WATERPOLO, OOK VOOR MEISJES!

De Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Zwembond wil de gemengde jeugdploegen vanaf 11 jaar afschaffen tot en met de U17. De reden voor deze beslissing is de "integriteit" van de meisjes. De bond heeft schrik van eventuele "ongeregeldheden" ten opzichte van meisjes in de kleedkamers of in het bad.
 
 
Voor de meisjes die kiezen voor waterpolo wil dat zeggen dat zij vanaf het seizoen 2016-2017 geen waterpolo meer kunnen spelen, want geen enkele ploeg heeft voldoende meisjes om een volwaardige meisjes-jeugdploeg te maken. Mensen die het waterpolo een beetje kennen, weten dat er tussen jongens en meisjes in het water een groot respect is. Bovendien voorzien de clubs afzonderlijke kleedkamers als er meisjes in een team zitten.
 
 
Bovendien zien wij in andere "contactsporten", zoals voetbal en rugby, wel gemengde ploegen. Moeten onze meisjes dan 
kiezen voor deze sporttakken ? 
 
 
Daarom vragen wij uitdrukkelijk aan de KBZB om deze maatregel NIET door te voeren. Het is, naar onze mening, discriminerend ten opzichte van de meisjes die kiezen voor deze mooie sport. Meisjes willen ook graag meestrijden om Belgisch kampioen te worden !

 

LAAT HEN GEWOON SPELEN !  

 

Deel jij onze mening, onderteken dan deze petitie ! Samen willen we onze meisjes een duwtje in de rug geven. Meisjes die kiezen voor waterpolo doen dat bewust ! Wij willen hen ook de komende jaren nog in het water zien tussen de jongens van hun leeftijd ! 


 

 De ouders van ontgoochelde spelers en speelstertjes binnen het Belgische waterpolo.