no2morrowlandXL

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Tomorrowland in de toekomst: hulp gevraagd

2014-07-10 07:30:28

Beste mensen,

 

Het is algemeen geweten: Tomorrowland heeft een milieuvergunning
voor 20 jaar! Deze vergunning stelt de organisatie van Tomorrowland in staat om het festival dit jaar, maar ook de komende 20 jaar, elk jaar te organiseren. Er is in de vergunning voorzien dat er op de ‘lustrumjaren’ een dubbel
festivalweekend kan georganiseerd worden. Dit betekent dus een Tomorrowland XL met dubbel weekend bij de 10e, de 15e, de 20e
en de 25e editie van Tomorrowland.

 

Tegen deze vergunning is nu beroep ingesteld. Het is nu aan
de Vlaamse Minister om hierover te oordelen. Hierover is nog geen uitspraak
gedaan.

 

Daarnaast is ook een procedure in kort geding gevoerd tegen
Tomorrowland en de vergunningverlenende overheden om voor de editie 2014 maatregelen te laten opleggen die de hinder tot een aanvaardbaar niveau beperken.

 

Het Hof van beroep te Antwerpen heeft met het arrest van 25
juni 2014 uitdrukkelijk het bestaan van geluidsoverlast door Tomorrowland
vastgesteld en in het arrest gesteld:

 

“dat door het toestaan in 2014 van de organisatie van en door het plaatsvinden van twee weekends (i.p.v. zoals in het verleden steeds één weekend) van het dancefestival “Tomorrowland”, de geluidsoverlast die dit festival ongetwijfeld veroorzaakt hun in de omgeving van het hoger nader geduid recreatiegebied De Schorre uitgeoefend normaal woongenot in die mate ernstig zou aantasten dat daardoor de gevorderde zeer verregaande maatregelen in kort geding als verantwoord zouden kunnen beschouwd worden.” (eigen onderlijning).

 

Het hof erkent verderop in het arrest nog explicieter dat
Tomorrowland geluidshinder veroorzaakt:

“Tenslotte, mede gelet op de door dit hof vastgestelde realiteit van de door het dance-event veroorzaakte geluidsoverlast (die door ID&T overigens niet ontkend wordt) en de ook door ID&T ingeroepen en gewenste goede samenwerking en verstandhouding met de buurtbewoners (…)” (eigen onderlijning).

 

Kortom, het hof van beroep erkent dat er geluidsoverlast is
van Tomorrowland! Toch wijst het hof de vordering af, onder meer omdat het hof van oordeel is dat de rechter ten gronde beter geplaatst is om hierover te
oordelen.

 

Maar de actiemogelijkheden zijn nog niet uitgeput!

 

De rechter ten gronde (dus niet in kort geding) moet nu
oordelen over de komende edities Tomorrowland vanaf 2015 en de daaropvolgende jaren. Het is dan absoluut van belang om meer dan ooit de rechtbank te overtuigen van de geluidshinder en andere hinder die Tomorrowland veroorzaakt.

 

Hierbij is de hulp van iedereen nodig!

Hoe kan je helpen?

 

We roepen iedereen op om zoveel mogelijk filmpjes, foto’s e.d.m. in te sturen waaruit de hinder die jullie ondervinden van Tormorrowland duidelijk blijkt. Dit mag uiteraard over alle vormen van hinder of overlast gaan.

 

Deze oproep is niet zonder belang. Want enkel met de hulp
van iedereen is het mogelijk om voldoende tegengewicht aan Tomorrowland te
bieden.

 

Uiteraard worden alle inzendingen anoniem en vertrouwelijk
behandeld.


Alvast hartelijk dank aan iedereen!

no2morrowlandXL@gmail.com


no2morrowlandXL@gmail.com

no2morrowlandXL

2014-02-04 10:17:49

Aan de leden van de petitie,

 

Recent is gebleken dat TOMORROWLAND pas afgelopen vrijdag 31/1/14 milieuvergunningen klasse 1 heeft ingediend voor haar tijdelijke exploitatie in Boom en Rumst en dit terwijl ticketverkoop al volop draait en compensatievergoedingen met de vergunningsverlenende overheden werden overeengekomen ...

In het licht van deze aanvragen zal een openbaar onderzoek geopend worden en kunnen bezwaarindieners hun opmerkingen schriftelijk kenbaar maken. Dit onderzoek duurt 30 dagen.

Tomorrowland kan geen 2de weekend organiseren zonder geluidoverlast. Dit is technisch niet mogelijk. Ook de ecologische schade die met de organisatie van dit festival gepaard gaat en de overlast allerhande is niet te verhelpen. Om de vergunningsverlenende overheden een duidelijk signaal te geven is het van groot belang dat er zoveel mogelijk mensen die bezwaren hebben, deze kenbaar maken en dat hun bezwaren stevig juridisch onderbouwd worden.

Wie zijn bezwaren wil bundelen voor het openbaar onderzoek dat loopt in Boom en Rumst kan zijn naam en adres mailen naar no2morrowlandXL@gmail.com

Voor de kosten die gepaard gaan met het indienen van deze bezwaarschriften wordt een beperkte bijdrage in de kosten gevraagd. Deze wordt per mail gecommuniceerd aan diegenen die intresse hebben om mee te doen waarna men vrij kan beslissen al of niet te participeren.

Mr. Cnudde van het advocatenkantoor LEXECO is aangesteld om de procedures te begeleiden en de bezwaarschriften op te maken.




Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.