We zijn geen virussen!

B7AE2940-2F6B-4D95-83EE-36B4AE1F6795.jpeg

 

#jenesuispasunvirus #ikbengeenvirus #iamnotavirus.

 

Wij zeggen nee tegen racisme tegen Chinese (en ook alle andere Aziatische) Nederlanders.


Ondanks de zojuist aangenomen motie-Ellemeet c.s. over het uitspreken dat racistische en discriminerende uitlatingen over het coronavirus tegen mensen met een Chinese achtergrond ontoelaatbaar is (25295, nr 84), worden wij toch dagelijks geconfronteerd met racisme en pesterijen.
Afgelopen donderdagavond (6 februari) werd op Radio 10 bewust een item gemaakt en uitgezonden dat zeer discriminerend en inhumaan van aard is. Een lied dat direct in conflict staat met de door het kabinet aangenomen motie dat deze uitlatingen niet toelaatbaar zijn.


Waarom kan het zo zijn dat er mensen zoals bij Radio 10 zijn die een ernstige virus (het coronavirus) durven te verbinden met mensen met een Chinese achtergrond en Chinees eten? Dit treft niet alleen iedereen die Chinees is, maar ook alle Nederlanders met Aziatische achtergrond. Een ziekte, een virus, daar maak je geen grapjes over. Zouden we ook lachen als het lied over kanker zou gaan?

 
Genoeg is genoeg. Dagelijks worden wij geconfronteerd met zogenaamde ‘grapjes’ en uitlatingen die niet kunnen. Ook wij zijn gewoon mensen. Het is nu tijd dat wij de discussie aangaan.


Wij vragen de media, hun verantwoordelijkheid te nemen en goede verslaglegging te doen. Wij vragen hen zich bewust te zijn van hun rol in beeldbepaling, stereotypering en vooroordelen die over ons en andere bevolkingsgroepen in de Nederlandse sameleving heersen, daarom ook vragen wij de media met ons in gesprek te gaan over hun rol en de gevolgen van hun handelen. Wees bewust van het huidige tijdperk waar wij ons nu in bevinden,  wees bewust van de hypes en het vele nepnieuws, sta daar boven.


Wij vragen de politiek, om actie te ondernemen om beleidsmatig samen met ons een plan te maken hoe we deze beeldvorming, stereotyperingen kunnen doorbreken en een vuist te maken tegen racisme en discriminatie. Wij willen met jullie in gesprek. Hoe kunnen we programma’s maken die bijdrag en dat jullie (medeburgers) ons beter leren kennen. In het tijdperk van inclusie, willen wij ook tot de inclusieve groep behoren.


Wij vragen Radio 10 gold, om oprechte excuses te maken aan alle Chinese mensen die gekwetst zijn door het betreffende lied en vooral ook aan de mensen die getroffen zijn door dit virus, rechtstreeks of via familie. En wij vragen, logischerwijs dit liedje niet meer te draaien, er voor zorg te dragen dat het ook niet meer op andere media platvormen opduikt..


Laten we werken naar een bewustere, verbindende en inclusievere samenleving. Leer ons kennen, en zie dat we net zoals jij gewoon burger in deze mooie Nederlandse samenleving zijn.

 

GogoDutch

Vincent Yeers

Marco Jacobs

Hui-Hui Pan

Bei Wang

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Vincent Yeers alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...