Zorg voor boom en natuur - Kiewitdreef Hasselt

Logo.PNG

 

Beste buurtbewoner, bezoeker of natuurliefhebber,  

Graag willen we jullie informeren over de geplande MASSALE BOMENKAP in de KIEWITDREEF te Hasselt (BE). Het stadsbestuur wil de bomen kappen omdat sommige bomen ‘oud’ zijn.

 

In een nieuw project zullen de oude bomen vervangen worden door jonge boompjes die allemaal op een rechte lijn worden gezet zoals het volgens het bestuur ‘een echte dreef behoeft’. Ook het gezonde bos op het einde van de dreef (tot aan het Kerkhof van Kiewit) zal volledig gekapt worden. Als buurtbewoners zijn wij ons als geen ander bewust van de grote biodiversiteit van leven die de dreef en het aangrenzende bos herbergt. Elke dag zijn wij ons bewust van het feit dat een boom ‘leven’ is en dat de Kiewitdreef een ziel en eigenheid heeft die voortkomt uit een NATUURLIJK evenwicht dat we niet willen laten verloren gaan. Een massale bomenkap zal de dreef omvormen in een kale plek waar dit NATUURLIJK EVENWICHT VAN FAUNA EN FLORA helemaal dreigt verloren te gaan. Wij vragen geen rechte dreef ‘gemaakt en bedacht door een mensenhand’, omdat wij ons nog geraakt en verwonderd voelen door de natuur. Omdat we diep vanbinnen nog weten dat we er deel van uitmaken en dat de natuur ons leven schenkt. Omdat wij nog voelen hoe alles met elkaar verbonden is in een natuurlijk biotoop en hoe het ook met ons verbonden is. Daarom vragen we jullie om ons massaal te steunen. De natuur is ons erfgoed dat ons allen met elkaar verbindt en daar moeten we samen zorg voor dragen.

Voor meer gedetailleerde informatie neem een kijkje op onze Facebook pagina:

Zorg voor boom en natuur - Kiewitdreef Hasselt

Wij gaan niet akkoord met de voorziene bomenkap van de Kiewitdreef en vragen het stadsbestuur om de natuur van de Kiewitdreef, de natuur te laten!

Dit is niet enkel een petitie voor de Kiewitdreef. Wij willen een breedverbreide stem laten horen dat wij ons verzetten tegen het feit dat besturen vanuit kortzichtige visies zomaar gezonde bomen en natuur(gebieden) beginnen te kappen en daarmee hele biotopen vernielen (zie precedenten in Antwerpen (Charlottalei) en Bokrijk, Diepenbeek - Hardt voor bomen Dauteweyers, Kiewit). Met deze petitie wensen we mensen bewust te maken dat de natuur ons erfgoed is dat ons allen verbindt en waar we samen zorg voor moeten dragen. Zonder de natuur is er geen leven ... .