Verkeersveiligheid Raadhuisweg - stoplichten

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Verwijdering stoplichten

2024-01-28 19:33:47

De stoplichten worden verwijderd omdat vanwege de afgenomen snelheid de kans op ernstig letsel laag is.(voor zover mij bekend) Tevens worden de kruispunten voorzien van betere markering.

TIjdens overleg is aangegeven aan de gemeentewoordvoerder (dhr van Oosterhout) dat de inzet van bewoners niet alleen zou gaan om ernstig letsel maar om ongelukken in het algemeen. Nog zeer regelmatig zien auto's de zijstraat over het hoofd heb ik gemerkt.

Eigenlijk doet de gemeente verder weinig met commentaar of de petitie maar wordt het besluit genomen op basis van diverse andere factoren zoals kosten, belasting van andere wegen en soortgelijke zaken. Middels het verkeerskundig advies kan de gemeente daarmee de keuze verder onderbouwen.

In het algemeen zonde aangezien de verwijdering van de stoplichten en het advies niet gratis zijn (geweest) en daarmee de kans op letsel niet wordt verminderd.

Zoals u weet is dit onder leiding van dhr Kersbergen die verantwoordelijk is voor dit onderwerp binnen onze gemeente.

(De petitie is heden gesloten.)


Verkeersveilig Reeuwijk Brug

uitgesteld besluit

2023-06-25 12:30:26

Aanvullend overleg is gebleken dat:

- de gemeente weinig gebruik maakt van de input om daarmee doelen zoals bezuiniging te bereiken. Het dorpsteam heeft maar weinig inspraak op het beleid of wordt genegeerd.

-De gemeenteambtenaren ook niet van eerdere afspraken weten

-de bezuinigingen nu erg van belang zijn.

Echter is het van belang dat op andere wegen nu klachten ontstaan omdat op de raadhuisweg veel blokken staan waar vrachtauto's niet doorheen kunnen. Het is dus niet zomaar mogelijk om de weg verder te blokkeren zonder andere wegen aan te passen.

Eigenlijk is het handhaven van stoplicht dan wel het handigst maar dat past qua budget nu niet goed. Daarom is het besluit uitgesteld tot nader onderzoek heeft plaatsgevonden.


Verkeersveilig Reeuwijk Brug

overleg gemeente/ dorpsteam

2023-04-24 19:45:32

Afgelopen avond heeft een overleg plaatsgevonden met het dorpsteam. Hierin heeft de gemeente enige toelichting gegeven op de situatie.

De snelheid van 85% van de weggebruikers ligt inderdaad hoger dan 30 km/h, dit is dus al bekend en bevestigd. Met de snelheid van ruim 40 km/h zorgt een stoplicht daarmee maar beperkt voor het voorkomen van ernstig letsel bij aanrijdingen, heeft gemeente gesteld vanuit onderzoek.

Vanuit dit oogpunt lijkt een stoplicht daarom mogelijk overbodig.

Hierbij is door ondergetekende aangestipt dat het voor ons gaat om het voorkomen van aanrijdingen en niet het voorkomen van ernstig letsel.

Het is daarmee beter duidelijk wat het uitgangspunt is van de gemeente. Dit is een afweging van geld en verkeersveiligheid, waarbij geld ook een belangrijke rol speelt.

Door de gemeente is een adviesbureau ingeschakeld om te adviseren bij het besluit.


Verkeersveilig Reeuwijk Brug



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.