Behoud de Zeeuwse Kasseistroken

Kasseien_Zeeuws_Vlaanderen_©_Bram_de_Vrind-42_Knolweg.jpgWij wielrenners, fietsers en liefhebbers van koersen op kasseien eisen het behoud van de Zeeuwse Kasseistroken.

In Zeeuws-Vlaanderen dreigt een aantal kasseistroken letterlijk te verdwijnen onder de klei. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Teken de petitie ter behoud van dit cultureel wielererfgoed.

Een aantal stroken dreigt te verdwijnen onder een dikke laag modder en slijk. Bij geen of beperkt onderhoud neemt de natuur de overhand. Cultureel wielererfgoed dreigt hierdoor verloren te gaan. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Knolweg en de Bietenweg bij Clinge.

Beide stroken waren ooit scherprechter in het Zeeuws-Vlaams Wielerweekend.  De Bietenweg is al niet meer begaanbaar voor een fietser. De eigenaar van de weg wil desgevraagd van een opknapbeurt niets weten. De Knolweg is eigendom van Staatsbosbeheer. Die organisatie stond aanvankelijk open voor een opknapbeurt van de strook, maar zag daar later toch weer vanaf.  

Om (ten minste) beide kasseistroken voor de vergetelheid te behoeden, start Bicycling een petitie. Een petitie ter behoud van dit cultureel wielererfgoed in Zeeuws-Vlaanderen.

Als de petitie massaal ondertekend wordt, kunnen de eigenaren van de genoemde stroken misschien op andere gedachten gebracht worden. En misschien is dan ook het moment gekomen om in Nederland een equivalent van Les Amis de Paris-Roubaix in het leven te roepen. Deze Franse vrijwilligersgroep heeft als doel de kasseien van Parijs-Roubaix berijdbaar te houden. Een soortgelijk initiatief zou ook in Nederland niet misstaan. Hoe mooi zou het zijn als particulieren met hulp van het bedrijfsleven zich inzetten voor het behoud van kasseistroken in ons land? Te beginnen in Zeeuws-Vlaanderen.

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Thomas Zijlma - Bicycling om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...