Windmolens Nee - Zonnepanelen Oké (Rijnenburg)

Bezorgde bewoners van o.a. Nieuwegein Noord, De Meern, IJsselstein, Harmelen, Montfoort  ondertekenen het “Manifest tegen windmolens in Rijnenburg”

Windmolens in de directe omgeving van een woonwijk leidt tot veel problemen: de impact van het geluid wordt zwaar onderschat, de slagschaduw van een windmolen valt je mentaal aan. De geluidsoverlast heeft significante invloed op het woongenot.

  • Voorbeelden slagschaduw <link> en geluid <link> door windmolens. 

Wij zijn voor duurzame energie-opwekking in Rijnenburg en Reijerscop met de alternatieven die er zijn, voor zover deze geen negatieve impact hebben voor inwoners en omwonenden van de polder Rijnenburg/Reijerscop.

Een groep bewoners uit De Meern en Nieuwegein is enorm geschrokken van het voornemen van de Gemeente Utrecht om in de naast Galecop (8.500 inwoners) en De Meern (10.000 inwoners) gelegen polders Rijnenburg en Reijerscop energieopwekking met enorme windmolens toe te staan.

200meter.png

Deze windmolens veroorzaken met hun hoogte van tot ca. 230 (!) meter (2 keer zo hoog als de Domtoren) niet alleen slagschaduw op en in woningen in Galecop en De Meern, maar ook een doffe diepe geluidsoverlast en horizonvervuiling voor Galecop en De Meern. Wij hebben geen behoefte aan een debacle à la Houten. 

 Er is een belangengroep “Buren van Rijnenburg en Reijerscop” om de belangen van inwoners van Nieuwegein, Rijnenburg/Reijerscop, IJsselstein, De Meern en andere omwonenden te behartigen.

Samen zullen wij doorgaan met het ophalen handtekeningen om het draagvlak van onze stelling te ondersteunen en eventueel een burgerinitiatief te kunnen starten. Uw stem telt!

De gemeente vraagt om uw reactie:

Stuur uw reactie uiterlijk 19 mei 2019 naar reactierijnenburg@utrecht.nl en liefst ook een kopie naar burenvanrijnenburg@gmail.com.

Een kant-en-klare reactie vindt u hier: https://www.vbvr.nl/voorbeeldreactie-naar-gemeente-utrecht/.

Blijf op de hoogte via onze Nieuwsbrief. Abonneer u gratis.

Website Buren van Rijnenburg en Reijerscop: bvrr.nu

Twitter: @burenrijnenburg 

Website gemeente Utrecht Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop

Als u de petitie ondertekent houden wij u op de hoogte via onze nieuwsbrief. U kunt zich altijd afmelden.

like2.png

 

Like en deel de facebook pagina van "Buren van Rijnenburg"  en Stichting Wijkoverleg Galecop en blijf op de hoogte van de laatste informatie.