 Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 20:57

#1091: De boemerang - Re: Re: Re:

Boemerang

Heb jij borderline of zo, donder op met je goedpraterij. Wij willen van Aartsen weg, minder criminele Marokkanen, en al helemaal geen antisemitisme. En nee, ik stem geen Geert, maar voor dit soort onnozele praat moet je niet hier wezen, dus opzouten.

De boemerang

#1096 Re: Re: Re: Greetje is de nieuwe Linda Voortman

2014-07-27 20:59

#1090: - Re: Re: Greetje is de nieuwe Linda Voortman Nee! De ander wil niet hetzelfde, daar ligt juist het probleem. We praten hier over mensen die al meerdere generaties hier wonen. En in plaats van te integreren en onze vrijheid te waarderen keren ze zich steeds verder van onze samenleving af. Prima, maar op een bepaald moment ben ik er klaar mee. Ik denk dat ze blij mogen zijn dat wapens in dit land illegaal zijn.  Anders zouden de straten een slachtveld zijn.

Jawel, de ander wil wel hetzelfde, maar binnen zijn grenzen en dat is het probleem.

En met uw laatste zin onderstreept u dat u uw tolerantie voor integratie opgegeven heeft. Uw grenzen zijn dicht en u zou zich maar wat graag bewapenen. Integratie is een tweerichtingsverkeer; integratie is versmelting van culturen, niet het opdringen van jouw cultuur aan de ander.

De boemerang

#1097 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 20:59

#1092: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zeikmuts rot op

En dus grijpen we weer naar onze aloude agressie.

De boemerang

#1098 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 21:03

#1095: - Re: Re: Re: Re: Heb jij borderline of zo, donder op met je goedpraterij. Wij willen van Aartsen weg, minder criminele Marokkanen, en al helemaal geen antisemitisme. En nee, ik stem geen Geert, maar voor dit soort onnozele praat moet je niet hier wezen, dus opzouten.

U mag lezen. Ik praat hier helemaal niets goed, integendeel. Ik roep juist op om de schuldigen aan te klagen.

Waar ik me tegen verzet is het feit dat u en anderen van deze petitie tegen het niet optreden van van Aartsen een petitie tegen Marokkanen maken. Daar gaat deze petitie niet over. Maak daar zelf een nieuwe petitie over, als u wilt, dan zal ik u ook daar van repliek dienen, maar misbruik deze niet voor uw politieke agenda.

Goedemorgen

#1099 Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 21:08

#1091: De boemerang - Re: Re: Re:

Boemerang hou aub op en ga een ander vertellen hoe jij vindt dat ze moeten leven en wat ze verkeerd doen. Je bent aan het zuigen en je wilt je zin hebben, maar dat krijg je niet van mij sorry. Ik heb teveel gezien en meegemaakt en niemand die mij nog doet laten twijfelen dat ik dingen niet goed zou zien. Ik ben geen PVV stemmer en je weet niet wie mijn vrienden zijn.

Het is fout meer dan fout als mensen door de straten roepen dood aan de Joden. Of zoals vandaag dat de Jihadvlag wappert op het Tweede WO monument. Respectloos. Kijk om je heen en zie wat er gebeurt in de wereld ipv alleen maar zoals hier te reageren. Zorg op jouw manier dat het een goede wereld wordt, want dat hoop en wil ik ook. Alleen niet meer zoals ik vijf jaar geleden nog dacht dat het kon.

PS en weet u waarom veel politicie het niet goed doen, omdat ze zelf geen flauw benul hebben wat er bij het volk speelt of hoe ze leven! Net als u.

 

 


Gast

#1100

2014-07-27 21:14

Boemerang bagatelliseert de enorme toename van Jodenhaat door MOSLIMS U praat als Pechtold : ' bang voor vreemde luchtjes in het portiek'
Doodeng vind ik mensen zoals u met w gezalfde taal. U bent de persoon die de haat voedt. U bent in mijn ogen mede verantwoordelijk voor de groeiende haat tegen Joden door moslims in Nederland.