8 Verwaarloosde katten in Best (N-B)

Aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de GGD Brabant Zuid-Oost, de Dierenbescherming, de Dierenpolitie regio Eindhoven en de gemeente Best.

Wij constateren dat in Best, Noord-Brabant, 8 katten zwaar verwaarloosd, in een ernstige nood situatie verkeren. De bazin, een hoogbejaarde vrouw, doet voor niemand open, een persoon gaat een af en toe boodschappen brengen. Een vrouw die dit eerder deed is hier mee gestopt toen zij door de gigantische hoeveelheid vlooien een dode kat heeft gevonden. Volgens deze vrouw leiden deze katten dan ook allemaal aan bloedarmoede en zij wil/kan dan ook niet meer naar binnen omdat de stank er niet is uit te houden mede omdat er nooit wordt gelucht.

Ieder die langs het raam loopt kan deze situatie zien, de reacties van de passanten liegt er dan ook niet om: wat vreselijk voor die dieren, hoe komt het dat hier niets aan gedaan wordt! Veel van deze mensen zeggen melding gedaan te hebben zonder dat er ooit iets gebeurd is.

De situatie is als volgt : 8 katten waarvan 2 volwassenen en 6 jongere dieren van ongeveer 7 maanden “leven” opgesloten in een oude keuken, de vloer alsmede de ramen zitten onder een dikke smerige laag van uitwerpselen, braaksel, enz.  Als kattenbak staan er 2 vreselijk vieze bakken met wat smerige kranten. Deze verwaarloosde katten hebben niet één enkel schoon plekje tot hun beschikking. Als men tegen het raam tikt reageren 7 op de 8 katten niet eens: zij liggen apathisch op het enige vrije hoekje van een tafeltje wat tevens het enige meubelstuk van de ruimte is, slechts een van hen krabt constant aan het raam als ware het om hulp te vragen.

Sinds ik deze katten heb gezien heb ik bij de volgende instanties melding gedaan: de GGD Brabant Zuid-Oost, Dierenpolitie regio Eindhoven, Dierenbescherming landelijk inspectie dienst, en de gemeente Best. Het antwoord is steeds het volgende: deze vrouw heeft ervoor gekozen om zo te leven.

Deze katten niet!

Wij verzoeken daarom de boven genoemde instanties de “Wet Dieren” met spoed op deze schrijnende situatie toe te passen.

http://wetten.overheid.nl/BWBR0030250

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=392885170853505&set=a.392885367520152.1073741827.100003960757587&type=1&theater

 
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )