Beschermd wonen forensisch psychiatrische patiënten

Op het Dennenoord-terrein van Lentis opent in april een voorziening voor Beschermd Wonen (BW) voor forensisch psychiatrische patiënten: BW Forint Zuidlaren. Hiermee breidt het aantal forensisch psychiatrische patiënten op het terrein verder uit. Deze vorm is anders dan de huidige forensische plaatsen. De nieuwe plaatsen hebben een beveiligingsniveau 1 (geen beveiliging). Er zijn twee medewerkers aanwezig op een groep van negen patienten. In de nacht is er een medewerker aanwezig. Overdag mogen de patienten naar buiten (boodschappen, sport, dagbesteding etc). In de nacht is de woning gesloten (volgens Lentis).

Er wordt zeer geheimzinnig gedaan over de populatie. De kans is groot dat een gedeelte (of alle) plaatsen voor patienten van een zedendelict zijn. Justitie moet deze patienten ergens onderbrengen en kon nergens terecht. Dennenoord kampt met leegstand en heeft daardoor financiele problemen. De inwoners van Zuidlaren zijn te laat geinformeerd. 

Is er onderzoek gedaan of dit een geschikte omgeving is?

We willen deze nieuwe voorziening voor negen patienten niet in Zuidlaren (zeker geen zeden)! Daarnaast is een mogelijke uitbreiding naar 40 plaatsen te veel voor een dorp als Zuidlaren. Geen Michael P in Zuidlaren!

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Femke Bakker-de Vries om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...