Duimdrop moet blijven!

DuimdropAyten.png

It takes a town to raise a child!  

“Zodra de vlag van Ayten buiten hangt, weet ik dat mijn kinderen veilig en met veel plezier op het plein kunnen spelen.“  

Met deze petitie gaan wij om de Rotterdamse kinderen staan, die in moeilijkere omstandigheden opgroeien. Die armoede ervaren en daardoor kwetsbaar zijn voor de verleidingen van drugsdealers en een grotere kans lopen het foute pad op te gaan.

Daarom, Duimdrop moet blijven!
Voor deze kinderen willen we dat vanaf 2021 Duimdrop 6 dagen in de week open is!  

Waarom?
Duimdrop staat op pleinen in kwetsbare wijken. In wijken die behoren tot de armste postcodegebieden van Rotterdam en zelfs Nederland. In deze wijken hebben de kinderen drie keer minder speelruimte op straat dan in andere delen van de stad. De kinderen groeien op tussen steen en autoblik.

De gemeente wil kinderen juist meer laten spelen. De kinderen die van Duimdrop gebruik maken, hebben vaak geen eigen fiets, omdat hun ouders dit niet kunnen betalen. Waarom dit van de kinderen wegnemen?
Wij snappen dit niet.  

De gemeente wil de jeugd jong op gewicht houden. Duimdrop nodigt de kinderen uit actief te bewegen.
Waarom dit van de kinderen wegnemen?
Wij snappen dit niet.  

De gemeente wil kwetsbare wijken veerkrachtig maken. Via Duimdrop is er altijd toezicht en activiteit op het plein. Een veilige plek voor de kinderen waar zij niet blootstaan aan de verkeerde verleidingen, die hen op het foute pad brengen.
Waarom dit van de kinderen wegnemen?
Wij snappen dit niet.  

Dus, Duimdrop moet blijven en 6 dagen per week open zijn vanaf 2021! Kinderen met overgewicht en/of kinderen die het verkeerde pad opgaan, kost de stad veel meer!  

Nogmaals, It takes a town to a raise a child en daarom staan wij: scholen, wijkagenten, jeugdorganisaties, speeltuinorganisatie, zorgorganisaties, maatschappelijke organisaties, woningbouwcorporaties en ouders achter Duimdrop! U toch ook?!    

Wij roepen de gemeenteraad op samen met ons rondom deze kinderen te gaan staan. En de Duimdrop niet te sluiten!

duimdrop1.jpg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Botu buren, Botu12 alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...